Tukholmassa elinkautisentäyteinen päivä

Yksi huomiota herättänyt murha saatiin taputeltua tänään päätökseen, kun Södertörnin käräjäoikeus lätki kolmelle miehelle kahdelle elinkautiset ja yhdelle 14 vuotta vankeutta.

Kyse on Tukholmassa Årstan sillalla syksyllä 2020 tapahtunut murha, jossa 27-vuotias mies ammuttiin hengiltä useilla laukauksilla.

Tapauksessa on mielenkiintoista lähinnä se, että esitutkintaa ja oikeuden päätöstä lukiessa selviää, että gangsterit pelkäävät vuoron perään henkensä puolesta. Kun yksi valmistautuu murhaamaan, toinen ammutaan hengiltä, kolmas valmistautuu piilosille odottamaan omaa kohtaloaan ja neljäs huokaisee helpotuksesta.

Homma eteni tiivistettynä siten, että muuan Sascha Viklund oli “maan alla”. Hän tiesi, että oli liipaisimella ja joutui siksi piileksimään. Ampumista edeltävänä iltana hän oli kuitenkin ilmaantunut Tukholmaan juhlistamaan kaverinsa Toj Kamraniksen syntymäpäiviä. Mukaan kekkereihin tuli muuan Kevin Williams.

Toj Kamranis oli kuitenkin kieron puoleinen kaveri. Hän houkutteli Viklundin ansaan, eli tapettavaksi. Kolmikko käveli Årstan sillalla, kun Williams kaivoi pistoolin ja paukutti yhden luodin Viklundin jalkaan. Viklund yritti paeta juosten, mutta eihän siitä mitään tullut luoti jalassa. Hän sai vielä muutaman luodin selkään ja kaatui maahan. Williams ampui vielä yhden laukauksen Viklundin ohimoon lähietäisyydeltä ja homma olikin sitä myöten melko selvä.

Murhan motivi jäi epäselväksi, mutta se tuli kuitenkin selväksi, että homma oli tilaustyö ja sen takana oli muuan Abdul Ghaffar Haleem.

Poliisi sai hyvää materiaalia murhasuunnittelusta, sillä kun kryptattu Anom-chatti murrettiin, niin sieltä löytyi pitkät pätkät materiaalia. Viestien välityksellä suunniteltiin murhaa, tehtiin mm. ehdotuksia ja pohdintoja, että mihin uhri kannattaisi ällyttää, että ampuminen onnistuisi jouhevasti ja pakoreitti olisi hyvä. Tämän lisäksi todistusaineistoa saatiin valvontakameroiden kuvista.

Murhapaikassa on tunnelmaa, siellä reikä aivoon puhkeaa.

 

Ympäri mennään, yhteen tullaan. Murhasuunnittelija Abdul Ghaffar Haleem ja Viklund olivat olleet aiemmin hyviä kavereita, “broshia” eli “veljiä”. Mitä lie tapahtunut, että veljistä tuli vihamiehiä. Tämä ei tule selville. Mutta jos arvailee, niin motivaatioita ei ole paljoa. Velat, vasikointi, ohikkaat ja joku aivan tollo rispektijuttu.

Välirikko tapahtui joskus 2018, jonka jälkeen veljekset vain välttelivät toisiaan. Mitä tulee ns. uhkakuvaan, niin Viklund oli yritetty tappaa jo kahdesti syksyllä 2019, mutta siinä ei oltu onnistuttu.

Haleem myös toimitti aseen ja panoksia murhakaksikolle ja oli muutenkin operatiivinen johtaja.

Toj Kamrani taas on ollut Viklundin paras kaveri kuolemaansa asti. He olivat olleet yhteydessä koko ajan säännöllisesti ennen murhaa ja murhaa edeltävänä päivän olivat olleet hyvinkin huumorituulella, mitä tuli esille viestien vaihdossa. Synttäreitä oli suunniteltu, naisista oli puhuttu, virtuaalisia ylävitosia heiteltiin ja kaveruutta vannottiin. Mutta vannomatta paras.

Kevin Williamsilla ei ollut kovin syvällistä suhdetta uhrin kanssa. Hän nyt vain sattui olemaan hyvä murhamies.

Oikeus katsoi, että näyttö oli pitävä ja tuomitsikin Toj Kamranin ja Abdul Ghaffar Haleemin elinkautiseen ja ampujan Kevin Williamsin 14 vuoden vankeuteen. Syy vuosituomiolle on se, että hän oli tekohetkellä 20 eli teko katsotaan nuorena henkilönä tehdyksi.

 

Jutussa on monenlaista muutakin mukavaa sivudetaljeeta. On monenlaista säätäjää ja viheltäjää, joista osa varmastikin tiesi mitä oli tapahtumassa, osa taas oli niin kamoissaan, että ei ymmärtänyt. Useimmat pelkäsivät, ja pelkäävät jatkossa entistä enemmän, toisiaan. Syytettyjen ja ammutun omaisten välillä syntyi kova riita oikeudenkäynnissä ja poliisi joutui keskeyttämään istunnon ja tyhjentämään salin.

Jossain vaiheessa poliisi otti kiinni Williamsin jonkun tutun, koska poliisi epäili tämän suunnittelevan Viklundin jonkun tutun ampumista.

Näyttää siis siltä, että kaaos vain jatkuu. Tapahtumasta on jo puolitoista vuotta, että vain herra tietää moniko tässä välissä tehty murha liittyy tavalla tai toisella tähän murhaan.

 

Subscribe
Notify of
guest
12 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
MoniToraPoru

Välillä Ruotsin oikeuslaitos ikäänkuin herää Ruususen unestaan.

Myös se että SÄPO tänään lennätti yhden säilö-imaameista Turkkiin oli yllätys. Sanoivat vaan että hei ja terve ja ”mene Irakkiin”:

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/bGd8gk/imam-utvisad-fran-sverige-i-hemlig-sapoinsats

Pirtsakka

Ja rouva itkee miehensä perään. No, eipä siinä muu auta kuin pakata kapsäkkinsä ja kaikki kakaransa ja lähteä perään. Toivon mukaan kaikilta on otettu DNA-näyte, jonka avulla voi sitten tulevaisuudessa varmistaa etteivät ikinä eivätkä koskaan palaa Ruotsiin tai muuallekaan tähän suuntaan. Mies puolestaan vollottaa, että menettää henkensä jos palaa Irakiin. Miksiköhän? Tyyppi on valmis uhraamaan toisten hengen, miksi ei omaansa? Eikö se marttyyrikuolema houkuttelekaan? Ja miksi ei meikäläiseltä löydy yhtään myötätuntoa…

Moonman

Sillähän ei tietenkään ole taas tekemistä minkään kanssa, että keppostelijat olivat jälleen kerran kuin 1900-luvun eugeniikan oppikirjan kauhugalleriasta.

Kultur-doula

Johtuuko tämä lopputulos nyt siitä ettei Tukholman ”käräjädoula” kerinnyt ajoissa paikalle?

https://www.tv4.se/artikel/bLcoaElg6f3wsj6nWiTUP/foerlossningsstoed-till-nyanlaenda-vaeljs-bort-av-flera-regioner

Kukavaan

Onko tuo Kevin Williams afrikkalaisia geenejä kantava amerikkalsinen.

Jeppe

Hys,du njet… polissen kommer… och…tjänäre!

Suomi Finland

Abdul Kafferi Ali-Baba on yhteiskunnan tukipylväs ja joka äidin unelmavävy, kuten nämä muutkin sankarit. Ilman emme pärjää.

Naurettavaa antaa parikymppiselle jorkille ikävähennyksiä.

Ruotsi ei varmaan voi juuri tehostaa rikostutkintaa murhien osalta ilman, että pitkiä rangaistuksia istuvien vankien määrä kasvaa liian suureksi.

Ohmygod

Sitä ihmettelen, että Ruotsin tuomareilla on munaa lätkiä elinkautisia.
Toinen vaihtoehtohan olisi ollut ymmärtää ja vain heristää sormea.
Sopii vain toivoa, että äijät pysyvät kivessä ilman lomia ja karkailuja.

T

Näitä herrasmiehiä katsellessa tulee mieleen että miten aikaansaavia henkilöitä nämä olisivat mikäli käyttäisivät “rispektin” säilyttämiseen käytetyn energian johonkin järkevään.

Joskin, itselle on vielä hieman epäselvää mikä tämä rispekti on motiivina. Sen ymmärrän jos rikoksen motiivina on raha.

Qroquius Kad

Rispekti tarkoittaa näille jorkeille henkilökohtaista kunnioitusta, asiaa jota he eivät kykene mitenkään länsimaisessa yhteiskunnassa saavuttamaan. Niinpä he keräävät kunnioitusta itsensä kaltaisilta, jotka arvostavat vain rikollisuutta, väkivaltaa ja heikompiensa nöyryyttämistä.
Ja onhan eräänlaista “kunnioitusta” näiden jorkkien kokemusmaailmassa myös se, kun he kantakirjaruotsalaisen kohdatessaan näkevät pelon tämän silmissä ja koko kehossa.

Ei siinä sen kummempaa. Kulttuurinen ominaisuus, joka ei sovi eikä voi koskaan sopia länsimaiseen yhteiskuntaan, kuten eivät nuo jorkitkaan.

Vassari_kontentti

Matut suorittaa hienosti.

Last edited 2 vuotta sitten by Vassari_kontentti
jorma

Ja veronmaksaja kiittää jälleen, täysihoitoa tarjolla kolmelle keharille.