Ukrainan mukaan yli 50 000 kaatuneen venäläisen sotilaan rajapyykki ylitettiin

Ukrainan sotaa on kulunut reilu puoli vuotta ja 50 000 venäläistä sotilasta on valinnut lähteä kuolemaan Ukrainaan sen sijasta, että olisivat kasvatelleet kaalia kotikonnuillaan.

Ukrainan puolustusvoimien arvion mukaan 50 000 venäläistä sotilasta on nyt kaatunut Ukrainan sodassa. Jos vertaa lukua, niin jatkosodassa suomalaisia sotilaita kaatui tai katosi 63 000 sotilasta. Talvisodassa venäläisiä sotilaita kuoli 65 000 sotilasta, mutta luvun arvellaan olevan suurempi.

Yhdysvaltain sotilastiedustelun mukaan venäläisiä on kuitenkin kuollut enemmänkin, jopa mahdollisesti 80 000 venäläistä sotilasta. Joka tapauksessa on lähes mahdotonta sanoa mitään tarkkoja lukuja ja sekä Ukrainan puolustusvoimien ja Yhdysvaltain sotilastiedustelun luvut perustuvat toimijoiden omiin arvioihin.

Muita lukuja, Ukraina on tuhonnut 2 077 venäläistä tankkia, 4 484 muuta sotilaspanssariajoneuvoa ja 1 179 tykkiä.

 

Hersonin takaisinvaltauksesta on todella vähän tietoja ja Ukraina on laittanutkin päälle todellisen radiohiljaisuuden. Jotakin yksittäisiä tiedonrippeitä on tullut, mutta niistä ei voi päätellä mitään.

Tiedetään kuitenkin, että viime yönä alueella tapahtui valtava rähähdys ja sen arvellaan tuhonneen venäläisen ammusvaraston ja tukikohdan.

Hersonin valtaus on tärkeä sillanpää ukrainalaisille ja ymmärrettävästi toistaiseksi tietoja ei anneta.

– – –

Ukrainan oikeusasiamiehen mukaan Ukrainassa on kuollut ainakin 382 lasta ja Venäjä on pakkosiirtänyt 7 343 lasta jonnekin tuntemattomaan paikkaan Venäjälle.

Subscribe
Notify of
guest
96 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
juke

Entä Ukrainan luvut.

Sven Dufva

Hys hys, ei saa puhua ukrainan tappiosta.

Qroquius Kad

Totta kai saa, koska ne ovat niin paljon pienemmät kuin örkkien.
Ja sekös heidän turtapääläisiä palvojiaan riepoo.

Qroquius Kad

Epäilemättä Ukrainan kansakunnan murhaaminen viimeiseen mieheen, naiseen ja lapseen.
Sitähän heidän Pyhä Jumalansa Putler on suoraan julistanut:
Ukraina on muka epäkansakunta, jolla ei saa olla oikeutta olemassa.

Putlerin ja hänen palvojiensa kannalta on mitä suututtavinta, ettei asiaa kysytäkään heiltä.

juke

Kyse ei ole lukum. vaan puoleettomasta mediasta ja tiedon saannista. Nyt joutuu tietoa etsiin todella monista lähteistä ja ne ei ole Suomen kielisiä.

Jns. Man

Todennäköisesti ukrainalaisia on kaatunut nelinkertainen määrä. Hirvittävää ihmishenkien tuhlausta. Nykyisin muuten ollaan yleisesti sitä mieltä että venäläisiä kaatui, kuoli haavoihin ja paleltui kuoliaaksi talvisodassa n. 147 000.
Zelenskyi syöttää sotilaita lihamyllyyn. Venäjän tykistö jauhaa voimalla joka jättää varjoonsa ww2 suuret tykistökeskitykset.

Jns. Man

Muuten, lapsia on kuollut tässä sodassa harvinaisen vähän kun vertaa muihin sotiin viimeisten 60 vuoden aikana. Toinen juttu on että ehdottomasti eniten ukrainan sotapakolaisia on siirtynyt (vapaaehtoisesti)…. Venäjälle!
Mistähän syystä?

mari

Nimenomaan.

Reijo Ruotsalainen

Vapaaehtoisesti Venäjälle… Hmmm, etsi lauseesta kaksi virhettä.

Name

Hyökkääjän tappioluvut ovat yleensä luokkaa 3x suuremmat kuin puolustajan..Venäjällä 60 000 joten Ukraina n 20 000..Nyt Ukraina on hyökkivä puoli mutta taitaa hyökätä toistaiseksi kaukovaikutteisesti säästäen verta..jos ryssä ei ymmärrä poistua tai antautua..alkavat kaupunkitaistelut ja sitten kuolee melkein kaikki..niin Ukr kuin Rus.

Nih

Aika hölmöä luulla ettei vastapuolelta kaadu sotilaita. Mutta ryssän tuntien, se ”sotilasmahti” tapattaa omilla hölmöyksillä omiaan monikertaiset määrät, koska ihmishenget eivät ole se tärkein asia ryssän armeijassa.

Junkkari

Ukrainan tappioluvut taitaa olla myös aika karua luettavaa

jurtsi

yli 200000

Qroquius Kad

Sanoo Pyhän JUmala Putlerin profeetta Anus Pötkönen, joten sen on oltava Totta (örkiksi Pravda).

MattiS

En usko että sen myöntäminen että Ukrainakin on kärsinyt paljon tappioita, tekee vielä kenestäkään Venäjän kätyriä. Myönsihän Ukraina itsekin että yhdessä vaiheessa päivittäin kaatui noin 100 sotilasta. Siitä on helppo laskea ettei tappiot ole pieniä. Tässä nyt meinaa käydä niin että jos yrittää realistisesti asioita ajatella, niin heti alkaa huuto Putinin kätyreistä. Minun molemmat isoisäni taisteli ryssää vastaan talvisodan alusta jatkosodan loppuun, minulla ei ole ole pienintäkään syytä kätyröidä ryssää.

Qroquius Kad

Juurihan tuossa ylempänä sanoin, että totta kai Ukrainan tappioista saa puhua, koska ne ovat paljon Ryssää pienemmät.
Pitäisikö ne valehdella suuremmiksi ja minkä takia?

Jupi

Onhan sulla jakaa lähdettä meidän kanssa?

Qroquius Kad

Kokeile tuota:

https://en.wikipedia.org/wiki/2022_Russian_invasion_of_Ukraine#Casualties_and_humanitarian_impact

Sieltä löytyy sekä Ukrainan omia ilmoituksia, Ryssänvaleita sekä länsivaltojen arvioita.

Jupi

Ja Wikipedia on lähde joka menee laatumedian kanssa samaan luokkaan. Ei kannata kinastella, historia sen meille kyllä aikoinaan kertoo

Name

Erkki Johan Bäckman kommentoi fb sivullaan että Anus Buttkone on joutunut pakenemaan Himars iskuja..Buttkone taisi majailla Donetskin takamailla joten Ukrainan iskut yltävät nyt joka paikkaan Ukrainan alueella ?..Voitte käydä puolestani vapaasti vittuilemassa Johan Bäckman fb sivuilla..mutta älkää mainitko sanaa Erkki..se on Erkki Johan Bäckmannin kipeä paikka..Erkki on Johan Bäckmanin faija..Erkin mainitsemisesta saattaa tulla sitä kuuluisaa bänniä.

Laku

Joo tuhansia mummoja ja vaareja sekä raiskattuja pikkulapsia.

VMP

Niin kun ukrainan tappiot on siivilejä, niitä joille ryssät pärjää…

Runtiti-pou

Niin siellähän on esim. koko miehitysalueen väestö siirretty pois, kun ensin parhaat on tapettu

Jallu

Nikita Hruštšovin muistelmissa sanottiin, että pelkästään talvisodassa Neuvostoliitto menetti kaatuneina ja haavoittuneina sen tasan miljoona miestä. Oli vielä huomautus, että ei ole käännösvirhe.

Qroquius Kad

Ryssähän valehteli Talvisodan viralliseksi kaatuneiden luvuksi vain 48 475, mutta Mannerheim arvioi Välirauhan aikana todelliseksi määräksi noin 200 000, ja perusteli yksityiskohtaisesti.

Myöhemmin Ryssä taipui myöntämään 126 875 kaatunutta, mutta todellinen määrä lienee sittenkin lähellä Marskin arviota.
Haavoittuneet ja kadonneet päälle kokonaisluku on miljoonan luokkaa plus tuhotut panssarit ja lentokoneet.

Eikä Suomea valloitettu, kuten ei nyt Ukrainaakaan.

Peksi

Oli se sitten 126000 tai 200000 niin se tekee päivää kohden 1260-2000 miestä..mitä tapahtuis jos tuolla niitä tapettais samaa tahtia?
Monen hankala hahmottaa tuon talvisodan raakuutta..nuo kun lisäksi oli melkein kaikki ampumalla tapettuja kun suomellla oli aika niukasti tykistöä ym..monestihan sodissa suurin osa tappioista tulee tykistökeskityksissä ja pommituksissa..ei käsiasein ampumalla

mari

Venäläisten sotiminen Talvisodassa oli yhtä käsittämättömän typerää kuin nyt Ukrainassa. Venäläiset tulivat uraata huutaen peltoaukean läpi joten suomalaisten oli helppo tuhota heidät sijoittamalla pari-kolme konekivääripesäkettä oikeisiin paikkoihin. Se oli niin rajua teurastusta, että välillä piti ampuja vaihtaa jotta ei yhden kontolle kerry niin montaa kaatunutta…

Myös ”Motti-Matin” kehittämä motitustekniikka oli aivan lyömätön. Samoin suomalaiset liikkuivat lumisissa metsissä suksilla kuin kotonaan kun taas aroilta tuodut neuvostosotilaat olivat enemmän tai vähemmän kusessa lumen ja pakkasen kanssa. Neuvostoliitolla oli järjettömän ylivoimainen kalusto-ylivoima, mutta se ei aina läheskään ratkaise. Suomalaiset taistelivat olemassaolostaan, joten henki ja motivaatio oli ihan toista kuin väkisin aroilta tuoduilta piippalakeilla.

Qroquius Kad

Ryssä on todella huono oppimaan tappioistaan, kun toistaa niitä yhä uudelleen.
Mut ei se mit’n, sanoi Turo’s Hevi Gee:

vuosina 1904 – 05 Rysä hyökkäsi Japanin kimppuun kuvitellen saavansa helpon voiton.
Kärsivätkin rökäletappion, joka aloitti tsaarinvallan sortumisprosessin ja tasoitti Suomelle tietä itsenäisyyteen.

Ehkäpä nyt Ryssän hyökättyä Ukrainaan kärsimään rökäletappion on tietä tasoitettu Ryssän hajoamiselle pieniksi örkkivaltioiksi vailla ydinaseita.

mari

Jatkosota on toki vähän eri asia verrattuna Talvisotaan mutta kyllä venäläiset silloinkin olisivat Suomen vallanneet jos olisivat kyenneet. Kovasti yrittivät puskea läpi Tali-Ihantalassa.

Venäjän hajoaminen pikkuvaltioiksi olisi loistava juttu, mutta ikävä kyllä, epätodennäköistä. Vaan niinhän sitä luultiin Neukkulankin olevan ikuinen vielä 1988.
Tulipa mieleen, jos eksyy Tallinnaan, kannattaa käydä Viru hotellissa olevassa KGB-museossa. Se on ylimmässä kerroksessa jota ei edes ole merkitty hissiin koska sitä ei ollut virallisesti olemassa. Siellä on 2 pientä huonetta jotka toimi kgb:n vakoilukeskuksena. Erilaiset vakoiluvälineet on edelleen esillä. Tuli otettua useita valokuvia, esim kamerasta jolla pystyy kuvaamaan seinään poratun reiän läpi. Kgb-upseerit joutuivat
lähtemään sieltä tuli hännän alla sillä virolaiset olivat tulossa. Moskovasta tuli soitto ”häipykää sieltä, puoli tuntia aikaa, virolaiset asemiehet ovat 30 km päässä” . Pöydälle jäi kahvikupit jossa ne on edelle

Kolmas kivi

Totta. Siellä oli myös ukrainalaisia hyökkäämässä suomalaisia vastaan…

Qroquius Kad

Olivat silloin neuvostoliittolaisia.

mari

Varmaan moni ukrainalainen olisi ollut ihan jossain muualla, kieltäytyminen lähtemästä olisi tiennyt niskalaukausta. Useat heistä varmasti ajatteli ”mitä hlvttiä me täällä tehdään”.

Kukavaan

”Venäläiset tulivat uraata huutaen peltoaukean läpi joten suomalaisten oli helppo tuhota heidät sijoittamalla pari-kolme konekivääripesäkettä oikeisiin paikkoihin.”

Vahvistan sanomasi. Talvisota-elokuvassa oli taistelukohtaus Taipaleelta sellaisena kuin se oli suomalaisten asemista nähtynä. Kamera siis tarjosi tallensi näkymän suomalaisin silmin katsottuna.

Alussa lumen peittämän aukean takaa alkoi kuulua vaimeaa pulinaa. Vähitellen näkyville tuli peräkanaa käveleviä sotilaita. Erottuivat ruskeine takkeineen hyvin lunta vastaan. Pulinasta alkoi erottua yksittäisiä sanoja. Etenivät ja lähemmäs päästyään tulivat ammutuiksi.

Vieressäni ollut, muun muassa samalla paikalla taistellut, jatkosodan veteraani spontaanisti sanoi, että juuri tuollaista se oli. Hän oli palannut nuoruuteensa. Elokuvantekijä oli toistanut hyvin todentuntuisesti tapahtuneen.

Laku

Juu on se kumma kun uusia ryssiä on vaikeaa löytää teuraaksi. Tämä on Putlerin totaalinöyryytys, hitto sitä hävettää nyt. Uho oli kova. Paskat lorahti lahkeeseen. Vittu mikä pelle.. Se ois nyt sit Vladimir Ulostehousu niin että sun on kohta pakko julistaa sota ja todistaa että sulla oikeesti on toimiva ydinase. Toisaalta, heti kun sitä käytät niin samalla mitalla tulee paskamaasi jokaiseen paskakaupunkiin eikä sinun kansaasi sitten enää ole, eikä maatakaan. Eiköhän olisi kaikkien edun mukaista jos vaan posauttaisit itseltäsi pienenpienet aivosi Kremlin seinille. Kiitos etukäteen. T: Koko maailma

Lucky Luke

🤣 🤣 🤣

mari

Toi viimeinen lause ”posauttaisi aivonsa Kremlin seinille”, se olisi todella toivottavaa nyt tässä vaiheessa. Mutta ei Venäjä siitä juuri muutu. 500-vuotista imperialistista valloituspolitiikkaa on vaikea pyyhkäistä olemattomiin tuosta noin vaan. Paljon pitää tapahtua ja vettä virrata Moskovajoessa ennen kuin Venäjä olisi jokseenkin salonkikelpoinen. Putlerille on kova paikka kun tämä sota nyt kosahti, samoin Venäjän kansallistunnolle sillä siellä edelleen 70-80 prosenttia väestöstä kannattaa tätä typerää sotaa. Toivottavasti ei nähdä sitä näytelmää jossa Länsi alkaa antamaan myönnytyksiä Putinille jotta tämä voi vetäytyä sodasta menettämättä kasvojaan. Itsehän on soppansa keittänyt, nyt se pitää vain lusikoida kiltisti.

Suomi Finland

”Mutta ei Venäjä siitä juuri muutu. 500-vuotista imperialistista valloituspolitiikkaa on vaikea pyyhkäistä olemattomiin tuosta noin vaan.” 

Saksassa onnistui kohtuullisen hyvin tuo natsien vallan alasajo. Eikä siellä ole enää laajentumishaluista hallintoa.

Saksalla ei tosin ollut ydinaseita ja sen maaperälle tuli miehittäjät vaihtamaan johtopaikkojen haltijat ja poistamaan sotahullut natsit valtion palveluksesta.

Japanissa meno muuttui myös. Militaristit saivat lähtöpassit.

Japania pommitettiin ydinpommeilla ja se antautui. Venäjän maaperälle ei sen sijaan kukaan astu ja se onkin nyt suuren luokan ongelma, mutta ehkä noin 5 – 15 vuoden sisällä näemme kokonaisuudessaan ne negatiiviset talousvaikutukset, joita aloitettu hyökkäyssota tuo tullessaan.

Ties vaikka olot kurjistuisivat niin paljon, että vähänkin kynnelle kykenevät poistuvat maasta. Siinä on meikäläiselläkin tilaisuus saada haaremi 20- vuotiaista naisista.

mari

No joo. Venäläinen ja saksalainen mentaliteetti on aivan erilainen. Venäjällä toinen maailmansota on edelleen uskonnon asemassa kun taas Saksassa siitä on tosiaan tehty tiliä ja on harjoitettu ”tehokasta katumista”, vähän liiankin kanssa.

Suomi Finland

Nimenonaan. Ja saksalaiset osaavat rakentaa raunioiksi pommitetun maansa nopeasti ja pistää teollisuuden ja kaupan pystyyn siinä samalla.

Mutta venäläiset ovat tosiaan erikoista sakkia ja ilman sotaakin heidän taloutensa on tulevaisuudessa melkoisessa vaarassa, kun syystä tai toisesta heillä ei ole kykyä tai halua monipuolistaa teollisuuttaan.

Monet Afrikan maat eivät myös oikein näytä nousevan suostaan, vaikka apua on annettu jo vuosikymmeniä. Valkoista miestä syytetään, mutta jos afrikkalaiset eivät katso peiliin, niin he jäävät ikuisiksi uhreiksi.

Vaikka valkoiset ovat vetäneet rajat, niin eihän sen pitäisi estää monikulttuuristen utopioiden syntymistä. Lopetetaan vaan se keihäiden heittely sinne naapurikylään.

Runtiti-pou

Japani olisi tosin antautunut jo ennen pommeja, mutta amerikkalaiset päättivät testata pommeja ensin ja ottivat vasta sitten antautimisen vastaan. Mitään ehtoja ei muutettu eli japsit olisivat antautuneet jo aiemmin samoila ehdoilla ilman pommeja

Apinakammoinen

Zelensky on nousemassa yhdeksi maailman parhaaksi sotapääliköksi tai ainakin sellaisen näyttelijäksi taiteilijassa on Hitlerin piirteitä väsymätön nerokin…Ukrainalaiset on tunnettuja tehokuudesta tappotyössä tuo hämmensi niitä oikeita natsejakin..,eipä ihme miljoona juutalaista tapettiin lähes paljain käsin surkean logistiikan maassa väestön tuella. Eurooppaan ennustellaan levottomuuksia jotkut pitää jopa tilannetta tahallisena ensin tikastui öljy-yhtiöt sitten kauppa ja keskusliikkeet nyt vuorossa huikeat voitot sähkön myyjille. Saako ajatella toisin” massojen mukana on helppoa mennä, pois sieltä tullaan yksitellen”

Apinakammoinen

Täh, nyt en ymmärrä ”avainsana” bointia minäkään, miljoona lukuun törmäsin ja kyllähän se melkoinen määrä onkin koko maailmansodan mittakaavassa, olisi tuossa tietty voinut käyttää sanaa siviilejä,kansalaisiaan yms..mutta noin seon kirjattu juutalaisiksi historiassa, tässähän on vuoron perään nämät veljeskansat nimitelleet toisiaan natseiksi niin jotta mitä, kansanluonne on veljeskansoilla yhtenevä paikoin.

mari

Mitä väliä? Venäjä hyökkäsi Ukrainaan ja sillä siisti. Puolustaisit itsekin kotiasi jos olisit ukrainalainen. Ja Venäjä toteuttanut koko joukon raakoja sotarikoksia ja nyt vielä värväävät sinne vankiloista murhaajia ja varkaita. No niitähän Venäjältä löytyy. Mutta tykinruo’aksi menevät sillä ukrainalaisilla on parempi sihti. Tuo Wagnerin pa*ka-yhtiö pitäisi kyllä laittaa kansainväliselle terroristilistalle. En ymmärrä miksi sitä ei vielä ole listattu terroristijärjestöksi.

Jupi

Lisätään tähän vähän historiaa. Miten alkoi toinen maailmansota? Puolalaiset nationalisti tappoivat 20t etnistä saksalaista, ja Puolan hallitus ei tehnyt asialle mitään. Niinpä saksa miehitti Puolan ja se tappaminen loppui siihen. Tilanne ei eroa yhtään siitä että Ukrainan nationalistit ovat jo vuosia tappaneet etnisiä venäläisiä donbassissa. Historia toistaa itseään

Reijo Ruotsalainen

Saksa ja ryssä yhdessä miehittivät Puolan. Onko teillä kaalisoppaa siellä leningradissa?

Anon

Niinhän ne tekivät. Pitivät jopa yhteisiä voitonparaateja.

Runtiti-pou

Sinä olet juutalaismafian kätyri ja valehtelija

Suomi Finland

Pietarin käännöskone laulaa vähän heikosti? Onko teillä oma? Mun muistaakseni Google toimii tuota paremmin.

Qroquius Kad

Selvästi ainakin ukrainalaiset ovat Pahoja, kuten UMV:ssä on toki kerrottukin uskollisille Putlerin palvojille.

Apinakammoinen

Ahaa, keskustelu on siis tällä tasolla täälläkin, jotta putisti on varmuudella jos ukrainan toimia sivuaa väärässä valossa, täällä ei sentään persuuteta tästä, hyvä 😉 Marin ja demokratian vastainen on myös sekai menee jos persuutus jätetään pois. Hyvähän seon jos kaikki näkee kaiken samoin seon konsensus sitten.

Qroquius Kad

Jos näkee omaa maataan puolustavat ukrainalaiset Pahoina, on putinisti Ryssänpalvoja.
Jos alkaa perustella ukrainalaisvihaansa juutalaisilla, on putinismi varmistettu.

VMP

+10

Jupi

Oli ihmiset mitä mieltä tahansa, Paavo on hieno mies vaikka ollaankin joistain asioista eri mieltä

Jippos123

Mene vitun sössö töihin.

Jippos123

Ryssä saa parhaillaaan selkäänsä. Ei rämeihmisen pää kestä kun niitä jatkuvasti tapetaan. Loppuu muuten tapettavat rämeihmiset.

Jupi

Oleellisesti liittyy asiaan koska juutalaiset myyvät ne aseet toisille juutalaisille, jotka lahjoittaa ne kolmannelle juutalaiselle, ja pistää jenkkien veronmaksajat maksumiehiksi. Koska kaikki apu on ns Lend-Lease diiliä, eli pitäisi maksaa takaisin. Eli jos Ukraina häviää sodan, niin jäävät jutskut nuolemaan näppejään, joten tuskin heti on sota loppumassa.

Runtiti-pou

Juutalaiset vihaavat Ukrainaa ja ukrainalaisia. Teeveee-sarjatkin ova täynnä juttuja olemattomista pogromeista 1700-luvulla ym. holokaustivalhetta. Kuitenkin sitten oli Holodomor ja puhdistukset ja sisällissodan nälänhätä ja hätää näiden välissä ja jälkeen. Juutalaiset hallitsivat Neuvosto-Ukrainaa ja Neuvostoliittoa. Mitään juutalaismurhia ei ollut maailmansodan aikanakaan

Keke

Nyt hiljaa, ei länsimaiden pyhää lehmää saa arvostella.

Qroquius Kad

Kyllä itäisen Euroopan pogromeista on hyvinkin tarkoin dokumentoitua tietoa kuten antisemitismistä yleensäkin.
Ne eivät kuitenkaan kuulu nyt tähän konfliktiin, vaan on surkean läpinäkyvä putinistien yritys kammeta keskustelu toiseen suuntaan Ryssänriehunnoista.

Runtiti-pou

Sionistinen julistajahan se alkoi syytellä ukrainalaisia antisemitismistä. Pogromit Venäjällä olivat juutalaisten itse järjestämiä rettelöitä, kuten Solzhenitsyn on todistanut. Länsimaissa ne ovat holokaustin veroinen uskonto, vaikka täyttä valhetta.

Bling Bling

Ja kaatuneiden määrä kerrotaan vähintään kahdella, tyypillisesti kolmella, että saadaan haavoittuneiden määrä. Kun ryssää alunperin lähti ryöstö- ja raiskausretekelle n. 200k, ei ihme, että tykinruoasta alkaa olla pulaa.

Mitä enemmän ryssiä kuolee, sen parempi Suomelle, Euroopalle ja koko vapaalle maailmalle. Vessanpönttöjen varastaminen tulee hintoihinsa. Slava Ukraini!

Last edited 1 vuosi sitten by Bling Bling
Jupi

Sodan ensimmäinen uhri on totuus, eikä kannata olettaa että toinen osapuoli olisi luotettava lähde toisen osapuolen teknisistä. Toisen maailmansodan aikana britit väitti että kauheat saksalaiset sotilaat heittävät pikkulapsia ilmaan ja ottavat kiväärin pistimellä kopin. Myönsivät sentään sodan jälkeen sen olleen pelkkää propagandaa. Suomessakin pidettiin hiljaa suurista tappioista rintamalla, eikä silloin ollut Telegramin kaltaisia sovelluksia.

Keneltä sit pitäisi kysyä? No kenties niiltä jotka asuu siellä sodan jaloissa. Telegramissa on monta hyvää kanavaa joita seurata.
https://t.me/intelslava
https://t.me/ukr_leaks_eng
https://t.me/BellumActaNews
https://t.me/DonbassDevushka

Muistakaa hyvät ihmiset lukea molempien osapuolten lähteet ja tehkää omat johtopäätökset

piia

paaasia etta ukrainan natsit saa turpaansa,.ihan sama kenen tekemana

Suomi Finland

Ne Ukrainassa olevat natsit ovat venäläisiä, jotka ovat sinne aseiden kanssa kutsumatta tulleet.

Jos jokin on naurettavaa, niin se on venäläisten into nimitellä natseiksi naapurimaidensa kansalaisia. Heidän oma järjestelmänsä on sellainen sortokoneisto, että Hitlerkin kalpenisi kateudesta.

Qroquius Kad

Sillä natsittelulla he myös paljastavat itsensä Pietarin trollitehtaan palkollisiksi.

Helmi

Kuollut ryssä on hyvä ryssä.

Array

Valtamedian uutisointiin en luota, koska se ei kerro sodasta rehellistä kokonaiskuvaa. Kiinnostaisi tietää sodan kulku, eikä propakanda. Miksi urheilussa kerrotaan totuus silloinkin kun oma suosikki häviää? Voisiko sielläkin alkaa kertoa vain osatotuuksia? Ei kyse ole siitä, että olisi Venäjän puolella, jos toivoisi että Venäjänkin onnistumiset uutisoitaisiin. Siis u-u-t-i-s-o-i-t-a-i-s-i-i-n. Kyseessähän pitäisi olla uutismedia. Pt:kin on vähän samalla linjalla Ukrainan suhteen.

Teoflos

Tosiasioiden kertominen ei ole propagandaa. Jos Venäjä valtaa jonkun alueen, siitä ei kerrota. Sitten kun Ukraina valtaa takaisin sen alueen, niin siitä vasta uutisoidaan. Tulee ihan Israel-Palestiina konflikti mieleen, jossa kaikki on aina olevinaan Israelin syytä. Tällaisella uutisoinnilla ei kunnioiteta lukijaa, koska ei haluta antaa lukijan itse tehdä omaa maailmankuvaa asioista, vaan pyritään vaikuttamaan lukijaan. Onneksi on Raamattu, joka on totuuden Kirja kaikessa. Se kertoo myös näistä päivistä ja aikamme suurista tapahtumista.

Teoflos

On. Mutta jos työntää pään pensaaseen, niin auttaako sekään? Sodan aluksi Venäjälle vasta naurettiin, kun näytti häviävän heti. Miten kävikään? Sota jatkuu ja ilmeisesti Venäjä talous porskuttaa, samalla kun täällä lännessä ollaan pulassa. (En tosin ole asiasta varma, kun siitä ei uutisoida). Sitten jos Venäjä joskus hyökkää Suomeen, niin täällä kuvitellaan, että ei ne typerykset mitään osaa, kunnes totuus lyö vasten kasvoja. Totuus on puolustamisen arvoinen. Onko Suomi? On, jos arvomme on kohdillaan. Ja muutenkin tietenkin, koska rakastamme kotomaatamme.

Qroquius Kad

Jaa?
Minusta Ryssälle hurrattiin sodan alussa, kun se näytti voittavan kahdessa päivässä.
Sitten naamat vakavoituivat, ja nyt puheissa kuuluu jo aito epätoivo:
Ryssämessias ei sitten tullutkaan maan päälle pelastamaan uskovaisiaan.

Teoflos

Sano Raamatun sanoneen, että Venäjä hyökkää vielä Israeliinkin. Ei niitä koskaan ole nujerrettu, vaikka moni on yrittänyt Napoleonista Hitleriin jne. Itse en ole venäjämielinen, vaan Jumalamielinen. Uskon, että Venäjä tulee vielä Jumalan sallimuksesta tännekin, koska olemme niin syntinen kansakunta. Jumala armahtakoon meitä, koska Jeesuksen risti liehuu hienossa lipussammekin julistaen ikuista elämää ja syntien anteeksisaamista uskon kautta hänen nimeensä ja vereensä.

Mustamakkara

”Uskon, että Venäjä tulee vielä Jumalan sallimuksesta tännekin, koska olemme niin syntinen kansakunta.”

Kukas sinne Venäjälle sitten menee, kun niiden oman ’syntien mitta’ 😀 täyttyy? Jumala itse varmaan, kun kukaan muu ei pärjää Venäjälle, kun niillä on ne ydinaseet.

Onhan noita pahvipäitä, jotka kuvittelee, että kristittyjen Jumala vetelee naruista taustalla.

Pitäisikö nimimerkki Teoflosin käyttää parempaa nikkiä:

Täällä ei saatana juhli!

Teoflos

Olet oikeassa arvailussasi 👍Annetaan Raamatun vastata. Hesekiel luku 39 sanoo näin lyhenneltynä: ”Näin sanoo Herra, Herra: Katso, minä tulen sinun tykösi, Goog….Minä kuljetan sinua, talutan sinua, nostatan sinut pohjan periltä ja annan sinun hyökätä Israelin vuorille. Mutta minä lyön pois jousesi sinun vasemmasta kädestäsi…Israelin vuorille sinä olet kaatuva, samoin kaikki sinun sotalaumasi…ja pakanakansat tulevat tietämään, että minä olen Herra”.

Näin Herra tulee tekemään Googin johtamalle joukolle, joka on uskoakseni Venäjä. Hesekielin luvussa 38 vielä sanotaan: ”Totisesti tulee sinä päivänä suuri maanjäristys Israelin maahan…vuoret luhistuvat, toisen miekka on oleva toista vastaan. Minä käyn oikeutta hänen kanssaan rutolla (joku koronavirus tms?) ja verellä. Ja minä annan sataa kaatosadetta, raekiviä, tulta ja tulikiveä hänen päällensä, hänen sotalaumojensa päälle ja lukuisan kansojen päälle, jotka hänen kanssaan ovat”.

Qroquius Kad

Tuo oli niin hauska trolli, että täytyi yläpeukuttaa.

ryssä,,,,botti öyh

Donbassin väestöstä suuri enemmistö on venäläisiä jotka puhuvat venäjää ja haluavat olla venäläisiä osana venäjää. Tämän takia me maksamme hulluja sähkölaskuja ja ukrainalaisia kuolee liukuhihnalta.
Onko tämä kaikki sen arvoista?

Qroquius Kad

Ei örkkikään halua Ryssään, vaan sieltä pois.

VMP

Karjalan ja lapin asukkaista suuri osa on venäläisiä jotka haluavat lappeenrannan ja karjalan kuuluvan äiti venäjään sen takia eu on paska juutalaiset on estänyt karjalaisia, torniolaisia ja lappeenrantalaisia palaamasta emämaan yhteyteen juutalaiset on sotinut suomea vastaan ei venäjä…. Voi päivää..

Bling Bling

Viimeisimmän ryssän tekemän gallupin mukaan n. 96% haluaa olla ukrainalaisia ja n. 2% haluaa liittyä Venäjään, eikä asialla ole mitään tekemistä sähkölaskujen tai liukuhihnojen kanssa, joten aika vähän jäi villoja käteen kommentistasi. No, Donbassin väestöstä enemmistö kyllä puhuu venäjää, se on totta, mutta he ovat ukrainalaisia, eivät venäläisiä.

Jippos123

Ukraina ajaa pikkuhiljaa ryssänörkkejä kohti Djepr:n jokea. Ei tarvitse olla mikään Rommel älytäkseen mitä se örkeille tarkoittaa.
Se joki ei meinaan ole ihan pikkupuro.
Örkit tuhotaan sen joen rantaan.

Kukavaan

Leveä on. Jotain 5-6 kilometriä ja laajenee paikoin jopa 17 kilometriin. Khersonin kaupungin kohdalla näyttää olevan alle kilometrin levyinen, mutta joen kapean osuuden eteläpuolella on pehmeikköä 4-5 kilometrin vyö. Välillä Mustameri – Zaporizzja on vain kolme siltaa.

Mustamakkara

Sukellusvene Kursk ja toinen sukellusvene Moskva noutavat vetäytyvät ryssät yön pimeydessä. Kyllä he pääsevät pakoon joen yli.

Bling Bling

Venäjän valtiovarainministeriön mukaan kaatuneita venäläisiä on 48759, joten aika tasoissa ollaan verrattuna Ukrainan ilmoittamiin tai Pentagonin arvioimiin lukuihin.

Jippos123

Ukraina saa pikkuhiljaa vauhtia hyökkäykseensä. Ryssä ulisee ja Suomessa loisivat ryssän imijät ulisee vieläkin enemmän.
Ryssän täisen burjaatti-armeijan tuho on jo lähellä.
Nostan maljan ryssäntappajille.
SLAVA UKRAINI.
Tappakaa ryssänsyöpäläiset.