Hautausmaailkivallasta tekaistiin mukava rasismi-fasismi-kortti, säälipisteet 10/ 10

Malmön itäisellä hautausmaalla on viime aikoina käynyt vandaaleita. Useita hautakiviä on kaadettu ja tai sotkettu. Ilkivalta on kohdistunut sekä kristittyjen että muslimien hautoihin.

On ymmärrettävää, että omaiset pahoittavat mielensä läheistensä hautakivistä, joita on vandalisoitu. Malmön itäisellä hautausmaalla ilkivaltaa viime päivien aikana on kohdistunut sekä kristittyjen että muslimien hautoihin, sillä hautausmaalla niitä on vierekkäin.

Tästä huolimatta Malmön muslimit ovat ottaneet tapahtumaan sen asenteen, että muslimien hautakiviä on rikottu tahallaan, koska eid-juhla on ollut päällä. Eli kyse on rasistien toiminnasta. Sosiaalinen media käy aivan kuumana ja muslimit kiihottavat toisiaan suoranaiseen kapinamellakkaan. Muutama otanta sieltä täältä:

– Nyt saa riittää hautojen vandalisointi ja koraanien polttaminen. Nyt on aika lähteä kadulle osoittamaan politiikoille, että tällainen peli ei enää vetele. Milloin he lopettavat luvan myöntämisen hautojen vandalisoinnille ja koraanien polttamiselle?

– Koraanien polttamisen jälkeen fasistit rikkovat hautakiviä. Mitä seuraavaksi?

– Edes kuolleet eivät jää rasisteilta rauhaan!

– Islamifobia on mennyt nyt liian pitkälle. Meidän on lähdettävä kadulle näyttämään, että nyt riittää!

– Islamifobian likaiset kasvot. Ensin poltetaan koraaneja, sitten vandalisoidaan hautoja.

– Korona on tehnyt fasisteista entistä hullumpia!

– Kaikki rasistit pitää tappaa!

Jne.

Uutinen on levinnyt jopa islamilaisten maiden eri medioihin, joissa asia käsitellään siten, että rasistiset ruotsalaiset ovat ilkeyttään ja rasistisuuttaan muslimien pyhän juhlan eid:in aikana ensin polttaneet koraaneja ja kaupanpäälle rikkoneet muslimihautausmaan hautakiviä.

Toisiaan kiihottavat muslimit jättävät kuitenkin aivan suvereenisti huomiotta faktan. Esim. SVT kirjoittaa, että sekä kristittyjen että muslimien hautoja on vandalisoitu. Hautausmaan työntekijöiden mukaan ilkivaltaa ei ole kohdistettu mitenkään erikseen ulkomaalaisiin tai ruotsalaisiin hautoihin eikä voida sanoa, että ilkivaltaa olisi kohdistettu erityisesti jonkun tietyn uskonnon hautoihin, kirjoittaa paikallislehti Skånskan.

Skånskanin mukaan vastaavaa ilkivaltaa on esiintynyt koko kevään useana yönä, eli ei vain juuri nyt kun muslimien eid-juhla oli päällänsä.

Näin saatiin taas parsittua kasaan rasismia. Jokainen ymmärtää, että omaisen hautaan kohdistunut ilkivalta aiheuttaa mielipahaa. Omalla mielipahalla taas voidaan tekaista palanen rasismia ja saada aivan erinomaisia uhriutumispisteitä.

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.