Borlängen somalien joukossa mittavaa rasismia ruotsalaisia kohtaan

Borlängen monikulttuurisuusghetto Tjärna Ängar nousee aina toisinaan esille. Tällä kertaa Uppdrag Granskning puhui jotain sellaista, joka järkytti varmasti ensisilmäyksellä koko kuningaskuntaa.

Tjärna Ängaria kutsutaan pikku Mogadishuksi siksi, että sen maahanmuuttajista isompi osa on somalialaisia. Lähiön 12 000 asukkaasta 95 % on ulkomaalaisia ja kaikista asukkaista 38 % on somalialaisia.

Tjärna Ängarin 12 000 asukkaasta 38 % on somalialaisia.

Borlänge, vanha ruotsalainen teollisuuskaupunki, josta tuli Pikku-Mogadishu

Mikä siis voisi mennä pieleen? Suurin piirtein kaikki mikä vaan voi mennä pieleen. Jos somalialaiset ovat tehneet omasta kotimaastaan ihmiskaatopaikan, niin sellaiseksi muodostui myös Tjärna Ängar.

Lähiö on listattu poliisin no-go-zone-raportissa riskialueeksi, eli rikollisjengien vaikutus on korkea, kaduilla käydään huumekauppaa ja tilanne on pahanpuoleinen. Se muuttuu erittäin pahaksi, jos mitään ei tehdä.

Somalit siis muuttavat lähiötä pikku hiljaa katastrofialueeksi.

Borlängen kaupunginisät ajattelivat tehdä jotain asialle, mutta tuli ongelma vastaan. Somalit vihaavat sydämensä pohjasta ruotsalaisia. Poliisin ja muiden viranomaisten on lähes mahdotonta solmia minkäänlaisia suhteita alueen ihmisiin, koska somalipiireillä on niin suuri vaikutusvalta alueella, että poliisilla on lähinnä kevyt päällisin puolinen kuva alueen ongelmista.

Jo useita vuosia sitten sanottiin, että alueen aivan valtava työttömyys johtaa tulevaisuudessa suuriin ongelmiin. Alueen asukkaista liki puolet ei tee mitään ansiotyöhön viittaavaa. Rikollisuus on lisääntynyt, mutta poliisi myöntää, että heillä ei ole oikeastaan edes aavistusta mitä alueella tapahtuu.

Tähän on muutamia syitä. Tjärna Ängarissa on aivan oma oikeussysteemi. Jengit pitävät valtaa ja hallitsevat aluetta. Lisäksi erilaiset rikokset selvitellään sukujen välillä. Poliisilla ei käytännössä ole juuri minkäänlaista valtaa eikä auktoriteettiä alueella.

Borlänge, vanha ruotsalainen teollisuuskaupunki, josta tuli Pikku-Mogadishu, osa 2

 

Yksi Tjärna Ängarin somalien ongelma on se, että he vihaavat ruotsalaisia, ja ovat hyvin rasistisia ruotsalaisia kohtaan. Ne harvat kantaruotsalaiset, jotka ovat asuneet alueella, joutuvat muuttamaan pois, koska heitä kohdellaan ala-arvoisesti. Somalit toisin sanoen dissaavat ruotsalaisia. He kuvittelevat, että Tjärna Ängar on jollain tapaa heidän alueensa, jonne ruotsalaisilla ei pitäisi olla mitään asiaa.

Monet somalivanhemmat kieltävät tyttölapsiaan seurustelemasta ruotsalaisten tyttöjen kanssa, koska somalien mielestä ruotsalaiset naiset ovat huoria mm. vaatetuksensa takia. Monet tyttölapset käyvät koulua lähiön ulkopuolella. Myös opettajat kertovat, että tällainen trendi on selvästi nähtävissä. Somalitytöt karttavat selvästi ruotsalaisten tyttöjen seuraa.

Kaiken kaikkiaan vaikuttaa siltä, että kukaan ruotsalainen ei usko, että asiat voisivat muuttua parempaan suuntaan. Päinvastoin. Uuden syntyvän sukupolven uskotaan olevan entistä vihamielisempää ruotsalaisia kohtaan ja alue muuttuu pikku hiljaa ihmiskaatopaikaksi.

Subscribe
Notify of
guest
46 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Maha54

2018 kuntavaaleissa demareiden kannatus
Tjärna Ängar – Paradiset 48.0%; Tjärna Ängar – Övre Tjärna 40.5%

Last edited 2 vuotta sitten by Maha54
Ullu Pimpén

Ei sen pitäisi olla mikään itsestäänselvyys saada synnyttää 5-20 lasta (ja vieläpä eri ukoille) jos ei lapsiaan pysty elättämään ja vaatia että muut kasvattavat ja kouluttavat lapset plus korvaavat lasten tekemät rötökset. Pitäisi saada aikaan jonkinlainen lapsirajoitus: saat hankkia max 1 lapsen jos et tule omillasi toimeen.

Kaitsu

Ei pidä huolestua vähästä. Mustien rasismi, kun on kuitenkin sitä parempaa rasismia.
Borlänge on oikesti nykyisin mustien paratiisi, jossa maahanmuutto tosin näyttää sen pimeimmän puolensa, mutta näinhän se menee kaikkialla missä mustikit ovat enemmistönä.

Kultturantti

Kaitsulle kulttuurioppitunti: somalit eivät ole mielestään mustikkeja, siis neekereitä, vaan “somaleita”. Siten he halveksivat “aitoja mustikkeja” ja bantujen orjuutus perustuu tähän. Miehen ei kuulu tehdä mitään, naiset ja orjat palvelevat. Afrikkalainen herrarotu – ainakin omasta mielestään. Muiden mielestä Afrikan mustalaisia.

Somaliassahan tuolla orjuudella on pitkät perinteet, jotka jatkuvat tänäkin päivänä. Rasistisempia veikkosia tuskin tältä pallolta juutalaisten jälkeen löytyy. Siksi onkin hauska seurata heidän vähä-älyistä omia mielipiteitään peilaavaa huutelua, “rasisti!”, kun harvatkin aivosolut on kyllästetty khatilla.

Somalia ei ole sattumalta kehitysmaa.

Qroquius Kad

Eivät somalit ole muussakaan katsannossa neekereitä, vaan murjaaneja.
Termi sai alkunsa Luoteis-Afrikan maureista eli berberikansoista, mutta soveltuu yhtä lailla Egyptin eteläpuolisiin niloottisiin ja Afrikan Sarven kuušilaisiin kansoihin.

Kultturantti

Sovitaanko, että meidän näkövinkkelistä kaikki Afrikan alkuperäiskansat ovat samasta puusta veistetty? Ilman talvea puuttuu kauaskatseisuus ja se näkyy.

Qroquius Kad

Eurooppaan ja yleensä Länteen sopimattomuuden ja sopeutumattomuuden osalta kaikki todellakin ovat samalla, yhtä huonolla viivalla.

VIERUKKA KITTUUN!

Aina kun puhutaan ”syrjäytymisalueista”/”utsatta områden” niin jankutetaan ahtaasti asumisesta. Tjärna Ängar on rakennettu 3500 ihmisille mutta kukaan ei tiedä montako siellä asuu, ei isännöitsijäkään. Pahin arvio on 12.000! (SVT) Ruotsissa ei ole tehty vuosikymmeniin edes väestölaskentaa. Ei haluta tietää.
Ja jos nyt niin ahdasta on niin täältä voi asap muuttaa pois takaisin kotimaahan. Tai laittaa kierukan vi**uun tai äijältä johdot poikki (vielä parempi) niin ei uusia gangstoja synny liukuhihnatyönä paikkakunnan ja koko valtion harmiksi.

Qroquius Kad

Ei se somalijorkki todellakaan salli ämmänsä silpopilluun mitään kierukoita ja vielä vähemmän omia johtojaan pätkittäviksi. Mitä enemmän äpäriä, sitä enemmän vääräuskoisten rahaa.
Paitsi ettei se muslimin mielessä ole vääräuskoisten vaan Allahin antia, se vain tulee vääräuskoisten kautta.

Hässisen Kone

Ei siinä pidä konsultoida somalijorkkia tai -matamia itseään sikälimikäli ei tykätä että hänellä on fantastiset geenit. Esim. synnytyksen yhteydessä kierukka saadaan sujautettua sisään ihan huomaamatta niin saadaan ainakin yksi kone pelistä pois.

Muori

UG-ohjelmassa esiintynyt nomaditaustainen somali, joka oli opetellut ruotsin kielen, kertoi kolme pääviestiä: älkää opetelko maan kieltä, älkää hakeutuko työelämään ja jos satutte jotain rikollista toimintaa näkemään, niin mitään ette ole nähneet. Tämä siis somalien viidakkorummun anti toisille somaleille, mikä tavoittaa kohteensa päinvastoin kuin kotouttajien yritelmät integroida po. porukkaa.

Mahdoton tehtävä

Samanlaisiihan noi murjaanit on hyvin pitkälti myös jenkeissä vaika olisivatkin siellä jo useammassa sukupolvessa. Joten ei noi integroidu ikinä.

Tjärna Drängar

Se nomaditaustainen(!) somali(!!) oli fiksu vaikka onkin Miljöäpuoluelainen(!!!). Hän nimenomaan painotti (vaikka se voi viedä hengen) miten pielessä asiat ovat kun viidakkorumpu toitottaa että ruotsalaiseen yhteiskuntaan ei kannata sopeutua/osallistua millään tavalla. Somalien määrä Tjärnassa on 50% ja siihen vielä muut matut päälle, huhhuh. Alueella asuu 85 perhettä joilla on vähintään viisi lasta… gangstoja siis piisaa seuraavat 50 vuotta ainakin.

Jos poliitikot olisivat tosissaan halunneet tehdä jotakin niin alue ei olisi niin kuin se on nyt. Mutta eiväthän ne jaksa eivätkä viitsi. Allmänna Arvsfonden jakaa Tjärnan matuseuroille ja matuyhdistyksille joka vuosi miljoonia kruunuja. Ja joka vuosi perustetaan Tjärnassa 10-15 uutta matuyhdistystä jotka lypsävät valtiolta lisää rahaa.

Suomi Finland

Olisi hauska elää pari kolmesataa vuotta, jotta voisi nähdä mihin kaikkeen tuo sekoilu johtaa.

Qroquius Kad

Ei tarvinne elää kuin seuraavat parikymmentä vuotta nähdäkseeni Ruotsin lopullisen romahduksen islamilaiseksi kaatopaikaksi.

Suomi Finland

200 – 300 vuotta voisi näyttää, että selvitäänkö tilanteesta millään. Lähtevätkö n-sanat ja idän ihmeet takaisin Afrikkaan ja Lähi-itään, kun ei sossu enää pyöri ja tulee kylmä.

Sen jälkeen voisi alkaa jälleenrakennus.

pah

“Sen jälkeen voisi alkaa jälleenrakennus”

Sitä sopii vain miettiä jotta mitä järkeä uusia samoja virheitä?

Mitä järkeä on haaskata energiaa ja kiihtyvään tahtiin hupenevia fossiilisia luonnonvaroja, toistaaksemme samoja tuhoon jo ennalta tuomittuja jälleenrakennushankkeita.

Parempi tehdä suosiolla niinkuin gneegerit ja gneekeröintiä edistävät punavihreät kommunistit haluavat, eli sotkea ryssiä ja paskoa itse suosiolla kaikki sille tasolle että kaikilla on yhtä kurjaa eikä tänne kylmään pohjolaan enää kukaan halua lämpimästä tulla.

Qroquius Kad

Ei noin pitkän ajan jälkeen ole enää ketään jälleenrakentamassa.

Suomi Finland

No sekin olisi mukava nähdä.

‘Ainakin teitä yritettiin varoitella’

Kake

Ei yhtään hauskaa, eikä siihen noin kauan mene. Ainakin minun mielikuvitus rittää kuvittelemaan mitä se tulee olemaan.

h44

Tuloksena on Baltimore steroideilla.

äbäläwä

Tulevaisuus ei kovin valoisalta näytä. Kalifaatti laajenee.
https://postimg.cc/DJSj1ZBv myös valuuttakaupassa on merkkejä siitäkin.

Tyrsky

Fakta (esityksen mukaan) 1:
“Yksi Tjärna Ängarin somalien ongelma on se, että he vihaavat ruotsalaisia, ja ovat hyvin rasistisia ruotsalaisia kohtaan.”

Fakta 2:
“Somalit ovat lähes yksinomaan sunni-muslimeja.”
https://fi.wikipedia.org/wiki/Somalia#Uskonto

Fakta 3:
Profeetta Muhammedilla oli mustia orjia.
Muhammad: The White Prophet with Black Slaves (David Wood)https://www.youtube.com/watch?v=tZxH4QYLRQY

Niin muodoin asetelma on jotenkin korni.

Antti Tifa

Yhteistyö ja keskusteluvälit viranomaisiin palaavat kuin taikaiskusta kun sosiaalitukien saaminen kiristyy tai ne lopetetaan. Viranomaisten kanssa keskustelua haluavia somaleita on päivittäin ruuhkaksi asti. Kannattaa kokeilla jollei muutoin uskota.

somaleita.jpg
Qroquius Kad

Silloin alkavat vain svennejenkin ruokakaupat varastoineen tyhjentyä. Estämiseen tarvittaisiin armeija ja sen käyttöön käskyn antava hallitus, eikä Ruotsilla ole enää kumpakaan.

Niinpä he voivat vain alistua.

h44

Somalien eristämiseen ei tarvita kuin ajoneuvolla ajon ja jalankulun kieltävät merkit lähiön poistumisteille ja kevyen liikenteen väylille. Eller huuur?

Qroquius Kad

Eipä se taida aivan rittää tilanteessa, jossa somalien ruokakaapit tyhjenevät.

Ja suvakit tykkää

Oisko tääkin jotain positiivista rasismia, kun vähä-älyiset sorsii älykkäämpiään vaikka eipä noi svedupellet kovin älykkäästi ole kaikessa toimineet, mutta silti

juhaII

Somalialaisilla on oma maineensa jopa Afrikan mantereellakin, jota vielä buustaa se, että he ovat muslimia.

Miksi siis tuoda tuollaista klaani -porukkaa ainoaankaan Euroopan maahan tai jopa Yhdysvaltoihin, jossa somalit ovat aivan yhtä “hyödyllisiä”???

Suvakit ja vassarit vielä pyörittävät “rasismi” -posetiiviaan 24/7 heti satamasta ja lentokentältä alkaen niin onko edes kumma, että kaikki menee kunnolla persielleen. Tietenkin vain valkoisilla kanta-asukkailla, jotka itse joutuvat haluamattaan “muuttamaan” somalimaahan väheksynnän ja vihan kohteeksi omassa maassaan!!!

Hienoa kommarit!!! Te osaatte sotkea utopioillanne aivan kaiken!!!

pöh

Jutussa on virhe ilmeisesti, koska “valaistuneet” on kertonut jo pitkään ettei “etnistä taustaa” omaavat voi olla rasisteja valkoisia kohtaan.
Hehän ovat aina uhreja ja valkoiset syntymästään asti syyllisiä kaikkeen.
Kysykää vaikka meidän hallitukselta jolla on ihan kirjattu woke sinne jonnekin tasa-arvo ohjelmiinsa..

Aivokuollut goyim

Tiedättekö että juutalaiset kabbalistit tietävät ettei maa ole mikään pallo! Vieläkin moni uskoo maapallo valheeseen!

https://ifers.123.st/

Kunnon sivusto ei kontrolloitu oppositio niinkuin lähes kaikki muut!

Moonman

Eikö olisi hienoa jos jossain afrikassa olisi “suomalais-kaupunki”: -Hämmentyneet afrikkalaiset haastattelisivat vihaisia suomalaisia suurperheitä jotka pitäisivät itseään yli-ihmisinä, kieltäytyisivät olemasta tekemisissä näiden kanssa ja käskisivät n*********n painua v*ttuun alueeltaan ja maksaa lisää sossurahaa tilille.

Hämmentyneet ja pelokkaat afrikkalaiset tekisivät työtä käskettyä, haastaisivat toisiaan oikeuteen suomalaisten loukkaamisesta ja käyttäisivät miljoonia velkarahaa kotoutus ja- monikulttuuriprojekteihin samalla kun maahan lennätettäisiin joka vuosi tuhansia suomalaisia lisää afrikkalaisten elätettäväksi.

Heräämisiä

Kun saisi suvakit ymmärtämään tuon kirjoittamasi niin ongelmat katoaisivat.

Mutta koska naisten äänioikeus niin metsään menee jatkossakin.

Moonman

Normaali ihminen ymmärtää kuvatunkaltaisen tilanteen mielettömyyden ja mahdottomuuden, kuten myös sen mielettömyyden että väestöryhmät toisinpäin laitettuna se onkin totta. Se kertoo jotain oleellista eri kansojen ominaisuuksista. Suvakin pää menisi todennäköisesti oikosulkuun ja alkaisi sössötys jostain rasistisesta voimafantasiasta ja valkoisesta etuoikeudesta.

Pirtsakka

“Hämmentyneet ja pelokkaat afrikkalaiset” kirvoitti tahattoman naurunpurskahduksen…Mutta olisihan se hienoa – vuoroin vieraissa.

Tupauuno

Vanha sanonta: Jos hollitupalaiset päästää tuvan puolelle, ei mene kauan kun tupa on myös hollitupa. Hollituvassa korjattiin ja huollettiin hevosten valjaita, siinä mielessä huono vertaus, koska hollituvassahan tehtiin töitä.

Qroquius Kad

Hollituvassa tehtiin toki huoltotöitä, jotka palvelivat tuvan varsinaista tarkoitusta eli toimia kyyditysvelvollisten talonpoikien taukotilana;
nämä odottivat siellä vuorojaan, eli olivat hollilla lähteä kyyditsemään kestikievarin asiakasta tämän jatkaessa matkaa.

Nämä kestikievarien hollituvat olivat itse varsin huonosti huollettuja, mikä heijastui kyyditystalonpoikien asenteeseen taukotilaansa sekä käyttäytymiseensä siellä;
lisäksi on muistettava, että he olivat siellä käskettyinä riippumatta siitä, oliko kotitiloillaan tähdellisempää työtä ja kuinka paljon.

Tomppa

Persläpimaista saapuvat elintasosiirtolaiset tapaavat tehdä kohdemaistaan ajan myötä samanlaisen perläpimaan kuin on oma kotimaansakin. Olisiko kova koti-ikävä tähän syynä? Nämä perläpimaiden kasvatit kun eivät osaa olla kotonaan missään mualla.

Pirtsakka

Koti-ikävään ei ole kuin yksi parannuskeino. Ei vaan tahdo mahtua kaikkien kaaliin se keino. Vallankaan niiden, jotka koti-ikävästä mahdollisesti kärsivät. Pitäisi keksiä keino saada heidät tajuamaan, kun nätisti sanottu “menkää jo pois täältä” ei tunnu tepsivän.

Qroquius Kad

Ei ole kyse koti-ikävästä, vaan vallankäytöstä:
paskannetaan lattiale ja käsketään orjan siivota.

Dumb Fucks

Onhan se hassua kun yhteiskunnan alin lantakerros katselee elämänsä kustantajia nenänvarttaan pitkin. Ei ole sen verran älliä päässä että hävettäisi tai ymmärtäisi olla kiitollinen. Aikalailla totaalisesti todistettu että monikulttuuri ei toimi missään maassa. Alkuasukkaita ei pidä siirtää kotimantereeltaan mihinkään, eikä todellakaan kannata antaa apua kun eivät mitään opi eivätkä mistään mitään tajua. Tämä on jo kirjoitettu faktana monta sata vuotta sitten kun näitten kanssa ensimmäistä kertaa oltiin yhteydessä. Mutta kun ei opita. Ratkaistaan afrikan ongelmat siirtämällä afrikan ongelmien aiheuttajat muualle ja jotenkin odotetaan että siellä ei sitten olisikaan mitään ongelmia.. hohhoijjaaaaaa…

Qroquius Kad

Miksi lantakerros katselisi elättäjiään ylöspäin, kun elättäjät päinvastoin matelevat heidän edessään, heidän ministerinsä tulevat kyselemään miten voisivat parhaiten palvella, heidän naisensa tulevat mekko korvissa astuttamaan itseään ja poliisi ei saa edes lyödä?

Miten he tämän jälkeen eivät kuvittelisi olevansa herroja ja aatelisia, jotka halllitsevat tätä maata?

Sonpu

aika surullista.. mutta ketäpä se kiinnostaa (ei äänestäjää, eikä sitä kautta päättäjää)

Puolueeton

Turha puhua rasismista, eihän sana selitä mitään. Pitäisi puhua kulttuureista ja niiden eroista. Somalialaiset ovat eläneet vusosisatoja helpoissa olosuhteissa, kun ruotsalaiset ovat eläneet vaikeissa olosuhteissa ainakin talvisin. Tämä on muuttanut kulttuurit hyvin erilaisiksi ja toisiinsa sopeutumattomiksi. Erot säilyvät kenties satoja vuosia.

Jouni S.

On totta, että ihmiset ovat kultturiensa ja asumisolosuhteidensa kaltaisia.
Esim. Kiinan kaltaisessa maassa on (ainakin ollut) melkoinen ero ihmisten kyvyissä, kun pohjoista ja etelää on verrattu. Pohjoinen on pakottanut & opettanut suunnittelemaan elämää eteenpäin, kun (minimissään) edessä olevaan talveen on pitänyt varautua, vähintään ruuan ja vaatteiden puolesta.
Globalismi, tasa-arvo & hyvinvointi ovat nämä tosiasiat ohittaneet ja totta kai ihmiset (varsinkin vähemmillä kyvyillä…) hakeutuvat sinne (vaikka pohjoiseen), missä elannon eteen ei tarvitse mitään tehdä, jos ei halua.
Tämä on hyvin kallis tapa ratkaista maailman väestönkasvuun liittyviä ongelmia, m.l. vielä lisääntynyt hiilijalanjälki; ylhäältä ohjatut (EU, YK, WEF..) päättäjät eivät vaan tätäkään ymmärrä.

Alibaba Äsähläm

Somalihan on somali, vaikka voissa paistais,