Malmön eilinen koulupuukottaja vangittiin

Epäiltynä: kahdesta murhasta.
Malmön eilisen koulupuukotuksen motiivi on epäselvä. Tekijäksi on kuitenkin osoittautunut ruotsalainen 18-vuotias nuorukainen, joka ajelee ihan selvästi puolivaloilla.

Nuorukainen hiippaili koululle maanantai-iltana vähän viiden jälkeen. Mies meni kolmanteen kerrokseen ja sen jälkeen hyökkäsi kahden opettajan päälle. Teräaseina ainakin puukko ja kirves.

Teon jälkeen mies soitti hätäkeskukseen ja kertoi tehneensä murhan. Poliisi pidätti miehen noin 10 minuutin päästä teosta.

Opettajat vietiin sairaalaan, mutta molemmat kuolivat saamiinsa vammoihin.

Tekijäksi on osoittautunut 18-vuotias ruotsalainen mies, jolla on viheltänyt päässä vähän mennen tullen. Teossa ei tiettävästi ole mitään poliittista motiivia, miehen taustasta ei tule esille, että hän olisi kallellaan oikealle tai vasemmalle. Mies oli kova treenaaja voimapuolella, vaikka se ei olekaan mikään selittävä tekijä.

Mies ei myöskään ollut ennestään poliisille millään tavalla tuttu, mutta koulun henkilökunnan ja opplilaiden kerrotaan olleen huolestunut miehen käytöksestä. Hän oli vihjaillut jonkinlaisesta iskusta kyselemällä valvontakameroista ja turvatoimista. Vain pari tuntia ennen iskua koulun henkilökunta oli pitänyt palaverin, että mitä miehen suhteen pitäisi tehdä.

Mies oli saanut myös jonkinlaisia raivokohtauksia viime aikoina, joissa raivo oli suunnattu toisiin oppilaisiin ja opettajiin.

 

 

Subscribe
Notify of
guest
20 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Fy Faabian
Fy Faabian
22.3.2022 16:44

Expressenin mukaan koululla oli asianajaja luennoimassa teemasta ”rikos ja rangaistus”, sama asianajaja joka puolusti Anna Lindhin murhaaja Michailo Michailovicia Korkeimmassa oikeudessa. Tämä jäbä oli kuuntelemassa sitä luentoa ja esitti asianajajalle kysymyksenkin.

Ehkä 10 minuuttia sen jälkeen kun asianajaja oli poistunut koulusta meni jäbä tappamaan opettajat. Sanoi motiiviksi poliisille, jotka itse soitti paikalle (112), ”minä vihaan heitä”.

Jore
Jore
22.3.2022 17:08

PT-mediasta on tullut pahempi kuin valtamedista, vain “kivat” kirjoitukset kelpaa.

Kivempaa Vihapuhetta
Kivempaa Vihapuhetta
23.3.2022 08:23
Vastaa...  Jore

Kivapuhe on paljon ”kivempaa” kuin vihapuhe mutta ei anna yhtä hyvää oloa!

Tällainen ex tempore impulssikontrolliton puukottaja ei voi asua yhteiskunnassa muitten ihmisten kanssa, ehkä ei koskaan. Jos hän olisi ollut kemu hän saisi enemmän sympatiaa koska kemu, jolla normaalihabitus on aggressiivinen ja impulssikontrolloimaton, ikäänkuin hyväksytään ”etniskulttuurisena reaaliteettina” oli hän millainen tahansa.

Daavidin poika
Daavidin poika
22.3.2022 17:16

Täytyy sanoa, että Ruotsi on mennyt täysin Amerikan yhdysvaltojen malliin. Kyllä näitä kouluampumisia on tapahtunut Suomessakin. En nyt muista, mutta oliko Kauhajoki se viimeksi tapahtunut suru tapaus Suomessa.

“Nytkin on näköjään istuttu kokouksessa, ja mietitty että mitä pitäisi tehdä”. Tälläinen kokous toiminta kertoo selvästi, että kaikki haluaa olla mukana päättämässä mutta kukaan ei ota vastuuta. Tämän tyylin kokoustoiminta kertoo selvästi, että vastuu siirretään viranomaisille, tässä tapauksessa poliisille. Nämä rehtori / opettajat kokoukset ovat lähinnä kahvi / hillomunkki kokouksia. Näin ikävästi siinä sitten käy kun kukaan ei viitsi ilmoittaa asiasta poliisille.

Tiedän sen, Suomessa on alue poliisia. Sitä en tiedä että kuuluuko koulut alue poliisin reviiriin.?

Folkbyte
Folkbyte
22.3.2022 17:38

No katoaahan valkoiset ruotsalaiset Malmöstä noinkin, ruumispusseissa ja mustamaijalla.

Huru-ukko
Huru-ukko
22.3.2022 18:04

Treenaaja voimapuolella. Eli napsinut voimanappeja enemmän ku lääkäri määrää ja vintti sekos?

Huru-ukko
Huru-ukko
22.3.2022 19:16
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Ei olisi ensimmäinen eikä viimeinenkään. Onhan näistä malleja maailamn sivu ympäriinsä.

finn4570
finn4570
23.3.2022 09:50
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Sitä minäkin epäilen. Asiaa sivuten: https://youtu.be/wA1s4SIePwI

Kunniamurha
Kunniamurha
24.3.2022 00:53
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Lopullisen kilahtamisen syy lienee se että jäbä kutsuttiin syyniin helmikuussa mutta hänet luokiteltiin psykologin haastattelussa epäsopivaksi ja niinpä hän ei saa tehdä varusmiespalvelusta. Se oli/on kova pala jätkälle joka treenannut karatea vuosikausia, treenannut voimaa, harrastaa panssarivaunuja ja popsinee anaboleja.

Psykogi oli varmaan noin 50-vuotias nainen…

Sellaista
Sellaista
22.3.2022 20:01

Itse olen isokokoinen kuuleman mukaan ja eräskin kysyi baarissa, käynkö salilla. Sanoin että en käy. Jotkun ilmeisesti ovat kookkaita myös luonnostaan. Painoakin vähän yli 100kg.

X
X
22.3.2022 20:42

Kiitos bannasta, kasvattaa. Esittämäni näkemys on, oli omani. Tästä uutisesta ei saa kiva kommenttia irti ei sitten millään, kammottava uutinen. Mietin vaan että mikä saa parikymppisen nuoren noin punttisalille, pelko jostain? Miksi on kokenut noin kovaa vastakkain asettelua niitä opettajia vastaan? Opettajien pitäisi mielestäni olla puolueettomia, onko ollut niin? Onko kaveri ns. menettänyt kasvonsa, voi olla iso juttu nuorelle. Aika näyttää tuleeko vastaavaa lisää, tuleeko tästä tapa reagoida Ruotsin ongelmiin, toivottavasti ei. Ideologia mikä on saattanut toimia laukaisijana mainittiin edellisessä jutussa, tulee nousemaan joka puolella, se on varma. Mitä enemmän sitä yritetään vaientaa sitä enemmän se saa kannatusta.

veikka
veikka
23.3.2022 07:49

rakkaus, stereoidit tai sitten koettu vääryys opettajiin veikkaan

Matti Hyyryläinen
Matti Hyyryläinen
23.3.2022 10:44

Jos tekijä ei ole äärivasemmistoa eikä äärioikeistoa..jää vain yksi vaihtoehto..hän on äärikeskustalainen..olenkin jo pitkään sanonut että Suomen suurin uhka tulee äärikeskustasta.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
23.3.2022 11:35

Murhainfon mukaan tekijä menetti postinkantajana toimineen äitinsä vuonna 2009 tämän jäätyä junan alle:

https://murha.info/rikosfoorumi/viewtopic.php?p=1284277#p1284277

Hänen uhrinsa olivat sen ikäisiä, mitä äiti olisi jos nyt jos eläisi.
Liekö jotain tekemistä asian kanssa?

Särmääjä
Särmääjä
23.3.2022 13:09

Nää kouluampujat/puukottajat on aina ihan oma mystinen genrensä.

Epätietoinen
Epätietoinen
24.3.2022 15:30
Vastaa...  Särmääjä

No onko niissä eroa noihin kadulla tuntemattomia kohtaan kilareita vetäviä, sattuvat vaan olemaan opiskelijoita/koululaisia jos tekevät tempun koulun päätyttyä ovatkin normaali kilareita..

Etunimi Sukunimi
Etunimi Sukunimi
23.3.2022 13:36

Aseina oli puukko, kirves ja vasara

trackback

[…] Malmön eilinen koulupuukottaja vangittiin […]