Sunnuntain aikana ainakin kaksi hengiltä ampumisissa Tukholmassa

Uusruotsalaiset ovat taas viimeisten muutaman päivän aikana tappaneet toisiaan siihen tahtiin, että hautaustoimistot ovat hakeneet töihin lisää ruumisauton kuljettajia.

Sunnuntai-iltana ammuttiin Tukholman Skarpnäckissä hengiltä parikymppinen nuorukainen. Tapahtuma-aika joskus puoli yhdentoista aikaan illalla.

Pt-median Skarpnäckin kirjeenvaihtaja kertoo, että kuuli neljä tai viisi laukausta, joiden arveli tulevan jostain paikallisen koulun suunnalta. Kohde toimitettiin viimeisellä helikopterilennolla Karoliiniseen sairaalaan, mutta kuolema ei tässä tapauksessa neuvotellut enää asioista.

Samoilla suunnilla Farstassa ammuttiin niin ikään sunnuntaina parikymppinen nuorukainen. Poliisin mukaan polvitönkköä ja tekonivelhommia satavarmasti. Toistaiseksi kuitenkin vielä hengissä.

Ampumien tapahtu Farstassa sijaitsevan Ica-päivittäistavarakaupan eteisessä tai aivan ulko-oven tuntumassa. Paikalla oli toisin sanoen paljon sivullisia.

Perjantaina ammuttiin Kalmarissa reilu parikymppisen nuorukainen hengiltä. Sivulliset löysivät pensaaseen kontanneen nuorukaisen kuolleena ja poliisin mukaan viimeksi mainittu johtui useista luodin rei´iästä pitkin nuorukaisen kehoa.

Västeråsissa taas löydettiin sunnuntai aamuna 35-vuotias mies hengettömänä huoneistosta. Poliisin mukaan olosuhteet viittaavat tappoon tai murhaan, joten tutkintaa pystyyn.

 

Paletin mielenkiintoisin tapahtua on Tukholman naapurista Nackan Fisksätrasta, eli paikallisittain Fiskiksestä, jossa viime keskiviikkona ammuttiin parikymppinen nuorukainen hengiltä. Vaikka kaikissa aikaisemmin mainituissa ampumistapauksissa on myös kyse jengiriidoista, niin nyt tässä Fiskiksen tapauksessa tullaan saamaan vielä monta jännää tapahtumaa.

Poliisi sai iltatuimaan soittoja, että Fisksätrasta kuuluu ammuntaa, useita laukauksia. Kun poliisi saapui pelipaikoille, niin sieltä löydettiinkin hieman huonokuntoinen nuorukainen. Hän kuoli hetken päästä sairaalassa.

Selvisi, että kuollut nuorukainen oli kotoisin parin sadan kilometrin päästä Örebrosta, josta oli lähtenyt Tukholmaan ammuttavaksi. Nuorukainen kuuluu Örebron maahanmuuttajagheton Vivallan gangsterieliittiin.

Nyt on siis selvää, että Örebron ja Fisksätran gangstereilla on tulossa kiivas lyijyntäyteinen kesä.

Mainittakoot sivudetaljeena, että ammuttu nuorukainen odotteli vankilaan pääsyä. Sovitettavana oli pieni muodollinen puolentoista vuoden vankeus, mutta jota nyt sitten ei tarvitse sovittaa, koska kuolleille ei ole vankipaikkoja.

Tapahtumasta on kuusi kiinniottoa, ja kaikkia tekijöitä vaadittiin tänään vangittavaksi Tukholman käräjäoikeudessa. Osa tekijöistä oli kongolaisia.