Pieni tilastokatsaus Tukholman maahanmuuttaja-alueisiin

Tukholmassa on kaksi isompaa maahanmuuttajakeskittymää; Järvan alue sekä Skärholmen. Näiden alueiden lähiöissä maahanmuuttajataustaisten osuus väestöstä on ylivoimaisesti suurempaa. 

Järvan alueeseen kuuluu Rinkebyn, Tenstan, Akallan, Husbyn ja Kistan lähiöt. Tällä alueella asuu yhteensä 70 477 asukasta, joista 85,16 % on ulkomaalaistaustaisia. Ulkomaalaistaustaisella tarkoitetaan henkilöä, joka on syntynyt ulkomailla, tai molemmat vanhemmat ovat syntyneet ulkomailla.

Yhteensä Tukholmassa on asukkaita 975 500.

Rinkebyssä ulkomaalaistaustaisia on eniten, 91,95 % väestöstä, mutta kannattaa huomata, että loputkaan eivät ole kantaruotsalaisia. Rinkebyssä ei käytännössä asu yhtään ainoaa kantaruotsalaista.

Kistassa ulkomaalaisten osuus on pienin, sielläkin kuitenkin 76,02 % väestöstä. Jos vertaa, niin viereisen Solhemin asuinalueen demografia muuttuu radikaalisti, siellä ulkomaalaisten osuus on 21 % ja siitäkin suurin osa suomalaisia.

 

Skärholmenin alueella majailee 36 759 ihmistä, joista ulkomaalaisten osuus on 72 %. Skärholmenissa eniten, 82,90 % ja Bredängissä vähiten, 64,63 %.

 

Skärholmenin alueella enemmistö ulkomaalaistaustaisista on Aasialaista alkuperää, kuten myös Järvassa, paitsi Rinkebyssä, jossa afrikkalaiset ovat enemmistönä. Järvassa aasialaiset ja afrikkalaiset ovat tasaisemmin edustettuna kun Skärholmenissa aasialaisilla on selvä enemmistö. Aasialaisiin lasketaan myös lähi-itäläiset.

Skärholmen on selvästi arabialainen basaari kun taas Rinkeby on selvä Mogadishu. Muuten Järvan alue on melkoinen sekametelibasaari. Kun väestön muutos on näin radikaalia, sitä ei voi enää palauttaa ennalleen.

Subscribe
Notify of
guest
11 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Lallukka

Vittu miten hienoja alueita noikin varmaan oli, ennen matutusta.Piste.

Täystuho

Sanotaanko näin, noiden alueiden ja muiden totaaliseen sotkemiseen meni alle 20 vuotta tehokasta sossumaahanmuuttoa. Vuodesta 1975 alkaen, 1995 oli jo asiat ihan päin vitun helvettiä. Se, mitä nuo tänä päivänä ovat on jotain mitä ei pitäisi missään antaa tapahtua. Nuo alueet eivät ole ruotsia. Nuo ihmiset eivät ole ruotsalaisia, eikä heistä seuraavan viidensadan vuoden päästäkään tule ruotsalaisia.

Anonyymi

Itä-Helsinki ja Turun Varissuo eivät taida jäädä kovinkaan kauaksi näistä ruotsalaisista esimerkeistä? Syntyvyys pitää huolen siitä, ettei popula tulevaisuudessa ainakaan pienene ja Ruotsin kaltaiset ongelmat lisääntyvät. Tehdään täsmälleen samat virheet ja kuvitellaan, että lopputulos on erilainen. Anteeksiantamatonta typeryyttä!

Täystuho

Sanoisin että mainitsemasi alueet ovat aikalailla sitä mitä ruotsissa -95. Normaalilla muslimilisääntymisvauhdilla tässä menee vielä 50-60 vuotta ennenkuin muslimit ovat Suomessa valtaväestönä. Ja se vaatisi että yhtäkään lisää ei tänne päästettäisi. Ruotsi teki toisin, otti 10 vuodessa lisää KAKSI MILJOONAA ja täystuho on valmis. Ruotsia ei pelasta enää edes Åkesson. Saako se muslimit käyttäytymään? Ei. Saako se muslimit töihin? Ei. Saako se muslimien tukia merkittävästi pienennettyä? Ei. Saako se muslimit karkotettua? Ei satavarmana saa. Jos se yrittää niin muslimit kostavat ruotsalaisille. Tulos: ruotsalaiset muuttavat ruotsista pois. Maa on menetetty jo kymmeniä vuosia sitten.

Qroquius Kad

Noista Skärholmenin aasialaisista kysyisinkin, onko mitään tilastoa joka erottelee kuinka moni on Itä- ja Kaakkois-Aasiasta ja kuinka moni Lähi-idän ja Afganistanin paskaväkeä?

Mr X

Jo 80-luvun alkupäivinä alby-fittja pihoilla kameliosaston akat pelasivat kivi-tikku pelejä , kamelinkuljettajia ei näkynyt,tuskin töissä olivat . Mutta, juhla-asiaa, CCCP suur ylpeys,avto vaz,ilmoittaa,LaTan tuotanto voi jatkuva,LaTan saa kuljettajan ilmapussilla,ISON rahan omaavat saavat myös ilmapussin apumiehelle,tien päällä olo muuttui juuri turvalliseksi piikkilangan toisella puolella .

Alpertti

Onpa ihanan monikulttuurista. Noilla main pääsee varmasti juttuun kymmenillä kielillä. Kuten tiedämme, mitä useamman kielen osaa, sitä helpompaa on oppia aina vain uusia. Induktiivisesti voidaan tästä päätellä, että oppimisnopeus siis kiihtyy eksponentiaalisesti ja lopulta maailman kaikki noin 6000…7000 kieltä ovat kaikkien opittavissa yhdessä tujauksessa. Näin ollen peruskoulun opetustavoitteista keskustellessa ei pitäisi suinkaan pohtia, miten kaikki saataisiin oppimaan äidinkielenään Ruotsissa ruotsi ja Suomessa suomi tai ruotsi, vaan pikemminkin miten jokainen saataisiin oppimaan kaikki kielet. Suomessa hyvään alkuun pääsee opettelemalla kotimaisten kielten, saamet mukaan luettuna, lisäksi vähemmistökielet venäjä, viro, arabia, englanti, somali, kurdi, persia, kiina, albania, vietnam, thai, turkki, espanja, saksa, ukraina, puola, romania ja tagalog.

In The Ghetto

SD ehdottaa että Rinkebyn ja Ursvikin välinen uusi silta puretaan!

Sossut sensijaan haluavat rakentaa kaikkiin ghettoihin rivitaloja.
Kuka hullu maksaa kovan hinnan asunnosta päästäkseen keskelle gangsterisotaa?

X

Ei gangsterisotaa vaan islamin valloitus sotaa, pyhää sotaa. Siinä on kaikki keinot sallittuja ja käytössä.

Kukavaan

Joku kunnan omistama yhtiö ostanee rivitalot ja antaa asunnot vuokralle. Asukkaat on helppo arvata. Tuskinpa itse maksavat vuokria.