Tukholmassa jättimäinen 30 km autojono ilmastotempauksen takia

Tukholmassa on tullut lähes jokapäiväiseksi ilmiöksi tukkia joku vilkas moottoritie ilmastomielenosoituksen takia. Järjestöjäkin on useita, joten kilpailu on kovaa, että kuka tukkii eniten liikennettä.

https://www.facebook.com/aterstallvatmarker/videos/613809880354546

Tänä aamuna tukittiin aamuruuhkan aikaan E4-moottoritie cityn suuntaan Solnan kohdilla. Kyseinen paikka on Pohjois-Euroopan vilkkain liikenteen solmukohta, jossa liikenne kulkee neljää-viittä kaistaa. Paikan ohittaa päivän mittaan vajaa 200 000 autoa.

Aamuruuhkan aikaan ilman mitään liikennehäiriöitä jono jatkuu 30-40 km päähän jonnekin Arlandan liittymään asti. Jo yhdenkin kaistan sulkeminen aiheuttaa valtavan ”tökittämisen” liikenteeseen. Saati sitten tällaista totaalistoppia.

Seisova jonon pää oli aamulla jonnekin Upplands Väsbyhyn asti, eli 30 km seisova jono.

Useat aktivistit olivat liimanneet itsensä tiehen kiinni superliimalla, joten vaikka poliisi saapui paikalle, niin mitään nopeita ratkaisuja liikenteen normalisoimiseksi ei voitu tehdä. Tunnin veivaamisen jälkeen mielenosoittajat saatiin irti asfaltista ja 10-15 henkilöä otettiin kiinni.

Useimmat aktivistit eivät ainakaan tässä porukassa ”Återställ våtmarker” (= soiden palautus luonnolliseen tilaan) ei ole mitään nenärengas-teinityttöjä vaan päinvastoin iäkkäämpää porukkaa.

Mukana oli ihan senioripapparaista. Kuvan papparainen kertoi filmillä, että haluaa korjata sukupolvensa tehtyjä virheitä osoittelemalla mieltä terveen ilmastotulevaisuuden vuoksi.

 

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.