Muslimien vihakampanja Ruotsia vastaan, jopa terrorismiin kehotettu

Ruotsin eri viranomaiset ovat heränneet pohtimaan Facebookissa ja moskeijoissa Ruotsin vastaan nopeasti noussutta liikehdintää. Jotkut ääri-islamistit ovat jopa kehottaneet terrori-iskuihin ruotsalaisia viranomaisia vastaan.

Facebookissa on useita suuria muslimien ryhmiä, joissa levitetään salaliittoteorioita, joiden mukaan ruotsalaiset viranomaiset kidnappaavat muslimilapsia. Teorian mukaan ruotsalaiset viranomaiset toimivat näin siksi, että Ruotsi käy sotaa islamia vastaan.

Asiasta tarkemmin:

Muslimien äänensävyt ruotsalaisia kohtaan kovenevat

 

Lauantaina pidettiin Tukholmassa Ruotsin riksdagenin eli eduskunnan edessä mielenosoitus, johon osallistui satakunta islamistia. Sanoma oli melko jyrkkä: Ruotsi käy kuulemma sotaa islamia vastaan ja siitä rangaistaan.

Sosiaalisen median keskustelupalstoilla kiihotus on ihan avointa. Muutamat tunnetut islamistit ja imaamit kiihottavat ihan suoraan jopa väkivaltaisiin iskuihin viranomaisia vastaan. Kommenttikentissä puhutaan suoraan terrori-iskuista.

Nyt useat viranomaiset ovat kertoneet, että heitä kohtaan on jatkunut jo pitkään systemaattisia erilaisia kampanjoita, joissa on pahimmillaan jopa käyty päälle. Lisäksi johtavat imaamit levittävät suoraan Ruotsi-vastaista propagandaa, joka perustuu juuri tähän väitteeseen, että Ruotsi kidnappaa muslimilapsia.

Tätä sanomaa levitetään myös arabian kielisiin maihin, joissa julkaisut ovat saaneet miljoonia katselu- ja lukukertoja.

Koska nyt tilanne on saanut lisää kierroksia, niin viranomaiset ovat alkaneet selvitellä millaisia keinoja ja vastatoimenpiteitä pitäisi keksiä. Tarkkaan ei kuitenkaan avata, että millaisiin toimiin on päädytty.

Asiasta kirjoittaa mm. Sverigesradio.