Ruumisarkuille taas kovaa kysyntää

Ilma on ollut kuluvan viikon aikana lyijypitoista. Monosen Ikkuna-Volvon renkaat ovat huutaneet hoosiannaa ja arkunrakentaja on saanut työntää oikohöylään urakalla tammilankkua.

Perjantaiaamuna, kun Linköpingin rahvas oli matkalla töihin, niin uusruotsalaiset pistivät pystyyn pistoolitaistelun. Kello oli puoli seitsemän. Kun poliisi saapui areenalle, niin kirjaimellisesti yksi ammuttu oli kontannut pensaaseen, mitä sinne tekemään? Kuolemaan.

Koirankusiseen pensaaseen päätyi 35-vuotiaan gangsterin elämä. Asia murharyhmälle.

Niin ikään perjantaiaamuna löydettiin Landskronassa kuollut henkilö asunnosta. Poliisin mukaan epäselvät olosuhteet viittaavat henkirikokseen. Yksi otettu kiinni epäiltynä murhasta.

Keskiviikkoiltana ennen iltauutisia Eskilstunan uusruotsalaisilla oli tärkeämpää tehtävää kuin tuijottaa uutisten loppukevennystä. Sellainen tehtävä on toisten ammuskelu. Poliisi paikalle, mutta ketään ei löydetty poppelien juurelta.

Kohta paikallisesta sairaalasta soiteltiin, että sinne oli kontannut omatoimisesti seulaksi ammuttu henkilö. Murhan yrityksestä tutkintaa eteenpäin.

Eilen torstaina Karlstadin uusruotsalaiset olivat ladanneet lippaat ja pistivät pystyyn juoksuammunnat. Mutta tässä tapauksessa ei paljon kerrottavaa. Koska ei osumia, niin voidaan puhua lähinnä paheksuvaan sävyyn.

 

Tiistai-iltana Botkyrkan ongelma-alueella Hallundassa koirankusettaja havaitsi parkkipaikalla auton, jossa istui: erittäin kuollut mies, jolla erittäin kuolettavia reikiä päässä ja muualla kehossa. Autoilija oli 18-vuotias mies. Liekö nuorukaisella ollut vielä edes ajokorttia? Toisaalta kuolleilta ei kysellä ajokorttia. Sitäkään ei tiedetä, että onko kortti edes enää voimassa kun kuolee?

Joka tapauksessa poliisihelikopteri jylläsi ympäri Hallundaa monta tuntia. Asiaa tutkitaan murhana. Kyseessä nuorisogangsteri.

Tähän päälle pari pommia; Västeråsissa yksi loukkaantui omakotitalon räjäytyksessä ja Helsingborgissa lähinnä kerrostalon ulko-ovi lähti kiertoradalle.

Mitään yksittäisiä ammuskeluja ei jaksa nyt kaivella, siinä tärkeimmät.

Mutta jos vakavasti puhutaan, niin lähinnä ihmetyttää tuo Botkyrkan murha. Kohde oli juuri 18-vuotta täyttänyt ja nuorukainen rei´itettiin kyllä kirjaimellisesti. Silti asiasta ei ole puhuttu edes paikallismedioissa. Lähinnä sellainen lyhyt uutinen.