Suomettumisesta on siirrytty monikultturistamiseen

Katsoin juuri YLEn moniosaisen dokumenttisarjan suomettumisen ajasta. Löysin siitä selviä yhtäläisyyksiä tähän päivään. Suomettumisen aikakaudella Neuvostoliiton epäkohdista hyssyteltiin, tänä päivänä taas maahanmuuton ja monikulttuurisuuden.

Neuvostoliiton hajoamista pidetään suomettumisen ajan päättymisenä. Heti sen hajotessa sieltä tulivatkin ensimmäiset haittamaahanmuuttajat Suomeen. Se oli kaoottisessa tilanteessa tuolloin ja sieltä alkoi virrata somaleita tänne. Osa suomalaisista vastusti somaleiden tuloa, ja osa halusi heidät tänne, mutta lopulta monikultturistit voittivat. Niinpä muutamasta tuhannesta somalista on kasvanut elinvoimainen yhteisö. Nykyisin heitä on jo yli kaksikymmentätuhatta. Muutenkin maahanmuuttajien määrä on niistä ajoista kymmenkertaistunut.

Suomettumisen aikakaudella eniten Neuvostoliiton kritiikistä älähtivät taistolaisiksi kutsutut äärikommunistit. Vastaavasti samat entiset taistolaiset ovat nykyään kiihkeimpiä rasismikortin heiluttelijoita. Heillä monikulttuurisuudesta tullut kommunismin tilalle palvonnan kohde jota ei saa arvostella. Pitiväthän he Neuvostoliittoa rauhan valtiona ja nykyään taas islamia rauhan uskontona.

On aika ymmärrettävää, että he eivät enää ainakaan julkisesti tunnustaudu kommunisteiksi, sillä se on nykyisin menettänyt uskottavuutensa. Kuitenkin on aika luonnollista, että heistä on tullut/ovat aina olleet monikultturisteja, eli nk.suvakkeja. Kommunismissa työntekijää pidetään sorrettuna ja työnantajaa sortajana. Vastaavasti monikulttuurismissa Lähi-idän ja Afrikan asukkeja pidetään sorrettuina. Monikulttiristien mukaan heillä menee huonosti, koska valkoinen mies on sortanut ja sortaa edelleen. Ei varmasti ole sattumaa, että käytännössä kaikki julkikommunistit ovat monikultituristeja. Liehuuhan rasisminvastaisissakin mielenosoituksissa joskus Neuvostoliiton lippu.

 

Suomettumisen aikakaudella Suomessa ei juuri ollut rasismihysteriaa. Tosin ei ollut juuri maahanmuuttajia, mutta kyllä tuolloin voitiin puhua varsin suorasukaisesti romanivähemmistöstä ilman että kukaan olisi heilutellut rasismikorttia. Neekeri-sana oli tuolloin vielä ihan neutraalissa käytössä ja sitä alettiin kieltämään heti suomettumisajan jälkeen 90-luvulla. Vielä 2000-luvun alussa meillä syötiin neekerinsuukkoja, mutta tänä päivänä ei tulisi kuuloonkaan, sanaa käytettäisiin minkään elintarvikkeen nimessä. Vastaavasti heti suomettumisen alussa kiellettiin ryssä-sana, vaikka se oli ollut aikaisemmin ihan neutraalissa käytössä.

Muutenkin kaikesta näkee, että rasismihysteria on mennyt koko ajan pahemmaksi. Syytteet kiihottamisesta kansanryhmää kohtaa menevät koko ajan absurdimmiksi, somealustojen sensuuri kiihtyy, elintarvikerasioita rukataan uuteen uskoon jne. Tosin aivan viime aikoina monikulttiristit ovat saaneet vähän nenilleenkin. Kansa nousi takajaloilleen kun Afrikan tähti peli yritettiin kieltää. Eivätkä valtakunnansyyttäjän absurdeimmat syytteet näytä enää menevän läpi. Mutta vaikka monikultturistit joutuisivat ottamaan vähän takapakkia, niin yhteiskunnallinen ilmapiiri on edelleen hysteerinen. Sen ilmapiirin tärkeyttä olen ennenkin korostanut, sillä maat joissa se on kunnossa harjoittavat myös hyvää maahanmuuttopolitiikkaa.

Ei siis varmaan ole yllätys, että rasismihysterian pahenemisen myös puolueet ovat alkaneet suhtautua koko ajan sallivammin haittamaahanmuuttoon. Kun Neuvostoliiton hajoamisen seurauksena ensimmäiset somalit saapuivat suomeen, suhtautui demaritaustainen presidentti Mauno Koivisto siihen erittäin kriittisesti. Vielä vuonna 1999 samaa puoluetta edustanut pääministeri Paavo Lipponen ärähti ruotsalaisille, kun nämä vaativat Suomea ottamaan lisää pakolaisia Kosovosta. Lipposen mukaan pitäisi keskittyä auttamaan lähialueilla. Viimeinenkin järjen valo puolueen suhtautumisessa haittamaahanmuuttoon sammui kun Kari Rajamäki jätti puolueen. Viimeisinä kansanedustajan töinään Rajamäki esti laittomasti maassa olevien terveydenhuollon laajentamisen, ja sai siitä oman puolueensa vihat niskaan. Jos suomettumisen aikana Suomi oli likaa kallellaan itään, niin nyt olemme kallistuneet likaa länteen päin, ainakin jos puhutaan haittamaahanmuutosta.

Myös suomettumisen aikakaudella sensuuri oli kovaa. Suomessa ei esim. uskallettu julkaista tunnettua neuvostojärjestelmää kritisoivaa vankileirien saaristo kirjaa. Vastaavasti nykyisin valtamedia vaikenee Ruotsissa asuvasta somalitaustaisesta islamkriitikko Mona Walterista. Hän olisi halunnut käsitellä islamin epäkohtia ruotsalaismedioissa, mutta häntä ei ole sinne päästetty. Walter on ollut Suomessakin vierailulla ja osallistunut Rajat kiinni!–mielenosoitukseen. Mediakin uutisoi siitä mielenosoituksesta, mutta sen päätähdestä Mona Walterista ei hiiskuttu sanallakaan.

Suomettumiseen kuului se, että kiellettiin suomettuminen. Ihan vastaavasti monikultturistaminen kielletään. Väitetään ettei Suomessa ole mitään väestönvaihtoa meneillä, vaan se on äärioikeiston keksimä salaliittoteoria. Väestöennusteet osoittavat kuitenkin ihan muuta. Väitetään myös, että Suomessa saa aivan vapaasti esittää maahanmuuttokritiikkiä.

Taistolaisten ja monikultturistien yhteinen piirre on myös tiedevastaisuus. Neuvostoliitossa politiikka saneli tieteen lopputulokset. Samoin asian laita näyttää olevan monikultturisteilla, jotka esittävät tieteen vastaisia väitteitä kuten, mies voi synnyttää ja sillä voi olla kuukautiset, tai sukupuolia on kymmeniä.

Koska tosiasioiden tunnustaminen näyttää olevan vaikeaa taistolaisille ja monikultturisteille ei mikään ihme, että heidän ajamansa asiat niin kommunismi kuin monikulttuurisuus eivät toimi. Koska sekä kommunismi että monikultturisimi pyrkivät hyvään, näyttää siltä, että hyvät pyrkimykset ohittavat heillä kirkkaasti tosiasiat. Radikaali vihervasemmistolainen liike elokapina on tästä ehkä paras esimerkki. Kukapa nyt ei vastustaisi ilmaston lämpenemistä, mutta ongelma on vain siinä, että elokapinan hiilineutraalisuus tavoite vuoteen 2025 täysin epärealistinen.

 

Ps. Kirjoituksessa on ei ole tarkoitus sanoa, että ulkopolitiikka oli huonoa suomettumisen aikaan. Päättäjät olivat tuolloin vaikeassa paikassa ja koska lopputulos oli hyvä ei ulkopolitiikasta voi oikein antaa huonoa arvosanaa, vaikka virheitäkin tehtiin. Sen sijaan Neuvostoliiton fanittamista pidän täysin tuomittavana.

Pt-median kommentointi on vapaata.
Kannattaa kuitenkin huomata, että väkivaltafantasiaa sisältävät kommentit poistetaan. Ihmisten suora solvaaminen ei ole sallittua, eikä ihmisten yhteistietoja sallita julkaistavan.
Kommentoi mielellään artikkelin aihetta, mutta asian vierestä keskustelu on ihan sallittua. Venäjämielinen propaganda joutuu poistoon, sillä Pt-mediaa ei voi käyttää ryssän propagandan levittämiseen.
Pt-media ei ole mikään sananvapauden sankari, eli jos joku kommentti saattaa täyttää Suomen tai Ruotsin rikoslaissa mainitun rikoksen tunnusmerkistön, niin viesti poistetaan.
Subscribe
Notify of
guest
48 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Ile

Sodan käyneet sukupolvet tiesivät miten N-liiton kanssa on elettävä, nyt uudet sukupolvet haukkuu sitä suomettumiseksi. No saavatpahan vapaasti marssia pervoissa pridekulkueissa ja istua kaduilla oikein poliisin luvalla, pienikin vapauden rajoittaminen olisi varmaan Venäjän syytä

mike lake

Olen kanssasi samaamieltä.Kriitikoille voin vain suositella Suomen poliitiseen historiaan perehtymistä.
Ps.Lukeminen kannattaa aina.

Tehdäänkehitysmaayhd

Ei kannata jos luet ylenannon uutimia, iltapaskoja tms. Erkon pravdoja.

mike lake

Totta tuokin !!!

Tuumailija

Suomettuminen tarkoitti tuona aikana neuvostoliittoa kohti rähmällään oloa, nyt vain suunta on muuttunut (ei palvonnan kohde) kun ollaan rähmällään eu:ta kohti, eli suomettuminen jatkuu.

Venäjän kanssa olisi hyvä pitää diplomaattiset- ja kauppasuhteet kunnossa, mutta muuten tiukasti silmällä sekä epäilyksen kare takaraivossa.
Kuten Kekkonen hoiti asioita aikanaan; Hrutsev kysyi että miten olisi yhteiset sotaharjoitukset, niin Kekkonen vei miehen saunaan. Saunasta tulleina ja hetken henkeä vedettyä Hrutsev kysyi uudelleen ja välittömästi takaisin lauteille. Kuulema 4:n kerran jälkeen ei enää kysynyt.

Samoin voisi suomen eu:ehtoja fiilata, vietäisiin Leyenit ja muut koukkunokat lauteille pehmenemään muutamaksi tunniksi, josko se mieli siitä muuttuisi.

Last edited 1 vuosi sitten by Tuumailija
mike lake

Kommunismi,monikultiirius ja sun muut elokapina ajatukset ovat ajatuksen tasolla hienoja,mutta eivät tule koskaan käytännössä toimimaan.Sen pitäisi jo nyt jokaisen järkevän ihmisen ymmärtää.

Waltsu

Kommunismi on hieno aate, ihminen on vain väärä laji toteuttamaan sen. Ehkä yhdyskuntahyönteisistä kehittynyt älyllinen laji olisi ominaisuuksiltaan sopiva siihen. (scifikirjailijoille idea: Planeetta jota kansoittavat mehiläismäiset/muurahaismaiset olennot, joilla kommunismi ja korkea teknologia)

mike lake

Totta ihminen on pohjimmiltaan helvetin ahne ja laiska siis sopii suhteelisen heikosti kommunismin aatteeseen ja siihen yhteiseen hyvään ja auvoiseen yhteiskuntaan.

Tuumailija

Ne jotka ovat imeneet aatosta parta kallen opuksista ja leninin pamfleteista, olettavat että ”tietoisina” vasemmistolaisina tulevat kuulumaan eliittiin.
Harhassa on tietty mukava elää, unohtaen että ei entisessä NL:ssa se eliitti juuri suuri ollut ,edes kaikkia ei luettu vaikka politbyroossa istuivat lauteilla taputtamassa.

Marxismista vasemmisolaisuuden kautta kommunismiin on kivinen ja kieltä värjäävä tie, eikä silti ole mitään taetta onnistumisesta.
Siksi tällainen raadollinen aate ei kanna pitkälle, vallankumous syö lapsensa, nykymaailmassa jossa tavalliset ihmiset ovat liian valistuneita (vaikka taantuma ja taannuttaminen on jo alkanut pari vuosikymmentä sitten).

...

Joten siksipä kuvottavaa paskaideologiaa pitää tuoda äänestämään luku- ja kirjoitustaidotonta ihmispaskajätettä jolle samaan aikaan uskotellaan että he ovat niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin sorrettuja.

Sopulit ei sopuisia

”Niinpä muutamasta tuhannesta somalista on kasvanut elinvoimainen yhteisö. Nykyisin heitä on jo yli kaksikymmentätuhatta.”
No eihän tuo ole vielä mitään. Ruotsissa on ainakin 110.000, kriminellit jengit mukaanlukien.
Mutta tuntuu kuin olisi 500.000.

https://www.svd.se/vi-ar-fast-vi-kommer-inte-harifran

Sam Colt

En puhuisi ”elinvoimaisesta yhteisöstä” ilman järjettömiä sosiaaliavustuksia ja tolkutonta lisääntymistä.

Muuten – voi olla, että passin saaneita somppuja ei enää lasketa somaleiksi, vaan he ovat ”suomalaisia”.

Qroquius Kad

Asia on juurikin niin.

Anonyym

Siinä lisääntymisessähän se elinvoima oikein onkin. Kun somalien kansallishenki ja islamin uskonkiihko toimivat yhdessä, niin tiedä vaikka tänne muodostuisi mustalaisiakin sitkeämpi ja takuulla moninverroin suurempi kansa, joka sitten pitää yhtä koko EU:n tasolla. Pitää siis yhtä ainakin muita vastaan vaikka keskenään riitelisikin. Tuommoista voipi ajankulukseen kuvitella.

Anonyymi

Eikös meillä jo nyt ole väkilukuun nähden Euroopan suurin somaliyhteisö ja varmaa on, ettei se tule ainakaan pienenemään.

Qroquius Kad

YYA-Suomessa oli pakko toimia kuten silloin toimittiin:
Suomi oli maailmassa yksin voimissaan pauhaavan väkivaltaisen supervallan kyljessä, sen etupiiriin liitettynä.

Enää ei olisi pakko, mutta tuolloin opitut politiikan käytännöt sen kun vain jatkuvat uusien poliitikkosukupolvien omaksuttua ne edeltäjiltään.
Vaikka ei olisi pakko.
Mutta minkäs teet:

viidesosa suomalaisista HALUAA tätä ja kolme viidesosaa peesaa, vaikka ei ole edes samaa mieltä.

Eikä olisi pakko.

mike lake

Eikös se ollut Tatu Vanhanen joka jo aikoinaan puhui näistä ÄÖ eroista jos oikein muistan.

kanander

Tatu Vanhanen tutki eri kansakuntien älykkyyttä hyödyntäen eri maissa tehtyjä ÄO-mittauksia. Meille on tullut keskimäärin 20-25 prosenttia tyhmempiä mamuja kuin suomalaiset ovat. Parhaimisto heistä onnistuu pyörittämään serkusten kesken kebab-kuppiloita valtion starttirahalla.

Anonyym

Minä en kumminkaan laatisi kovin pitkän tähtäimen suunnitelmia sen varaan, että mamut (takapajuloista muuttaneet) oikeasti olisivat umpityhmiä.
Moisen uskon varassa voi joutua pahaankin pulaan.

Pertsa

Kyllä,ei voi olla aivan umpityhmä kun osaa pelata suhdanteiden mukaan,liittoutua vasemmiston ja vihreiden kanssa,koska hehän tarjoavat matuille edut.

Anonyymi

Miksi heidän yhteiskuntansa sitten ovat siinä tilanteessa kuin ovat? Miksi mikään muu ei kasva ja kehity kuin pirttiviljely? Luulisi tyhmemmänkin ymmärtävän, että kun ruoasta on puutetta, ei silloin hommata perheeseen 10-15 lasta. Valistusta ja rahaa näihin maihin on jaettu vähintään 60 vuotta ympäri maailmaa, mutta mitään ei tapahdu! Väki on vain moninkertaistunut ja saatu lisää köyhiä, sairaita ja onnettomia, nälkään kuolevia lapsia.

Kun tuhoisa Tapaninpäivänä tsunami vuosia sitten tappoi satojatuhansia ihmisiä, vei kodit, yritykset, pellot ja kaiken elinkeinon, niin se yritteliäisyys ja ahkeruus, jolla kaikki korjattiin ja aloitettiin alusta, on hatunnoston paikka. Apuakin toki lähetettiin, mutta mittakaava oli ihan toinen verrattuna siihen, mitä Afrikkaan lähetetään joka vuosi!

black_danger_company

Tatu Vanhanen, hieno mies toisin kuin poikansa Matti.

T

Tervo kannattaa monikulttia, mutta Itäkeskuksen sijaan hän asuu Katajanokassa. Tarviiko muuta sanoa.

v-YLEn elätin antoa

Tuo tervohan on v-YLEn elätti. SDP. Tällä elätillä on kekkosviha kaikkea toimintaa triggeröivänä tekijänä. Ohjelmaa satunnaisesti katsoneena ei ole voinut välttyä sääliviltä tunteilta.

Harmittaa, että joutuu edelleen maksamaan pakkoveroa v-YLEn propagandasta. Mieluiten ”hetkessä kiinni”.

Ohmygod

Onneksi on niin paljon kokemusta ja tietoa, että kusipäätervon provokaatiot eivät mene läpi.
Teemu Keskisarja ja Antti Tuuri ovat meidän aikojemme historiankirjoittajat.
Narsisti Tervolla ei ole siihen kastiin mitään asiaa.

Anonyym

Kesksarja joo, mutta Tuurin löperrykset nyt ovat auurelta osin hatusta vedettyä kaunokirjallisuutta.

Qroquius Kad

Niinhän ne Väinö Linnankin opukset, ja silti niihin suhtaudutaan kuin historiallisena totuutena.

Anonyym

Ja melkoista haittaa on Linnan loruilusta vuoskymmenien ja sukupolvien mittaan koitunutkin.

mike lake

Muiden puolueiden on pakosta tultava persujen linjoille edes jonkin verran jos meinaavat kannatuksensa pitää.

Anonyym

Jos perukset jatkaa hullujen hyysäämistä entiseen niin eihän perussuomalaisia uskalleta tarpeellisessa määrin äänestää.

jorma

Hyvin suuri osa härmäläisistä haluaa aina olla rähmällään johonkin suuntaan. Merkillistä.

mike lake

Näinhän se on, tänään tätä mieltä ja huomenna tota,ollaan kuin tuuliviirejä.
Itse olen aina ihmetellyt miten puolueiden kannatusmittaukset voivat heitellä niinkin paljon kyselyistä toiseen kun ne heittelee.
Itse jos olen jotain mieltä tänään niin kyllä olen sitä mieltä huomennakin.

Pertsa

Olen myös äänesrtysikäni kuluessa ollut harvaa mieltä.Kun äänioikeuden sain niin äänestin perustuslaillisia,sitten monta kymmentä vuotta kokoomusta,mutta sitten meni kuppi nurin ja nyt äänestän vain perussuomalaisia.

kanander

Satoja vuosia Ruotsin ja Venäjän miehitysvaltaa tekee nöyräksi.

mike lake

Nöyrä pitää olla,muttei pidä nöyristellä.

Qroquius Kad

Yhtä lailla virolaisetkin olivat satoja vuosia ensin tanskalaisten, sitten saksalaisten, sitten ruotsalaisten ja lopulta venäläisten alamaisia.
Eivät he kuitenkaan ole nöyristeleviä orjia, joten pelkkä orjuutus ei ritä selitykseksi.

Suomalaisten kouristuksenomaisessa orjailuntarpeessa on jotain syvempää mätää.

Nih

Juuri ajattelin samaa kun tuli katsottua, vaikka olikin Tervon tekemää ja YLE:n tuottaman sarjan, kylmän sodan suomi. Huvittuuneena, kun sarjassa sanottiin nykypäivää sananvapauden ja avoimuuden ajaksi kun sitä verrattiin Kekkosen aikaan. Tässä ajassa on varsin voimakkaasti samoja merkkejä kuin sen ajan itsesensuurista, sananvapauden rajoittamisesta ym. Tietyistä asioista ei saa puhua ja jos saa, se tehdään valtavan valkopesun jälkeen, selitellen apina hiireksi ja musta valkoiseksi. Mediat ovat omaksuneet sen saman voimakkaan itsesensuurin kuin neuvostoliitto oli vielä hengissä. Päätoimittajat vahtivat ettei vain pääse totuuden mukaisia juttuja yleisölle ja YLE on se wanha toimija joka johtaa tätä orkesteria. Huvitti kun sanottiin että YLE OLI vasemmisto voimien hallinnassa silloin.

ennakkoluuloinen

Hyvä näkemys PT, olen pohtinut samaa. Näkemykseni on, että perinteinen puoluejako on hävinnyt, tilalle on tullut jako Globalististen mokuttajien ja Konservatiivisten kansallismielisten välillä, tämän kun saisi ihmiset ymmärtämään, niin hahmottaisivat paremmin ”kehitystä”, joka on negatiivinen.

Desikäsi

”Kommunismissa työntekijää pidetään sorrettuna ja työnantajaa sortajana.” Suomalainen nyky-peruskommarisuvakki on tuosta pieni muunnos, hän vastustaa kovasti sitä että rahan saamisen vastikkeeksi hänen täytyisi tehdä jotain. Hänelle kelpaa ainoastaan ilmainen raha, ja mieluiten niin että se tulisi nimetä kansalaispalkaksi sillä ”työmarkkinatuki” ja ”toimeentulotuki” kuulostavat jopa kommarin korvaan pahalta ja siitä tulee kommarille paha mieli. Suurta pahennusta aiheuttaa myös se byrokratia johon kommari pakotetaan nykypäivänä näitä ilmaisia rahoja hakiessaan. Kaikki tämä paha olo sitten manifestoituu siten että kommari hakeutuu mielenterveyspalveluiden piiriin, aikomuksenaan esittää olevansa niin stressaantunut ja hauras spesiaali-yksilö että työeläke kutsuu.

Pertsa

Kansalaispalkkaahan kannattavat henkilöt,jotka eivät viitsi eivätkä halua tehdä mitään hyödyllistä.Yhteiskunnanhan pitää tietenkin tarjota heille asunto,josta käsin sitten voivat kasvisruoan jälkeen käteen jäävän rahan jälkeen ostaa huumeita ja rahoitaa kansainvälisiä rikollisjärjestöjä.

timo

Huvittaa miten Tervo sössöttää suomettumisesta ja samaan aikaan harrastaa samaa älyllistä epärehellisyyttä ja silmien ummistamista mm. islamisaation, väestönvaihdon, valkoisten eurooppalaisten kansanmurhan suhteen. Nuo asiat voi jokainen päätellä tilastoilla ja peruskoulun matematiikalla.
Sitten sössötetään rasismista ja samaan aikaan kannatetaan maailman pahimpien rasistien päästämistä vapaasti rajan yli.

Anonyym

No jaa. Ei muhamettilaiset silleen ole rasisteja. Sinne kelpaa kaikki, vaikkei käännynnäiset ylimpään johtoon pääsekään.
Tulijoissa vain on ”maailman pahimpia” fasisteja(!!!) = totalitaristeja. Ja sitähän ei tarvitse nykyään varoa kun on se rasismi tähtäimessä.

Anonyym

Nyt on hyvin tiivistettyä asiaa.

Jaakko Palvi

Älä nyt jauha peetä, Kekkonen luovi taitavasti idän ja lännen välissä. Mitään suomettumista ei ollut, jenkkien informaatiosodan termi. Silloin diplomaattisesti kieltäydyttiin sotilaallisesta yhteistyöstä molempien osapuolten suhteen.

Anonyymi

Yhdestä asiasta olen eri mieltä; kyllä menneinä vuosikymmeninä, kun romanit nostivat itsensä syrjittyyn vähemmistöön, valittivat kohtalostaan ja Hortto Kaalo lauloi ”Miksi ovet ei aukene meille”, niin kaikki ovet aukesivat. Ei saanut enää puhua mustalaisista, ei saanut arvostella heidän saamiaan sosiaalitukia ja hamerahoja, eikä haluttomuutta koulunkäyntiin ja työntekoon. Samalla mallilla kohdellaan nyt maahanmuuttajia. Vika sopeutumattomuuteen on aina kantaväestössä.