Turvapaikka-aktivistien takavuosien maskotti tuomittiin taas nuhteisiin seksuaalirikoksista

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus antoi takavuosien tunnetulle julkkisturvapaikanhakijalle pienet nuhteet lapsiseksirikoksista. Tässä tapauksessa oikeuden päätöstä voi todellakin katsoa lähinnä nuhteluksi.

Vuonna 1996 syntynyt Abdullhadi Barhum tuomittiin kuuden kuukauden ehdolliseen vankeuteen vuonna 2018 tehdyistä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja pakottamisesta seksuaaliseen tekoon.

Teossa on kaksi asianomistajaa (uhria), 10- ja tekopäivänä 16-vuotta täyttäneet tytöt. He olivat nousseet Nummelassa bussiin matkalla Lohjalle. Bussissa oli jo ennestään lauma arabiaanoja. Tytöt menivät istumaan samalle penkille bussin takaosaan, jolloin arabiaanolauma aloitti tytöille “flirttailun”. Tytöille oli huudeltu kaikenlaista seksiin ja “kuumuuteen” liittyvää.

Barhum siirtyi nyt tyttöjen viereiselle penkille ja aloitti kopeloinnin. 10-vuotiasta pelotti, sillä hän istui käytäväpaikalla. Tytöt vaihtoivat paikkaa. Matka kesti puolisen tuntia ja koko tänä aikana Barhum yritti kopeloida tyttöjä ja puhui panemiseen liittyviä asioita. Tyttöjen ahdistavuutta lisäsi se, että kukaan muista matkustajista ei puuttunut tapahtumiin, ja vaikka vain Barhum oli kopeloija, niin arabiaanolauma oli mukana kokonaisvaltaisesti tyttöjen ahdistelussa.

Kun bussi saapui perille, niin tytöt eivät uskaltaneet heti poistua autosta, koska pelkäsivät, että jotain tapahtuisi. Barhum nimittäin oli ahdistelun aikana soittanut puhelun, jossa oli sanonut, että kaveri tulee asemalle vastaan ja tytöt laitetaan peräkonttiin. Sen jälkeen heidät raiskataan.

Tapahtuma eteni poliisille kun tytöt kertoivat asiasta koululla. Teko tapahtui 30.5.2018 Vihdin alueella.

Abdullhadi Barhum ei ole ensimmäistä kertaa pappia kyydissä. Mies tuomittiin 2,5 vuoden ehdottomaan vankeuteen vuonna 2019 Oulussa tehdystä raiskauksesta. Tuolloin hän oli saanut Snapchatin kautta yhteyden nuoreen tyttöön, jonka juotti humalaan ja raiskasi. Tässä teossa arabiaano käytti väkivaltaa tyttöä kohtaan.

Barhum tuli tutuksi jo vuosia sitten median maskottina. Luoteis-Uusimaa–lehti esitteli Barhumin nummelalaisena miehenä, joka asuu Espoossa ja haaveilee poliisin urasta. Niin ikään Barhum pääsi nummelalaisten turvapaikka-aktivistien näytelmäkerhoon, jossa sotapakolaisia leikitettiin näytelmien avulla.

Miehen taustasta lisää:

Yksi Oulun raiskaajista haaveili uraa poliisina

 

Nyt oikeuden päätöksessä on omituista se, että Barhumille annettiin vain ehdollinen tuomio, vaikka hän on saanut samoihin aikoihin jo vuosituomion ehdottomana. Jos esimerkiksi rattijuoppo uusii tekonsa muutaman vuoden sisällä aiemmasta ehdottomasta vankeustuomiosta, niin on varmaa, että hän saa uudesta tuomiosta myöskin ehdotonta.