Huddingen lapsiampumisten pääepäilty vapautettiin syytteistä

Huddingessa viime kesänä vahingonlaukauksen kohteeksi joutuneen kahden lapsen asia ei oikein edennyt oikeudessa. Pääepäilty vapautettiin syytteistä.

Viime kesäkuussa Huddingen Flemingsbergin uusruotsalaisilla oli sotatila päällänsä. Porukkaa oli liikkeellä pistoolit ojossa. Kohtaaminen tapahtui rautatien kevyenliikenteen sillalla ja alkoi ampuminen.

Itse gangstereista kukaan ei loukkaantunut, mutta sen sijaan vieressä olleella leikkikentällä leikkimässä olleet lapsiperheet joutuivat hengenvaaraan. Kaksi lasta sai osumaa vahingonlaukauksista.

Päätekijäksi epäillylle miehelle vaadittiin vähintään 4, 5 vuoden vankeutta ruumiinvamman tuottamisesta ja ampuma-aserikoksesta. Oikeuden mukaan näyttö ei kuitenkaan riittänyt. Päätöksessä kerrotaan, että ei voida poissulkea, että joku muukin olisi pitänyt asetta, joiden luodit osuivat lapsiin. Lapsiin osui teknisen tutkimuksen mukaan molempiin yksi luoti, jotka olivat lähtöisin samasta aseesta.

Mielenkiintoinen sivuseikka on syyttäjän päätodistaja, joka ei yllättäen muistanut oikeudessa mitään. Henkilö vastaili kysymyksiin ympäripyöreästi, mutta yleisesti hän joko ollut nähnyt mitään tai ei muistanut tapahtumia.

Asian tiimoilta tuomittiin kuitenkin kolme muuta henkilöä 1,5 vuoden vankeuteen kukin pahoinpitelyistä, mutta näissä juttu koski itse joukkotappelua, ei lasten ammuskelua.

Ammuskelu tapahtui aivan Södertörnin käräjäoikeuden nurkalla, jossa sijaitsee myös poliisitalo ja poliisivankila.