Expressen joutui kohun keskelle joukkoraiskaaja-räppärin ylistysartikkelin takia

Kun Expressenin toimittaja Nina Svanberg kirjoitteli viime viikolla tarunhohtoisen tarinan räppäri Dumlesta, joka on ottanut osaa Ruotsin synkimpään joukkoraiskaukseen, mutta jonka Svanberg jätti kokonaan mainitsematta, niin tapahtuma on saanut kyllä paljon huomiota Ruotsissa.

Kyse on siis tästä tapahtumasta, jos joku ei satu muistamaan:

Expressen glorifioi räppäriä, joka oli mukana Ruotsin pahimmassa joukkoraiskauksessa

 

Expressenin suunnalta on kyllä jouduttu viime päivät selittelemään asiaa parhain päin. Mutta, Nina Svanbergin teksti ei ollut mikään vahinko, että hän vaikkapa kokemattomuuttaan olisi jättänyt kertomatta Dumlen joukkoraiskaushistoriasta. Kyllä hän tiesi siitä, mutta siitä kertominen ei kuulunut agendaan.

Svanberg on kirjoitellut vuosikausia feminististä jorinaa, joissa viha kohdistuu ruotsalaisiin miehiin. Käytännössä koko Svanbergin toimittajatyö perustuu tähän vihaan, kun samalla ihaillaan ulkomaalaisia miehiä.

Vuonna 2017 Svanberg kirjoitti, että ruotsalaisten poliisien keskuudessa oleva “saunakulttuuri” on oikea synnin pesä. Ruotsalaiset valkoihoiset poliisimiehet seksiahdistelavat, kopeloivat eikä siinä vielä kaikki: ruotsalaiset valkoihoiset poliisimiehet raiskaavat naispuolisia poliisikollegoitaan. Tämä “suuri paljastus” tuli esille #metoo-sössötyksen aikoihin.

Svanberg itse kuitenkin katsoo, että joukkoraiskauksesta kertominen ei ollut mikään ongelma. Hän kertoo Twitterissä, että Expressenin journalismi saa ihmisten tunteet pintaan. Hän sanoo, että on saanut paljon vihameiliä, joissa häntä haukutaan alatyylisesti, vaikka on kirjoittanut ikään kuin kriittisesti jengirikollisuudesta.