Ukrainan mukaan yli 50 000 kaatuneen venäläisen sotilaan rajapyykki ylitettiin

Ukrainan sotaa on kulunut reilu puoli vuotta ja 50 000 venäläistä sotilasta on valinnut lähteä kuolemaan Ukrainaan sen sijasta, että olisivat kasvatelleet kaalia kotikonnuillaan.

Ukrainan puolustusvoimien arvion mukaan 50 000 venäläistä sotilasta on nyt kaatunut Ukrainan sodassa. Jos vertaa lukua, niin jatkosodassa suomalaisia sotilaita kaatui tai katosi 63 000 sotilasta. Talvisodassa venäläisiä sotilaita kuoli 65 000 sotilasta, mutta luvun arvellaan olevan suurempi.

Yhdysvaltain sotilastiedustelun mukaan venäläisiä on kuitenkin kuollut enemmänkin, jopa mahdollisesti 80 000 venäläistä sotilasta. Joka tapauksessa on lähes mahdotonta sanoa mitään tarkkoja lukuja ja sekä Ukrainan puolustusvoimien ja Yhdysvaltain sotilastiedustelun luvut perustuvat toimijoiden omiin arvioihin.

Muita lukuja, Ukraina on tuhonnut 2 077 venäläistä tankkia, 4 484 muuta sotilaspanssariajoneuvoa ja 1 179 tykkiä.

 

Hersonin takaisinvaltauksesta on todella vähän tietoja ja Ukraina on laittanutkin päälle todellisen radiohiljaisuuden. Jotakin yksittäisiä tiedonrippeitä on tullut, mutta niistä ei voi päätellä mitään.

Tiedetään kuitenkin, että viime yönä alueella tapahtui valtava rähähdys ja sen arvellaan tuhonneen venäläisen ammusvaraston ja tukikohdan.

Hersonin valtaus on tärkeä sillanpää ukrainalaisille ja ymmärrettävästi toistaiseksi tietoja ei anneta.

– – –

Ukrainan oikeusasiamiehen mukaan Ukrainassa on kuollut ainakin 382 lasta ja Venäjä on pakkosiirtänyt 7 343 lasta jonnekin tuntemattomaan paikkaan Venäjälle.