Kahdelta koraanikoululta taas luvat pois isis-epäilyjen takia

Ruotsin koulutarkastuslautakunta epää taas luvat kahdelta koraanikoululta. Lupien perumien perustuu turvallisuuspoliisi SÄPOn arvioon, että molemmissa kouluissa lapsilla on suuri riski radikalisoitua.

Yksityiset koulut Uppsalassa sijaitseva Imanskolan ja Tukholmassa sijaitseva Framstegsskolan pääsivät lakkautettavien koulujen listalle sen jälkeen kun SÄPO oli tehnyt kouluista arvion. Lausunnon mukaan oppilailla on suuri riski altistua radikaali-islamille, koska kouluissa opetettiin ääri-islamia. Oppilailla on ollut siten suurempi vaikutus eristäytyä modernista yhteiskunnasta ja heittää ihmisoikeusasiat ja demokratia nurkkaa.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kouluissa on ollut isis-painotteista opetusta. Kouluista kiistetään isis-yhteydet.

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.