Ruotsin Convoy ei kerännyt kansaa torille

Ruotsin Convoy ei kerännyt kansaa torille

Ympäri Ruotsia pidettiin tänään Convoy-mielenosoituksia, mutta mitään suuria väkimääriä ei saatu kasaan oikein missään.

Tukholmassa Vanhaan kaupunkiin Mynttorgille kokoontui 100-200 ihmistä. Puheita pidettiin ja lippuja liehuteltiin. Siinä se. Pari kolme tuntia sitkeimmät jaksoivat olla mukana. Malmössä ja Göteborgissa väkimäärä oli suurin piirtein sama.

Tukholman kokoontumisessa ei ollut yhtään autoa, saati sitten rekkaa. Tosin Vanhaan kaupunkiin ei saa edes ajaa autolla kuin vain harvoille kaduille.

Ammattiautoilijoilla on ollut yksittäisiä mielenilmaisuja kalliin polttoaineen takia, dieselin hinta on tällä hetkellä 21,40 kruunua, eli noin 2,20 euroa. Jotkut yksittäiset rekkakuskit ovat pysäyttäneet autonsa mielenosoituksen vuoksi esimerkiksi moottoritielle. Suurilla väylillä yksikin auto, joka tukkii kaistan, aiheuttaa suuria ruuhkia. Mutta mitään suurta suosiota tällaiset teiden tukkimiset eivät ole aiheuttaneet.