Neljän päivän gangsterisaldo: 6 ammuskelua ja 2 pommi-iskua

Ilma on ollut toukokuun loppupuoliskolla sakea, sakeutta siihen on tuonut lyijy. Sakeuden tuntua on lisännyt räjähdyspanosten kitkerä savu. Kuluvan vuoden ammutut: 31 henkeä.

Viimeiset neljä päivää ovat uusruotsalaisten rintamalla olleet kiivaita. Luodit ovat laulaneet kuin juoksuhaudoissa konsanaan ja ilmassa on ruudinkäryä räjähtäneistä pommeista. Alla listattuna ammuskelut ja pommi-iskut ma-ti väliseltä ajalta.

Ammuskelut:

20.5. Örebro: Perjantai-iltapäivällä ammuttiin velikulta hengiltä Örebrossa. Tapahtumaa edelsi todellinen kaupunkisota, useat henkilöt ampuivat päntöimenään kohti toisiaan ja lopulta yhteen saatiin osumaa hengen verran.

22.5. Kalmar: Sunnuntai-iltana ammuskeltiin Kalmarissa. Liekö kinaa Kalmarin Unionista vai mitä, mutta joka tapauksessa parikymppinen gangsterinalku pääsi hengestään. Samanikäinen jorkkendaali otettiin kiinni epäiltynä murhasta. Ampuminen tapahtui paikallisen koulun pihalla.

21.5. Eskilstuna: Lauantain aamuyöllä ammuskeltiin Eskilstunassa. Kommandopipoihin pukeutuneet henkilöt tulittivat toisiaaan. Ei tiettävästi kuolettavia osumia.

22.5. Eskilstuna: Sunnuntain iltana Eskilstunassa ammuskelua. Kerrostalon pihamaalla 3-5 henkilö ampui tulittamaan toisiaan, mutta ruumisautoa ei tarvinnut soittaa.

23.5. Eskilstuna: Maanantain iltapäivällä kilautettiin gangsteri hengiltä päähän kohdistuneilla useilla laukauksilla keskellä kylän raittia. Neljä otettiin kiinni tästä ampumistapauksesta.

24.5. Västerås: Tiistai-iltana ammuskeltiin Västeråsissa klo 18.30 aikaan. Tilanne on juuri tätä kirjoitettaessa päällä ja ainoa mitä tiedetään on se, että Gideonsbergin kaupunginosassa juoksenteli ampumisen aikaa mustia miehiä mustat kommandopipot päässään. Mistä muuten tietää, että kommandopipon alla on musta mies?

Kaikissa tässä listatuissa tapauksissa henkensä heittäneet tai haavoittuneet ovat uusruotsalaisia ja vaikka ampujia ei ole vielä ollut käräjillä, niin alamaailman tietojen mukaan jokainen tapaus liittyy uusruotsalaisten leikkeihin. Sillä varauksella, että Eskilstunan kuolinampumisessa saattaa jollakin tavalla olla osallisena suomalaistaustainen henkilö, mutta tästä ei ole vielä täyttä varmuutta.

Kuluvan vuoden ampumistapauksissa kuolleiden saldo on nyt siis 31 henkeä.

Pommi-iskut:

24.5. Helsingborg: Pommi-isku hotelliravintolaan. Suuria aineellisia vaurioita.

23.5. Malmö: Rosengårdin ongelma-alueella räjäytetään kerrostalon aula huit helvettiin.