Vuoden yksi luetuimmista jutuista: Lumisade osoitti sähköauton käyttökelvottomuuden Pohjolan olosuhteissa

Vuoden 2021 top 3-listan luetuimpiin juttuihin pääsi sähköautoista kertova juttu, jossa kerrottiin lumipyryn takia liikeenteeseen jumittuneista autojonoista ja sähköautojen akkujen tyhjenemisestä.

Lumisade osoitti sähköauton käyttökelvottomuuden Pohjolan olosuhteissa

Subscribe
Notify of
guest
11 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Lallukka

Onneksi on polttoaineella toimiva katiska. Käy ja kukkuu kunhan muistaa huoltaa.
Noi sähkölelut ei kuulu pohjolan teitä tukkimaan.
Ja rekatgin toimii vain kiisselillä.
Sähkö kuuluu kodin elektroniikkaan, ei luontoon.

Puuso

Mutta kun Elon Muskin on pakko saada rahansa. Liennytyksiä voidaan varmaan tehdä kuitenkin bensakäyttöisille rekoille, jotka kuljettavat hänelle akkuihin tarvittavan litiumin (ilmaiseksi) pois Suomesta.

Sukulaisilta kuultua

Heh, setämies kertoi että Göteborgin alueella on siitä postin pieniä jakeluautoja pitkin ja poikin maantienvartta. Tässä kun oli kylmempi jakso niin pistotulppalataus ei antanut virtaa niin paljoa että olisi saanut jaettua ensimmäisen postiringin ja välilatauksella saanut ajettua toisen.

Naapurillakin on joku sähkö-audi jolla piti päästä 480km. No, Göteborgista on noin 520km Tukholmaan (vaikka kyltit toista väittävätkin). Kaveri oli ajatellut että pakkasilla yksi lataus olisi riittänyt suuntaansa. Mutta kissan viikset. Kuulemma kolme kertaa oli joutunut lataamaan yhteen suuntaan tuolla matkalla. Kun pitää kabiinin lämpimänä (+24 astetta) ja ajelee nopeusrajoitusten mukaan (110km/h) niin lukemat vahtuu silmissä. Aikoo kuulemma vaihtaa bensapeliin hetimiten.

seant

Sama ongelma on ollut kodinhoitajilla, kun pakkasilla ei ole auton sähkö riittänyt vakio kierroksen tekoon.

Tehdäänkehitysmaayhd

Meikäläinen vanha saabisti. Pakkanen kuin pakkanen , niin 900 vm 84 lähtee. Jos ei niin otetaan tallista saman vuoden 900 T16. Pitäkää sähkörimpulanne , ette varmasti pääse samoihin vuosiin / kilometreihin. Elinkaaripäästöt vanhalla Saabilla pienemmät kuin Teslalla.

Tehdäänkehitysmaayhd

Eikä tarvii tätä tehdä
; https://www.iltalehti.fi › iltvuutiset
Pommijätkät räjäytti Tuomaksen Teslan – videosta viraalihitti – Iltalehti

Sami

Tuo Tuomaksen Teslan räjäytys video on maailmankuulu.

Kantasuomalainen tuttavani asuu San Franciscossa Kaliforniassa, ja paikallisessa kahvilassa olleet ihmiset olivat nähneet tuon videon, ja olivat naureskelleet suomalaisten hyvälle idealle räjäyttää huono patteriauto sekä julkaista video nettiin 🙂

Puuso

Pointtihan on se, että jos etanolia saisi käyttää polttoaineena (mikä vaatisi erilaiset tiivisteet autoihin – voi HIRVEÄÄ!), niin sitä etanolia voisi keitellä jätteistä joka kylässä eikä tarvittaisi jumalattoman kokoisia tankkereita ja rekka-armadoja kuskaamaan bensaa jostain helvetin arabiasta asti. Mikä meinaa, että vaikka etanolin energiamäärä tai hyötysuhde olisikin joku kymmenesosan pienempi, niin polttoainetta kuluisi tuohon turhaan rahtaamiseen paljon vähemmän ja sitä varsinaista ongelmaa eli saastetta ei tulisi juuri lainkaan.

Mitään tällaista ei kuitenkaan länsimaissa tulla ikinä sallimaan, sillä tässähän ei ole kysymys saastumisen ja kulutuksen vähentämisestä, vaan kaiken rahan keskittämisestä eliitin käsiin, ja siihen kuvioon ei mikään paikallistuotanto sovi.

ElonMuski no russki

Olkoon vaan kelvoton mutta Elon Musk on nyt maailman rikkain mies, tralalaa.

Qroquius Kad

Iiloni Maski lienee iloinen massistaan.

Sähköautonasentaja

Paavolle löytyis hommia huru mykky:

https://www.bravida.se/jobba-hos-oss/lediga-tjanster/