Malmön ostoskeskusammuskelussa toinen uhri oli täysin sivullinen

Perjantai-iltainen ammuskelu Malmössä vaikuttaa viimeisimpien tietojen mukaan siltä, että osuman saanut nainen oli täysin sivullinen tapahtumiin. Nainen sai vakavia vammoja, mutta ei hengenvaarallisia.

Tapahtumat alkoivat iltapäivällä kello viiden jälkeen suuressa ostoskeskus Emporiassa. 15-vuotias epäilty ampuja avasi tulen kohti 31-vuotiasta gangsteria, joka saikin useita osumia. Kuvista näkee, että melko tarkkoja kuteja on ammuttu ainakin rintaan.

Ostoskeskus oli perjantai-iltana tupaten täynnä porukkaa ja myös yksi sivullinen nainen sai osumia. Poliisin mukaan nainen haavoittui vakavasti, mutta ei kuolettavasti ja uhri on sairaalahoidossa.

31-vuotiaan ampuminen oli teloitustyyppinen teko ja nainen siis sattui sillä hetkellä vain oleskelemaan samalla alueella.

Ampuja ampui useita laukauksia, aseena oli pistooli. Ostoskeskuksessa syntyi paniikki kun ihmiset ryntäsivät ulos sisätiloista tai hakivat suojaa. Kun ammunta alkoi, niin kukaanhan ei tiennyt mitä tapahtuu ja moni ajatteli, että kyseessä on terrori-isku.

Koko ostoskeskus tyhjennettiin poliisin toimesta ja tilannetta lähdettiin purkamaan terrori-iskuna, ennen kuin selvisi, että kyse oli Malmön uusruotsalaisten alamaailman teloituksesta. Tapahtumalla oli paljon silminnäkijöitä ja kaupunki on avannut kriisipisteen apua tarvitseville.

Ampumisen jälkitilanne on merkillepantava. Naispuolista uhria autettiin, paikalle tuli heti 3-4 sivullista auttajaa, jotka pitivät naisesta huolen ensihoidon saapumiseen asti. Sen sijaan 31-vuotias mies sai retkottaa hengettömänä ostoskeskuksen lattialla ilman, että kukaan tuli kokeilemaan pulssia tai tarjoamaan apua. Lähinnä hengettömästä gangsterista käytiin napsimassa valokuvia. Kuva alla.

Afgaanigangsterin matka päättyi siihen.

 

Ammuttu mies ei ole saanut kovin paljoa rip-toivotuksia ja bästa brosha-muistokirjoituksia. Jostain syystä mies oli ei-niin-kovin-suosittu-henkilö. Joidenkin tietojen mukaan miehen päästä oli luvattu tapporahaa ja nyt kiinniotettu 15-vuotias ampuja olisi ottanut tällaiset puheet tosissaan. Toisaalta hän kuuluu erääseen rikollis”perheeseen”.

Alamaailman vinkkimiesten mukaan tilanne Malmön väkivaltaosastolla on kiristynyt viime viikkojen aikana rajusti. Väkivalta on lisääntynyt ja eräänlainen ”lopullinen ratkaisu” roikkuu ilmassa. Tarkoittaa sitä, että usein, ennen kuin tällaiset jengiriidat riistäytyvät avoimeksi täysimittaiseksi jokapäiväiseksi toistensa ammuskeluksi, niin sitä edeltää kasvava paine. Paine kerääntyy ja kerääntyy ja sitten se yhtäkkiä ryöpsähtää täysimittaiseksi sodaksi.

Kaaos siis roikkuu ilmassa.

Seurataan tilannetta, Malmöön odotettavissa mielenkiintoisia pelihetkiä loppukesäksi. Ostoskeskus Emporiaa voisi verrata Espoon Selloon tai Helsingin Itikseen.

Filmiä heti tapahtuman jälkeen:

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.