Miksi vain sukupuoli pitäisi saada itse määritellä?

Vihervassareiden mukaan ihmisen pitäisi itse saada määritellä oma sukupuoli omien tuntemuksiensa perusteella. Sen johdosta hallitus esim. suunnittelee translakiin sellaista ”parannusta”, että henkilö voisi vaihtaa sukupuolta pelkästään omalla ilmoituksella. Ilmeisesti ajatuksena on ettei henkilö kokisi tämän jälkeen enää niin suurta ahdistusta.

Mutta jos sukupuolenkin voisi määritellä pelkästään omien tuntemustensa perusteella, miksi sama logiikka päde muissa asioissa? Miksi henkilö ei esim. itse saisi määritellä onko hän trans- tai homofobi? Näin ei selvästi ole, sillä ihminen leimataan todella helposti tällaiseksi. Esim. vasemmistoliiton poliitikot syyttivät Hesaria transfobiasta, koska se kirjoitti jutun Britanniasta, missä transnaiset olivat painostaneet lesboja seksiin. On kuitenkin leimaavaa sanoa ihmistä yhtään miksikään foobikoksi, sillä se tarkoittaa jonkin asian hallitsematonta pelkoa.

Sitä paitsi siitä olisi huomattavasti vähemmän haittaa jos henkilö saisi itse määritellä omat fobiansa kuin sukupuolensa. Ainakin itselläni tulee heti mieleen ongelmia mitä sukupuolen itsemäärittely tulisi aiheuttamaan. Joku naisten kyylääjä tai ahdistelija voisi vaihtaa sukupuolensa pelkästään siksi, että pääsisi naisten pukuhuoneeseen kyyläämään ja ahdistelemaan naisia.

Turun Sanomissa oli hyvä kirjoitus aiheesta, mihin sukupuolen itseidentifikaatio se on muissa maissa johtanut:

”Maissa, joissa itseidentifikaatio on voimassa, naiset ovat menettäneet omat tilansa käytännössä kokonaan. Kaikki naisten tilat – vessat, pukuhuoneet, sovituskopit – ovat nykyään unisex-tiloja.

Itseidentifikaation myötä itsensä naiseksi mieltävät miehet ovat vieneet biologisille naisille varattuja kiintiöitä, he ovat päässeet kilpailemaan naisten urheilusarjoihin ja joukkueisiin, joissa he muun muassa moukaroivat hengenvaarallisesti itseään fyysisesti heikompia kilpakumppaneitaan ja murskaavat ennätyksiä.

Naisiin kohdistuneista väkivaltarikoksista tuomitut miesvangit ovat päässeet naisvankiloihin, ja naisvankien kimppuun on hyökätty”

”Britanniassa kerätty data kertoo, kuinka julkisissa uimahalleissa ja urheilukeskuksissa naisiin kohdistuneista seksuaalisista hyökkäyksistä 90 prosenttia tapahtui unisex-pukuhuoneissa. Australialaiset vapaaehtoiset puolestaan ovat keränneet No conflict they said -sivulle tarinoita itseidentifikaation vaikutuksista biologisten naisten elämään. Tarinoissa toistuvat samat teemat: turvattomuus, häirintä ja naisten omien tilojen häviäminen”

Tuliko jollekin yllätyksenä, että sukupuolen itsemäärittely johtaa tällaisiin ongelmiin? Voiko vihervasemmisto olla tietämätön näistä ongelmista ja niiden riskeistä? Minusta se on täysin mahdotonta, koska heitä on monta kertaa niistä varoitettu julkisessa keskustelussa. Kyse on vain siitä, että heille transujen oikeudet menevät naisten edelle. Tai pikemminkin kyse on siitä, että transujen oikeuksia ajataan naisten kustannuksella.

Oikeastaan se miten vasemmistopoliitikot suhtautuvat uutiseen, jossa transut ovat ahdistelleet lesboja kuvastaa heidän ajatusmaailmaa. He haluaisivat lakaista asian maton alle, jotta transujen maine ei kärsisi. Eli jos olet uhripyramidissa jonkin toisen yläpuolella, sinun oikeuksiasi tullaan rajoittamaan heidän kustannuksella. Toinen hyvä esimerkki tästä on transnaisten tunkeminen naisten kilpailuihin. Vihervassareita varoitettiin heti, että transnaiset tulevat olemaan ylivoimaisia naisten kilpailussa. Siihen reagoitiin lähinnä heiluttelemalla transfobi ja ihmisoikeus -kortteja. Tuliko taas yllätyksenä, että transurheilijat ovat osoittautuneet niin ylivoimaisiksi naisten sarjoissa, että heille suunnitellaan omia sarjoja?

Oikeastaan tämä sama logiikka heillä on maahanmuutossa. Nykyisin jopa valtamedia uutisoi välillä maahanmuuton ongelmista, joten vihervasemmiston täytyy ainakin jollain tasolla ymmärtää siitä aiheutuneet ongelmat. Ja vaikka he kuinka uskoisivat kotoutumisen toimivuuteen heidän täytyy ymmärtää, että meillä loppuu ennen pitkään siihen käytettävät resurssit. Heille on selvästi paljon tärkeämpää täyttää kaikki turvapaikanhakijoiden oikeudet viimeistä piirtoa myöten, kuin suomalaisten turvallisuus ja hyvinvointi.

Vihervasemmiston touhu on vaikuttaa hyvin epäloogiselta. Kannatetaan massamaahanmuuttoa, vaikka lämpimistä maista tänne muuttaminen kiihdyttää ilmastomuutosta ja varsinkin muslimimaista tuleva maahanmuutto heikentää naisten ja seksuaaliväestön asemaa jne. Mutta kun tohon sovelletaan uhripyramidin logiikkaa, eli ajetaan aina pyramidissa ylempänä etuja alempana olevien kustannukselle, toiminta vaikuttaa hyvinkin loogiselta.