Moni venäläinen mies miettii sotilaskarkuruutta

Venäjän määräämä liikekannallepano voi olla, että ei onnistu ihan kuten Kremlissä on suunniteltu. Nimittäin venäjänkielinen sosiaalinen media on aivan täynnä erilaisia neuvoja miten voi välttää joutumasta Ukrainaan tapettavaksi.

Tällä keskustelupalstalla on pitkiä viestiketjuja, esimerkiksi ”Kaikki, jotka eivät aio kuolla Putinin puolesta. Täällä jaamme pakoreittejä, autamme toisia asettumaan uuteen piilopaikkaan ja piiloudumme toveri Putinilta”.

Ketjussa neuvotaan mihin ulkomaille venäläinen pääsee ja mitä asiakirjoja tarvitaan. Lisäksi kerrotaan rahan siirroista. Yleisiä ohjeita annetaan: 1. Kerää vähimmäismäärä tavaraa, rahaa, asiakirjoja ym. 2. Muuta pois paikkakunnalta, jossa olet kirjoilla (eli sieltä missä kutsuntalappu voidaan lätkäistä kouraan) 3. Pyydä päästä etätöihin, sillä ne tulevat usein työpaikoille ja antavat kutsuntamääräyksen suoraan käteen.

Melko yleisesti kerrotaan, että moni aikoo piiloutua jonnekin maaseudulle sukulaisten tai tuttavien luokse. Monet uskovat, että pystyvät välttelemään kutsuntamääräystä pitkäänkin kunhan elää hiljaista ja pröystäilemätöntä elämää. Toisaalta jotkut ovat sitä mieltä, että pikku kylät ovat varmoja kiinnijäämispaikkoja.

– Vanhat mummot ovat Putinin persehuoria ja ilmoittavat heti, jos kylässä liikkuu tuntematon nuori mies, jonka pitäisi olla sodassa.

Siitä ollaan kuitenkin varmoja, että kotoa tullaan hakemaan, jos sinne jää istumaan.

 

Monet arvelevat, että Valko-Venäjä voisi olla hyvä piileskelymaa, koska Venäjältä pääsee Valko-Venäjälle ilman passia. Toisaalta uskotaan, että valko-venäläiset sotilaat ja poliisit kysyvät entistä tarkemmin venäläisiltä passeja ja kulkulupia. Muitakin ulkomaa-visioita esitetään. Yksi kertoo, että aikoo mennä Norjaan rajan yli mukanaan paljon huumeita ja jäädä tahallaan kiinni.

– Siitä saa monta vuotta linnaa Norjassa ja kestää aikansa, ennen kuin sieltä palautetaan Venäjälle.

Toinen aikoo tehdä saman tempun Suomeen.

– Parempi suomalaisessa vankilassa kuin kusisessa ruumispussissa.

Melko toivottamalta kuulostaa monen venäläisen miehen tulevaisuuden näkymät. Eräs kirjoittaa:

– Asun vuokramökissä. Olen kirjoilla toisessa kaupungissa. Piilotin kaikki tietoni mitä olen pystynyt. Enää pitää vain erota työstä ja kuolla nälkään.

Jotkut kertovat, että karkurit löydetään vaikka kuinka piiloutuisi. Viranomaiset tietävät kyllä miten piiloudutaan jääkaappiin tai sohvan sisälle. Lisäksi epäillään, että miliisit tulevat käyttämään vanhuksia hyväksi siten, että kutsuntamääräys viedään vanhemmille allekirjoitettavaksi. Heille uskotellaan, että pitää allekirjoittaa.

– Miten todistat jälkikäteen, että et ole kirjoittanut.

Yleisesti ollaan sitä mieltä, että ne, joilla on rahaa, voivat piileskellä pidempään. Köyhillä ei ole mitään mahdollisuuksia vaan sotaan on lähdettävä kuolemaan.

 

Venäjä siis jakaa tällä hetkellä kutsuntamääräyksiä, virallisten tietojen mukaan 300 000 siviiliä tullaan määrää.ään sotaan. Tosin venäjällä epäillään, että ei ole mitään ”osittaista” liikekannallepanoa, vaan määräys koskee ainakin jopa 800 000 miestä.

Monet ovat paniikissa sen takia, että he eivät ole käyneet minkäänlaista sotilaskoulutusta, eli armeijaa ei ole käyty. Ihmiset tajuavat, että tällaisilla henkilöillä ei ole minkäänlaista arvoa Ukrainaa vastaan taistelukentällä, sillä ukrainalaiset ovat oppineet puolessa vuodessa sotimaan ja heillä on hyvä motiivi. Ihmiset ymmärtävät, että heidät määrätään tykinruuaksi.

Kun kutsuntamääräys on lätkäisty käteen, niin henkilö on velvollinen vankeuden uhalla astumaan sotilaspalvelukseen. Kieltäytymisestä rangaistaan 10-15 vuoden vankeudella ja armeijakarkuri ei yleensä selviä hengissä vankilassa tuota aikaa.

Pitäisikö ryssiä sitten jotenkin sääliä? Että voi voi kun joutuu sotaan ja on suurempi todennäköisyys päästä hengestään kuin selvitä hengissä. Ei ole mitään tarvetta tuntea sympatiaa niitä kohtaan. Ne ovat tukeneet Venäjän toimia Ukrainassa jo vuodesta 2014 alkaen, joten nyt tulee maksun aika: pääsee hengestään jossain Ukrainan pelloilla ukrainalaisten ampumana.

Subscribe
Notify of
guest
28 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Vladimir

Nyt kun Venäjä on sodassa Suomea vastaan niin varmasti moni nuorimies myös Suomessa miettii samaa asiaa.. miten välttää rintamalle tykinruuaksi joutuminen.

https://tass.com/politics/1511125

hohhoijaa

Vai turvapaikkaa hakemaan?! Eikö käy edes mielessä, että tulevat tänne ja ottavat jo täällä olevat aseet? Aseet, jotka ovat olleet täällä jo kauan odottamassa heitä. Ei tarvitse tulla aseistettuina rajan yli. Suomi on seuraava Ukraina, jos ei saada ryssiltä rajoja kiinni,

jeah

Näin on. Halonen + muut taistolaiset jarruna, miksi stasi listaa ei julkisteta?? heitä ja heidän perillisiä viroissaan,,mitä heiltä voi odottaa? Rajat kiinni ja äkkiä.

Ezp3E0wg9TY.jpg
VMP
Hallelujaa

Kiitos, mielenkiintoista, Minulla on ollut lähes sama lista 10vuotta, taiteilija Parviainen, jostain puristanut,,enivei, hämmästelen suuresti että rohkeutta tuohon on löytynyt. Jatkakaa!

Hallelujaa

Tämä,,

nLJ3YMb2nzA.jpg
Moonman

Niin. Iltapaskassa oli nyyhkimis-uutinen miten nuorten miesten autojonot kasvavat vaalimaalla ja kaikki ovat ”pakolaisia”. Kuinka helppoa olisi laittaa siihen porukkaan mukaan satoja putinin asiamiehiä jotka sitten voidaan aktivoida kun ”tilanne” on päällä.

Suomessa ei koskaan tajuta ajoissa mitään, myöskään sitä että antamalla venäläisväestön paisua vuosikymmeniä, se hyökkääjää auttava viides kolonna muodostuu ihan itsestään, ilman mitään kremlin salajuoniakin. Helsingissäkin näkee joka paikkassa ukrainalipputarrojen päälle piirretyn z-kirjaimen.

Markku_takaisin

Yksi asia on varma: halla-aho lentää jonnekin kauas turvaan uhoamaan.

Sam Colt

Jos tuossa repliikissä tarkoitetaan arvostettua kansanedustajaamme, niin en usko hänen lähtevän mihinkään kauas. Eikä hänen tapoihinsa ole kuulunut uhoaminen, vaan terävät havainnot ja pelottomat ehdotukset asiain korjaamiseksi.

Antti Tifa

Iso ryge = paha ryge. Kuollut ryge = paras ryge.
Mitä vähemmän rygejä, sen parempi maailma meille muille.
Aivan sama miten vähenevät, kunhan eivät lisäänny täällä eikä siellä paratiisi-imperiumissaan. Hahhahhaaa… ja Karjala takaisin.

Ostjak Vogul

Sen jälkeen kun Neuvostoliitto hajosi, oli jokin lehtijuttu missä spekuloitiin itse Venäjän pilkkoutumisesta useiksi itsenäisiksi valtioiksi. Niin ei tuolloin tapahtunut.

Putinin onneton sotaseikkailu Ukrainaa ja epäsuorasti länsiblokkia vastaan saattaa hyvinkin käynnistää tuon hajoamisen.

Nyt voitaisiinkin alkaa spekuloida sillä miten ”Pietarikuolan tasavalta” voitaisiin ennenpitkää toivottaa tervetulleeksi muiden pohjoismaiden joukkoon !

Runtiti-pou

Tähän saakka on ollut osittainen lkp. Kun sitten julistetaan osittainen lkp, niin salaa lienee käynnissä täysi mobilisointi

Vladimir

Pari viikkoa sitten Venäjä sammutti sähköt näytösluonteisesti koko Itä-Ukrainasta.. ja muutaman tunnin kuluttua laittoi sähköt takaisin päälle. Näinköhän ne rupeaa muidenkin maiden pääkatkaisijaa sormeilemaan kun tämä lkp näyttäisi koskevan etenkin energia-sektoria.

https://oilprice.com/Latest-Energy-News/World-News/Putin-Forces-All-Energy-Workers-To-Register-For-Military-Draft.html

Suomen kantaverkko saadaan pimenemään kun katkaistaan pari kaapelia Itämeren pohjasta.. toivottavasti ei tammikuussa talven kylmimpään aikaan..

VMP

Juu kaikki suomen sähköt kierrätettään itämeren kautta, tämä on uusinta venäläistä sähkötekniikkaa jossa ei tarvitse käyttää maadoitusta vaan kaikki sähkö ns. meritetään sen takia venäläisissä taloissa ei tarvitse käyttää maadoitettuja pistorasiota. Moni ei tiennyt, että putin on kkahdeksankertaisen insinööri kim jon unin opettaja ja osaa kaikki asiat n.5.5 kertaa paremmin mm. löi golfissa 5 hole in one yhdellä lyönnillä.

jorma

Ja Suomihan ottaa nämä pakolaisina vastaan joka iikan, kiitos vihreiden.

Vitt...Stadilainen

Tästäkö se alkaa?

Putin luultavasti tuuppaa samalla kyydillä rajan yli valtavan määrän kolmansien maiden kuonaa.

Raja kiinni ja nyt heti!

Johan Pomppas

Kuka muistaa saatiinko Suomessa aikaan tällaisen varalta aiottu laki rajan sulkemisesta?

Peksi

Puuttuu vain se”motivaattoriryhmä”mitä käytettiin vanhaan hyvään aikaan..joka oli passissa takana,kun hyökättiin..

Suomi Finland

Fffffffffuuuuuuuuuuuu

Mongolit hoitavat asioita hienosti. Sana ’ryssiä’ on osoittautunut etymologialtaan ja merkitykseltään erittäin hyvin paikkansa ansaitsevaksi. Jopa yli kaikkien odotusten.

On ne mongoloidit onnistuneet ihan alusta asti pistämään omaa päätää hirttosilmukkaan, vaikka yrittävät kovasti kaveria hirttää.

Ihme touhua Ei jatkoon ja mongolodit voisi unohtaa kuulennot, avaruusasemat ja Marsin valloituksen suoraan seuraavaan vuosituhanteen. Ei siitä kuitenkaan mitään tule muuta kuin romua ja ruumiita.

Daavidin poika

Niin kuin Pt-media kirjoittaa. Nämä henkilöt jotka kieltäytyy ”nyt” lähtemään Ukrainan lihamyllyyn. Nämä samat henkilöt ovat itse olleet 2014 ylpeitä Putinin sairaasta politiikasta mikä liittyy Krimin sekä Dombasin / Luhanskin alueelle.

Sekin vieä, että asiat joita Pt-media kirjoittaa sivustollan, niin olen huomannut.sellaisen seikan, että aina kun on jotain nekatiivistä ryssälästä niin annetaan punainen alapeukku kommentille.

Oletan, että henkilöt jotka antavat punaista alapeukkua ovat itse lähteneet pois ryssälästä huonojen elämänkokemuksien myötä. Suomen valtion täytyy lähettää kaikki ryssät, ryssälään taistelemaan aateisena puolesta Ukrainaan vastaan.!

Tuleeko Ukrainasta todella maailman toiseksi suurin sotamahti.? Se me tullaan näkemään varmasti lähiviikkoina. Ainoat maat jotka ovat sotineet Ryssiä vastaan aidosti on Suomi, ja nyt Ukraina…

Slava Ukraina.

Suomi Finland

Venäläisen sotakaluston suorituskyky on sen verran heikkoa, että ryssälaivaston aluksia voisi käyttää sodan jälkeen pitämään kurissa somalialaisia merirosvoja. Kansainvälinen yhteisö voisi maksaa kauppalaivaston suojelemisesta palkkaa ja Venäjä voisi ansaita rehellisesti dollareita sotakorvausten maksamiseen.

Hei A Putkonen! Eikö ole hyvä idea??!!!

Sam Colt

Venäläinen voi ihan hyvin hankkia lisätuloja myymällä pienemmät sotalaivat Somalian merirosvoille.

Muuten – Jugoslavian hajotessa sikäläiset konnat hakivat Ruotsista turvapaikkaa ja muodostivat siellä vahvoja jengejä, jotka tekevät organisoidusti monen alan rikoksia.

Sama ilmiö tulee Suomeenkin, jos Marin pitää tärkeänä ihmisvirran jatkumista itärajalla.

Jupi

Eihän sinne mitään jengiä lähetetä jotka eivät ole armeijassa ollut. Ne hakee nyt 1% koko 30 miljoonan reservistä, pääsääntöisesti niitä joilla on erikoiskoulutus

Mika

Olet nähnyt filmejä?
Lammas ei näemmä ihmiseksi muutu.

Hahahaaaa

Täh? Eikös se mennytkään niin että ryssät on ylpeitä sotasankareita jokaikinen ja ei ole mitään suurempaa kunniaa ryssälle kuin saada taistella maansa puolesta? Onko meille valehdeltu? Onko ryssä vuosimallia 2022 vegaanihipsteri joka sotii ainoastaan pleikkarin ohjain kädessä? Voi Putin parkaa, luuli että oli suuren mahtavan maan johtaja…noi on NÄÄTIÄ kaikki. Tasan jokaisessa asiassa ajatellaan omaa etua, minkäänlaista solidaarisuutta tai yhteishenkeä ei ole olemassakaan. Tämmöstä se on kun elää paskakulttuurissa roistojen ja huorien seassa. Ilmankos viina maistuu.

Sakari Rajamäki

Sama viesti jonka kirjoitin koulu juttuuni viestikenttää sopii vähän muokattuna tähänkin ketjuun.

Eräs entisen Neuvostoliiton maassa asunut työkaverini on tukee Putinin hyökkäystä sotaan ja syypäitä Venäjän hykkäykseen ovat kuulemma Ukraina itse. Zelenski oli kuulemma idiootti kun ei suostunut neuvottelemaan Putinin kanssa. Nyt kun Venäjälle tuli liikekannallepano kaveri ja pelkää itse joutuvansa sotaan, koska on Venäjän kansalainen, ääni kellossa muuttui. Nyt Putinia verrataankin jo Hitleriin..

Näköjään sitte vasta asiat alkaa vaikuttamaan ku osuu omalle kohdalle. Tän takia monikulttuurisuuden kannattajien pitäisi ihan ehdotomasti muttaa mamughettoihin.