Poliisi etsii Göteborgin pommi-iskusta 55-vuotiasta ruotsalaista miestä

Göteborgin poliisi on tehnyt päivän aikana useita näyttäviä ratsioita pitkin kaupunkia, kun pommi-iskun tekijää tai tekijöitä on etsitty.

Poliisilla näyttää olevan tieto kuka pommi-iskun tekijä on. Miehen äidin asunto vanhainkodissa ratsattiin aiemmin päivällä ja tämän jälkeen yksi terveyskeskus tyhjennettiin pommiuhan takia. Pommimies olisi tehnyt tämän uhkauksen. Myös yksi päiväkoti tyhjennettiin näyttävällä operaatiolla. Tännekin oli tehty pommiuhka.

Epäilty pommiäijä.

Poliisi etsii pommi-iskusta 55-vuotiasta ruotsalaista miestä, joka on etsintäkuulutettu. Miestä ei vielä ole saatu kiinni. Tätä kirjoitettaessa poliisilla on meneillään operaatio erääseen huoneistoon, missä miehen epäillään oleskelleen, vaikka asunnon haltija on miehen kaveri.

Vaikka aiemmin oltiin varmoja, että tekijät kuuluvat uusruotsalaisten gangsterien alamaailmaan, niin vaikuttaa siltä, että nyt epäillyllä miehellä ei ole sittenkään mitään yhteyksiä alamaailmaan. Epäilty on asunut ikänsä Ruotsissa, olletikin, että on syntynyt Puolassa.

Pommi-iskun motiivi on hieman kummallinen. Nimittäin mies itse asui talossa, jonne teki pommi-iskun. Hänet oltiin kuitenkin kruununvoudin toimesta häätämässä asunnosta samana aamuna klo 9. Mies teki pommi-iskun muutama tunti aikaisemmin. Samassa huoneistossa asui nainen. Voudin lähettämässä ukaasissa lukee, että jos mies ja nainen eivät poistu asunnosta oma-aloitteisesti, niin heidät kannetaan poliisin avustuksella ulos.

Häädön syy ei tule ilmi mistään. Mies ei joka tapauksessa vaikuta ihan pennittömältä tai “hampilta”, vaan ulkoasu viittaa ihan perussiistiin mieheen. Kuten myös se, että Annedal kaupunginosana on sellainen, että siellä ei ihan tyhjätaskut asu.

Aikaisempi teoria poliisiin kohdistuneesta pommi-iskusta voitanee näiltä osin haudata, vaikka sellainen teoria olisi ollut monelle hyvin mieluinen.

Subscribe
Notify of
guest
31 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Qroquius Kad

Tämäpä oli, sanoisinko, aavistuksen verran ylllätyksellinen juonenkäänne näinkin ennalta-arvattavan oloisessa tarinassa.

No 1.

Saksalaisissa rikossarjoissa esiintyy harvemmin juutalaista terroristia

Qroquius Kad

Harvemmin esiintyy tosielämässäkään.

Aateliset piirteet

Paitsi pankissa.

MJane

*puolalaista miestä

Sami

Ei pidä yleistää, kyseessä on vasta epäily.

Vaikka tämä oli ikävä tapaus, tämä oli aivan yksittäistapaus.

jorma

Poikkeus vahvistaa säännön.

Sossetant

Ai että mikä Suuri Voitto monikulttuurin kannattajien keskuudessa!

Kyllä nyt kelpaa selitellä kaikki seuraavat pommi-iskut tällä suoraan taivaasta pudonneella “kyllähän ruotsalaisetkin” kortilla.

Tehdäänkehitysmaayhd

Onkohan tämäkin valeuutinen ja harhautus? Enää ei voi olla varma mistään, paitsi ilmaston lämpeämisestä😅

Tino

Mielenterveydelliseltä ongelmalta haiskahtaa

mike lake

Mies näyttää enemänkin kirjanpitäjältä,muttei ole koiraa karvoihin katsominen.

Aateliset piirteet

Axel Freudenthal ei ole enää mittailemassa kallojen muotoja, mutta sanoisin että näyttää kuninkaalliselta kukkakepiltä.

Pianokonsertto

Mies muistuttaa Chopinia.

irtosokka

Olisihan se ollut varmaan monelle mieluinen, koska sillä olisi voitu kerätä yleisen mielipiteen rippeet vastustamaan pohjolan balkanisoitumista mikä lienee kuitenkin se suurin uhka.

Arvaus

Mies on asunut yhdessä äitinsä kanssa, asunto on äidin nimissä oleva vuokra-asunto. Sitten äiti joutui vanhainkotiin ja poika halusi saada vuokrasopimuksen omiin nimiinsä. Tähän ei kuitenkaan suostuttu vaan mies haluttiin häätää, osasyynä se että hänellä on ollut hässäkkää viranomaisten kanssa. Tämä oli miehelle liikaa, piste iin päälle. Olikohan pommi viritetty juuri kyseiseen asuntoon?

Tiedoksi

Ei ollut viritetty asuntoon vaan sehän räjähti talon edessä.

Nämen

Ei sitä vielä ole julkistettu. Mistä sen luit?

Pah

Miksi ihmeessä ruotsalainen “Poliisi etsii Göteborgin pommi-iskusta 55-vuotiasta ruotsalaista miestä” jos epäilty kuitenkin on Puolalainen?

U. Kamutapsa

Vissiin sama ilmiö kuin vantaalaismies, helsinkiläismies, turkulaismies jne…

Suomi Finland

No on kyllä ullatus.

Gansterit kiehuvat varmaan kiukusta, kun joku saa aikaan isomman paukun.

Kyllä ne gansteritkin vielä. Varmaan jo räppitekstejä rustaillaan kovaa kyytiä oikein kunnon latauksesta. Alkulämmittelynä tietty.

juhaII

Poliisi pitää tätä puolaistaustaista miestä psykopaattina, mutta niitähän on paljon maailman johtajinakin.

U. Kamutapsa

Tuon uunobomberin teko oli laajemmassa kuvassa vähän sama kuin futiksessa tekisi maalin omiin. Vihervasemmistolle tipahti han-kortti kuin taivaan lahjana.

Anonyymi

Olisiko poliisi julkaissut kuvan, jos tekijäksi epäilty olisi ollut arabi tai keeneri? Nopeaa on ollut poliisin toiminta kun yleensä kymmenien autojen polttajien jäljille ei päästä koskaan…

Amatööri

Näinhän se on. Enpä ihmettelisi, jos kyseisen tyypin historiaa kaivettaisiin ja todettaisiin, että no niin! Oli somessa kirjoitellut sitä sun tätä. Ja suvusta löytyisi natsiliitos. Vaikka puolasta onkin. Ja että voimavarat eivät ole kertaakaan, siis kertaakaan syyllistyneet mihinkään! Rasismia! 15 000 afgaania/ruotsalaista kotiutettava heti! Sitäpaitsi raketti-insinööri yms olisi pamauttanut koko paskan kivikasaksi. Siellä mistä tulevat onkin pelkkiä raunioita.

Paheksun

Tässä on nyt hieman hankala nähdä että kumpi on yhteiskunnallisesti vakavampi asia, pommin asettaminen vai kulttuurin omiminen eli räjähteiden käyttö myös kantaruotsalaisten vaikuttamiskeinona.

Suomi Finland

Saa muuten nähdä tuleeko vihervasemmiston suunnalta paljon paheksuvia viestejä. Onhan tällainen omiminen nyt aivan törkeää.

Pilapiirrustelija Ville Ranta se taas on alittanut itsensä tämän päivän kuvallaan. Siinä taasen loistaa älyllinen epärehellisyys ja olkiukkojen kyhäily.

Valkonaaman kirous

Ei kannata valkonaaman tehdä rikoksia. Naapurit ovat antaneet miehestä satoja todisteita, tuntuu kuin koko talo olisi tarkkaillut miehen elämää kellon ympäri.
Jos kyseessä olisi ollut hiekkis tai aitosellainen kukaan ei olisi puhunut mitään, ei olisi uskaltanut.

Owela Pawel

Nyt kävi ilmi että polakkipommittaja oli laittanut itsensä kirkonkirjoille naapurissa asuvan poliisin osoitteeseen (SVT). Siksi ensin luultiin että poliisi oli kohteena. Ja kukaties vähän olikin. Tai paljon. Polakkia luultavasti yleisvetutti kaikki ja koko maa.

Olkipukki Apuraati

Nyt palaa Gävlessä iso kerrostalo jossa ainakin ylin kerros on sortumassa. Gävlen vihamoskeijaa ei onneksi ole poltettu mutta sen päämies poikineen istunee edelleenkin säilössä?