Ilmastoaktivisteille nuhteita käräjillä liikenteen tukkimisesta

Solnan käräjäoikeus tuomitsi tänään 12 ilmastoaktivistia pieniin nuhteisiin elokuussa tapahtuneesta liikenteen pysäytyksestä E4-moottoritiellä Tukholmasta pohjoisen suuntaan.

Elokuun loppupuolella järjestetty tähän mennessä suurin liikenteen pysäytys Solnan kohdilla aiheutti valtavan 20-25 kilometrin autojonon Tukholmasta pohjoiseen. Tällainen seisova jono “säteilee” kaikkialle kaupungin suurväylille ja kun se tehdään aamuruuhkan aikaan sisääntuloväylälle, niin peli oli selvä: koko Tukholman liikenne seisoi.

Aktivistit menivät ajoradalle ja liimasivat itsensä tiehen kiinni superliimalla. Tuossa kohtaa E4 on viisikaistainen moottoritie. Lisäksi seuraava ramppi johtaa Karoliiniseen sairaalaan. Liikennestopin takia ainakin yksi sairasajossa ollut ambulanssi jumittui ruuhkaan.

Poliisi otti paikalta kiinni 12 aktivistia, jotka vangittiin, mutta päästettiin odottamaan oikeudenkäyntiä vapaalta. Nyt Solnan käräjäoikeus tuomitsi kaikki aktivistit, jotka ovat iältään 25-70-vuotiaita, liikenteen sabotoimisesta ja poliisin käskyn noudattamattajättämisestä pieniin ehdollisiin vankeuksiin ja koetusaikaan.

Kannattaa huomata tässä tapauksessa se erityispiirre, että porukassa oli kaksi alle kolmekymppistä lakkoilijaa ja muut olivat paljon lähempänä hautaa kuin syntymää.

Tukholmassa jättimäinen 30 km autojono ilmastotempauksen takia

Subscribe
Notify of
guest
9 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
arkkimankeli

Ilmastoaktivistit ovat periaatteessa oikealla asialla, mutta jäävät kuriositeetiksi sitten kun kasvava kansojen virta alkaa vaeltaa fossiilisia polttoaineita käyttävän soihdun johdattamana nääntyneenä pitkin rutikuivia, pölyisiä tasankoja.

Qroquius Kad

Senkun vaeltavat.
Ei niitä ole pakko ottaa mihinkään.
Eri asia on, jos poliitikot haluavat niitä ottaa jaa kansa on niin tyhmää, että antaa poliitikkojen niin tehdä.

Syyttäkööt itseään.

ohutta yläpilveä

Todisteita on jo niin paljon että ahtaalle ajautuva Ilmastoskeptismi alkaa muistuttaa takavuosien Wincapita-uskoa vaikka pyramidi on jo paljastunut.

Qroquius Kad

Totta, Puola ja Liettua antoivat juuri jokin aika sitten todisteita vaikka kuinka paljon, ettei niitä vaeltajia ole edelleenkään mikään pakko ottaa tänne, vaikka te kuinka niitä haluaisitte.

Niin että se teidän pyramidinne lojuu rauniona maassa ja teidän on mentävä lemmikkienne luokse.
Tänne niitä ei huolita teitä viihdyttämään.

arkkimankeli
Runtiti-pou

Semmottisii kakkoja

tyhmät uskoo herroja

Ainaskin meidän röökiparvekkeelta näyttä siltä että maailma on kyllä tasan tarkkaan littee eikä mikään vitun pallo.

Alpertti

Iso juttu tietokirja-artikkeliksi. Ihme ettei tuota ole merkitty millään ongelmamallineella esimerkiksi liiasta laajuudesta.

Jos tuhansien äänestäjien vaalitulos on 99-prosenttinen äänestysprosentin ollessa 99 tai enemmän, uskooko kukaan vaalitulosta? Tämä 100-prosenttinen tieteellinen yksimielisyys ilmaston lämpenemisestä vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta. Vanha viisaus sanoo jatkaa tästä, että se todennäköisesti ei olekaan totta. Toisaalta vain hyvin harvoja kiinnostaa ilmastotieteeseen paneutuminen niin paljon kuin totuuden omatoiminen selvittäminen vaatisi. Onhan se hyvä, jos ei sotketa ympäristöä, mutta nykyinen sivilisaatio ei pysy pystyssä ilman bensiinin ja dieselöljyn polttamista.

Create Account

The point of view of your article has taught me a lot, and I already know how to improve the paper on gate.oi, thank you. https://www.gate.io/es/signup/XwNAU