Rinkebyn viime viikon murhaaja ampui myös itseään jalkaan

Joissakin jutuissa on mukana tahatonta komiikkaa. Ainakin mitä tulee Rinkebyssä tammikuun lopussa ammutun parikymppisen nuorukaisen tiimoilta, tässä tapauksessa ampujan suunnalta.
  1. tammikuuta roiskaistiin parikymppinen nuorukainen hengiltä keskellä Rinkebytä kerrostalon ala-aulassa. Kohteeseen oli ammuttu useita laukauksia. Tapahtuma-aikaan klo 22.00 liikkeellä oli paljon ihmisiä, joten ei varmasti ole silminnäkijöistä puutetta.

Tapahtuma oli muutaman päivän avoin, kunnes poliisi sai soiton Karoliinisesta sairaalasta, että sinne oli kontannut 19-vuotias nuorukainen, kuula jalassa. Nuorukainen kertoi lääkärille, että oli pelkästään kaatunut, mutta kun kaatumisvammaa alettiin tarkastelemaan lähemmin, niin sieltä tosiaankin löytyi kuula.

Kuula toimitettiin poliisiin ja selvisi, että se oli samaa lajia kuin pari päivää aiemmin ammutusta nuorukaisesta noukitut luodit. Ballistinen tutkimus selvittää vielä, että onko kyseessä samaa sarjaa ja samasta aseesta lähtöisin oleva luoti.

Mitä tapahtui? Nuorukainen oli tietenkin ammuskelutäpinöissään ampunut itseään vahingossa jalkaan.

Nuorukainen vangittiin perjantaina epäiltynä murhasta, hän itse kiistää teon. Oikeudessa vangitsemista perusteltiin hieman poikkeuksellisin termein. Nimittäin koska nuorukainen on Järvan yksi johtavista gangstereista juuri tällä ampumislinjalla. niin nyt on pelättävissä, että jos nuorukainen on vapaalla ja hän palaa Rinkebyhyn, niin joko hän itse tai joku muu pääsee taas hengestään.

Siksipä mies vangittiin lievimmällä perusteella ns. syytä epäillä-syin. Tarkoittaa sitä, että on olemassa seikkoja, jotka tietyllä varmuudella viittaavat henkilön tehneen rikoksen. Pitää kuitenkin ottaa huomioon, että tässä tapauksessa ballistisen tutkimuksenkaan vahvistus ei vielä riitä näyttöön, sillä pitää myös pystyä näyttämään, että mies itse piti asetta murhahetkellä.