Husbyn viime toukokuisen murhan oikeudenkäynti alkoi

Henki on kyllä löyhässä Järvan maahanmuuttajaghetoissa. Pienikin eriävä mielipide uusruotsalaisten gangsterien kanssa johtaa eittämättä hengenlähtöön.

Huonossa tapauksessa henki ei lähde ensimmäisessä yrityksessä ja kohde joutuu sen jälkeen koko sukunsa kanssa piileksimään, kunnes tekijät saavat aikaan onnistuneen murhan.

Husbyssä viime vuoden toukokuussa tehty murha on herättänyt suurta huomiota. Tekotapa oli erityisen julkea. Kohde tapettiin keskellä kirkasta päivää kymmenien ihmisten silmien alla. Kohde kupsahti lopulta Husbyn koulun kupeeseen ja kaikki välitunnilla olleet lapset näkivät mitä tapahtui.

Vaikka tapahtumalla on silminnäkijöitä kylällisen verran, niin yhtään sellaista silminnäkijän todistajalausuntoa ei ole saatu, jolla olisi jotain merkitystä tutkinnan kannalta ja näytöksi oikeudessa. Kirjaimellisesti kukaan ei ole nähnyt mitään, kuullut mitään eikä tiedä mistään mitään.

Tällaisen vaikenemisen takana on ensinnäkin viha ruotsalaisia poliiseja kohtaa. Paikalliset eivät tietenkään hyväksy ihmisten lahtaamista keskellä toria, mutta kun pitää punnita vihaako enemmän ruotsalaisia poliiseja vai gangstereita, niin puntari kallistuu poliisiin.

Toiseksi, tämä ei ole ehkä kuitenkaan se suurin syy. Husbyssä häärää sellainen uusruotsalaisjengi, joka on nimennyt itsensä Husbyn hyeenoiksi. Husbyn hyeenat. Hieno nimi. Tämä jengi on pelotellut paikallisilta ihmisiltä paskat housuun eikä koko Husbystä löydy ketään, joka uskaltaisi sanoa vastaan.

Alla kuvina valvontakameralta tapahtumien alkukulku.

 

 

Toinen ampujista odottelee sähköpyörän päällä. Toinen on katoksen alla eikä näy kuvassa. Sinipaitainen on sivullinen.

 

Kohde saapuu näkyviin ja tekijä kaivaa pistoolin taskustaan.

 

Kohde tajuaa mitä on tapahtumassa ja lähtee juoksemaan.

 

Ampuja ampuu 7-8 laukausta. Sivullinen pyrkii pakenemaan kadun yli sisälle ja törmää kohteeseen.

 

Sivullinen pääsee sisälle turvaan ja ampuja jatkaa ampumista. Myös toinen sähköpyörällä liikkunut ampuja näkyy kuvassa.

Syy miksi jengiä pelätään on se, että se on hyvin väkivaltainen. Poiju tummuu pienestäkin asiasta, mutta ennen kaikkea murhien helppous. Tämä jengi tekee murhia ihan tuosta vain naps naps. Toisessa kädessä voi olla hampurilainen, ja toisella kädellä ammutaan ja jatketaan hampurilaisen syömistä kituvan raadon vieressä.

Yksi sivullinen, joka oli saada vahinkoluodin ampumisessa, ei uskaltanut kertoa poliisille mitään. Hän kertoi vain, että ei halua kertoa asiasta mitään, koska asuu Husbyssä eikä halua vaikeuksia. Miehen työpaikan ikkunasta tuli kuulaa sisälle.

Muutama laukaus meni kahvilaan sisälle.

Kohde juoksi seuraavaksi torin läpi ehkä satakunta metriä, kunnes kaatui. Tekijät ampuivat tässä vielä muutaman tarkentavan laukauksen ja poistuivat paikalta.

Kun murhattu makasi kentällä, niin paikalle tuli hänen kavereitaan, mutta hekin vastasiat kuulusteluissa pelkästään “en kommentoi”. Uhrin sukulaisetkaan eivät uskaltaneet sanoa kuulusteluissa mitään

Murhalistalle joutuu siis todella helposti. Nyt ammuttu mies pääsi tappolistalle sen takia, että hän sai tietää sukulaisensa joutuneen hyeenojen tappolistalle. Mies yritti neuvotella ja siitä seurasi, että hänet itsensä tapettiin parin päivän päästä.

 

 

Oikeudessa syyttäjän todistusaineistoa olikin tekniset todisteet ja valvontakamerakuva Husbyn torilta. Mielenkiintoista on, että riittäkö näyttö oikeudessa. Kolmea syytetään murhasta. Kaikki kiistävät ja väittävät olleensa muualla tekoaikaan. Mielenkiintoista on myös se, että monet poliisit ja yksi ruotsalainen sosiaalityöntekijä tunnisti esitutkinnassa tekijät valvontakameroiden kuvien perusteella.

 

Voi vain kuvitella mitä Husbyssä tapahtuu, jos miehet päästetään näytön puutteen vuoksi vapaalle kevään korvalla.