Rinkebyn viime viikon murhaaja ampui myös itseään jalkaan

Joissakin jutuissa on mukana tahatonta komiikkaa. Ainakin mitä tulee Rinkebyssä tammikuun lopussa ammutun parikymppisen nuorukaisen tiimoilta, tässä tapauksessa ampujan suunnalta.
  1. tammikuuta roiskaistiin parikymppinen nuorukainen hengiltä keskellä Rinkebytä kerrostalon ala-aulassa. Kohteeseen oli ammuttu useita laukauksia. Tapahtuma-aikaan klo 22.00 liikkeellä oli paljon ihmisiä, joten ei varmasti ole silminnäkijöistä puutetta.

Tapahtuma oli muutaman päivän avoin, kunnes poliisi sai soiton Karoliinisesta sairaalasta, että sinne oli kontannut 19-vuotias nuorukainen, kuula jalassa. Nuorukainen kertoi lääkärille, että oli pelkästään kaatunut, mutta kun kaatumisvammaa alettiin tarkastelemaan lähemmin, niin sieltä tosiaankin löytyi kuula.

Kuula toimitettiin poliisiin ja selvisi, että se oli samaa lajia kuin pari päivää aiemmin ammutusta nuorukaisesta noukitut luodit. Ballistinen tutkimus selvittää vielä, että onko kyseessä samaa sarjaa ja samasta aseesta lähtöisin oleva luoti.

Mitä tapahtui? Nuorukainen oli tietenkin ammuskelutäpinöissään ampunut itseään vahingossa jalkaan.

Nuorukainen vangittiin perjantaina epäiltynä murhasta, hän itse kiistää teon. Oikeudessa vangitsemista perusteltiin hieman poikkeuksellisin termein. Nimittäin koska nuorukainen on Järvan yksi johtavista gangstereista juuri tällä ampumislinjalla. niin nyt on pelättävissä, että jos nuorukainen on vapaalla ja hän palaa Rinkebyhyn, niin joko hän itse tai joku muu pääsee taas hengestään.

Siksipä mies vangittiin lievimmällä perusteella ns. syytä epäillä-syin. Tarkoittaa sitä, että on olemassa seikkoja, jotka tietyllä varmuudella viittaavat henkilön tehneen rikoksen. Pitää kuitenkin ottaa huomioon, että tässä tapauksessa ballistisen tutkimuksenkaan vahvistus ei vielä riitä näyttöön, sillä pitää myös pystyä näyttämään, että mies itse piti asetta murhahetkellä.

Subscribe
Notify of
guest
22 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Kansallismielinen

Moniosaaja vauhdissa.

Måniåssååja

Ruotsiksi ”multitalent”, Löviksen tai Reiniksen maahanpäästämä.

Monio Saaja

Onni ettei osunut kikkeliin. NOT.

Joppos123

Kädellinen olisi samantien saanut ampua itseään päähän. Maailma olisi paljon parempi paikka ilman noita elukoita.

GLGL

Ehkäpä oli juuri sitä yrittänyt, mutta oli huono sihti.

Kukavaan

Mitä tästä opimme. Sairaalaan ei voi mennä poistattamaan luoteja, koska sieltä ne päätyvät poliisille. Ehkä nyt kostetaan sairaalalle, joka on ikäänkuin vasikoinut.

Mitä nuo lääkärinvalat ja muut sanovat. Saako lääkäri ilmiantaa potilaan vai onko hänellä ilmiantovelvollisuus. Jos on, niin silloinhan itse hoitaminen vaarantuu, koska potilaat voivat jättää vaivansa hoidattamatta.

Suomi Finland

Haittaako jotakuta se, että murhamies jättää hoidattamatta haavansa kiinnijäämisen pelossa ja vaikkapa sitten menehtyy niihin vammoihin?

Qroquius Kad

Vaitiolovelvollisuus ei koske lääkäriä, mikäli hän saa tietoonsa potilaan aikovan tehdä jotain rikollista.
Törkeä pahoinpitely on virallisen syytteen alainen rikos, joten lääkäri voi tehdä rikosilmoituksen vaikka vastoin potilaan tahtoa. Eri asia on, onko se järkevää.

Mr.Reese

Rinkebyssä tarvitaan omista moniosaajista Dr.Nick, joka poistaa luoteja jossain räkäisessä pizzerian takahuoneessa.

K J

Eiköhän niitä lääkäreitä, esim. eläinlääkäreitä ole jo Ruotsissakin, ketkä voi tikata moniosaajan hyvällä rahalla jos luoti on vaikka läpäissyt raajan jne., eikä välitöntä hengenvaaraa ole.

Heillä on lupa määrätä antibiootit ja rauhoittavat toimeenpiteen ajaksi. Ehkä merkata potilas koiraksi kustannuksiin.

Ruotsi on muuttunut paljon siitä, kun oli vielä normaali pääosin luterilainen valtio. Pahat kielet ne vain tiukasti väittävät, että asumislukuun (riittääkö sekään enää) suhteutettuna Ruotsissa on eniten ampuma-aserikoksia ja niillä tehtyjä murhia ja tappoja koko länsi-Euroopassa.

Kuinkahan kauan ns. “moniosaaja”-kortti on valttikorttina täällä melankolisessa Pohjolassa, koska ei vaikuta kaamoskaan vaikuttavan tappotahtiin. Kaamosta esitettiin joskus syynä kultamunien väkivaltaan.

Puikula ja höröt

Rii, rii, rimppisparka, rii, rii, pääsi on arka…

Kim Laitinen

Tarkampuja.

Kaitsu

Lyhyellä matkalla hyvinkin tarkka.

Kaitsu

Ei menny sitten se itsensäsilpominen rasistien syyksi. Ei moniosaajakaan aivan kaikkea näytä kuitenkaan osaavan.

Suomi Finland

Moniosaaja osaa kaikesta vähän, muttei mitään niin hyvin, että taidoista olisi mitään hyötyä kenellekään. Ei edes moniosaajalle itselleen.

Jupi

Päivän naurut, iso kiitos

Suomi Finland

Hoitavan lääkärin pitäisi ehkä tulla ensiapuun kommandopipo päässä ja nimi ei saisi lipsahtaa asiapapereihin mistään hinnasta.

Muuten on kyllä ilmiselvä riski, että jengi vielä menee ja kostaa.

Jussi

Voi hitsi ku ois joku kuvannu sen.

Daavidin poika

Olen yrittänyt selvittää, että mistä nämä laittomat aseet tulee esim, Ruotsiin, Tanskaan. Yritykseni on ollut aikalailla lähes mahdoton, ei onnistu. Yllätys on kuitenkin se, että Suomeen ja Norjaan on käsiaseiden salakuljetus niin riskialtista että nämä gangsterit ei ota riskiä. Kannattaa muistaa se, että Tulli valvoo mitä maasta lähtee, ja mitä maahan tuodaan. Sellainenkin seikka tuli vastaan, Ruotsissa on enemmistö laittomia aseita jos vertaa hirvenkaato lupiin. Metsästäjällä on oltava lakisääteinen aseen kantoupa hirvi metsästykseen. Sama asia pätee myös karhun kaato lupiin.!

Miksi sitten nämä kehitys maalaiset saavat ampua toisiaan hengiltä ilman kaatolupaa.? 0nko laki samanvertainen meitä kaikkia kohtaan

Qroquius Kad

Kovastihan poliisi heitä jahtaa kun toisiaan ampuvat, eli ei taida olla luvallista.

Alpo

Rauhanuskonto, joka tunnetaan myös islamina

kanander

Tee se itse -miehiä. Osuikohan luoti myös tattispalaan?