SD:n Jomshof: ”Koraanikoulut pitää kieltää”

Sverigesdemokraattien koulupoliittinen puhemies Richard Jomshof haluaa kieltää islamilaiset vapaakoulut, eli koraanikoulut. Jomshof sanoo Göteborg Postenille, että islam on surkea uskonto, paljon surkeampi kuin kristinusko.

Jomshof on ollut vuosia sverigedemokraattien yksi johtavia keulakuvia. Hän on koulutukseltaan opettaja. Viime kuun lopussa Jomshof jätti eduskuntaan aloitteen koraanikoulujen kieltämisestä.

Jomshof on itse ateisti, mutta ei katso, että Ruotsin juutalaisissa tai kristityissä kouluissa olisi ongelmia, koska hänen mielestään uskontoja ei voi verrata.

– Riittää, kun katsoo millainen islamilainen maailman on. Jos se olisi niin hyvä, niin kuin jotkut väittävät, niin islamilainen maailma olisi demokratian, mielipiteenvapauden, ilmaisunvapauden ja tasa-arvon esikuva. Mutta islamilainen maailmahan on juuri päinvastainen, Jomshof kertoo GP:lle.

Jomshof kertoo, että hän ei ole yksittäisiä muslimeja vastaan, vaan uskontoa. Muutenkin hän kertoo, että Ruotsissa on liian paljon muslimeja.

– Tarkoitan sitä, että tällainen suuri islamilainen maahanmuutto voi aiheuttaa potentiaalisen ongelman mm. siten, että demokratia häviää, Jomshof sanoo.

Subscribe
Notify of
guest
17 Kommenttia
Uusimmat
Vanhimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Touhupouko
Touhupouko
24.11.2021 09:11

Hankala kieltää uskonnonvapauslakien takia. Islamilta pitäisi poistaa uskonto-status ja määritellä se poliittiseksi ideologiaksi, jota se käytännössä on. Näin se olisi mahdollista ainakin Suomessa, Ruotsista en tiedä.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
24.11.2021 11:26
Vastaa...  Touhupouko

Slovakiassa on uskonnonvapaus, mutta sikäläiselle islamilaiselle seurakunnalle ei ole myönnetty uskonnollisen yhdyskunnan statusta sen poliittisen luonteen johdosta.
Jos kaikki kansainväliset sopimukset allekirjoittanut EU-maa voi tehdä näin, voivat muutkin.

Jos vain olisi tahtoa…

X
X
23.11.2021 18:36

Todella rohkea kaveri.

jorma
jorma
23.11.2021 16:34

Islam on saatanasta.

TimiT
TimiT
24.11.2021 00:25
Vastaa...  jorma

Luulen sen olevan jotain vieläkin pahempaa …

Teot ratkaisee
Teot ratkaisee
23.11.2021 16:28

Isokirjahan sanoo kysyjälle vastaukseksi mikä on hyvä uskonto.

Vastaus: Hyvä puu tuottaa hyvää hedelmää, paha puu puolestaan huonoa hedelmää ts. teoistaan voi jo nähdä kumpaa uskonto tuottaa.

Olkaa kaikki muuten joulumarkkinoilla varuillanne, kun päättäjiemme suitsuttama rauhaisampi uskonto saattaa tulla drive in -versiona moikkaamaan.

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
23.11.2021 16:21

Pelkään pahoin, että koraanikoulujen kieltäminen pakottaa ne vain maan alle. Lisäksi esim. somaleista monet viettävät jopa puolet vuodesta kotimaassaan. Siinä ajassa voi suorittaa koraanikoulun. Toiset puoli vuotta voi nauttia suvaitsevaisen uuden kotimaan tarjoamaa opetushallituksen hyväksymää islamin opetusta, jonka mukaan Allah on luonut Suomen järvet. Tehokkaampaa olisi rajoittaa maahanmuuttoa islamilaisista maista. ja ottaa vain ne, joita niissä aidosti vainotaan: kristittyjä ja ateisteja.

TimiT
TimiT
24.11.2021 01:09

Muuten samaa mieltä, mutta parempi olla ottamatta ketään enää. Nykyisetkin, jotka ovat tulleet vuoden 1902 jälkeen pitää palauttaa, vaikka väkisin !

Qroquius Kad
Qroquius Kad
24.11.2021 14:22
Vastaa...  TimiT

Mihinkäs palautat, ellei niillä ole muuta kansalaisuutta kuin Suomen?

Suomi Finland
Suomi Finland
23.11.2021 12:27

Raamattukoulu ja koraanikoulu. Ihan yhtäläisen turhia kouluja, mutta toinen niistä on paljon haitallisempi. Kouluja käynyt on ihan yhtä kaukana Jumalasta kuin käymätönkin. Mutta pää sekoaa joutavista.

Pah
Pah
23.11.2021 12:20

Sen verran rikkaaksi on ruotsi tullut että ei menne pitkään kun tuonkin entisen ”opettajan” irti kaulasta nyrhätyllä päällä pelataan islamilaista potkupalloa.

Waltsu
Waltsu
23.11.2021 11:48

Periaatteessa kaikki uskonnot voivat olla haitallisia, jos niissä sorrutaan kiihkoiluun ja fundamentalismiin. Mutta islam on ainoa, jossa ne ovat normi.
Kun krisseleillä kiihkoilijoita on siellä täällä pieniä vähemmistölahkoja, musuilla taas maltilliset ovat vähemmistö ja muita uskontoja ja uskonnottomuutta hyväksyvät vielä pienempi vähemmistö.

KriittinenKansalaine
KriittinenKansalaine
23.11.2021 11:35

Suomessa tollaisen sanomisesta joutuisi valtakunnansyyttelijän syyttelemäksi ja käräjille.

Ohmygod
Ohmygod
23.11.2021 11:17

Kun katsoo noita lukutaidottomia mölyäviä apinoita, niin ei tule mieleen mikään uskonto.
Yksinkertaiset raakalaiset ovat yhtä uskovia kuin tepsin kannattajat. Eli pääasiana melu.

Antti Tifa
Antti Tifa
23.11.2021 10:23

Miksi kristitty maa sallii kilpailevan ja maahanmuuton yhteydessä tunkeutuvan kultin juurtua maaperälleen ?
Imaamit paluulennolle ja moskut maan tasalle, halalit kieltoon ja silpomisista karkotus.
Koraanit roviolle ja islamin julkisista tunnuksista ( hunnut naisilla ) kovat rangaistukset.
Niin he tekevät omissa islamilaisissa valtioissaan kristityille ja vielä pahempaa. Yksityisesti kotioloissa palvokoon kukin vaikka spagettihirviötä tai Juha Tapioo.

Pää,olkapää..
Pää,olkapää..
23.11.2021 10:56
Vastaa...  Antti Tifa

Siksi kun ne jakamattomat ihmisoikeudet ja intersektionaalinen feminismi. Lisäksi terva ja valkoisen miehen ylivalta, mikä pitää murskata. Eikä unohdeta että suvakkien mielestä geenejä pitää rikastaa. Ilmava riisi ja törkeen hyvä safka. Järkyttävä työvoimapula. Yms sellaista paskaa.

Tosipaikka
Tosipaikka
23.11.2021 10:05

Jomshof (ent. Lohikoski) on niin oikeassa kuin vain olla voi ja sanoo suoraan sen mitä muut vain kiertävät ja kaartavat vuodesta toiseen suuren ahdistuksen vallassa. Jokainen kun kuitenkin sisimmässään tietää että pieleen on mennyt, todella pahasti.