Sotapakolainen Mahmoud: “Vituttaa, kun ei ole saanut ruotsalaista pinppaa”

Sotapakolaiset polttivat asumuksensa tahallaan.
Moni muistaa syksyn 2016, kun sotapakolaiset yrittivät väkisin polttaa heille tarjotun ns. moduuliasuntolan Etelä-Tukholmassa. Kun tarkistelin mitä sinne päin nykyään kuuluu, niin tuli vastaan siltä syksyltä eräs aivan mainio juttu, joka on pakko kirjoittaa ulos.

Fagesrsjön historiahan oli se, että kymmenet sotapakolaiset olivat hyvin hyvin pettyneitä heille tarjottuun moduuliasuntolaan. Huoneet vastasivat hyvätasoista hotellihuonetta ja käytävillä oli yhteiskeittiö. Se ei riittänyt. Miehet olivat kuvitelleet, että ruotsalaiset veronmaksajat sponsoroivat kunniakansalaisille talon ja muut emmeet, kuten vaimon ja mitä sitä mies nyt tarvitsee.

Kun sotapakolaisille valkeni, että ei tule taloa, ei tule blondia selänpesijää, niin monilla etelämaalainen veri kiehahti. Moduuliasuntola yritettiin polttaa kaksi kertaa, kolmannella kerralla se sitten onnistui. Media ja aktivistit tietenkin huusivat hoosiannaa, miten rasistit ovat hiippailleet nurkilla ja tuikanneet asuntolan tuleen.

Sittenpä se pikkuhiljaa selvisi, että viimeisin palo sytytettiin talon sisältä. Sitä ennen toinen aikaisempi palo yritettiin sytyttää ajastetulla palopommilla. Yhteistilojen keittiön uuniin laitettiin kannullinen öljyä ja uuni täysille.

 

Ennen kuin tämä palorypäs alkoi iltojen pimetessä, niin valtamediat toivat esille kuinka sotapakolaisilla oli vaikeaa. Sverigesradio esimerkiksi kertoi 25-vuotiaasta Mahmoudista, joka oli hyvin hyvin pettynyt.

Mahmoud oli paennut sotaa, vainoa ja kidutusta Syyriasta. Vai oliko paennut?

Mahmoud nimittäin kertoilee Sverigesradion toimittajalle, että on äärettömän pettynyt siihen, että Ruotsi ei ole täyttänyt hänen odotuksiaan. Mahmoudia vituttaa kybällä se, että joutuu jakamaan keittiön kymmenen muun miehen kanssa ja joutuu asumaan hotellihuonetta muistuttavassa asumuksessa.

– Odotin saavani Ruotsista oman yksityisen talon. Mutta mitä sain, sain tällaisen komeron, koko paikka muistuttaa pakolaisleiriä, Mahmoud kertoo vihaisena.

Niin ikään Mahmoudia vituttaa, kun ei ole käynyt flaksi pinperon suhteen.

“Mahmoudia vituttaa, kun ei ole käynyt flaksi pinperon suhteen.”

 

– Olen 25-vuotias eikä minulla ole ollut vielä ikinä tyttöystävää. Olen edelleen neitsyt. Etsin koko ajan tyttöystävää ja vaimoa. Mutta se on mahdotonta, kun joudun asumaan ja elämään tällaisessa kusisessa huoneessa.

Mahmoudia ei kiinnosta yhtään se, että moni ottaisi tuollaisen asunnon vastaan hyvin mielellään.

– Minä itken öisin, koska en ole saanut sitä mitä odotin Ruotsissa saavani. Tulin Ruotsiin suurin odotuksin. Mutta kun olen asunut täällä vuoden ja kahdeksan kuukautta, niin olen menettämässä pikku hiljaa toivoni.