Göteborgissa iso räjähdys kerrostalossa, tällä hetkellä ainakin 25 viety sairaalaan

 

Göteborgin Annedalin kaupunginosassa sattui kello viiden aikaan iso räjähdys. Kerrostalohuoneistossa räjähtänyt panos aiheutti valtavia rakenteellisia vaurioita ja useita ihmisiä on viety sairaalaan.

Räjähdys tapahtui kerrostalohuoneistossa Annedalin kaupunginosassa Göteborgin keskustan kupeessa. Räjähdyksen voimasta huoneistossa syttyi tulipalo. Viimeisten tietojen mukaan tulipaloja on ollut talon kahdessa tai kolmessa rapussa. Tulipaloista on syntynyt voimakasta savua.

Palo- ja pelastuslaitoksella on paikalla kymmeniä yksiköitä ja lisäksi ambulanssihelikopteri kuskaa ihmisiä sairaalaan. Viimeisten tietojen mukaan jopa 25 ihmistä on viety sairaalaan, joista useat ovat loukkaantuneet vakavasti.

Filminpätkä on kuvattu hetki sitten eli tilanne on vielä täysin päällä.

 

Göteborg Postenin mukaan jotkut ihmiset ovat joutuneet hyppäämään jopa parvekkeelta maahan, sillä savunmuodostus on ollut niin voimakasta, että ihmiset eivät ole pystyneet hengittämään tai liikkumaan rappukäytävissä. Kerrotaan, että jotkut ovat tehneet mm. lakanaköysiä ja tiputtautuneet niiden avulla maahan.

Vaikuttaa, että kyse ei ole mistään käsikranaatista tai pirilaboratorion räjähdyksestä, vaan kunnon räjähdysaineista.

Poliisi tutkii asiaa yleisenä vaaran aiheuttamisena.

Räjähdyspaikka on siinä mielessä mielenkiintoinen, että alue on keskustan siistiä uutta asuin-kaupunkialuetta, eli kyse ei ole mistään lähiöghetosta. Kyseisessä kerrostalossa ei asu kuin ruotsalaisia.

Satoja ihmisiä on evakuoitu. Alueella on edelleen voimakasta savun muodostusta. Alueella on edellee kaaos eikä tarkaa kuvaa ole, että mitä on tapahtunut.

Räjähdyspaikka Googlen kartalla näyttää tältä:

 

Viimeisten tietojen mukaan vakavasti loukkaantuneet ovat 60-, 70- ja 80-vuotiaat naiset.

Subscribe
Notify of
guest
29 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Mr X

Vuohipaimenet ?

Missä, milloin vaan!

Göteborgissa, Malmössä ja Tukholmassa on matu- ja mc-rikollisuus levinnyt laajalle ghettoalueiden ulkopuolelle joten ei ole mikään ihme jos normaalialueellakin poksahtaa. Poksastihan esim. Tukholmassakin hienostoalue Östermalmilla.

Jos ei talossa ole kaasuputkia niin eiköhän sitten kyseessä ole ihmisentekemä latinki. Ei katso paikkaa eikä aikaa nykyään kun sellainen asennetaan. Seuraukset ovat täysin who cares, samantekevää vaikka kuolisi 100 sivullista.

Kiitos Stefan ja Fredrikkikin oli eilen TV4 ”Efter Fem”- ohjelmassa haastateltavana. Pilasitte Ruotsin ja ylpeys siitä on mittaamaton?

Anonyymi

Jos useammassa rappukäytävässä palaa, tosin on kysymys mistään vahingosta.

Kulttuuripläjäys

No nyt alkaa mamuttajillakin olla kotoisat oltavat, samaa tulee Suomeen pienellä viiveellä, mutta tulemme saamaan samaa ihqua kulttuuria.

p.grandell

aivan,kello käy…tik..tak..tik..tak….

Suomi Finland

Mutta, mutta…

Meillähän on velvollisuus auttaa sotaa ja vainoa pakenevia. Eivätkä he ole tehneet Suomessa rikoksia. Eivätkä heidän vielä syntymättömät lapsensakaan ole tehneet vielä minkäänlaisia rikoksia, koska hehän eivät ole vielä edes olemassa.

Emme saa tietoja heidän kotimaisssaan mahdollisesti tehdyistä rikoksista, koska emmehän edes varmasti tiedä keitä he oikeastaan ovat. Tämä ei saa kuitenkaan eriarvoistaa ihmisiä millään tavalla. Se loukkaisi ihmisoikeuksia.

Jos alkaisimme etukäteen miettiä seurauksia, niin emmehän voisi auttaa ketään. Emmekä voi erotella ketään minkään mahdollisen turvallisuusuhan takia, koska demokratia ja ihmisoikeudet.

Maastamme tulee kehitysmaa, mutta kun ei mitään voi tehdä toisin, niin sitä saadaan mitä tilataan. Kiitos ihmisoikeuksien.

Minä

Kehitysmaaksi tuleminen on kai ihmisoikeus sekin. Kun kansa antaa vetää itseään höplästä vuosikausia, oikeastaan vuosikymmeniä, sitten vedetään höplästä ja ihmisoikeuspalkintona tulee kehistymaa kaikkine lisukkeineen, aina köyhyyttä myöten.

liisa.kettu

Voihan räjähdys syntyä kemikaalien käsittelystä ja esm. räjähteiden varastoinista asunnossa, kaasuliesi tuskin noin isoa jysäystä tekee..Uskoisin jotta liittyy järjestäytyneen rikollisuuden varastointiin tai terroristien varasto kossahti ?

Stop rasismille

Luultavasti rasistin aikaansaama pamaus, rasistit pitäisi nopeasti palauttaa kotimaihinsa.

Kukavaan

Onkohan tuolla kaasuliesiä? Luulisi, että nykyään käytetään sähköliesiä.

rocky

Olisiko vaan jussuf kokeillut uutta kebab reseptiä ja tämän jälkeen kumartunut rukoilemaan kynttilä selän takana.

T

Tämä räjähdyspaikka on 5min kävelymatkan päässä turistien suosimasta Skansen Kronasta.

Sami

Vieläkö Ruotsissa käy turisteja? 😀

T

Minä kävin juurikin tuossa paikassa 2018. Ei ainakaan silloin ollut mitään ongelmia, kun liikkui keskustan alueella. Matulähiöt taas asia erikseen. Eli Ruotsista on mahdollista saada ruusuinen kuva lyhyellä viikonloppureissulla.

Patakekkonen

Noh ainahan noita sattuu, kun katsokaas keittää maailman parasta riisiä niin se ei olekaan niin helppoa vaan siinä on paljon salaisia ainesosia sekä valmistustekniikkaankin liittyy erinäisiä arabimaailman erikoisuuksia kuten räjähteet. Siksi myöskin välillä ensiaskeliaan keittiöissä ottavat musliminaiset joskus tekevät virheitä ja paineaallon takia voivat hyvinkin helposti lentää esim. parvekkeilta ulos. Sama ilmiö, mutta vähän erilainen lopputulos riippuen vääränlaisesta kehon verestä, voi toistua kun valkoinen nainen yrittää tehdä vaikutuksen kokkaamalla autenttista irakilaista riisiä. Silloin paineaalto voi pahimmassa tapauksessa irrottaa jopa pään. Nämä ovat ikäviä asioita, mutta täytyy muistaa että kaikkeen syyllinen on valkoisten harjoittama systemaattinen rasismi ja islamofobia.

Sam Perinen

Voi saakeli. Mua harmittaa aina kun käy noin.

seant

Suomessa eletään kuten Ruotsia olisi olemassa, kuten juuri julkaistu uhkakuvista, niin ei sanallakaan mainittu jengirikollisuuden aiheuttamasta vaarasta, ainakaan valtalehtien mukaan.
Asiasta toiseen mikä huvitti Ruotsista. Enchrochat auttoi poliisia havaitsemaan rikolliset – pankeissa. Pankit auliisti päästi poliisit tutkimaan rikollisten tilejä, yllätys oli se, että moni pankin työntekijä pidätettiin, sillä ei ole mitenkään epätavallista, että pankin virkamiehet auttavat jengejä rahanpesussa.Se ihmetyttää tähän Enchrochat liittyvää oikeudenkäyntiä ei ole Suomessa vai astutaanko siinä isoille varpaille pankeissa.
https://www.friatider.se/polissatsning-mot-penningtvatt-hittade-kriminella-hos-bankerna

Valtsu

Käsittääkseni myös Suomessa on tehty huumepidätyksiä FBI:n jekun pohjalta.

Gyntter

Oliko Pär ja Åke vai Mahmud ja Ibrahim asialla?

Ingen Gripen

Epäilisin näin suomeksi käännettynä ”matuja” eli ”kemuja” (KEhitysmaaMUslimit)
Mitä nimitystä ne Per ja Äke mahtaakaan käyttää ?
Saksassa on tiettävästi käytössä sana ”nafri”.

Tasan ei mene

Ruotsalainen sanoo blatte eli mutis, se on tosin kylläkin rasismia, mutta valkoihoisten ruumiiksi räjäyttäminen ei ole.

Sami

Englannin kielinen lyhenne: MENA, Middle east, North Africa.

liisa.kettu

Ohoh, nyt suomen media jo kertoo jotta räjähdys ilmeisen tahallinen talon ulkopuolinen, jysäyttikö joku singolla taloon vai heitettiinkö granu käsipelissä, tämähän ei ole ghetto-alueella, sanoisin jotta 99% epäilys mtu.rikollisuudesta silti vaikka talossa ei noita virallisesti asuisikaan ja mistä tuonkaan kukaan tietää, uskoisin jotta pöyristymistä seuraa ainakin.

Kummeli

OlikohanAziz the combat fighter asialla?

Kummelin sketsissä kun kohelluksen jälkeen paukahti.

Sosiologi

Expressenin mukaan poliisilla on tällä hetkellä kaksi tutkintalinjaa onnettomuuden syyn selvittämiseen. Ensinnäkin poliisi tutkii, onko kyse jonkinlaisesta kaasuvuodosta…

Kari Ilmarinen

Jopa poliisi osaa juuri infota, että ei ole kysymys ”luonnollisesta vahingosta” (kaasu- ym. räjähdys) vaan tarkoituksella tehty kepponen. Kauan sitä vahvistusta saikin odottaa…

Full jacket-poliisit

Poliisilla alkaa kohta keittää, nyt isku taisi kohdistua todistajana toimineeseen poliisipäällikköön.

liisa.kettu

Jotain tapauksesta tiedetään jo suomessakin Hs poisti aiheen etusivulta nettimediasta ja laittoi tilalle hömppää. Hs ei pysty käsittelemään ruotsin tapahtumia kunnolla, eilen vielä juhlivat demarien menestystä saksassa koko eurooppa oli ihan punaisenaan demareita.