Suomen valtio maksaa syytteistä vapautetuille isiksen lahtareille 426 400 euroa koppikorvauksia

Veljeksille mukavat koppikorvaukset.
Irakilaisveljeksille Suomi oli kultamaa. Veljekset saivat valtiolta mukavat 426 400 euroa, jolla voi elellä mukavasti loppuelämän. Ilmainen ylläpito tarkoitti tässä tapauksessa kirjaimellisesti sitä.

Veljekset saapuivat Suomeen syksyllä 2015 sotapakolaisina ja heidät asutettiin Kangasalalla sijaitsevaan vastaanottokeskukseen. Ei mennyt kauaa kun muut Suomessa asustelleet irakilaiset alkoivat ilmoitella poliisille, että ainakin toinen veljeksistä esiintyi isiksen teloitusvideoilla.

Miesten epäiltiin olleen osallisena vajaan 2 000 isiksen vangin teloituksiin kesällä 2014.

Asia eteni tutkintaan ja miehet vangittiin. Miesten epäiltiin olleen osallisena ainakin 2 000 isiksen vangin teloituksiin kesällä 2014. Oikeudessa näyttönä oli mm. videofilmejä, joista yhdessä mies ampuu vankeja. Tapahtuma tunnetaan ns. Camp Speicherin joukkomurhana. Oikeudessa oli todistamassa muita irakilaisia, jotka kertovat tunnistaneen toisen epäilyistä filmillä.

Pirkanmaan käräjäoikeus kuitenkin kumosi syytteet joukkotuhonnasta 2017 ja Turun hovioikeus vahvisti tuomion 2020.

 

Asia ei ollut sillä selvä. Nimittäin miehet olivat olleet vangittuna esitutkinnan ajan käräjäoikeuden istuntoon asti eli vajaa puolitoista vuotta. Koska miehet olivat olleet vangittuna, ja oikeus oli vapauttanut heidät syytteistä, niin siitä seuraa automaattisesti ns. koppikorvaukset.

Valtionkonttori maksoi aluksi molemmille korvauksia 400 euroa per päivä, joka teki 213 200 euroa. Miesten mielestä tämä ei riittänyt ja asiasta nostettiin kanne, jota käsiteltiin Helsingin käräjäoikeudessa eilen.

Helsingin käräjäoikeus nosti koppikorvauksia 800 euroon per päivä, joka tarkoittaa molemmille 426 400 euron korvauksia. Tämä summa maksetaan siis molemmille miehille pankkitilille kertamaksuna.

 

Jos asia olisi näin yksinkertainen, niin siinä ei olisi mitään sanomista. Jos joutuu olemaan vangittuna syyttömänä, niin silloin on oikeus saada korvauksia.

Mutta, molemmat miehet ovat etsintäkuulutettu Irakissa samoista rikoksista, joista käräjä- ja hovioikeus heidät vapautti. Ja koska oikeus on todennut heidät syyttömiksi näihin rikoksiin, niin Suomi ei tule myöskään luovuttamaan heitä Irakiin.

Toisin sanoen, on olemassa varma tieto, että miehet ovat olleet mukana isiksen teloitushommissa, mutta siitä ei saatu näyttöä oikeuteen. Kaupanpäälle miehet palkittiin mukavalla summalla rahaa.

 

Subscribe
Notify of
guest
85 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Lallukka

Eiks nää ollu ylen sun muiden mukaan ihan vaan viattomii kivapoikii?
Vittu sinne meni omastakin pikkulopsasta taas että heilahti rahaa kankkulan kaivoon.
Kyllä maailma on, etenkin nyt vielä eilistäkin sairaampi paikka rehellisen persvakoduunarin elää elämäänsä.
Systeemi on mätä. Piste.

Qroquius Kad

No sellaisiksihan ne nimenomaan on nyt todettiukin oikein kahdessa oikeusasteessa:
viattomiksi kivapojiksi, joita on kiusattu syyttä suotta, ja siksi ansaitsevat oikein paljon rahaa, vierihoitoa, rintaruokintaa ja pillua.

Jippos123

Ja tekeehän ne ihan törkeän hyvää safkaa ja ilmavaa riisiä.
Nyt kun näitä virassaolopäiviä alkaa olla aina niukasti niin voin kertoa, että me avustettiin tuossa tutkinnassa ja nuo mulkut ovat syyllisiä.
Meidän tutkimusten mukaan täysin aukottomasti.
Ne muuten tappavat jatkossakin.
Toivottavasti sen vapauttavan tuomarin ja kellokkaat.

Jippos123

Nyt on käynyt niin notta ensimmäiset koppirahat on rällätty huoriin ja kokkeliin. Lisää tartteis saada.
Noilla molemmilla kähtävillä on haku päällä kaikkialla muualla paitsi tietenkin hutimaisan Suomessa.
Voidaan vaikka lyödä vetoa, että niille maksetaan muutama satatonnia lisää.

Anonyymi

Kas kun ei palkata henkivartijoita!

Jippos123

Et muuten edes arvaa kuinka paljon noita paskoja jahdattiin ja saatiinkin napattua mutta jotkut vaan livahtaa läpi ja pääsevät hutimaisan vierihoitoon.
Täällä niistä paskoista tulee uhreja ja nykyisen lainsäädännön vallitessa ei edes sadistista massamurhaajaa voi lopettaa kadulle.

T

400€/päivä. + ylläpito. Harvassa työpaikassa pääsee tienaamaan näin hyvin.

Sven Dufva

Ennen vanhaan suomen Lapissa kittilässä oli 1800-luvun lopussa muuan mies ollut vangittuna Kittilän puulinnassa muutamia viikkoja epäiltynä rikoksista. Oikeus kuitenkin totesi miehen syyttömäksi ja vapautti hänet. Asia ei kuitenkaan ollut niin yksinkertainen, kuin luulisi, koska mies oli saanut ilmaisen elatuksen vankilassa, vaati valtio korvaamaan sen. Koska mies ei pystynyt maksamaan, määrättiin hänelle 24 raipaniskua rangaistukseksi. Tämä tarina on tosi.

JuhoL

Olisi kiva tietää, miten Irakissa on uutisoitu tästä asiasta. Myös siellä päin saattaa olla vaikeuksia ymmärtää pölhölän oikeustajua…

Piikivi

Pölhölä hyvinkin 😀 Voiko pölhömpää maata ollakaan. No Ruotsi hyvänä kakkosena

manit matuille

Tämä Pölhölän nykyinen ”oikeustaju” on 1960-lukulaisen demlauskonnon ja 2020-lukulaisen lakimiesbisneksen sekasikiö.

terhomatti.hämeenkor

Perkeleen murjaanisaatanat ja tämä likkojen johtama maa !

manit matuille

Saattaapi autojen torvet soida Helsingin keskustassa sitten kun nykyhallitus vihdoin ja viimein vaihtuu.

Valtsu

Nämä veljekset kävivät joku vuosi sitten asiakkaina Kampin te-toimistossa. Vierailut olivat kuulemma jännää hommaa henkilökunnalle.

Ja todennäköisesti rahaa tulee siis muistakin hanoista kuin koppikorvauksista.

mari

Kela kai vaatii tiliotteen jos sieltä hakee tukia? Näinköhän näiltä massamurhaajilta tohditaan sellaisia vaatia kun ei kuulemma matujen yleensäkään tarvitse Kelalle niitä näyttää.

Kuulin muuten juuri Suomesta kaverilta ettei matujen tarvitse osallistua tähän ”jos olet työtön, sinun on haettava neljää vai oliko se viittä työpaikkaa / kk, ja joihin sinulla on realistiset mahdollisuudet päästä”. Tämähän on Marinin hallituksen keksintö. Sipilällä oli omansa eikä se silloinkaan koskenut matuja.

Miksi hlvtissä ei koske?

Matut juuri eniten tarvitsisi tällaista pers*elle potkimista.

seant

Ruotsissa kävi niin, kaveri oli jotain kohtaan oliko pahoinpidellyt tai varastaminen tai muuta vastaavaa ja tuomittiin korvauksiin, mutta uhri ei saanut varattomuuden takia mitään. Myöhemmin sama kaveri pidätettiin, jonkin vakavan rikosepäilyn takia aika pitkäksi ajaksi, mutta tuntien Ruotsin oikeuslaitos muukalaisia kohtaan hänet vapautettiin ja sai aika paljon koppikorvausta, mutta edellisen rikoksen uhri ei saanut taaskaan penniäkään.

Unelma Painajainen

Rikos kannattaa. Tosin tässäkin syypää lienee heidän asianajajansa. Ei nämä pölhökustaat olisi itse keksineet, että heidän on saatava yhtä paljon per päivä kuin Auerin.

mullahit nauraa partaansa

Kyllä siellä on taustalla suvakki järjestöt, yms stnan rasismia joka paikassa näkeviä mulqwisteja, joiden mielestä suomi ja suomalaisten rahat kuuluu kaikille. Jlauta mikä pellemaa tämä Jälleen kerran on.

matti mainio

Voi kun joku ilmiantaisi minut kansanmurhasta. Ja oikeuslaitos pitäisi minua 2 vuotta vangittuna. Kansanmurhaa ei kuitenkaan pystyttäisi varmuudella toteamaan, ainakaan minun tekemänä. Saisin puoli milliä koppikorvausta ja elelisin vauraana lopun elämääni. Ja nauraisin paskaisesti suomalaisille.

Jepjepjep123

Huomio että nykyinen oikeuslaitos varmuudella katsoo sinun osoitetun syylliseksi, viimeistään korkeimmassa oikeudessa ja tuomitsee ankarimmannö mukaan. Ainakin jos kuulut uhrihierarkiapyramiidin alimpaan luokkaan eli valkoisiin heteromiehiin.

Johan Steel
Kukavaan

Kiitos linkistä.
Iltalehden 2022-09-07 julkaisema juttu ”Izzyn, 19, kuolema aloitti koston kierteen, joka muutti koko Ruotsin suunnan – Sota loppuu, kun kaikki ovat kuolleita” on pikakurssi tilanteesta. Suosittelen lukemaan.
Outoa, että Iltalehti rohkeni julkaista jutun. Ilmeisesti on olemassa myös järjissään olevia toimittajia.

fatima_darra

Yllättävän rehellinen juttu kirjoittajalta, mutta tuo on ihan haihattelua, kun kemumatuista kyse:

”Monet tahot syyttävät toisiaan, vaikka ainoa ratkaisu on Salihun mukaan kaikkien osapuolten osallistuminen ja yhteistyö.”

Ainoa ratkaisu on karkotukset, kun ei ne itse kaikkia toisiaan kuitenkaan saa hengiltä.

Anonyymi

Korutonta kertomaa. Sekin tiedetään, että maahanmuuttajien toinen sukupolvi on entistä huonompi integroitumaan länsimaiseen yhteiskuntaan. Jos Ruotsissakin on 20 vuotta ollut rauhallisempaa, mutta nyt taas meno on huonompaan suuntaan, se kaiketi todistaa vain sen, että uusi sukupolvi on astunut remmiin.

Niitä kuuluisia juurisyitä ei uskalleta sanoa, vaan aina ne samat, köyhyys, syrjäytyminen ym. toistuvat poliitikkojen ja virkavallan puheissa. Maahanmuutto islamilaisista maista on pahemman luokan virhe, jollei ei ole muuta ratkaisua kuin sen lopettaminen ja kaikkien maassa olevien rikoksista tuomittujen passittaminen sinne mistä ovat tulleetkin.

Minä

Ihmekös tuo, että toisen polven mamut ovat huonosti sopeutuvia, kun uskonto ja koti kieltävät ehdottomasti länsimaistumasta ja opettavat, että vääräuskoisia tulee vihata ja että oikeauskoiset ovat ainoita oikeita ihmisiä. Lähettävät jopa lapsiaan kotimaihinsa oppimaan tavoille, siis maihin, joista tulivat hakemaan turvapaikkaa, koska oli henki vaarassa.

Pitäisi vaan katkaista oleskelulupa, pakata busseihin ja ajaa ne kotimaihinsa. Poliiseilla tai vankiloilla on varmaan tarkoitukseen sopivia turistibusseja. Tulee poistaa vähintään kaikki, jotka ovat rötöstelleet ja ne, jotka eivät elätä itseään. Tuossa jos pehmoilee, ongelmat jatkuvat loputtomasti.

Last edited 1 vuosi sitten by Minä
Urkin perintö

Suomen aivovamma”oikeusvaltio”:
Sotarikokset tehty kokonaan toisessa maanosassa MIKSI oikeudenkäynti käydään täällä? ’No ne voi saada kuolemantuomion muualla’ MITÄ SITTEN?!
Suomessa ei pystytty identtisistä kaksosista sanomaan, kumpi oli tehnyt mitäkin, joten EI tuomita? ’No, ettei väärää ihmistä tuomita’ MITÄ SITTEN, kun kumpikin on syyllinen?! Setvikööt asian siellä, missä rikokset on tehty – EI KUULU SUOMELLE.

Kyllä kannatti eli miten meni niinkuin omasta mielestä?

Suomi on tuhansien IDIOOTTIEN MAA. Tämä maa on pilalla & ryssitty ja järjenkäyttö täydellinen mahdottomuus päivänselvissä asioissa. Saatanan tunarit!

Anonyym

Lakia pitää muuttaa.

Moonman

Missä vaiheessa haudattiin se periaate, että ”se mikä ei ole oikeus ja kohtuus, ei voi olla lakikaan” Miksi (väitetysti) syyttömänä 5 tähden hotellissa istumisesta pitää saada lottovoitto, mutta pahoinpideltyjen, raiskattujen ja murhattujen omaiset saavat aina niitä ”4000 euroa kärsimyksestä”-korvauksia, joita eivät tietenkään näe, koska ei syyllisillä mitään tuloja ole.
Valtio olisi voinut ennemmin antaa nuorukaisille vaikka 4000 euroa sillä ehdolla että lähtevät heti takaisin paskastaniin.

mari

Uhrien korvaukset valtionkonttori aina ”kohtuullistaa”, mikä tarkoittaa käytännössä supistaa, jopa vain kolmasosaan siitä mitä oikeudessa on määrätty. Niin kävi minullekin eräässä tapauksessa.

Liki puoli milliä per lätty eikä pelkoa karkoituksesta 🤬
Sadistiset massamurhaajat.

Mitäs jos tehtäisiin diili USAn kanssa? Luovutetaan sinne tuomittavaksi kaikki kansainväliset terroristit. Vankikulut per pvä ovat paljon pienemmät kuin Suomessa. Siellä tuomio olisi ollut varma. Ei väliä kumpi ampui koska molemmat osallistui.

Anonyymi

Eiköhän Itä-Euroopan maista löytyisi vankiloita, joissa vuorokauden hinta jää reilusti alle 250 euron? Noissa maissa ei varmaan myös arkailtaisi palauttaa vankeja tuomion lusimisen jälkeen kotimaihinsa. Suomi voisi vaikka maksaa kyydin, koska kuitenkin jäisi joka suhteessa voiton puolelle.

mari

Varmaan löytyy mutta USA:ssa nää lahtariterot olisi EU:n ulkopuolella. Ei voisi Brysseli pahemmin painostaa.

Moonman

Sen lisäksi, että v*tun ärsyttävää, niin kenellekään ei ole varmaan tullut vielä mieleen että kun sana tuosta keissistä leviää kehareiden keskuudessa, niin tuo rahanjakamis-käytäntö voi poikia seuraavan monikulttuurisen innovaation: Tehdään porukassa vakavia rikoksia, ja kaikki muut kuin tekijä jäävät tahallaan kiinni ja istuvat tutkintavankeudessa sen 1,5 vuotta ja kuittaavat rahat.

Kiina hoitaa pojat

Ei kun Kiinaan!

mari

Kelpaa mulle.

Make’s perfect sense

Vanhempia ja epätarkkoja ISIS-videoita voi nykyään AI:n avulla tarkentaa, niin että muokatussa videossa voi nousta esiin jokin aiemmin sumeana pikselinä ollut yksityiskohta. Eli olisiko aika tutkia uusina todisteina näkyykö videolla jokin luomi tms. joka sopisi toiseen näistä ”pakolaisista”.

https://m.youtube.com/watch?v=6ebZRjN4W78

Toiseksi hirmutekoihin lähtömaissaan syyllistyneillä ei edes ole oikeutta turvapaikkaan.

Make’s perfect sense

Paavo,
koska nuo matu-heput on jo juridisesti todettu ”syyttömiksi”, niin myös PT-uutisointi voisi korostaa asiantilaa ettei mene kunnialoukkauksen puolelle. tyyliin ”Valtio maksaa aiemmin ISIS-lahtareiksi epäillyille…

Kukavaan

Hyvä pointti. Irakiaanot voivat nyt olla voimansa tunnossa ja suvakit kehräävät tyytyväisinä. Lakiapuahan nuo varmasti saavat ja ehkä sitä heille joku punaviherjuristikin tarjoaa.

Ehkäpä Ylen tv-kanavilla nähdään vielä veljekset keskustelemassa tiedostavien naisten kanssa suomalaisten rasistisuudesta.

Alpertti

Ei kai oikeus heitä syyttömäksi todennut. Ja vanha sanonta kultamunista sai jälleen vahvistuksen.

Qroquius Kad

Akkusatorisen eli syyttäjävetoisen oikeudenkäyntijärjestelmän perusperiaate on, että syytetty on syytön kunnes syyttäjä toisin todistaa.
Ellei syyttäjä siihen kykene, syytetty on syytön.

Jallu

Eikös meillä ole se kuuluisa ulkoministeri, jolle Isis-terroristit ovat sydämen asia. Niitä pitää suojella, vaikka itse syyllistyisi Suomessa rikolliseen toimintaan, mutta sillä ei ole merkitystä, koska siitä ei saa tuomiota ja poliittinen vastuu on mitä on. Ulkoministerin nimi on muuten Pekka Haavisto, joka halaajaa Suomen presidentiksi. Onnistuisiko tämä monessakaan maailman ns. demokratioissa?

mari

Totta. Heti kun hallitus oli saatu muodostettua kesällä 2019, alkoi salainen operaatio joka sitten syksyllä paljastui.

Joitakin isis-akkoja tuotiin niin, että siitä myöhemmin medialle tiedotettiin, mutta sen jälkeen ulkoministeriö on pitänyt täydellistä radiohiljaisuutta. Vain Haavisto (rikos) kumppaneineen tietää kuinka paljon näitä raa’an terroristijärjestön jäseniä on Suomeen vaivihkaa tuotu.

fatima_darra

Milloin Suomessa saataisiin reipashenkinen Lapuan-liike heräteltyä henkiin? Kyydityksille olisi tarvetta.

Qroquius Kad

Ei muuta kuin perustamaan vaan, jos tuntee tarvetta sellaiselle.
Ei se itsestään pötkähdä pystyyn.

Piikivi

Minne kyyditetään? Siperiaan?

Kukavaan

Suvakit voitaisiin kyydittää hiekkamaahan tai banaanimaahan. Viihtyisivät varmaan niissä.

Hiekkamaalaiset ovat rauhaarakastavia 1400 vuoden kokemuksella. Banaanimaalaiset ovat ihmiskunnan parhaimmistoa. Hollywood-elokuvissa ja sarjoissa Jumala, Yhdysvaltain presidentti, tuomarit ja poliisipäälliköt ovat banaanimaalaisperäisiä.

Anonyym

Sukulaisissa on suvaitsevaisia ihmisiä joten en kannata muilutuksia, mutta alakappaleen tyypittely oli osuva.

Piikivi

P.S. Olisin voinut auttaa muilutuksissa, mutta ei ole ajokorttia

pöh

Kun näiden lahtareiden asia oli alkuvaiheessa:
Oikeusministeri Jari Lindströmin (ps.) mukaan Suomi ei palauta mahdollisesti terrorimurhista tuomittavia irakilaisia kotimaahansa, sillä Irakissa on voimassa kuolemanrangaistus. Suomen laki kieltää ihmisten palauttamisen maahan, jossa heitä uhkaa kuolemantuomio.”

Tässä voi vaan kysyä että mites USA? Siellä on kuolemantuomio, ja paljon syyttömänä tuomittuja ja teloitettujakin.

mari

Ja miten liittyy tähän? Ei Euroopasta luovuteta USA:han ainuttakaan murhamiestä ellei neuvotella ensin tälle elinkautistuomiota. Näin on käynyt monet kerrat kun USA.:ssa on joku tehnyt murhan jonka jälkeen paennut Eurooppaan piileskelemään. Yksikään EU-maa ei luovuta ketään maahan jossa voimassa kuolemantuomio. USA on poikkeus siinä mielessä, että heidän kanssaan on mahdollisuus neuvotella elinkautinen. Ns paskamaiden kanssa ei neuvotella koska heihin ei voi luottaa.

Itse jo aiemmassa kommentissa pohdin, että tehdäänpä diili USA:n kanssa ja luovutetaan tällaiset tapaukset sinne tuomittavaksi sillä ehdolla, että saavat elinkautisen joka myös istutaan päivästä päivään, eli vankilasta tullaan ulos aikanaan vanerilaatikossa. Vankikulut ovat siellä edullisemmat joten tulisi paljon halvemmaksi (ja samalla päästäisiin näistä eroon)

Eri asia kiinnostaako USA:ta tällainen diili.

Qroquius Kad

Pelkäänpä pahoin ettei USAa kiinnosta ottaa vankiloihinsa ulkomaalaisia elinkautisvankeja, kun omiakin on talot täynnään.

mari

Ei niitä ilmaiseksi sinne tarjottaisikaan. Kuitenkin halvemmalla per nuppi kuin vankila vuorokausi Suomessa. Mutta en pidä itsekään tätä järin realistisena.

K J

Nää on vaarallisia ja näillä seuraajia ja Firas on ulkona geimistä näitten ja kultin vuoksi. Moni hiekka on näiden kulttia vastaan.

Kukavaan

Jos puolentoista vuoden istumisesta saa 800 euroa päivässä, niin verojenkin jälkeen ansio on hyvä.

Vastaa 292000 euron vuosituloja. Ehkä joku suomalainenkin menisi vapaaehtoisesti istumaan vankilaan tuollaista palkkiota vastaan.

”Vahingonkorvauksen veronalaisuutta koskeva yleisperiaate sisältyy TVL 78 §:ään. Sen mukaan vahingonkorvaus tai muu siihen verrattava korvaus on veronalaista tuloa vain, jos se on saatu veronalaisen tulon sijaan tai korvaukseksi tulojen tai elatuksen vähentymisestä.”

Jopa verojen jälkeen ansio on erittäin hyvä. Tämä juttu haisee. Miksi suomalaiset maksavat. Mikä on se kortti, jota veljekset ovat käyttäneet.

Kukavaan

https://www.vero.fi/syventavat-vero-ohjeet/ohje-hakusivu/48975/vahingonkorvaukse/

”Vahingonkorvauksen veronalaisuutta koskeva yleisperiaate sisältyy TVL 78 §:ään. Sen mukaan vahingonkorvaus tai muu siihen verrattava korvaus on veronalaista tuloa vain, jos se on saatu veronalaisen tulon sijaan tai korvaukseksi tulojen tai elatuksen vähentymisestä.”

Jos veljekset ovat huomanneet perustella vaatimustaan koppikorvaukseksi muilla syillä kuin menetetyillä veronalaisilla tuloilla niin vahingonkorvaus eli koppikorvaus on TVL:n 78 pykälän mukaan verovapaa. Eräs käyttökelpoinen syy voisi olla menetetty hyvä maine, jonka puuttuminen aiheuttaa heille myöhemmässä elämässä huomattavaa haittaa.

Voisiko olla näin?

DeeQ

Eiköhän se lakinäätä ole keksinyt pojille hyvät perusteet.

Unelma Painajainen

Se kieroilija vetosi Mtv:n uutisissa siihen, että kaksosilla on ollut vaikeata. 😢 Vaikka heitä ei tuomittu, niin he ovat Interpolin listoilla eivätkä voi poistua Suomesta. Eli turvapaikasta tulikin heille vankila, voi nyyhkis sentään.

Jupi

Toinen heistä on syyllinen, mutta koska ovat identtisiä kaksosia, eikä kukaan pystynyt todistaa kumpi heistä lahtasi vääräuskoisia. Näin toimii oikeusvaltio, onneksi, vaikkakin joskus myös, valitettavasti. Harmillista mutta näin se vaan on

Kukavaan

”Toinen heistä on syyllinen, mutta koska…”

Tietävät varmasti molemmat kumpi on syyllinen. Jossain rinnakkaistodellisuudessa molemmat olisi tuomittu lahtauksesta tai ainakin lahtaukseen syyllisen henkilöllisyyden salailusta.

Jos näkee jonkun teurastavan tai tietää jonkun varmasti teurastaneen lukuisia ihmisiä, mutta kieltäytyy kertomasta asiasta, suojelee rikollista ja peittelee rikosta. Siitä sopiva tuomio voisi olla ensikertalaisalennusten jälkeen vähintään 18 kuukautta koppia. Näin vapauduttaisiin velvollisuudesta maksaa koppikorvauksia.

Qroquius Kad

Kun Helsingin Koskelassa jokin aika sitten kolme kantakirjasuomalaista teinipoikaa kidutti kantakirjasuomalaisen teinipojan kuoliaaksi, kaikki kolme tuomittiin murhasta.
Heillä kun ei ollut suojaväriä.

Nih

Suomi ja yleensä pojoismaat näyttätyvät jälleen idioottimaisilta ”oikeusvaltioilta” joita kusetetaan mennen tullen. Erittäin kalliiksii tuli myös sen ruandalaisen mutiaisen ja valepastorin oikeudenkäynti, johon tuhlattiin suomalaisten verorahoja, vähintään 5,5 miljoonaa.

Anonyymi

Eihän tuossa koppikorvauksessa ole kaikki menot; siitä puuttuvat oikeuslaitoksen ja vankeinhoidon menot, jotka eivät liene kovin vaatimattomia. Asianajajat kuittaavat valtiolta muhkeat tulot ja vankivuorokauden hinta on n. 250 euroa. Päästään varmaan seitsemännumetoiseen lukuun. Mutta onhan meillä varaa!

VMP

Nyt täytyy sanoa, että harmi, ettei turkkia halua noita terroristeja…

Minä

Muodollisuudet ja suvakkien ideologia toimivat miesten puolesta. Toimivat samalla suomalaisia vastaan ja tyhjensivät kansan kukkaroita.

A.Vipunen

Tehy haluaa poliisin vievän lakkoilevat hoitsut väkisin töihin. Valtio jakaa iRakeille ilmaista rahaa ja poliisi kaiketi kuskaa ne pankkiin kun.

maalittaminen

Laskeeko KELA nuo korvaukset ansiotuloksi, vai maksetaanko noille kusipäille vielä lisäksi toimeentulotukea? Oletus on että nuo saavat piakkoin vielä suomen kansalaisuuden, kuka muu noita huolii?

Anonyymi

Ovatko nämä miehet mahdollisesti niitä paljon mainostettuja raketti-insinöörejä, koska korvaus oli 400 euroa päivältä? Paljonko mahtaa olla työttömän suomalaisen päiväraha? Siihen pitäisi verrata. Aivan älytöntä touhua taas kerran.

Kukavaan

Uutisen mukaan korvaus nostettiin 800 euroon päivältä.

Oikeuslaitos

Laki toteutui, olkaamme onnellisia siitä. Löytyi tarpeeksi kieroselkäinen asianajaja joka rupesi ajamaan kavereiden asiaa. Eikä kavereita siis passitetti Irakiin.

Kaikki kiitos asianajajalle/asianajajille, jotka auttoivat oikeuden toteutumista.

Olisivthan he työssä ollessaan pystynet erikoisosaamisellaan hankkimaan pidätettyn oloajan aikana saman verran rahaa.

Jouni S.

Hyvin on linjassa tämän hallituksen muunkin politiikan kanssa, velkarahaa jaetaan ja sillä ratkaistaan kaikki ongelmat! Veronmaksajille ei puolestapuhujaa löydy mistään! Suomessa on (ainakin aiemmin) ollut sellainen terve periaate, että vahinkona korvataan selvät taloudelliset menetykset, mutta ei mielipahaa tms. Nyt tästä on näköjään lähdetty lipsumaan ihan kunnolla! Nämä kaverit eivät (varsinkaan kotimaassaan) olisi ikinä päässeet lähellekään tuollaisiin tienisteihin. Näillä tuomioilla on sellainenkin ikävä seuraus, että niitä käytetään ennakkotapauksina, kun seuraava vastaava tulee eteen. Muistakaa tämä ensi keväänä, kun on vaalit; päättäjät on saatava vaihdettua!

Mustamakkara

Toivottavasti Irakissa ei uutisoida tätä lainkaan. Niiden lahdattujen nuorten miesten omaiset saisivat siitä sellaisen iskun iskun vasten kasvoja, ettei oikein tule mieleen mitään, mikä voisi olla uhrin omaiselle pahempaa.
Ja tietysti nuo ilvekset saavat henkivartijat Suomen valtion kustantamana ja turvatoimet viimeisen päälle valtion piikkiin, ettei Irakista lähetettävät kostopartiot löydä heitä.

Vihaan muslimeita, syystä

Noniin, nyt saa muslimijoukkomurhaajat isot talot ja uudet hienot autot! Odottakaapas vaan, muutaman vuoden päästä nuo valehtelevat muslimit ovat taas vaatimassa triplakorvauksia kun kaikki rasismipiilotraumat yhtäkkiä pukkaa päälle. Kuka tästä ottaa vastuun kun kaikki jo tietävät että nuo ovat syyllisiä ja nauraa räkättävät kun oli TODELLINEN lottovoitto tulla Suomeen. Tiedättekös tuollaisesta rahasummasta minä istuisin vapaaehtoisesti vankilassa 5 vuotta, mikäs siinä; ilmaista ruokaa, saa harrastaa/opiskella mitä haluaa ja kun ulos pääsee niin pankkitili on muhkea.

Vihaan muslimeita, syystä

Hieno otsikko arabimediassa: Tapa satoja ihmisiä, lähde suomeen, saat puoli miljoona euroa. Tee se nyt kun tämä tarjous on vielä voimassa.

Ohmygod

Aika hyvän palkan sai sekin kuubalainen lentopalloilija, joka Tampereella tumputti vieressä kun kaverit raiskasivat kullinhimoista humalaista naista.
Ei osallistunut toimintaan, mutta oli hengessä mukana.

Särmääjä

Meille ei pitäs kuulua vittuakaan näiden isiksien, ruandan kansanmurhaajien ja sierra leonen sotapäälliköiden lahtailut kotimaissansa.

JuhoL

Sen verran täytyy kyllä kuulua, että lähetetään pojat saamaan oikeutta omaan kotimaahansa. Tämä nykyinen systeemi on aivan järjetön.

Jouni S.

Näin on; linkissä oikein säädös erään/-iden saamiseksi Suomeen, tekijöiden nimet ovat alla. Ne eivät liene kenellekään yllätys. Kovin kalliiksi tuli tämäkin veronmak-sajille, ja lisäsi siten osaltaan valtionvelkaa entisestään. Ajatelkaa ja katsokaa, ketä äänestätte, että saataisiin edes joskus loppu tälle typeryydelle.

https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2006/20060710#Pidp446833744

Karma kostaa

Noniin, nyt sitten kertomaan noitten murhaajien suomessa oleskelevien uhrien sukulaisille että noilla on nyt hemmetisti rahaa. Samalla voipi ilmoittaa missä asuvat. Asiahan on niin että muslimien uskonveljesrakkautta ei ole olemassakaan kun kyse on rahasta. Ehkä jopa ruotsin jengimuslimeille voisi kertoa tästä raha-apajasta..?

Qroquius Kad

Tuopa olikin muuten hyvä idea.

Jauhojengiiii!!!!!

Kuka pienistä välittää kun pilettääkin voi!

Suomen hallinto ja oikeuslaitos koostuu idiooteista ja kaiken maailman sniffareista.

Jätkät senkun porskuttaa

Saavat taatusti aikanaan vielä jonkun eläkkeenkin Suomesta!

No, takaisin Irakiin, Ferrarit, huorii ja koksii.

Verottaja

Mahtaa kyllä KYRSIÄ kun suomessa iso uusi talo sekä uusi urheiluato maksavat yhteensä reeeeilusti yli miljoonan. Kyllä nyt pitäisi murhamiesten vaatia lisää rahaa, tämähän on RASISMIA ja ISLAMOFOBIAA!

Unelma Painajainen

No, tietysti saavat, takuueläkkeen vähintään. Ehkä keplottelevat itsensä traumojen takia työkyvyttömyyseläkkeelle ja sekin lasketaan raketti-insinöörien tulotason mukaan. 🤪

juke

Länsimainen ”demokratia” hienoa. Kannattaa ilkkua RU. Ehkä viusainta olisi siivota oma pesä ensin.

Kukavaan

Vastaavat oikeudentajun vastaiset tuomiot annettiin Kaivohuoneen kuolemaanjohtaneessa pahoinpitelyssä.

Iltalehti 9.9.2022:
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/a1d590ec-21a1-40b4-9e9a-84e4fed796f2
”Kahdelle nuorukaiselle sakkoja Kaivohuoneen pahoinpitelyistä – jälkitilanteessa nuori mies kuoliKuoleman aiheuttaneen pahoinpitelijän henkilöllisyys jäi selvittämättä.”

Käytännössä kaikki pahoinpitelyyn osallistuneet ja sitä seuranneet syyllistyivät murhaan ja uhrin heitteillejättöön. Ei siis tappoon, vaan murhaan. Kyseessä ei ollut pikaistuksissa tehty lyönti, vaan harkittu ja jatkuva lyöminen.

Tilanne lienee sellainen, että jos on suosituimmuusasemassa olevan ryhmän jäsen ja ryhmän jäsenet piirittävät uhrin, potkivat ja lyövä, kunnes uhri kuolee, niin surmaajat ovat syyttömiä, koska oikeuslaitos ei tiedä, kuka antoi kuolettavia iskuja. Ryhmän jäsenet eivät kerro. Kertomattomuus on osoitus viranomaisten kuulustelutaidottomuudesta.