Rakas ystävä on poissa


Tästä alkaa olemaan aika tarkkaan kolme vuotta kun hyvä ystäväni nukkui pois. Ikävä ja suru eivät vain tahdo hellittää. Itseni on vaikea ymmärtää miksi hänen piti poistua tästä maailmasta niin varhain.

Hän oli minua vain kaksi vuotta vanhempi, ei siis missään nimessä mikään ikäloppu, mutta sairas hän tosin oli, joka johtui pääsääntöisesti hänen entisestä ammatistaan. Hänen työnantajansa eli puolustusvoimat ei myöntänyt mitään eikä ottanut vastuuta mistään, vaikkei hän missään nimessä ole ainut jonka terveyden valtava rynkytys ja G-voimat olivat tärvelleet.

Millainen on tosi ystävä? Minä kerron ja toivon, että jokaisella olisi edes yksi sellainen.

Elämä ei aina ole niin auvoista kuin tahtoisi sen olevan, joskus ihminen voi tarvita niin henkistä kuin muutakin apua, silloin tosi ystävä on valmis auttamaan kellonaikaan katsomatta, sellainen on tosi ystävä. Ystävä antaa apua silloin kun sitä tarvitaan, hänelle ei tarvitse varata aikaa ja selitellä miksi asia on nyt niin akuutti kun se nyt mielestäni on.
Mitkä sitten ovat hyvän ystävyyden peruskivet, ne ovat luottamus, kyky kuunnella, kyky samaistua toisen ongelmiin, kyky rauhoitella ja pyrkiä löytämään ratkaisu ongelmaan. Pitääkö ystävän olla kanssasi kaikista asioista samaa mieltä,no ei todellakaan pidä ainakaan minun mielestäni.

Itse en pidä joo joomiehistä sen paremmin kuin joo joonaisistakaan keskustelu kumppaneina. Vaan silloin kun ollaan asioista eri mieltä aukeaa mahdollisuus hedelmälliselle keskustelulle.

Hän oli ystävyytemme alussa hyvin päämedioittemme uutisointiin luottava ihminen, josta väänsimme myös monet kiihkeät keskustelut. Pyysin häntä hieman lukemaan ja katsomaan muitakin uutisia maailmalta, mitä täällä oikein tapahtuu kun hänelle ei kerran kieletkään tuottanut ongelmaa tutustua maailman menoon. Näin hän tekikin ja myönsi olleensa väärässä. Tämä kun hänelle paljastui hänestä tuli aktiivinen kirjoittelija netin eri kommenttiosioille ja lehtiin, joista bännejä sateli.

Hän ei koskaan solvannut, haukkunut tai muutenkaan kirjoitellut epäasiallisia kommentteja tai tekstejä. Kirjoitukset olivat vain liian karuja ja totuuden mukaista faktaa, ettei sitä punavihreät netti foorumit pystyneet sulattamaan. Pitää vielä lisätä, että hän kirjoitti aina omalla nimellään eikä millään nimimerkillä.

Kaikkein eniten ikävöin ja kaipaan keskusteluhetkiämme. Ne olivat monesti lievästi sanottuna kiihkeitä ja monesti oli syytä vaihtaa aihetta, että ilta voisi jatkua asiallisissa merkeissä. Mistä me sitten keskustelimme tämän päivän sään ja arkipäivän politiikan lisäksi.

Mukavia aiheita keskustelulle olivat esimerkiksi nämä aiheet, joista monen kanssa keskustelu on silkka mahdottomuus puhumattakaan missään nettifoorumeilla. Evoluutioteoria ja siihen liittyvät ongelmat, maahanmuuttopolitiikka, ilmastonmuutos, ufot ja onko niitä olemassa, onko maailmankaikkeudessa muuta elämää, miten pyramidit on rakennettu, mikä tarkoitus on Pääsiäissaaren patsailla ja näin poispäin. Voisin jatkaa näitä keskusteluitttemme aiheita lähes loputtomasti. Tätä ykkösaihetta nykyään eli koronaa ei vielä silloin ollut ja hyvä niin.

Keskustelumme saattoivat alkaa monesti jo puolenpäivän aikaan ja jatkua seuraavaan aamuun asti. Nämä pitkät keskustelut saivat minut monesti unohtamaan kaikki tämän arkisen paskan ja tekemään seuraavasta päivästä piirun verran mukavamman. Ystäväni ei koskaan tehnyt itsestään mitään numeroa vaikka hänellä olisi siihen ollut kyllä kanttia nuoruuden urheilusaavutuksillaan, koulutuksellaan tai sotilasarvollaan.

En koskaan saanut häntä kiinni valehtelusta, taikka mistään muustakaan vilpistä.

Tässä näin lyhyesti millainen on todellinen ystävä.

Pitää vielä sanoa, että taisi hän jollekin muullekin olla merkityksellinen ihminen, sillä kun minusta aika jättää niin hautausmaan yli ei lennä Hornetti, siitä voin olla varma.

Subscribe
Notify of
guest
5 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Tyrsky

Osanottoni.

Hyvät ystävät ovat harvassa. Jokaisen puolesta, joilla on tai on ollut hyvä ystävä,
ja on saanut kokea millainen merkitys näillä meille on:
Kiitos ystäväsi puolesta, kiitos tästä tekemästäsi muistokirjoituksesta.

Just Saying

Kiitos Paavo, näin se menee ja kaikilla tämä on edessä, tavalla tai toisella. Hieno kirjoitus.

Moonman

Osanotot

Hyviä ja oikeasti merkityksellisiä ystäviä on yhtä vaikea löytää kuin hyvää puolisoa, ellei vaikeampi. Varsinkin kolmenkympin jälkeen kaikki nuoruuden kaverit ovat kadonneet perhe-elämään tai mullan alle. Sen jälkeen suurin osa tuttavapiiristä yleensä on pelkkää harrastus/työ/kaljoittelu-porukkaa. Niitä joojoo-miehiä.

mike lake

Juuri näin,kuinka oikeassa oletkaan.

En luota

Itse en luota oikeasti ihmisiin kovinkaan paljoa, joten kyllä se niin on että luotettavat ihmiset ovat äärimmäisen harvinaisia. Valitettavasti monet paljastuneet selkään puukottaviksi ja kaksinaamaisiksi valehtelijoiksi, oman kokemuksen mukaan. Tästä syystä suhtaudun lähes kaikkiin ihmisiin todella varauksella, enkä oikeasti luota heihin siksi.

Lisäksi ei kannata kertoa joojoo miehille ja naisille, mistään tärkeistä asioista yhtään mitään. Eivät pidä suutaan kiinni.

Noista puolisoista, niin olen huomannut että nykyään eroamiset ovat nousseet. Olen kuullut nuorista pareista, ketkä menneet naimisiin ja vuoden päästä sitten ero.

Tänä päivänä luotettavat ihmiset ovat liian harvassa, enemmistö on noita epäluotettavia joojoo porukkaa.