Tukholman käräjäoikeudessa alkoi istunto isis-naista vastaan

Kuvituskuva.
Tukholman käräjäoikeudessa alkoi tänään oikeudenkäynti 49-vuotiasta irakilaista isis-naista Lina Ishaqia vastaan. Oikeudenkäynnin lopputuloksen arvellaan olevan suuntaa antava miten Ruotsi käsittelee jatkossa jihadissa olleita isis-henkilöitä.

Ishaqin tausta on mielenkiintoinen. Hän syntyi Irakissa kristittyyn perheeseen. Vanhemmat muuttivat Ruotsiin kun nainen oli lapsi. Vanhempien muuton, tai pakolaisuuden syy oli se, että kristittyinä he olivat alituisessa hengenvaarassa Irakissa.

Nainen on elänyt Ruotsissa suhteellisen täyspäistä elämää, mm. pelannut potkupalloa valtakunnallisella tasolla. Jostain syystä hän muutti 2010-luvun alussa Arabiemiraatteihin, jonka jälkeen on asustellut ainakin Britanniassa.

Oliko nainen oikeasti muslimi, ja kristillisyys vain peitetarina. Sitä ei voi tietää. Nainen joka tapauksessa lähti miehensä ja lastensa kanssa Syyriaan 2013 ja koko perhe, lapsia myöten liittyi isikseen. Naisella on ollut seitsemän lasta, mutta ei käy ilmi, että montako lasta lähti Ruotsista isikseen. Luultavasti myös Syyriassa on ollut pullat uunissa.

Lapsista kolme kuoli Syyriassa pommituksissa tai muissa sotahommissa. Syyttäjän syyte koskee naisen yhtä poikaa, joka kuoli taisteluissa 16-17-vuoden iässä. Syyttäjän mukaan nainen on värvännyt ja pakottanut lapsensa sotahommiin ja käyttänyt tätä mm. propagandatarkoituksessa. Nainen on jakanut aseistautuneen pojan kuvia sosiaalisessa mediassa ja kertonut, että jokaisen aidon musliminuorukaisen tehtävä on jihad.

Nainen kiistää syytteen. Hänen mukaansa silloinen aviopuoliso oli huijannut naisen Syyriaan. Syyttäjän mukaan tämä ei pidä paikkaansa, sillä nainen on ollut hyvin aktiivinen islamilaisen propagandan levittäjä ennen ja jälkeen isiksessä olonsa. Nainen on toisin sanoen jatkanut islamilaisen propagandan levittämistä senkin jälkeen, kun hän palasi Ruotsiin.

Nainen syyttää niin ikään kuollutta poikaansa liittymisestä sotaan. Naisen mukaan poika alkoi kiinnostua jo 13-14-vuotiaana lahtauksesta. Nainen väittää, että yritti saada poikansa palaamaan Ruotsiin, mutta koska hän oli tuolloin jo aikuinen mies (eli 14-vuotias) niin islamin tulkinnan mukaan mies ei voit totella naista. Nainen on kertonut pojan sanoneen, että äiti, ”me elämme nyt Syyriassa ja tiedät miten pitää tehdä, minä tiedän sen.” Naisen mies oli jo tuolloin kuollut sodassa ja tämä poika oli ikään kuin perheen pää.

Pojan suurimmat sotatoimet olivat kurdijoukkoja vastaan, jotka lopulta valloittivat Raqqan. Poika oli tullut sotahommista kotiin ja oli vakavasti haavoittunut. Muutaman tunnin jälkeen poika kuoli.

Perhe ei ole ollut mikään pyhäkouluperhe. Yksi sodassa kuolleista pojista oli poseerannut mm. kahden irtopään kanssa. Sitä ei tiedetä oliko poika itse katkaissut kaulat vai oliko hänet otettu kuviin vain poseeraamaan.

Poika oli joskus 15 ikävuoden nurkilla myös avioitunut jonkun naisen kanssa, joka tuli raskaaksi. Tämän naisen ja lapsen kohtalosta ei tiedetä mitään.

 

Syyttäjän todisteena on paljon materiaalia mm. naisen ja tämän omaisten välisestä netissä käydyistä keskusteluista. Näitä keskusteluja on pystytty palauttamaan Yhdysvaltain tiedustelupalvelun avulla. Naisen puolustuksen mukaan hän taas oli vain käskyläinen, jolla ei ollut mitään valtaa. Isiksellä oli laaja organisaatio ja sen toimista ei pystynyt kukaan kieltäytymään ilman hengen menetystä. Sopii kuitenkin kysyä, että jos nainen oli pakotettu islamilaiseen terrorismiin, niin miksi hän edelleen palatessaan Ruotsiin pitää päällään islamilaista sotilasasua eli hijabia.

Näiden viestittelyjen sivudetaljeena tulee esille se, että naisen sukulaiset ja tuttava, jotka eivät ole olleet isiksessä, mutta jotka asuvat edelleen Ruotsissa, ovat hyvin radikaaleja muslimeja.

Sekin kannattaa huomata, että nainen on saanut häärätä ihan vapaasti Ruotsissa palattuaan Syyriasta jo joulukuussa 2020. Nainen on ollut hyvin aktiivinen muslimi viimeiset pari vuotta eikä ole ollut vangittuna asian takia kuin joitakin lyhyitä pätkiä. Naisen mukana Ruotsiin tulleet kaksi alaikäistä lasta on otettu huostaan.

 

Syyte koskee sotarikosta ja ihmisoikeusrikosta.

Korjaus: Nainen palasi Ruotsiin 2020 eikä 2016, kuten vahingossa kirjoitin.

Subscribe
Notify of
guest
22 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Qroquius Kad

Asianajajahan saattaa keksiä vedota juuri tuohon, että Liisakki on liuhottanut Ruotsissa vapaana kuusi vuotta kiilusilmäislamistina eikä ole saanut aikaiseksi pientäkään terroristi-iskua;
niinpä hän ei muodosta vakavaa terrorismiuhkaa.

Herttainennainen

Tuli vasta 2020 takaisin Ruotsiin, joulukuussa. Eli on jälleen-palloillut Swedustanissa ”vasta” runsaan vuoden.

KIPUsisko

Nainen on ammatiltaan sairaanhoitaja. Vanhukset varmasti iloissaan kiittävät hyvästä hoidosta jos hän pääsee heitä hoitamaan.

Liinukka Jäähakku

He eivät ole niinkuin me eivätkä koskaan tule olemaan niinkuin me.
Tämä pitää aina pitää muistissa nyt ja 100 vuoden kuluttua.

MattiS

Harmi että päättäjämme ovat sitä mieltä että he ovat kuin me. Helvetti, itse asiassa päättäjät ajattelevat heidän olevan paljon parempia kuin me. Me vain ollaan se typerä lammaslauma jolta viedään rahat näille superihmisille. Superihmisille jotka eivät osaa edes kaivoa kaivaa itse tai tehdä mitään nenänkaivuuta vaativampaa. Jep, superihmisiä.

ISO kysymys?!?!?!

Samaan aikaan Suomessa…Isis terot vilistää vapaana ilman huolta syytteistä.
Kotimaiset wanna be terot taas otetaan kiinni (Kankaanpään teron alut).

Miksi vain toiset terot otetaan kiinni ja syytetään ja OIKEASTI JO teroilleet terot saavat vilistää vapaana?

Pekka H.

On se hieno uskonto.

Tobo Lomia?

Kun akalle tulee ISIS-INSPIS sanoo pääministeri:

”Vi såg den inte komma”. (emme nähneet sen tulevan)

Jebuliz

Mun lemppari on ”Vi har brustit i våra rutiner”.

Jebuliz

Täysin syytön, Ruotsi joutuu korvaamaan tämän jälkeen suunnilleen 5 miljoonaa kruunua. Se on se suunta, ja tämän jälkeen noin tuhat muslimia viikossa haastaa Ruotsin valtion oikeuteen.

jorma

Eristää vai integroida? Nämä terroristinaiset eivät varmastikaan halua integroitua maallistuneeseen Ruotsiin, joten eristys on ainoa vaihtoehto. Eli karkotus, vankila tai valvotulle leirille/osastolle. That’s it.

Lallukka

Rasistit yrittää rasseilla isisin naispakolaiselle siellä. Lopettakaa heti se rasismi!
Tuon naisen kanssa voi harrastella vaikka kivoja pelihetkiä ja mitäs muuta se sannikka sanoikaan,.. posiitiivisia noista pakolaisista?
Ja ainahan valkoinen mies voi ottaa itselleen ikioman isis pakolaisen, niin on elämä jännempää, jännä-naisen kanssa.

Huh

Älä nyt ihan ”päättömiä” veistele.

Suomi Finland

”Naisen mukaan poika alkoi kiinnostua jo 13-14-vuotiaana lahtauksesta.”

Olen aika sanaton. Totta kai kaikki totaali hullut 13-14 vuotiaat alkavat kiinnostua lahtauksesta, jos pienestä pitäen kasvatetaan moiseen.

Normaaleille lapsille tulee hätä käteen kun oikeasti aletaan ampumaan.

Qroquius Kad

Mikä on ”normaali”?

Tuossa on narsistisen persoonallisuushäiriön oireet:

suuret käsitykset itsestään eli liioittelee saavutuksiaan;
keskittyy mielikuviin rajattomasta menestyksestä, voimasta, kauneudesta tai suuresta rakkaudesta;
uskoo olevansa niin ainutlaatuinen, että häntä voivat ymmärtää vain muut huomattavat henkilöt tai instituutiot;
vaatii korostunutta ihailua;
mielestään oikeus erityiskohteluun;
muiden hyväksikäyttö;
empatian puute;
kateus (tai uskoo muiden kadehtivan häntä); ja
ylimielisyys ja röyhkeys.

Kuten huomaamme, tuossa on kuvattu tavallinen perusarabi. Heille tuo on se normaali.

black_danger_company

Todella osuva luonnehdinta 👌

Suomi Finland

Noitten täytyy kuulua paattiosastoon. Nehän veneilee niin mielellään.

Narsisti ei varmaan mielellään ota sohloa kouraan ettei kukaan ala-arvoinen maanmatonen saa häntä hengiltä omalla sohlollaan.

Aivan sairasta

Poliitikontaulapäät ottavat nuo nilkit pohjolaan ja tulee maksamaan aivan älyttömästi, sen lisäksi ovat uhka meidän turvallisuudelle.

Tuosta asiasta pitäisi järjestää suora sitova kansanäänestys.

Last edited 2 vuotta sitten by Aivan sairasta
Qroquius Kad

Ennen kansanäänestystä valtamedia julistaa joka päivä kuinka maahanmuutto on ihanaa, välttämätöntä ja väistämätöntä ja jokainen, joka äänestää sitä vastaan on Paha Ihminen.
Sitten äänestetään ja ihmetellään, mikä oli kun taas kerran äänestettin maahantunkeilun ja terrorismin puolesta, vaikka piti äänestää vastan.

Sitten ei enää äänestelläkään, kun tulos kerran oli sitova.

Antti Tifa

Yks haistavitun arvoton näytelmä. Uskooko joku oikeasti, että Ruotsin oikeuslaitos tuomitsee ISIS terrorismiin osallisen naisen linnaan ja karkotukseen ?
Ihmisoikeudet, lasten oikeudet, kansainväliset sopimukset ja humanismin paheet.
Kaikki tämä paska otetaan huomioon ja ehdonalaista tulee tai korkeintaan malliksi lyhyt istuminen joka sekin puolittuu. Sakot on yhtä tyhjän kanssa eikä ole ketään jolle korvata mitään. Karkotus ei käy koska Syyriassa ei ole turvaverkkoa ja ero lapsiin on kohtuuton lapsille. Pellemaailman ilmiöitä jolle musulmaanit nauraa katketakseen.

Suomi Finland

Ja jos tuollainen ISIS nainen on alunperin tullut Ruotsiin turvapaikanhakijana ja sitten lähtenyt sotimaan Syyriaan, niin sille perustalle kantis ei oikein tiedä pitäiskö itkeä vai nauraa. No maksaa pitää kumminkin.

Palasi 2020

Ei nainen tullut takaisin Syyriasta 2016 vaan 2020, kertoi juuri TV4 ”Efter Fem”.
Vuonna 2121 kertoi Expressen naisen palanneen ”viime vuonna”:

”Själv återvände Lina Ishaq till Sverige i december i fjol”, i fjol = viime vuonna
https://www.expressen.se/nyheter/is-kvinnans-svar-efter-anklagelserna/