Poliisin mukaan Göteborgin pommi-isku aiheutti suuria vaurioita taloon

Poliisi on päässyt eilisaamuisen Göteborgin pommi-iskun jälkeen tutkimaan miltä talo näyttää sisältä. Vahinkojen kerrotaan olevan mittavia.

Poliisi kertoo, että talossa on tapahtunut mittavia vaurioita. Betonielementeissä seinissä ja katoissa on suuria halkeamia, osa seinistä on täysin romahtanut hissikuiluun ja huoneistojen ovia on lentänyt sisälle huoneistoihin.

Poliisin mukaan vauriot ovat moninkertaisesti suuremmat kuin aluksi uskottiinkaan ja on vain hyvää tuuria, että useampi ihminen ei loukkaantunut vakavemmin.

Mitään kovin tarkkoja tietoja räjähdyksestä, tai niistä tiedoista, mitä poliisilla on, ei ole kerrottu. Toisaalta se kerrotaan, että vielä ei tiedetä mitä räjähdysainetta on käytetty, se tiedetään kuitenkin, että räjähdys tapahtui sisällä talossa.

Kaiken kaikkiaan lopulta 16 ihmistä vietiin sairaalaan, heistä neljä loukkaantui vakavasti ja ovat saaneet tehohoitoa.

Talon asukkaat ovat kertoneet julkisuuteen, että räjähdys vavisutti koko taloa. Kun ihmiset yrittivät mennä rappukäytäviin, niin ne olivat niin täynnä savua, että käytävillä ei pystynyt kulkemaan.

Tämän takia monet pyrkivät huoneistoistaan ulos parvekkeen kautta. Myös palolaitos haki ihmisiä huoneistoista.

Asiaa tutkitaan törkeänä yleisen vaaran aiheuttamisena.

Subscribe
Notify of
guest
25 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Tino
Tino
29.9.2021 19:39

Talosta saattaa osa sortua. Hyvin todennäköisesti Balkanin tummia.

E.H
E.H
29.9.2021 19:48

Pitäisi olla ”murhayritys”.
Pelkkä ”vaaran aiheuttaminen ” on aivan mitäänsanomaton , vaikkakin ”törkeä”.
Mutta on ihan selvää että tuossa on ihan ihme ettei kukaan kuollut välittömästi, tehohoidossa olevista emme vielä tiedä.

Kyllä ihmetyttää lopultakin miten keveästi tuommoiseen suhtaudutaan. ”Tosin tottumus on toinen luonto” sanotaan. Onhan näitä tapahtunut, tosin kyllä tämä voimakkuudeltaan ja vaarallisuudeltaan lienee isoimpia ellei ole isoin , mitä tulee kantaruotsalaisia vastaan tehty tässä nykyisin menneillään olevassa väkivalta-aallossa..
Jos tämä vielä vahvistuu sotaa ja kidutusta ja vainoa pakeneiden tekosiksi, niin jonkinlainen kynnys laajempaankin ”haavoittuvien alueiden” ulkopuolisiin kohteisiin on jos uskottavaa vastausta tähän ei anneta virkavallan taholta?

Ei tämmöistä ole oll
Ei tämmöistä ole oll
29.9.2021 21:19
Vastaa...  E.H

Kyllä siinä on matut asialla. Ihan 100 -varmasti vaikka itselläni ei sen enempää tietoa ole kuin mitä näistä medioista saa lukea

T
T
29.9.2021 20:15

Taisi olla myös hyvää tuuria mukana siinä mielessä että kukaan kuollut. Kerrostalo on nimittäin paljon vahvempaa tekoa kuin ihminen.

Senkin tollot
Senkin tollot
29.9.2021 21:15

Näyttäkää niille ja rakentakaa kaksi taloa tilalle.

Sami
Sami
30.9.2021 09:56
Vastaa...  Senkin tollot

”Emme saa osoittaa vihaamme, koska se on juuri sitä mitä rikolliset haluavat”.

🙂

Mörkö
Mörkö
29.9.2021 21:35

Pystyisivätköhän gansterit romauttamaan taloja viemällä useita tuollaisia pommeja talon alle parkkihalliin.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
29.9.2021 22:02
Vastaa...  Mörkö

Todennäköisesti:

https://fi.wikipedia.org/wiki/World_Trade_Centerin_pommi-isku_1993

Tuo pytinki kesti tuon mäjäyksen tuolla kertaa, mutta joku tavallisempi kerrostalo olisi sortunut.

Melkoista jälkeä voi saada myös autopommilla:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Oklahoma_Cityn_pommi-isku

Suomi Finland
Suomi Finland
29.9.2021 21:42

Lööperi sanonee jälleen, että tällainen ei ole sallittua ja nyt otamme tämän todella vakavasti.

Seuraavalla kerralla vakavapuhuttelussa tarjoamme Presidenttipaahdon asemasta halvempaa kahvimerkkiä ja pullat on sitten viimeisellä päivämäärällä. Ja pitsat tulee vaan kahdella täytteellä. Mutta pohjat toki ovat edelleen suussasulavan herkullisia.

Seuraavana yönä lööperi näkee unta kun gansterit ja poliisit paiskaavat kättä sovinnon merkiksi ja gansterit siirtyvät kaidalle tielle työelämään.

Jeppe
Jeppe
29.9.2021 21:46

Ei ne niin tyhmiä oo balkanit, ehkä antanu amissioonia. Kyllä nää on puikuloita tai kamelikirugeja.

KORJAUS
KORJAUS
29.9.2021 22:39

”yleisen vaaran aiheuttamisena” lienee väärä käännös. En tiedä Suomen nimikkeistä
mutta Ruotsin Poliisin sivulta: ”29 september 12:30, Uppdatering, GöteborgGrov allmänfarlig ödeläggelse på Övre Husargatan”

Grov=törkeä, allmänfarlig=yleisvaarallinen, ödeläggelse=”sileäksi pistäminen”

Kalteritango
Kalteritango
30.9.2021 09:25
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Ehkä Suomen laista ei VIELÄ löydy sopivaa sanaa mutta kohta löytyy?

”Grov allmänfarlig ödeläggelse” on Ruotsin rikoslain mukaan kun esim. juna suistetaan raiteiltaan, (vesi)pato saadaan sortumaan jne.

Luulisin että se Breiviikin virittämä pommi hallituskortteliin oli juuri tällainen GAÖ jos ei se lisämausteineen olisi mennyt terrorin piikkiin.

Pääsanahan on tuo ”ödeläggelse” joka tarkoittaa kun paikka puhalletaan tuusan nuuskaksi. Tässä tapauksessa teko on törkeä koska se on yleisvaarallinen niin monille ihmisille.

Mitähän miettivät ne sadat ihmiset jotka niistä 140 asunnosta on evakuoitu? Lapset, koirat, kissat, työssäkäynti, koulussakäynti? Tuli veronmaksajille ehkä miljardin kulut kaikkine päivineen, talokin kukaties joudutaan purkamaan.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
30.9.2021 11:51
Vastaa...  Kalteritango

Onhan meillä Rikoslain 34 luku, joka koskee yleisvaarallisia rikoksia:

https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1889/18890039001#L34

Mutta kuten nähdään, niiden seuraamukset ovat Ruotsiin verrattuna naurettavan pieniä.

Tuhopaukku
Tuhopaukku
30.9.2021 17:25
Vastaa...  Qroquius Kad

Kun on kerran olemassa ”tuhopoltto” niin sopiva nimi olisi ehkä ”tuhopaukku”, heh. Suomenkin on parasta alkaa jo valmistella lakimuutoksia, paukku tänään Ruotsissa on paukku huomenna Suomessa.

Göteborgin tapauksesta ovat nyt kaikki mahdolliset kansanryhmät saaneet vinkkiä siitä miten iso vahinko aiheutetaan yhteiskunnalle kun vähän tussautetaan. 140 käyttökelvotonta asuntoa, 200-400 koditonta ihmistä hotellikuluineen, töistäpoissaoloineen, fyysisine ja psyykkisine vammoineen jne.

juhaII
juhaII
29.9.2021 23:01

Ruotsissa asukasyhdistykset tuntuvat toimivan tuottamalla erilaista jännittävää Tosi-TV viihdettä itse asukkaille ja naapurustollekin monikulttuurisuuden ”parhaiden palojen (kirjaimellisesti) hengessä.

Ei kyllä yhtään naurata. Eiköhän ne ”ikävät” juhannussalot kaikessa vaatimattomuuksissaan olisivat olleet parhaasta päästä ruotsalaisuutta kun kerran vielä ABBA:kin lämmittelee.

Poliisit on asutettava teräsbunkkereihin keskitetysti maan alle, jonne klaanien täyspanosammunnat kuuluvat siinä missä ”Aatunkin” vastaavaan.

Poliittiset päättäjät sen sijaan suosivat HEKO:ja ennenkaikkea itseään ja ”säästöpossujaan”. Ja jos hulikopterin lavat kestävät niin vielä akka mukaan, joka on vain ”hiekkasäkki”, jonka voi pudottaa.

Asiasta kolmanteen: On mennyt tosi komeita kurkiauroja yli!

Irmeli
Irmeli
30.9.2021 07:15

Noo ketään ei kiinni otettu….ei mitään nähtävää… Kun kerta ei löytynyt äärioikeistolaista taustaa omaavia Åkea ja kump, vaikka kaikkemme tehtiin että löytyis…Muuthan oireilee vaan kurjaa kohtaloaan kauheessa Ruotsissa…Ei tullut omakotitaloa ei BMW:tä…Kauhee rasistinen yhteiskunta..

Pirtsakka
Pirtsakka
30.9.2021 09:22
Vastaa...  Irmeli

Unohdit sen Mahmoudin, joka ei ole päässyt naisiin.

Panomies
Panomies
30.9.2021 12:53
Vastaa...  Pirtsakka

Aaaaah vanha kunnon PANO-MAHMOUD vaatimattomine vaatimuksineen! Siinä vasta MIÄS!

Styrelsen
Styrelsen
30.9.2021 08:28

Onneksi talon kaikki muslimiasukkaat saavat asua loistohotelleissa kunnes heille annetaan uudet paremmat asunnot paremmilla paikoilla, koska rasismi. Talon ei-muslimit voivat vaikkapa periaatteessa olla turpakii ja painua vittuun.

Suomi Finland
Suomi Finland
30.9.2021 11:32

Onkohan Lööperi kommentoinut tätä millään tavalla? Kyllä luulisi olevan kova paine kommentoida kansan rauhoittamiseksi. Nyt ei oikein kyllä riitä mikään ympäripyöreä tekijät saatetaan vastuuseen, koska on selvää, että tämä räjäytys ei jää ainutkertaiseksi, vaan on osa nyt jo pitkään jatkunutta gansterien mellastamista. Jolle muuten näyttäisi edessä olevan vielä pitkää jatkumoa ja kyllähän kaikki sen tietävät, että eräänä päivänä tulee se kasa ruumiita tämänkaltaisen teon jälkeen.

Kerrostalon asukkaat joutuvat nyt pakenemaan sotaa ja vainoa. Vielä kidutus puuttuu tästä keissistä, mutta onhan sitäkin jo muuten esiintynyt jo ihan yllin kyllin.

Tämän tason räjähdys on niin ison juttu, että nyt pitäisi pääministerin tulla esiin lakki kourassa.

Suomi Finland
Suomi Finland
30.9.2021 11:36
Vastaa...  Suomi Finland

”Olemme kyllä opetelleet derivoimaan, mutta integrointi tuottaa meille vielä kovasti hankaluuksia. Yritämme jatkossa harjoitella integroinnin alkeita, jotta saisimme ensimmäiset laskutoimitukset tehtyä ja niistä oikeat vastaukset.”

Vai olisiko Ruotsin hallitus siirtynyt ajattelemaan integroinnista antirasististen oppien mukaan? Eli monta eri lopputulosta voi olla oikein. Ja yrityskin pitää palkita avokätisesti ja kehua maasta taivaaseen.

E.H
E.H
30.9.2021 14:21

Nyt taitaa Löhvenit & Kupp pyyhkiä helpotuksen hikeä ja iloisin mielin helpottuneena todeta että viritteleehän ne pommeja kantaruotsalaisetkin. (viimeisten uutisten perusteella)
Ettäs siitä saitte mokomatkin natsit!

Lahja Taivaan:
Lahja Taivaan:
30.9.2021 14:37
Vastaa...  E.H

55- vuotiasta, ilmeisesti ruotsalaista uuninpankkopoikaa epäillään.

Esa
Esa
30.9.2021 20:32

– Asiaa tutkitaan törkeänä yleisen vaaran aiheuttamisena –
Mitä …tua . Tuottajan pitäisi tutkia murhan yrityksenä.