Ukraina tehnyt isoja alueiden takaisinvaltauksia

Vaikuttaa siltä, että Ukraina on saanut sotakoneistonsa täysille tulille ja venäläiset joukot perääntyvät useilla lohkoilla. Jotkut sotilaslähteet puhuvat jopa venäläisjoukkojen romahtamisesta paikoittain.

Pohjoisrintamalla Harkovan alueella ukrainalaiset ovat vapauttaneet useita kyliä ja kaupunkeja ja rintamalinja on siirtynyt reippaasti taaksepäin. Esimerkiksi Iziumin kaupunki on täysin ryssävapaa, kuten Lyman ja Kupianski.

 

Harkovan itäpuolella venäläiset ovat paenneet ainakin Donetsk-joen itäpuolelle, mutta joidenkin lähteiden mukaan venäläiset perääntyvät nopeaa tahtia, että mitään tarkkoja linjoja ei juuri tällä hetkellä voi piirtää.

Joka tapauksessa useilla lohkoilla venäläisten kerrotaan jopa joutuneen jonkinlaisen sekasorron valtaan johtuen perääntymisestä. Kalustoa on hylätty valtavia määriä, jopa ihan raskasta kalustoa on jätetty niille sijoilleen.

Pakenevat venäläissotilaat ovat jättäneet lähtiessään paikoilleen ihan ladattuja aseita ja ammuslaatikoita, ihan kuin valmiiksi ukrainalaisille.

 

Myös Donetskin kaupungista kerrotaan, että vaikuttaa siltä, että Ukraina pääsee kaupunkiin sitten 2014. Luultavasti Donetskin lentokenttä on ensimmäinen, joka tullaan valtaamaan.

Voidaan arvioida, että jos ukrainalaiset pystyvät etenemään kovaa tahtia, niin tästä seuraa jonkinlainen dominovaikutus, ja jo vuonna 2014 venäläisten valtaamaa Donbassin aluetta saadaan takaisin. Toisaalta Venäjä voi ihan taktisestikin vetäytyä kun huomaa, että peli on menetetty.

 

Sotilaslähteiden mukaan Ukraina hämäsi Venäjää antamalla kuvaa, että se keskittää joukkojaan etelärintamalle Hersonin alueelle ja aikoo laittaa siellä kaikki peliin. Monet uskoivat tähän ja ihmeteltiin, että miksi ukrainalaiset eivät etene kovin nopeasti Hersonissa.

Nyt selvisi, että Ukraina olikin keskittynyt juuri pohjoisrintamalle Harkovan alueelle, eikä Hersonissa siis ylipäätään ollut tarkoitus edetä kuin vain näytösluontoisesti. Venäjä oli keskittänyt sinne paljon joukkoja ja Harkova oli jätetty vähemmälle.

Venäläissotilaille voi tulla monissa paikoissa perääntyessään kunnon kuolemanloukku. Nimittäin Ukrainan jokia ei ole helppo ylittää. Joet ovat kaivautuneet syvälle maaperään ja jokilaaksot voivat olla hyvinkin jyrkkiä, toisaalta hyvin suomaista löysää maastoa, jossa on vaikea edetä. Venäläiset eivät myöskään tunne seudun maasto-oloja, joten ukrainalaiset tulevat varmasti käyttämään tätä hyväkseen ja venäläisiä tullaan lahtaamaan urakkatahdilla. Koska he eivät yksinkertaisesti voi perääntyä.

Vapautettujen kylien asukkaat ovat ottaneet ukrainalaisten joukkojen saapumisen suurena helpotuksena pitkän miehityksen ajan loputtua.

 

Mielenkiintoinen loppukuu tiedossa. Varsinkin kun juuri tätä kirjoitettaessa puolen yön aikaan Moskovan keskusta on suljettu sotilasajoneuvoilla.

Subscribe
Notify of
guest
79 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Suomi Finland

Dezantti Bäckmanin Twitter- tili on muuttunut yksityiseksi. Taisi äijä saada osakseen melkoista vittuilua. Täysin ansaittua tosin. Vähällä pääsee, jos vittuilulla selviää.

Minä

Hyvä uutinen, joka kertoo miten ”kansantasavaltalaisten” ja venäläismielisten itsetunto on kaatumassa ukrainalaisten menestyksen myötä.

Last edited 1 vuosi sitten by Minä
piippalakkiapinat pois

Sitä mukaa kun puta-armeijan ”punalippuja” revitään alas, niin niiden tilalle näyttää ilmestyvän punapeukaloita. Parempi niin.

Huru-ukko

Eikös ne jossain ryssät ajettu kuskaikkoon kun jäi aamupuurotkin syömättä?

Vesa Mustonen
  • Kyllä ne nyt ottaa ”huuhtaset” joka rintamalla!
Minä

Nyt näyttää hienolta. Ei kun ryssälle kyytiä. Yhdessä videossa näkyi niitä linnoituksia, joita olivat rakentaneet puolustusta varten ja joiden uskottiin hidastavan ukrainalaisia. No, eivät kai hidastaneet, kun ”puolustajat” rynnivät kiireellä kohti kotiaan.

pöh

Olen varma että nämä on taas samaa että kohta se ukrainan transsu presidentti vaatii länsimailta aseita.
Siitä huolimatta että vihaa venäjää, niin kaikki tässä sodassa on täysin älytöntä.
Kohta taas lähetetään viinanhuurunen miljardi, josta jokainen tietää että se menee korruptioon, samaan aikaan kun omassa maassa ei toimi edes terveydenhuolto.
Tähän samaan voin vetää nyt ne myrkylliset koronapiikit.
Mun ystävä löydettiin kotoa tajuttomana, ihme että vielä hengissä. Kolme verisuonten tukosta, yksi oli niin paha että joututtiin amputoimaan jalka samantien.

Mutta en yhtään ihmettele että ukrainan pressa tulee hyvin toimeen marinin kanssa, molemmat on samaa jauhojengiä.

Markku_takaisin

Kritisoit piikkejä! Putinisti ilmeisesti.

Reijo Ruotsalainen

On niin kivaa kun putinisti on hädässä. Ryydy siihen paskiainen.

pöh

Luuletko ihan oikeasti että olen joku putinisti?
Voin sanoa en eole mikään putinisti, jos pitäisi joksikin kuvailla niin se on pro finland

Qroquius Kad

Ehket ole putinisti, mutta Ryssänrakastaja olet aivan selvästi.

Samuel

Hyvin näkyy kremlin oropaganda menneen perille. Minkä tiedon mukaan presidentti on transsu (transu?)??
Ukrainaan ei juuri mikään maa lähetä miljoonia, miljardeja tai muitakaan summia rahana, vaan erilaisena apuna – nyt erityisesti aseapuna. Se, että yksi javelin oli joskus myynnissä pimeillä markkinoilla, ei tarkoita, että apu menisi merkittävissä määrin korruptioon. Ukraina on toki ollut hyvin korruptoitunut maa. Sota epäilemättä on pahinta korruptiota siivonnut, kun sitä ei poikkeusoloissa voi sietää, mutta ei se tietenkään ole kokonaan kadonnut. Siitä huolimatta uskallan lyödä vetoa, ettei nimimerkillä ”pöh” ole tarjota mitään alkuperäislähdettä todisteeksi avustusten menosta korruptioon. Joku rapsodian tms. video nyt ei satu kelpaamaan alkuperäislähteeksi.

Qroquius Kad

Zelenskyi oli yhdessä näyttelijä-koomikon uransa lukuisista rooleista esiintynyt naisen vaatteissa.
Örkit ja heidän renkinsä ovat niin tyhmiä, etteivät ymmärrä näyttelijän ja hänen roolihahmonsa eroa, vaan luulevat näyttelijän esittävän itseään.

pöh

Juuri taas tulee MTV3 sotahistorioitsija emil kastehelmi.
Ensinnäkään tyyppi ei ole mikään kastehelmi, se vaihtoi nimensä koska trollasi niin paljon että pelkäsi henkensä puolesta, siis ihan normi vasemmistolainen.
Mutta se ei ole sotahistorioitsija, sota-asiantuntija tai mitään muutakaan.
Se on omien sanojensa mukaan vasemmistolainen tyyppi joka on pelaillut sotapelejä kavereidensa kanssa. Tää antaa hyvin kuvan kuinka sairas tämä maailma ja media on.

Qroquius Kad

Sano nyt vielä että sivari, kun reservin vänrikin arvo on peruutettu.
Jestas teitä Ryssänrekejä.
Yrittäisitte edes.

Alpertti

Iltalehdessä asiantuntijuuden taso on yleisesti arvostellen sitä luokkaa, että mihinkään siinä julkaistuun ei pidä luottaa.

pöh

Niin ja jos joku ei sitä vielä huomannut, niin meidän ministeri Lintilä sanoi torstaina eduskunnassa, että Suomi on fyysisesti sodassa venäjän kanssa.
Ajatelkaa nyt vähän. Meidän hallitus on sössinyt aivan kaiken, ja koittavat nyt saada meidät sotaan venäjää vastaan.
Toikin tyyppi ois tuomittu maanpetoksesta aikoja sitten, mutta eei siellä se ministerinä jatkaa

Vladimir

Ensin USA taistelee proxysotansa viimeiseen ukrainalaiseen mieheen.. sitten on Suomen vuoro.

Qroquius Kad

Te Ryssänrengit täällä käytte omaa Ryssäsotaanne Suomea vastaan, mutta olette hävinneet sen surkeasti.

Vladimir

Faktat kovin kiukuttaa, mutta USAn aseilla, opeilla ja tiedustelutiedoilla taistellaan ryssää vastaan Ukrainassa. Tällaista kutsutaan proxysodaksi. Kyllä Suomikin tätä menoa on mukana sodassa jos riittävästi ryssää provosoidaan. Onko nämä faktat jotenkin tunteisiin meneviä? Mikä niissä saa kiukun pintaan?

Qroquius Kad

Tehän täällä kiukuttelette, kun teidän isäntänne ei enää koskaan tule tuhoamaan Suomea, vaan tuhoutuu Ukrainassa.

Mustamakkara

’Sitten on Suomen vuoro’… älä viitsi vitsailla. Venäjän sotilaallinen voima ei tuosta toivu seuraavaan 20 vuoteen. Sen ei anneta toipua.

Ihan sama miksi sitä sotaa kutsutaan ja jos USA tukee Ukrainaa, kun nämä sitä apua pyytävät. Ryssä saa nyt turpiinsa.

Jos Ukraina löylyttää ryssät 6 – 0, niin kun USA itse tarttuisi toimeen ei ryssänmaata pian olisi. Ovat ne ryssät surkeita. No kyllä se on aina tiedetty.

Minä

Kuinka nyt vaan tuon sodan määrittelet, niin eipä kestä enää kauan, kun Venäjän armeija on sellaisessa konnossa, että kestää pari vuosikymmentä yrittää saada se parsituksi kasaan. Ei ole Venäjä enää kyvykäs edes omasta mielestään hyökkäilemään muualle Ukrainan jälkeen. Suomessa olisi vielä pahemmat aseet vastassa, eikä tahtoa puutu.

Vladimir

Suaattaapi olla että heikkenee ryssän sotavoimat, mutta en lähtisi koittamaan. Mielummin pyrkisin rakentanaan rauhaa ja pitäisin suhteet kunnossa.

Qroquius Kad

Putlerin kanssa voi rakentaa rauhaa tasan yhtä paljon kuin Hitlerin kanssa.

pöh

Olen muuten tän venäjän hyökkäyksen jälkeen huomannut, että suurin osa teistä on täysin massapsykoosissa ihan samoin kun ”suvakit”
Jos edes yrität keskustella asiasta muuten kuin teidän psykoositavalla, niin leimataan samantien putinistiksi.
En todellakaan ole mikään venäjämielinen tai putin fani, minä etsin ainoastaan totuutta.

Reijo Ruotsalainen

Onko teillä kaalisoppaa siellä leningradissa?

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Niinpä. Tämän takia en enää vaivaudu kommentoimaan psykoosipotilaiden kanssa. Jos yrittää vääntää rautalangasta,niin olet putinisti. Hyvä että sinä jaksat.

Qroquius Kad

Ei se Ryssäpropaganda muutu faktaksi, vaikka sinä sitä kuinkä vänkyttäisit.
Faktat ovat meidän länsimaalaisten puolella, eivät teidän.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Viittaat vissiin ” Kiovan aaveeseen ”. Samanlaista faktaa kaikki tyyni. Vai uskotko aikuisten oikeesti kaikkeen paskaan mitä sinulle syötetään ? Monesko boosteri on menossa?

Qroquius Kad

En usko Ryssän propagandaan, vaan faktoihin sodasta, jossa teidän isäntänne ottaa turpaan.teidän suureksi raivoksenne.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Nojaako sinun faktasi varastomies Emil Kastehelmen sepustuksiin?Aivopesu mediassa jopa tutkijaksi on tuo videopeleistä sotatietoutensa ammentanut , nostettu. Minun isäntäni olisi toivon mukaan vapaa itsenäinen Suomi. Toisin kuin teidän aivopestyjen Usraelin kannattajien.

Qroquius Kad

Vapaa ja itsenäinen Suomi ei voi olla olemassa Imperialistisen Roistovaltio Ryssän naapurissa ilman voimakkaita liittolaisia.
Mutta sehän nimenomaan onkin ”vapauden” ja ”itsenäisyyden” eli Ryssän armoille yksin jättäytymistä vaativien tavoite.

Suomi Finland

Jos nyt vertaa tuota Kiovan aavetta ryssän propagandaan, niin jos parempia esimerkkejä ei löydy, niin aika latteaksi jää. Suorastaan ihmettelen, mitä ajat takaa. Venäjä demonisoi ukrainalaisia nimittämällä heitä natseiksi ja puhuvat Ukrainasta valtiona, jolla ei ole oikeutta olemassa oloon.

Ukraina puhuu omasta lentäjäsankarista nostattaakseen taisteluhenkeä. Jos asioita vertailee edes sekunnin, pitäisi tajuta, että Venäjä on tarinan konna.

Ukraina harhautti juuri Venäjää ja putte-possu nieli koukun matoineen. Tämän putte-possu ansaitsee ja joutaa hävitä historiaan luuserina, joka tapatti armeijansa turhaan ja raunioitti maansa talouden vuosikymmeniksi. Länsi ei enää lähde Venäjän kanssa yhteistyöhön, ellei autoritaarisuutta kitketä täysin hallinnosta. Minkä tahansa vaihtoehdon kanssa Venäjä kärsii ja pahasti.

Vladimir

Nämä psykologiset operaatiot ovat juuri näitä tunnepuolen juttuja. Tunteiden vallassa olevien ihmisten kanssa on aivan turha yrittää älyllistä keskustelua. Toisia on niin helppoa manipuloida ja hypnotisoida tunteiden kautta.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Näinhän se on. Onneksi itse olen kyyninen , tunnevapaa apinan aivot omaava luolamies .

Vladimir

Heh 😂🙈
comment image?quality=75&width=990&auto=webp&crop=982:726,smart

Tehdäänkehitysmaayhdessä

😄luolamiehellä on sentään itsesuojeluvaistoa. Huume Georgella ei ollut kuin apinan aivot.

Suomi Finland

Taidat puhua Venäjän kansasta.

Kukavaan

”Jos edes yrität keskustella asiasta muuten kuin teidän psykoositavalla, niin leimataan samantien putinistiksi.”

Ehkä osa ihmisistä reagoi tiukassa paikassa hyvin tunteellisesti ja tulkitsee asiallisemman käytöksen vihamielisyydeksi.

Vastustajan ylenmääräinen halventaminen ehkä helpottaa ahdistusta, mutta voi johtaa myös haitalliseen vastustajan aliarvioimiseen. Siksi olisi syytä olla asiallinen ja keskittyä toimimaan asiapohjalta.

Puhtain asein, puhtaan asian puolesta.

Maanpakolainen

Pekka”PT a.k.a paskaa tuutista”Toverilla valahti taas lusikallinen sitä kuuluisaa kun luki twitterin varmistamattomien tietolähteiden uutisia. AN602 on semmoinen järkäle että Pekka Toverin kannattaa pitää hatusta kiinni kun kuulee semmoisen viheltävän kotikaupungissaan. Jos edes ehtii kuulla.

Juha s

AN602 pelkkä naurettava papapatti.

Suomi Finland

Ryssänpaskat meinaa siis tehdä laajennetun joukkoitsemurhan? Surkeat paskiaiset. Myöntäisivät tappionsa ja menisivät kotiin nuolemaan haavojaan.

Me täältä lännestä voimme muutaman sukupolven päästä tulla kurkkaamaan, onko ryssänmaalla ketään hengissä.

Qroquius Kad

Ei Ryssä mitään enää meinaa, itkee vaan tuskaansa tappion edessä ja sopertelee nyyhkytysten sekaan lapsellisia uhoiluja.

Suomi Finland

Jos Anus kodin Putkospoika sattuu lukemaan tätä, niin kysyisin, että miten meni niinkuin omasta mielestä? Kannattiko hypätä ryssän kanssa samaan paattiin?

Kake

Entä sinä, marinia fanittava marinisti? Miten meni niinkuin omasta mielestä? Kannattiko hypätä marinin kanssa samaan paattiin?

Suomi Finland

Vai että tällainen ulkiukko.

Qroquius Kad

Nyt me siis tiedämme Anus Pötkösen kannan, ja yhden hänen lukuisisita nimimerkeistään.
Että miten meni noin omasta mielestä, Anus-Kake Pötkönen?
Joko on valmiina pakoreitti takaisin Thaikkuihin?

Minä

Ukrainalaiset käyvät kohta moikkaamassa Puskosta, kun ottavat takaisin haltuunsa oman kaupunkinsa venäläisestä miehityksestä, jota Putkonen kannattaa.

Lallukka

Yksi ukrainalainen lienee vastannee kymmentä john rampoa?

Russia is GAY

The mighty Russian bear roars! I mean cat.. no, I mean mouse.. chicken? Ummm actually it should be called the Mighty Russian Cockroach.

Reijo Ruotsalainen

Suomalainen sana ”russakka”, eli torakka, on diminitiivi (pienennysilmaisu) sanasta ”ryssä”. Eli russakka tarkoittaa ”pieni venäläinen”. Terveiset leningradiin, pöh.

Muuaahhahaaaa

Talvi tulee, ryssäjoukot tarvitsevat lämmintä vaatetta. Mutta kun kaikki materiaalit menivät jo Ladojen turvatyynyihin. Eihän niillä ole enää edes aseitakaan, ja suurin osa armeijasta on jo tapettu ja loput rintamakarkureita. Tää ei nyt menny ihan niinku oli paperille kirjoitettu, perkele sentään. Suomi ja Ruotsi meni NATOon, kaikki naapurimaat pistivät rattaat pyörimään niin että kohta ei ryssän kaasua tarvitse kukaan. Ryssälandiasta poistuivat kaikki koulutetut ryssät sekä kaikki ulkomaalaiset firmat ja kultaturbobonuksena Ukraina hakkasi ryssät sodassa, ottavat vielä Krimin takaisin. Jumalauta mikä erikoisoperaatio! Nyt kyllä RYSSITTIIN =) Nolo pellekansa.

Muuaahhahaaaa

Tälle ryssäsketsille olisi täydellinen loppu jos ensi talvi on lauha paskatalvi, koitapa siinä sitten kiristää kaasullas Putler-peikkonen. Että teillä ryssillä tulee kuulkaa olemaan KIVAA kotimaassa seuraavat 30 vuotta. Katsotaan sitten uudestaan onko teistä vitun surkeista juoppopaskoista mihinkään.

Suomi Finland

”Venäjällä erityisesti sosiaalisen median Telegram-palvelussa Ukrainan ilmeisen nopea vastahyökkäys on nostattanut kritiikkiä Venäjän johtoa vastaan. Useat bloggaajat ovat tällä viikolla arvostelleet Venäjän toimintaa ja operaatiota Ukrainassa, kirjoitti The Guardian-lehti(siirryt toiseen palveluun) torstaina.”

Putin mikromanageroi Kremlistä käsin ja tässä on tulos.

No oli siellä ryssänmaan sodanjohdossa kuka tahansa, niin lopputulos on täysi ryssiminen.

Suomi Finland

”Esimerkiksi Iziumin kaupunki on täysin ryssävapaa, kuten Lyman ja Kupianski.”

Ryssävapaa = ryssenrein

Kaikki kunnioitus ryssän sotavoimia kohtaan lähti viimeistään siinä vaiheessa, kun sotavankeja alettiin kiduttamaan ja lahtaamaan. Siviiliväestön lahtaamisesta puhumattakaan. Roistoja ovat.

Ainoa, joka on ottanut hieman teoistaan on se ensiksi siviilin tappamisesta syytetty venäläismies.

Ja jos maataan puolustavia sotilaita aletaan syyttämään ilman, että he ovat syyllistyneet varsinaisiin sotarikoksiin, on jälleen kyseessä roistomainen armeija.

NationalArmyof TerrOr

Oletko nähnyt nazien tekemiä naamaan puukotuksia tai jalkaan ampumisia kun vangit ovat käsistään sidottuja, vai elätkö lännen valemedian propagandassa.

Qroquius Kad

Nazeista en tiedä, mutta sinun isäntiesi örkkien rikoksista olen nähnyt aivan riittävästi niiden itsensä ottamia taltiointeja.
Örkit ovat samanlaisia kuin lähi-itämuslimit, kuvaavat omat rikoksensa.

Suomi Finland

Jos viittaat Ukrainan sotaan, niin en ole kuullut ukrainalaisten tekemistä sotarikoksista. Varmasti niitäkin voi olla. Ei tosin siinä mitoin kuin mitä ryssä on tehnyt. Aika vaikea ukrainalaisten olisi kylläkin tappaa venäläisiä siviilejä, kun sotaa käydään Ukrainan omalla maaperällä.

Miehityshallinnon lukuun toimivat ukrainalaiset toki ovat kansanpettureita. Sietävätkin päästä päiviltä.

UMV- lehden uutisoimia ukrainalaisten tekemiksi väitettyjä sotarikoksia en ota millään tasolla huomioon. UMV- lehti on täysi paskalehti.

Jokin taho varmasti tarkkailee sitä, miten ukrainalaiset kohtelevat sotavankeja. Jos sotarikoksia paljastuu, niin kyllä niistä kuullaan.

Natseja ei liene ollut vallassa missään toisen maailmansodan jälkeen, vaikka Euroopassa on Espanjassa ollut jonkin sorttinen fasistihallinto Francon aikana.

Azov- pataljoonan sotavangit ovat ihan legitiimejä sotavankeja siinä missä muutkin. Venäjä oli heistä vastuussa ja heitä kuoli.

Minä

Onhan noita videoita näkynyt, vaan taitavat olla venäläisten tekemiä. On kyllä kuultu venäläisten tavasta kiduttaa sotilaita ja siviilejä. Siviilejä ovat myös ihan huvikseen ammuskelleet hengiltä.

Last edited 1 vuosi sitten by Minä
Runtiti-pou

Ne olivat venäläisten tekemiä lavastuksia tai ukrainalaisten kiduttamisia, joita väittivät ukrainalaisten tekemiksi

Dan Wesson

Mielenkiintoinen yksityiskohta tuossa toisessa videossa. RPG7 singon vieressä lojuu saksalainen MG3 konekivääri. Saattaa kertoa siitä, että örkkien omien aseiden a-tarvikkeet ovat käyneet niin vähiin, että pitää käyttää naapurin soittopeliä, jos siihen on kuulia saatavilla. Verkkouutisten sivulla on mainio pätkä örkkivaunusta, joka kaahaa paniikissa ukrainalaisten ohi. Kolme örkkiä ammutaan alas vaunun päältä, ja vaunukuski tappaa loput kaatamalla puun niiden päälle. https://www.verkkouutiset.fi/a/venajan-tankki-pakenee-paniikissa-videolla-sotilaita-tippuu-kyydista-matka-paattyy-puuhun/#b8de8dce

Qroquius Kad

Tässä toinen hauska video, jossa örkit muuttavat BMP-2 -rynnäkköpanssarivaununsa nopeasti sukellusveneeksi:

https://twitter.com/DylanFrank21/status/1568213446323277826?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1568213446323277826%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=

Hauskuutta himmentää se, että Suomen Puolustusvoimiin solutetut Ryssänrengit aiheuttivat viime vuosituhannella tahallaan Suomessa samantapaisen varusmiesten joukkomurhan.
Tuo oli kuitenkin omaa tyhmyyttä.

Örkkityhmyyttä.

”En minä Miinaa huolis”

Zelenskihän tiesi jo syksystä-loppuvuodesta -21 että ryssän hyökkäys oli mahdollinen/todennäköinen/varma:

miksei teitä ja siltoja miinoitettu ja tyssätty barbaryssien hyökkäys alkuunsa?
Miksi ryssänkaravaanin annettiin madella perille asti?

Qroquius Kad

Kaipa siellä haluttiin esiintyä sovittelevana ja rauhantahtoisena, luottaen viimeiseen asti ettei Putler olisi niin hullu, että aloittaisi sodan.
Samaan tapaanhan Suomessa hölmöiltiin Talvisodan alla itärajan siviiliväestön evakuoinneissa.

Runtiti-pou

Saksa ja Ranska varmaankin vaativat pidättäytymistä kaikesta ”provosoivasta”…

Nih

Ryssä pakenee kauhun vallassa ja kaikki jää, takalisto valuu kauhun ripulia.. Soturi kansaa on vaikea kukistaa.

Qroquius Kad

Ukrainalaisilla on minkä puolesta taistella:

https://twitter.com/Gerashchenko_en/status/1564692352597385222?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1564692352597385222%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=

Mitä örkeillä on?
Pelkkää tuhoamisen, raiskaamisen ja tappamisen kiimaa ja mielenvikaisen diktaattorin palvontaa.

Ja sellaista jotkut suomalaisetkin ihannoivat.

Strigoi

Se o vittumaista paeta kantaen ukrainalaisten pesukoneita ja pölynimureita, ne saatanan letkut ja piuhat lentelee pitkin jalkoja. Siinähän voi kompastua ja tulla iso pipi! Onneksi voi välillä levähtää ja vaikkapa raiskata vauvoja niin taas jaksaa jaksaa!

Vladimir

Eivät taida tarvita sähkölaitteita våhään aikaan. voimalaitokset laitettiin pimeiksi viimeyönä. Jep sota on kurjaa.. lopettaisivat jo ja palaisivat neuvottelupöydän ääreen.

Minä

Kuinka voisi neuvotella, koska Venäjä ei neuvottelemalla lähden maasta?

Qroquius Kad

Alistumalla Putlerin saneluun.
Sitähän nuo haluaisivat.
Vaan turha on toivonsa:
Ukraina taistelee ja voittaa.

Kukavaan

Vastavetona Venäjä käyttää taktisia tykeillä ammuttavia ydingranaatteja.

Minävaan

Ja vitut käyttää. Sillä se ajaisi itsensä täystuhoon.

Kukavaan

Ehkä. He elävät kumminkin eri todellisuudessa ja riski on.

Qroquius Kad

Ei pelkoa Ryssän ydinaseesta:
se sotkisi koko maailman niin pahasti niin pitkäksi aikaa, ettei Kiina voi sallia sitä tuhoamaan omaa pitkän linjan talouskehitystään.
.
Kiina yksinkertaisesti estäisi Putleria käyttämästä ydinasetta.
Sopii uskoa, että kyllä se heiltä onnistuu tarvittaessa.

Kukavaan

Hyvinkin mahdollista etteivät toimi, koska toimintakyvyn ylläpitävässä huollossa on omat hankaluutensa.

Mutta… muistuvat mieleen viimepäivien jutut venäläisten vetäytymisestä vauhdilla Harkovan alueelta. Teekupit jääneet pöydälle kesken aterian. Kalustoa hylätty. Mistä moinen vauhdikkuus?

Eräs selitys voisi olla alueen tyhjentäminen omista ennen mahdollista taktista iskua muutamalla tykin laukauksella.

https://www.aei.org/op-eds/could-russias-sudden-ukraine-retreat-mean-a-tactical-nuclear-weapons-strike-is-coming/

Qroquius Kad

Taktista ydiniskua josta ei muka seuraisi äärimmäisiä vastatoimia?
Luuletko tosissasi että Kiina antaisi Ryssän ryssiä maailman sekasortoon, joka vetäisi Kiinan talouden vessanpöntöstä alas?