Vastine Juhana Vartiaiselle hoitajakeskusteluun

Edit: Copypastaanpa tähän vielä ton Vartiaisen twiitin, sillä huomasin, että puhelimen kautta se voi näkyä huonosti niillä joilla on huono näkö:

””Miten tilanne paranee sillä, että pienipalkkaiselle alalle rahdataan kehitysmaista vielä pienipalkkaisempia työntekijöitä?” -kysyy Rytkönen. Vastaus: Paranee huomattavasti: hoitajapula helpottuu, ja filippiniläishoitajan ansiotaso nousee roimasti. Winwin.

Näin siis kokoomus pormestari Vartiainen twiittasi hoitoalan ongelmista huolissaan olevalle Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytköselle.

Ihan ensimmäiseksi on syytä todeta, että Vartiaista pitäisi Suomen edustajana pitäisi kiinnostaa suomalaisten hyvinvointi ei filippiiniläisten. Tämäkin kommentti osoittaa miten kauas kokoomus on tullut kauas koti,uskonto ja isänmaa periaatteistaan.

Toiseksi jos oltaisiin enemmän kiinnostuneita suomalaishoitajien elintason noususta, se nostaisi myös hoitoalan tasoa. Sillä mikäli hoitajien työehtoja parannettaisiin, niin alasta tulisi houkuttelevampi suomalaisten silmin ja niitä muille aloille paenneita hoitajia alkaisi kiinnostamaan taas hoitoala. Vastaavasti maahanmuuttajien haaliminen taas johtaisi siihen ettei työnantajalla tulisi painetta parantaa työehtoja. Koska hoitotyö vaatii hyvää kielitaitoa, maahanmuuttajien haaliminen alalle tulee vääjäämättä aiheuttamaan ongelmia. Varsinkin kun Suomessa ei yleensä maahanmuuttajilta vaadi juuri mitään. Näin ollen ei ole lainkaan yllättävää ettei suomalaishoitajien mukaan maahanmuuttajahoitajilta ei vaadita alalla riittävää kielitaitoa. Eikä sekään yllätä, että Ruotsissa maahanmuuttajahoitajien kielitaidottomuus on aiheuttanut valtavia ongelmia.

Usein kuulee väitteen ettei hoitajien palkkoja ole varaa juuri nostaa, koska se tulee yhteiskunnalle niin kalliiksi. Esimerkiksi kuntatyönantajat esittävät tällaisia väitteitä. He esittävät laskelmia joiden mukaan 300 euron nosto(tuollaisella palkkojen nostolla hoitotyö alkaisi taas kiinnostaa suomalaisia) hoitajien palkkoihin maksaisi yhteiskunnalle miljardin. KT oli kuitenkin laskenut vain hoitajista koituneet suorat kulut yhteiskunnalle, ei sitä, että osa hoitajien palkasta palautuu verojen muodossa takaisin valtiolle. Koska suomessa on 42 prosentin kokonaisveroaste tuosta summasta voi vähentää saman tien 400 miljoonaa. Lisäksi jos saamme houkuteltua suomalaisia alalle se vähentää työttömyyttä ja laskee taas sen kustannuksia.

Lisäksi ongelma on siinä, että hoitajat joutuvat usein tekemään heidän työhönsä kuulumattomia avustavia töitä. Ne työt voitaisiin teettää ihan hyvin jollain toisella, vaikka sellaisella maahanmuuttajalla jolla ei vielä ole niin hyvä kielitaito. Tällaisellakin järjestelyllä saataisiin vähennettyä hoitajapulaa.

Subscribe
Notify of
guest
35 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Valtsu
Valtsu
1.2.2022 20:16

No joo, taisi kehitysapuun löytyä lisää 400 miljoonaa. Ei tarvinnut edes etsiä.

Mutta onhan se jo aika vittumaista selitellä taksikuskille, että minne ja mitä kautta ajetaan. Samaa kun pääsee kokeilemaan oman terveytensä kanssa, niin jännitystaso nousee kummasti!

Poliitikot edesvastuuseen
Poliitikot edesvastuuseen
2.2.2022 11:53
Vastaa...  Valtsu

Ruotsikin on satsannut maahanmuuttoon aggressiivisista muslimimaista mielummin kuin pitänyt armeijansa taistelukuntoisena. Joka kolmas diplomaatti Ruotsissa on vakooja!

”Coop har utsatts för en ransomeware-attack, så även Kalix kommun. Säpo varnade så sent som 19 januari för ökad desinformation och propaganda. Säpo menar även att olovlig underrättelseverksamhet från främmande makt har ökat och uppskattar att det finns flera hundra potentiella spioner i Sverige. Vi har inte ställt om samhället för den här typen av hot och vi är långt ifrån klara med uppbyggnaden av den krisberedskap vi behöver och ett totalförsvar som är ändamålsenligt”(SVT). NEJ, FÖR SVERIGE HAR ANVÄNT PENGARNA TILL MASSINVANDRING FRÅN MUSLIMSKA LÄNDER SOM BOOSTAR KRIMINELLA NÄTVERK❗️

Sherlokki suvakko
Sherlokki suvakko
1.2.2022 20:19

Sakru, olet oikeassa! Ei mitenkään winwin tilanne, vaan entistä enemmän päin persettä.

GLGL
GLGL
1.2.2022 23:35

Vartiainen tarkoittin ”winwin”:llä itseään ja puoluetovereitaan.

Onko Helsinki pormestarinsa näköinen?

Qroquius Kad
Qroquius Kad
1.2.2022 20:26

Eihän se Vartiainen mikään Kypäräpappi-kokoomuslainen olekaan, vaan entinen vasemmistodemari ja taitaapa tosiasiallisesti olla edelleen.

Sherlokki suvakko
Sherlokki suvakko
1.2.2022 20:33
Vastaa...  Qroquius Kad

Kaikki ne on samaa lafkaa tietty.

Sami
Sami
2.2.2022 04:48

Toimittaja kysyi pormestari ehdokas Kirsi Pihalta ”mitä eroa on Kokoomuksella ja Vihreillä?”.

Kirsi Piha (Kok) ei pystynyt löytämään yhtäkään eroavaisuutta.

Sami
Sami
2.2.2022 04:45
Vastaa...  Qroquius Kad

Marxismi istuu Vartiaisessa yhtä tiukassa kuin paska Junttilan tuvan seinässä.

jorma
jorma
1.2.2022 21:30

Ei tarvi idän ihmeitä, kun on palkat kohdillaan ja heitetään pakkorokotushömpötykset romukoppaan.

juhaII
juhaII
1.2.2022 21:32

Tuonkin äijän virkaa voisi hoitaa Pirkka Pekka Petelius. Mitään anteeksi pyydettäväähän vm. ei ole!

huumorimiäs
huumorimiäs
1.2.2022 22:16

No jaa. Juhana on taattua osaaja-ainesta jonka jutut on mitä olettaa saattaa.
Onx ”Mylläristä” Markku Lindströmistä- kuulunut mitään? Outoa kun ei kuule ”swedu uutisista” mitään.

ymppäli_ymppäli
ymppäli_ymppäli
1.2.2022 22:54

Ei pelkkä palkan nostaminen auta jaksamiseen, mutta lisätyöntekijät kyllä. Samapalkkaisuus on iso ongelma ja kun sote-alueen sisällä palkkoja harmonisoidaan niin kohta kaikilla on se korkeampi liksa. Ei väliä oletko teho-osastolla, leikkaussalissa vai vuodeosastolla, sama palkka.
Lääkärin pitää tehdä lääkärin hommia, hoitajan hoitajan hommia ja sitten voisi olla näitä vähän kielipuolia apuhommissa pienemmällä liksalla.

Suomalaisia ei taida enää hoiva-ala kiinnostavan ja kantaruotsalaisia siellä Ruotsissa vielä vähemmän eli jostakin ne tekijät on otettava. Yhdyskuntapalvelu 6-12kk naisille voisi auttaa?

Viime vuonna Tampereelle otettiin hoiva-alan koulutukseen opiskelijoita Keniasra ja nyt sama meininki on Helsingissä.

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000008580689.html

nimellinen
nimellinen
1.2.2022 23:29

Juhana on kohta yhtä piilossa twitteröimässä ”altistuneena” kuin mariini ja trudeau aina kun on hankalaa. Kohta on kovin hankalaa.

Nih
Nih
2.2.2022 02:54

MIljardi lisää hoitajien palkkoihin, sama summa mitä laitetaan yksistään kehitysapuun vuodessa. Hoitajien kannattaa äänestää vuodesta toiseen myös demareita, vihreitä, vasemmistoliittoa eduskuntaan, niin homma pysyy ennallaan.Myös Vartiaisen rakettimainen nousu politiikan huipulle demarien torkkuhuoneesta on yksi asia jota en ymmärrä. Äijä haukkuu työntekijöitä ja vaatii haittamaahanmuutton lisäämistä, josta tämä sitten palkitaan huippuviralla. Suomen kansa ja hoitajat mukaan lukien ovat ansainnut täysin kohtelunsa, koska demokratiassa tehdään päätöksiä sen perusteella, mitkä porukat niistä äänestetään päättämään, joten pulinat ja ruikutus pois.

Sami
Sami
2.2.2022 04:52
Vastaa...  Nih

Suomen marxistihallinto antoi hoitajille huiman palkankorotuksen- Afrikkaan ja Lähi-itään. (Kehitysapu)

Juu. Onnea hoitajille mahtavasta palkankorotuksen- sinne kauas jonnekkin 🙂

arska
arska
2.2.2022 04:11

Toisaalta hyvä että Vartiainen tuo vastoin vaalipuheita esille kokoomuksen oikeita linjauksia. Tyhmä kun on.

Sami
Sami
2.2.2022 04:57
Vastaa...  arska

Vartiainen on älykäs, tosin moraali on hyvin kyseenalainen.

Vartiaisen sujuvia valheita suodattamattomana uskovat äänestäjät ovat Hölmölän kylästä kotoisin. 😉

pöh
pöh
2.2.2022 05:34

Mä en oikeasti ymmärrä kuka hullu äänestää vartiaista?
Siinä on täysi esimerkki jostain aku ankan petkunterästä.
Mutta jokaisella kai se 1 ääni on, ni minkäs teet.

Jake
Jake
2.2.2022 07:13

Haudassa on tukalat oltavat kun isät katsovat poikiaan.

Kokoomus for Dummies
Kokoomus for Dummies
2.2.2022 08:35

Vastaus osoittaa myös Kokoomus Vartiaisen yksinkertaisuuden.

Ei riitä, että filippiiniläisen hoitajan palkka nousee, kun hän tulee Suomeen.

Hänen on myös pystyttävä elämään sillä palkalla Suomessa minkä hän täällä saa ja tätä ei talousnero Vartiainen ollenkaan ota huomioon.

Aika yksinkertainen kaveri, jos tuo on parasta mitä hän pystyy aiheesta kommunikoimaan Rytköselle.

Sami
Sami
2.2.2022 08:57

Marxisteille on ok, jos kehiksen kehnoa palkkatuloa täydennetään asumistuella ja toimeentulotuella.

Psykopaatti
Psykopaatti
28.2.2022 11:16

Narsistinen psykopaatti laukoo juuri sitä sontaa jota kannattajansa haluavat kuulla, ukkohan ei ole tyhmä, vain pohjattoman ahne sika kuten kannattajansa.

Sakari Rajamäki
Sakari Rajamäki
2.2.2022 08:49

Ai niin ja siitäkin tulee yhteikunnalle kustannuksia, jos koilutuksen saanut lähi tai sairaanhoitaja vaihtaa alaa tai menee ulkomaille töihin. Maksetaan käytännössä turhaan tällaisen hoitajan koulutuksesta..

Sami
Sami
2.2.2022 09:01
Vastaa...  Sakari Rajamäki

Portugalilaisia hoitajia kävi Suomessa kokeilemassa työtä ja elämistä. Aika pian jokainen lähti takaisin kotiin.

Englannistakin häipyy afrikkalaisia hoitajia, lähdön syyksi kehikset sanovat että elämä Afrikassa on 100 kertaa helpompaa.

Sakari Rajamäki
Sakari Rajamäki
2.2.2022 11:24
Vastaa...  Sami

Se taitaa olla aika harvinaista, että varsinkin Afrikasta tultuaan muuttava takaisin sinne. Kyllähän paine muuttaa köyhistä maista rikkaisiin on kova. Paine ei lopu vaikka vastaanottava maa tarjoaisi tulijoille niukkaa sosiaaliturvaa. Jenkeissä on niukka sosiaaliturva, silti sinne virtaa väkeä Etelä-Amerikasta. Suomen kohdalla tilenne on se, että he suostuvat monta vuotta tekemään ”hanttihommia” pienellä palkalla kunnes saavat kansalaisuuden ja monessa tapauksessa heittäytyvät sen jälkeen sosiaaliturvan varaan.

Tietysti jos köyhempi maa vaurastuu, niin muuttapaine sieltä rikkaampiin maihin vähenee. Esim. Viron vaurastuttua virolaisten määrä Suomessa on alkanut vähenemään. Edelleen Suomella ja Virolla on iso elitaso ero, mutta kun virolainen tulee tänne töihin hänen täytyy vuokrata1/2

Sakari Rajamäki
Sakari Rajamäki
2.2.2022 11:26
Vastaa...  Sakari Rajamäki

2/2 ..kämppä täältä ja siihen kuluu leijonaosa palkasta, siks moni virolainen pitää kotimaahan töihin jäämistä houkuttelevampana vaihtoehtona.

Sakari Rajamäki
Sakari Rajamäki
2.2.2022 09:09

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/21403a5e-2f1b-439b-b5ce-2957703dc016

”Attendo potki suomalaisia työntekijöitä pihalle – tilalle tuli filippiiniläisiä”
Jos/kun hoivakodit potkii pois suomalaishoitajat ja tilalle tulee filippiiniiläiset, se vasta tuleekin erittäin kalliiksi yhteiskunnalle. Siks on erittäin tärkeä, että ensin käännetään kaikki kivet ja kannot suomalaishoitajien palkkaamiseksi ja vasta sen jälkeen etsitää hommaan mamuja.

Jouni S.
Jouni S.
2.2.2022 12:29
Vastaa...  Sakari Rajamäki

Ja Flippiinit kylläkin tarvitsisi kouluttamansa hoitajat ihan itse, maksaa se koulutus sielläkin.

Mutta näitä viher-vasureitahan (joihin kameleontti-Vartiainenkin kuulunee ja joita hoitajatkin ihme kyllä äänestävät…) ei oikeasti kiinnosta se, miten se lähtömaa pärjää….

Ai niin, sillehän voidaan sitten antaa kehitys- tms. rahallistakin apua esim. YK:n, Punaisen Ristin tms. ”hyvien ihmisten järjestön” kautta, jossa ”momentteja” löytyy, niin ”kaikki voittavat” ja Suomi voi olla taas ”kokoaan suurempi”, kuten eräs ministerikin taisi taannoin sanoa. Ja kansalaiset /äänestäjät eivät huomaa mitään, kun se on eri asia…

En halua olla pessimisti, mutta kun kaikki järki (jota joskus oli) tuntuu tästä maasta hävinneen…tulis sota ja tappais nämä kaikki loiset!

meemi
meemi
2.2.2022 09:20

Attendo pitäis potkia Jortaniin.

PSn äänestäjä
PSn äänestäjä
2.2.2022 09:58

Siinä kävi niin, että sosialidemokratia menetti otteensa globalisaatiosta, jota on hyvää (kaupankäynti) ja pahaa (kansanvaihto). Sosialidemokratia ei selvinnyt kaveria-ei-jätetä -periaatteella, kun rajat aukaistiin avoimelle turvapaikkashoppailulle Urpilainen haki Vartiaisen demarina Ruotsin lässyttely-sosdemiasta a la Palme

ja toi Suomeen ja äijä siirtyi kokoomukseen

Muistatteko kun yleinen valtiollinen sosialidemokratia ilmoitti palkitsevansa islam-tukijan palkintoviroilla ja muulla
https://blogit.perussuomalaiset.fi/reijo-tossavainen/islam-on-lahella-vihreita-ja-demareita/

KAIKESTA kuultaa, että Väinöjen aika on ohi (Leskinen, Tanner) ja sosialidemokratia jonkisortin ajopuuoppi, joka haluaa valtaa ja asemaa, ja se siitä ja kaikki käy postmodernisti

Qroquius Kad
Qroquius Kad
2.2.2022 11:11

Sosialidemokratian loppu koitti, kun Rafael Paasio ohjasi SDP:n vuonna 1966 ”pari piirua vasemmalle” syrjäyttäen puolueesta asevelisosialistit, jotka olivat luoneet hyvinvointivaltion yhteistyöllä oikeiston ja keskustan kanssa.
Asevelisosialisteja itseäänkin saattoi luonnehtia poliitisen keskustan vasempaan laitaan kuuluviksi vasemmistonationalisteiksi.

Paasion aloittama ohjausliike ei sitten jäänytkään pariin piiruun, ja sille tielle SDP jäi.
Asevelisosialistien työn on ottanut jatkaakseen Suomen ainoa työväenpuolue Perussuomalaiset.

entinen vas.
entinen vas.
2.2.2022 12:41
Vastaa...  Qroquius Kad

SDP oli ennen ihan puolueena ok, mutta nytten suomalaisvastainen feministinen haitallinen puolue.

Setä
Setä
3.2.2022 00:13

Suomalaisen poliitikon tehtävä ei ole hoitaa ulkomaalaiselle parempaa elintasoa, saati suomalaiselle huonompaa elintasoa. Vartiainen ei ole oikea suomalainen, joten mikä lienee? Kehitysavun vaihtaisin hoitajien palkkojen nostamiseen. Terveisin hoitsu.

Kehitysvammaisuutta
Kehitysvammaisuutta
24.4.2022 15:29
Vastaa...  Setä

Narsismi on persoonallisuuden kehityshäiriö eli vammaisuutta, Vartiainen on vammainen.