Örebron koraanimellakoista pitkiä vankeustuomioita ja karkotukset

Örebron käräjäoikeus lätkäisi tänään pitkiä tuomioita pääsiäisen koraanimellakoista. Neljä miestä tuomittiin useiden vuosien vankilatuomioihin ja kahdelle lisäksi elinikäiset karkotukset Ruotsista.

Pääosissa olivat syyrialaiset veljekset  Ali ja Hussain Kafarnawi, joilla kotoutuminen ei ollut mennyt putkeen. Miehet olivat tulleet Ruotsiin pakoon sotaa, vainoa ja kidutusta ns. invaasiosyksyn aikana. Ruotsissa oli kaikin puolin vaikeaa ja homma huipentui mellakointiin pääsiäisenä.

29-vuotias Ali yritti oikeudessa väittää, että koska hän on naimisissa Ruotsin kansalaisen kanssa, ja perheenlisäystä on tulossa syksyllä, niin karkotusta ei voida laittaa voimaan. Tälle ei löytynyt mitään näyttöä oikeudessa. Alia vastaan saatiin oikeudessa useita näyttöjä, joissa hän viskoi kivillä poliiseja ja oli muutenkin aktiivinen yllyttäjä mellakoinnissa.

Nuorempi Kafarnawi 22-vuotias Hussainta vastaan näyttö oli yhtä kovaa. Mies näkyi monilla oikeuteen toimitetuilla filmeillä, joissa hän juoksi ees taas ympäriinsä kivien kanssa. Hussain yritti vedota karkoituksen epäämisen puolesta mm. sillä, että hänellä oli vakituinen oleskelulupa ja suurin osa klaanista asuu Ruotsissa. Niisk, ja onhan hän ollut mukana Örebron kulttuurielämässä nuoresta lähtien. Ei auttanut, karkotus.

Vanhemmalle 4,5 vuotta ja nuoremmalle 4 vuotta vankeutta.

21-vuotias irakiaano Hussein Al-Maliki tuomittiin 5,5 vuoden vankeuteen. Al-Maliki näkyi oikeudessa katsotuilla filmeillä heittävän kivellä ja osuvan mm. poliisia päähän, joka ikään kuin tipahti osuman seurauksena.

Yksi todistamassa ollut poliisi kertoo, että he pelkäsivät henkensä puolesta. Kun kiviä osui poliiseihin, niin muslimimassa huusi raivon partaalla allahu akbaria ja taputtivat osumille kuin jalkapallopelissä maaleille. Poliisin mukaan tilanteessa väkimassalla oli tappamisen meininki. Muslimeja oli niin paljon enempi, että tilanne olisi voinut muuttua paljon pahemmaksi.

Oikeus ei antanut Al-Malikille karkotustuomiota, siitäkin huolimatta, että miehellä on entuudestaan karkotus päällä. Oikeuden mukaan karkottamattomuudessa painoi se, että mies on tullut varhaisteininä Ruotsiin.

Neljäs tuomituista oli somali 22-vuotias Abdullahi Abdiwali Ibrahim, jolle lätkäistiin 4,5 vuotta vankeutta. Ibrahimia ei karkotettu samalla syyllä kuin edellistä, eli hän on tullut Ruotsiin varhaisteini-iässä.

 

Kaikkien kohdalla rikosnimikkeinä oli törkeä pelastushenkilöstöön kohdistuva sabotaasi. Ruotsiksi tämä on ”grovt sabotage mot blåljusverksamhet” ja vastaavaa rikosnimikettä ei suoraan ole Suomen laissa. Rikoksella tarkoitetaan palo- ja pelastuslaitokseen, poliisiin tms. ”sinivalotoimintaan” kohdistunutta haitantekoa, joka Ruotsin lain mukaan katsotaan vakavaksi rikokseksi. Lisäksi oli törkeitä virkamieheen kohdistuvia väkivallantekoja, joka on astetta rankempi kuin Suomen törkeä  väkivaltainen viranomaisen vastustaminen.

Mielenkiintoista on se, että vaikka tuomiot olivat melko kovia, ja kaikki ovat edelleen vangittuina, niin valtamedia ei ole enää jaksanut kovinkaan avata tapahtumien kulkua ja taustoja.

Asiasta lisää:

Örebron mellakoista syytteitä – syyttäjä vaatii neljälle jopa karkotusta

 

– Tue toimintaa, jos artikkeli oli lukemisen arvoinen –

Subscribe
Notify of
guest
52 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
jorma

Svea mamma saa sentään matuja karkotettuja. Hölmölässähän nämä pysyisivät kuin täi tervassa, jos olisivat tehneet samat rikokset.

Tino

Erittäin tärkeää olisi karkottaa jokainen näistä kivittäjistä. Väkivalta ei kuulu Ruotsiin. Silmitön väkivalta.

Jortonki

Miksi ne pitäisi karkoittaa? Ne haluavat että niiden sharia-lakia kunnioitetaan… Ne pitäisi sitten kivittää kuoliaaksi sen lain mukaisesti?

This is my stone

Niin, Suomessa näille olisi järjestetty muutaman viikon terapia/koulutus esim. nimellä ”Kivittäjästä koneinsinööriksi”, jossa osa kouluttajista olisi toisia maahanmuuttajia kuten ”Turvallinen Oulu”-hankkeessa.

Gyntter

Teatteria, teatteria!!!

Jutun alussa on jo tieto mitä tuleman pitää: ”Örebron käräjäoikeus lätkäisi tänään pitkiä tuomioita…”
Hovissa tuomiot kumotaan ja kaverit saa muutaman millin kurnuja korvaukseksi rasistisesta oikeusjärjestelmän vihatuomiosta.

Eikä ketään karkoiteta! Minne niitä edes voisi karkoittaa? Mikään maa ei ota tuollaisia vastaan muuten kuin ilmapudotuksena yön pimeydessä.

Big l

Joten eikun ilmapudotusta kehiin. Sitähän noi on käytöksellään kerjännyt. Ei nuo saastat mitään laskuvarjoa ansaitse…mieluiten kivi kettingillä jalkaan

Moonman

Aina kun näille tulee linnaa ja karkotusta, niin tuntuu että se vankilatuomio on vain ajanpelaamista sille että karkotus saadaan estettyä. Eihän 2-4 vuoden tuomio tai ruotsin vankila ole mikään rangaistus näille. Siellä saa rentoutua ja verkostoitua muiden muslimien ja gangstojen kanssa. Parempi olisi säästää veronmaksajien rahat ja karkottaa välittömästi.

X

Toivottavasti ei käy kuin Norjassa, jätetään karkottamatta ja annetaan pikku kakku. Teko osoittaa jo länsimaiseen yhteiskuntaan sopimattomuuden, seuraavaksi ruvetaan mielenterveys tapaukseksi ja vääräusko veljet hommaa aseen. Silloin on mielestäni karkottamatta jättäneen tuomarinkin kädet veressä.

Tino

Islam ei ole rauhanuskonto.

X

Koville vaan ottaa ennenkuin pehmeäpäiset päättäjämme uskovat millä asialla muslimit täällä ovat, jopa heidän omat varoittavat asiasta. Helppoahan se on tietysti kun on poliisivartion takana, toisin kuin tavan rahvas. Eduskuntatalokin on kuin linnoitus, siellä on helppo erkaantua todellisuudesta.

Qroquius Kad

Elittimme tietää erinomaisen hyvin mitä väkeä kemumatut ovat.
Siksi niitä tänne roudataankin;
muuttamaan väestön etnistä rakennetta raiskaamalla ja horjuttamaan yhteiskuntarauhaa tuhomisellaan ja hävityksillään.

Kekku

Niin… Hajoita ja hallitse. 1918 ja jatkosodalla sveduvaltaeliitti murhasi kymmeniätuhansia suomalaisia ja takasi vallan itselleen. Nyt on taas aika pistää paskasakin (siis työssä käyvät valkoiset) pakka sekaisin ja valta pysyy samalla eliittiporukalla.

X

Työssä käyvät valkoiset elättää jo nyt vääräuskoisia, sehän vääräuskoisten tavoitekin on. Pystyy rauhassa keskittymään islamin levittämiseen. 1918 jako on edelleen ja voi hyvin, selvisi aika nopeasti kun liityin ressuihin. Ihan hyvä tietää.

X

Siltähän toi touhu näyttää.

Big l

Mitähän väliä sillä on minkä ikäisenä on maahan tunkeutunut. Käytös ja meno täyttä kehitysmaalaista kuten myös aivan järkyttävän ruma ulkonäkö ja hyvin alhainen älykkyys. Kehari jorkit kuuluu kehitysmaihin…ei länsimaihin

mari

Itse asiassa sen voisi nähdä raskauttavana asianhaarana. Jos olet tullut maahan niinkin nuorena kuin varhaisteini-iässä, mitä se näiden janttereiden kohdalla tarkoittaakin, etkä vieläkään ole oppinut tavoille, on kaikkien etu antaa lopullinen karkotus sillä mitään kotiutumisen tapaista ei tule koskaan tapahtumaan.

mari

Kuinka karkotusprosessi käytännössä Ruotsissa menee? Onko yhtä lepsu kuin Suomessa? Saavatko nämä jorkkendaalit pyöriä vapaana (ja rötöstellä, raiskailla…) siihen asti kunnes kaikki valitusasteet on käyty läpi? Mitä sitten tapahtuu? Otetaanko nämä johonkin talteen odottamaan lentoa vai odotellaanko, että sattuvat poliisin haaviin? Espanjassa, tai ainakin Kanariansaarilla kemut pidetään La Palman saaren vastaanottokeskuksessa päivästä yksi päivään lähtö. Lukkojen takana.

mari

Eka kappale meni multa vähän ohi mutta ehkä aamulla leikkaa paremmin. Toka kappaleesta ymmärsin sen, että vankilaan tuomittu kehari, jolle myös tuomittu karkotus kunhan kakku on lusittu, haetaan vapautuspäivänä vankilan portilta samantien säilöön odottamaan karkotusta. Jos näin on, niin tuo on ainakin oikea meininki. Samantien koneeseen ja takaisin isiensä maille kamelin maitoa kuskaamaan. Tuosta kun luin, että Suomessa ei vastaavaa lakia ole (viranomaisten kivitys, estäminen jne), niin veikkaanpa että tulevaisuudessa voi sellainen laki hyvinkin olla. No niin, buenas noches, dulces sueños!¡Duerme como un tronco! 🌜💤💤💤

Ilmari

Tässä on se ero Suomeen nähden, että Suomessa käräjäoikeus ei voi tuomita karkotusta. Päätöksen asiasta tekee Migri.

mari

Mielenkiintoinen eroavaisuus. Kumpikohan maa tekee enemmän karkotuksia suhteutettuna ulkomaalaisväestön määrä kantaväestön määrään?

Qroquius Kad

Suomi teki edellisvuonna karkotuspäätöksen yhteensä 1 302 matusta, joista 1 201 karkotettiin luvattoman oleskelun perusteella.
Rikoksiin syyllistymisen perusteella karkotettiin 101.

Numerot eivät kerro koko totuutta;
luvattoman oleskelun perusteella karkotettujen joukossa on matuja joille ei ole myönnetty jatko-oleskelulupaa rikosten vuoksi

Norja puolestaan karkotti vuoden 2020 11 ensimmäisen kuukauden aikana 7 821, joista marraskuun aikana 707.

Suomen väkiluku on n. 5,6 miljoonaa, Norjan n. 5,4 miljoonaa.

Näin meillä ja muualla.

mari

Meillähän ollaan vieläkin lepsumpia kuin luulin. Väkiluvultaan hieman pienempi Norja karkottaa karkeasti ottaen noin 6-7 kertaa enemmän kuin Suomi, tosin Norjan matupopulaatio on jonkin verran suurempi kuin Suomen joten se näkyy tilastoissa, mutta silti. Tässä kun nyt on vielä muutama päivä aikaa niin täytynee kaivella vastaavat luvut myös Tanskasta jonka väkiluku on samaa kokoluokkaa Suomen kanssa,mutta matupopulaatio on paljon suurempi. Tanska kiinnostaa siksi koska siellä on asenteet muuttuneet hyvin nopeassa tahdissa ja erilaisia lakimuutoksia tehty mm. kansalaisuuden peruuttamisessa, vankipalveluiden ulkoistaminen jne. Kiitoksia vaan numeroista.

mari

Oh sí, cariño. Tuossahan kommentissani kirjoitinkin ”tosin Norjan matupopulaatio on jonkin verran suurempi kuin Suomen joten se näkyy tilastoissa”.

Qroquius Kad

Tanska olikin vaikea rasti!

Suomen ja Norjan numerot löytyivät yhdellä (1!) haulla, mutta Tanskan numerot on piilotettu jostain syystä;
kauhistelua Tanskan hirrrmuisista karkotusmääristä (numeroja mainitsematta!) ja pikku abdullahien itkuhädästä piisaa sitäkin enemmän.

Ainoat numerot jotka löysin, ovat Suuren Arabi-invaasion vuodelta 2015:

tuolloin Tanska karkotti 4 298 matua, joista 2 778 hallinnollisin perustein ja 1 520 saatuaan rikostuomion.
Huhtukuuhun 2015 mennessä näistä vain 2 763 oli saatu pois Tanskasta, ja syksyllä sitten alkoi virrata uusia.
Pelkäänpä pahoin monen noista vajaasta kolmestatuhannesta tulleen siinä tsunamissa takaisin.

mari

En itsekään löytänyt tuoreita lukuja Tanskasta. Mutta veikkaan karkoituspäätöksiä tehtävän taatusti enemmän kuin Suomessa ja hyvin todennäköisesti myös Ruotsissa, ehkä eniten Pohjoismaissa. Mutta tätä ei nyt tällä haavaa pysty vahvistamaan. Mitä tulee Paavon kommenttiin eri tavoista tilastoida, niin tarkoitin kuinka monta on konkreettisesti palautettu kotimaahansa karkotuspäätöksellä. Luulisi tämän selviävän tilastoista vaikka niitä vähän erilailla tehdään. Vaan mistäpä minä sitä tiedän, en ole perehtynyt asiaan. Katsoin YouTubesta trainhopping videota. Pojat olivat Belgradin ratapihalla odottamassa sopivaa rahtijunaa mutta lähtivät toiseen kaupunkiin koska ratapiha oli ihan matujen vallassa, olivat väkivaltaisia, rääkyivät, yrittivät siepata käsistä puhelimet jne. Saksaan olivat menossa.

Kari Ilmarinen

VAIN KAKSI? Kyllähän kuvista löytyy 20, ehken 200 jotka tarkoituksellisesti hyökkäävät tuhoamaan virkavallan (=POLIISIN) autoja. Varastavat jopa sellaisen, pistävät tuleen kymmenkunta poliisiautoa, varastavat uniformuja lisävarusteineen – ja 2 (!?) karkoitusta. Joku tuossa kyseli Ruotsin karkoituskäytäntöjä eli kyllähän tämä näyttää tätä pahinta mahdollista lepsuilua mikä on ylipäätään johtanut tähän Ruotsin virkavallan ja etenkin poliisin suorastaan järkyttävään alennustilaan. Hävettää oikein kunnon poliisien puolesta – heitäkin löytyy vaikka kaikki kunnon kriteerit jo poliisikoulutukseen pääsemiseksi on jo aikoja sitten heitetty romukoppaan ja nyt pitää olla oikeita ajatuksia, sukupuolia ja vähemmistöjä kunnon fysiikan sijasta. Voi helv…

Suomi Finland

Suvakkilan rasmus ryhmässä vaadittaneen Ruotsin kansalaisuuksia joka jampalle, että paha mieli menee ohi.

mari

Poliisien murhayritys pitäisi palkita kansalaisuudella? Tiedän ettei nää Rasmuksen porukat käy kaikilla pytyillä ja joillakin heittää se kuuluisa iso ratas pääkopassa huttaa ihan tosissaan, mutta että vakavista rikoksista kansalaisuus….kyllä näillä Rasmuksen ihmisillä täytyy olla säälittävän köyhä elämä. Siellä ne kilpailee keskenään kuka pystyy heittämään sen kaikkein ”suvakeimman” kommentin. Taitaa näille olla liian myöhäistä hankkia elämä.

Suomi Finland

”Siellä ne kilpailee keskenään kuka pystyy heittämään sen kaikkein ”suvakeimman” kommentin.”

Näin asia tuntuu olevan. Kaikille keharirikollisille löytyy ymmärtäjiä, jotka paijaisivat kikkarapäätä tai ananastukkaa ihan minkä tahansa tunnetun tai vielä tuntemattoman rikoksen jälkeen.

mari

Taitaa Rasmuksen ”päällystöllä” olla muutakin mielessään kuin vain paijaaminen. Tiedossa on kuinka avokätisesti valtio jakaa rahaa kaikenlaiseen maahanmuuton edistämiseen. Kun he tälle vuodelle yrittivät saada avustusta huikeat 1,3 miljoonaa euroa, niin nousee mieleen kysymys: kuinka moni on lähtenyt mukaan toimintaan muhkeiden avustussummien vuoksi? Vaikka Rasmuksen hakemus 1.3 milj eurosta hylättiinkin, on se takavuosina saanut merkittäviä summia riihikuivaa ”toiminnan pyörittämiseen”. Kun koko juttu pyörii netissä fb:sss, sopii kysyä mihin nuo rahat ovat uponneet. Toki osa porukasta on reaalielämästä ihan pihalla ja vain muslimit saavat heidän jakamattoman huomionsa, oli sitten tapahtunut terrori-isku tai joukkoraiskaus niin aina vika on jossain muussa. Yleensä suomalaisessa miehessä.

Qroquius Kad

Hannu Lauermaa mukaillen inhimilliseen käyttäytymiseen on motiiveja yhtä paljon kuin käyttäytyjiä;
kaikkeen käyttäytymiseen ei ole motiivia ensinkään.

Monet rasmukset ovat batiikkinoitia, jotka ovat yhdistäneet tyydyttämättömiksi jääneet hoiva- ja seksiviettinsä Palleroiden haalimiseen.
Osa vihaa sydämensä pohjasta suomalaista miestä, jonka haluaa tuhota.
Osa varmasti uskoo olevansa rakentamassa jotain Ikuista Onnelaa.
Osa ei itsekään oikein tiedä miksi he tekevät tätä.

Mutta kaikkialla missä jaetaan vastikkeetonta rahaa, sille on ottajia jonossa.

mari

Sanoisin nuorempien rasmuslaisten olevan mukana paljolti vain siksi, että tuntevat olevansa osa jotakin suurta ja hienoa, se tunne, että _minäkin_olen mukana ja osa jotain tärkeää. Nuo 50-60 kymppiset harpyijat lienevät suurin osa mukana itsekkäistä syistä, kenties se vastikkeeton raha tai muu siihen verrattava hyöty ja se, että josko minullekin löytyisi se nuori mies…vielä kerran tässä elämässä. Ja sitten nää retkahtaa niin täysin ettei väliä vaikka menee rahat ja talo. Kunhan vielä kerran pääsee tuntemaan itsensä nuoreksi ja halutuksi. Ja matumiehet tietää tämän. Hyvä kun muistutit Lauermasta, minun on ollut tarkoitus lukea hänen kirjansa mutta se jäi muiden kiireiden alle. Nyt ehdin sen vielä lukea.

Kopsut Lätiin

Se on sääli että tuollaisille paskahousuille joutuvat veronmaksajat kustantamaan puolustusasianajajat. Yksi heistä jo ulisi tänään ettei kivityksestä pidä antaa kuin max 6 kk tuomio ”koska Rinkebyn mellakoissakin tuomio oli vain 6 kk”. Vaisillviisii, 6 kk murhayrityksestä?

Tyrsky

”Oikeuden mukaan karkottamattomuudessa painoi se, että mies on tullut varhaisteininä Ruotsiin.”

Oikeuden päätös oli tuon perusteella täysin väärä. Varhaisteininä Ruotsiin tullut vain osoitti osaltansa miten muslimit eivät integroidu. Mies olisi siten pitänyt karkottaa.

nne

Kaikki keharit yhdessä yhteiskuntaa ja vääräuskoista valkonaamaa vastaan!

Särmääjä

Suomessa ei ole vielä ja tuskin Ruotsissakaan on ollut mitään pelastushenkilöstön sabotointipykäliä olemassa ennen matuväkivallan rantautumista sinne.

Suomi Finland

Ei voi kuin ihmetellä sitä, että vakaa yhteiskunta pitää ihan väkisin epävakauttaa.

Ja vieläpä niin, että rikkaus ja voimavara yritetään ensin pitää ihan väkisin ulkopuolella, mutta jos he tulevat siitä huolimatta kutsumatta kylään, heistä ei päästä millään keinoilla eroon.

VMP

Niin eiköhän sen lakien puitteissa saisi nytkin miksi noihin pitäisi erikseen tehdä lait, vähän kuin väittävät ettei lasten pilluamputaatio ole suomessa kielletty vaikka voisi tuomita 10vuotta linnaa törkeästä pahoinpitely, kidutuksesta, pysyvän ruuminvamman tarkoituksellisesta tuottamisesta, lasten sukuelimiin kohdistuvasta perveriosta tosin voi saada alennusta..

Turkkijeen Millî Görüş

Turkki yrittää vaikuttaa Ruotsin vaaleihin ja haluaa että ruotsinturkkilaiset äänestävät Erdoganmielistä muslimipuolue Nyansia:

”En turkisk tv-kanal – med kopplingar till organisationen Grå Vargarna – försöker påverka det svenska riksdagsvalet, kan Expressen i dag berätta.
Turksvenskar uppmanas i en nyhetssändning att rösta på det Erdoganvänliga muslimska partiet Nyans och partiledaren Mikail Yüksel, 40.”

Löfvénin hallituksen miljööpuoluelainen asuntoministeri musu-Mehmet Kaplan hengaili näitten ”Harmaitten Susien” Millî Görüş kanssa. Myös Nyansn puheenjohtaja on Harmaa Susi.

köö

Mietin vaan, että kuinka paha tilannne sitten pitäisi olla, jotta Ruotsin poliisi käyttäisi konepistooleita diskuteeraamisen sijasta kun lainrikkojilla kerran on ollut tappamisen meininki?

Qroquius Kad

Se olisi sellainen tilanne, että Ruotsin kansa olisi osannut äänestää sellaisen hallituksen, joka antaisi poliisilleen käskyn käyttää konepistooleja.

Qroquius Kad

Minä nyt tulkitsin tuon konepistoolin käyttökynnyskyselyn tarkoittaneen, että missä tilanteessa Ruotsin poliisi voisi alkaa lakaista mellakoitsijoita katuun sarjatulella.

Oikea vastaus on tietysti, ettei koskaan;
sellaista tehdään vain maissa, jotka ovat totaalisia paskastanioita.

Eiväthän edes Putler ja Lokasanko ole voineet omien kansalaistensa mellakoidessa antaa sellaista käskyä;
kaasua ja pamppua siellä on käytetty.

mari

Joo, eihän sitä koko porukkaa voi suolata konevislareilla. Eikä se muutenkaan ole realistinen vaihtoehto. Tuntuu ihan absurdilta, että Ruotsissa tuollaista tapahtuisi. Vaihtoehtoja ei ole paljon enää tässä vaiheessa kun pahin vahinko on jo tapahtunut, eli liikaa muslimeja päästetty maahan, mutta kannattaisi nyt katsella sinne Tanskan suuntaan mitä he ovat siellä keksineet. Äänestejätkin voisi miettiä mikä tähän sopisi parhaiten lääkkeeksi.

VMP

Kumiluodit on sitä varten..

1/999.999

On niitä onnistuneitakin matu-koita: Ayad Al Saffar ostaa 70% Åhlensin tavaratalosta.
Tuli Ruotsiin 1984 Vokkiin Rättvikiin, Dalarnas lääniin. Aloitti marjanpoimijana ja ovelta ovelle- myyjänä. Osti aikaamyöten Ur&Penn- ketjun.

https://www.expressen.se/ekonomi/uppgifter-varuhuset-ahlens-saljs/

Vaan mitäpä se auttaa että 1/999.999 tekee rakettiuran kun 999.999 tekee rakettina rikoksia ja päätyy vankilaan ja/tai hautausmaalle.
Kaikki riippuu omasta ambitiosta. Eikä ”snyft, snyft, huono kämppä, apeat verhot”- asenteella pääse yhtikäs mihinkään.

Suomi Finland

Ukrainalaispakolaisia ajetaan kotimajoituksista ulos keski-Euroopassa.

Hmmm… voisin kuvitella, että hieman toisenlaisilla spekseillä uutinen voisi olla: ’keski-eurooppalaisia ajetaan kodeistaan ulos kulttuurierojen ja pakolaisten kunniakansalaisuuden vuoksi’.