Miten koulujen ongelmat voidaan korjata, jos tosiasioita ei suostuta tunnustamaan?

Opetusministerimme kommentoi koulujen ongelmia Twitterissä ja kysyin häneltä, miten hänellä voisikaan olla ratkaisuja ongelmaan, sillä hän itse osa ongelma? Perustelin asiaa sillä, että hänen kaltaista ihmisten takia Suomeen tulee jatkuvalla syötöllä ihmisiä, joilta puuttuu sekä kyky että halua oppia, ja kun ei opiskelu suju alkaa muiden häiritseminen, eikä hän anna opettajille riittäviä työkaluja pitää kuria. Tästä hyvästä opetusministeri blokkasi minut.

Oikeastaan mulle ei ollut yllätys, että maahanmuuton ongelmat halutaan lakaista maton alle, mutta yllätys oli, että näin tehdään muissakin koulujemme kipupisteissä. Vähän aikaa sitten Helsingin apulaiskaupungin pormestari Nasima Razmyar tule valitteli mediassa miten inkluusio ajaa luokkia kaaokseen. Inkluusio tarkoittaa suunnilleen sitä, että erityisluokkien sijaan erityisoppilaat laitetaan muiden oppilaiden joukkoon opiskelemaa, mutta erityisopettaja käy heille välillä antamassa tarvittavaa tukea. Ylen aamu haastatteli aiheesta dosentti ja yliopiston lehtori Päivi Pihlajaa, jonka mukaan ongelma ei ole inkluusio, vaan se ettei siihen ole satsattu riittävästi resursseja. Pihlajan mielestä inkluusiosta ei myöskään pitäisi luopua, koska se olisi kansainvälisten sopimusten ja tasa-arvon vastaista. Nämä selitykset muistuttavat hämmästyttävällä tavalla tapaa jolla perustellaan humanitaarista maahanmuuttoaKotoutuminen kyllä onnistuu jos satsaamme siihen vain lisää resurssejajaEmme voi rajoittaa humanitaarista maahanmuuttoa, koska se kansanvälisten sopimusten ja ihmisoikeuksien vastaisiaNuo kansainväliset sopimukset näyttävät olevan eniten siitä kiinni miten niitä tulkitaan. Nytkin Baltian maat voivat rajoittaa venäläisen viisumeita, mutta saman EU-säännöt kuulemma kieltävät sen Suomelta.

 

Myös itseohjaavat oppimismenetelmät ovat kouluissa aiheuttaneet ongelmia. Kun Aino Saarinen tuli tutkimuksissaan siihen lopputulokseen, että koulujen nykyiset uudet menetelmät heikentävät oppimistuloksia hän joutui painostuksen kohteeksi. Ilmeisesti lapsilla ei ole vielä sellaista omatoimisuutta ja vastuunottoa, että itseohjaavuus voisi toimia kouluissa.

Eli syyt romahtaneisiin Pisa-tulosteen romahtamiseen ovat selvästi nähtävillä, mutta jos ongelmia ei pystytä tunnustamaan miten niitä voidaan ikinä korjata? Kaksi ensimmäistä esille ottamaani asiaa liittyy suoraan vihervasemmistolaiseen ideologiaan, mutta miten on tämän kolmannen laita? Onko niin, että kouluissa suositaan itseohjaavuutta, koska tällöin oppilaalla on tällöin helpompaa, koska ei välttämättä ole edes pulpetteja tai ulkoa opettelua? Ja kouluista pyritään tekemään vain mahdollisimman viihtyisiä paikkoja oppimistulosten kustannuksella? Vai onko, niin että niiden, jotka ovat olleet kehittämässä itseohjaavuutta, on vaikea myöntää, että homma ei toimi ja siksi kriitikot halutaan hiljentää?

Joka tapauksessa ongelma näyttää olevan, että norsunluutorneista vain leikitään hyvää ihmistä ja kehitellään hienolta kuulostavia teorioita, mutta ei jouduta käytännön elämässä kohtaamaan niitä. Onhan se tunnettu tosiasia ettei vihervasemmisto itse halua asua monikulttuurisuuden riivaamille asuinalueilla, eikä varsinkaan halua laittaa lapsiaan sellaisiin kouluihin. Siksi on aika vaikea uskoa, että Li Andersson laittaa lapsensa kouluun jonnekin Varissuon, vaan jollekin paremmalle asuinalueille, joilla ei monikulttuurisuus aiheuta nimeksikään ongelmia. Koska inkluusiota perustellaan samoilla syillä kuin maahanmuuttoa on todennäköistä, että myös Andersson kannattaa sitä. Ja kaiken tämä lisäksi hän blokkaa somessa kansalaiset, jotka arvostelevat hänen toimintaansa näissä asioissa. Onko mikään ihme, jos Suomessa on vastakkainasettelua ja vihapuhetta?

Subscribe
Notify of
guest
50 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Erkkaope

Kun tasa-arvo määritellään yhdenmukaisuudeksi, on tultu tilanteeseen,jossa tasa-arvo toteutuu silloin kun näkövammaiselle ja näkevälle annetaan samanlainen kirja käteen.

Erityisluokassa, joka tietenkin on räikeää eriarvoisuutta, oppilas on pienryhmässä ammattitaitoisen erkkaopen ojauksessa hyvässä tapauksessa kolme, neljä lukuvuotta peräkkäin. Syntyy molemminpuolinen luottamus, opettaja oppii tuntemaan oppilaan, hänen heikkoutensa ja vahvuutensa. Luottamussuhde huoltajiin voidaan rakentaa, kiusaamista ei juuri esiinny eikä oppimiseen tarkoitettu aika kulu sosiaaliseen peliin.

Mutta, mutta kun .. kerro se idealisteille.
Nykykoulussa erityisopettaja käy kiertämässä ja kykenee korkeintaan antamaan jonkinlaista ”valohoitoa” silloin tällöin. Luokka-avustajat ovat suurimmaksi osaksi völivuotta viettaviä nuoria, joilla ei ole koulutusta eikä taitoa.

Mutta, muuta -keropa se idealisteille…

ORC

Mites jos annettaisiin vaikka valinnanvapaus? Vanhemmat saisivat laittaa mukulansa joko inkluvisiittiokouluun, tai sitten kouluun jossa on tarkkikset erikseen?

Hetikohta voitaisiin sitten inkvisiittiokoulut lopettaa kun ei tule asiakkaita.

Ville

Niinpä mutta mutta, tämähän pitäisi tietää jo ennen lapsen kouluikää.
Sitten kun sinne joutuu on muutokset todella vaikeita.

ORC

Täh täh mutta mutta??? Muutokset kuuluu elämään. Vaikeeta….Pöh.

XxX

Ennenmin tarvitsee tietää ainostaan se miten toimitaan. Vai meinaatko että laittaisit lapsesi perinteiseen kouluun jos lapsellasi ei olisi ongelmia ja inkluusiokouluun jos olisi? Itse en laittaisi lastani inkluusiokouluun vaikka hänellä olisi käyttätymisongelmia. Monelle vanhemmalle on suuri helpotus jos saa lapsensa tarkkikselle ongelmien ilmaantuessa.

VMP

Niitä ei tarvitse enää kutsua tukea tarvitseviksi oppilaiksi vaan voi käyttää naziman hyväksymää termiä: norsu, esim. Somalialaisia ja afganistanilaisia norsuja ei pidä päästää muissa posliinikaupoissa opiskelevien sekaan rikkomaan paikkoja eikä ainakaan levitellä näitä norsuja kaupungin muihin posliinikauppoihin.

Norsujen tuomiota posliineiden rikkomisesta pitäisi koventaa rasistisen tarkoitusperän takia koska valikoivat uhrinsa ei norsuista posliineista…

Last edited 1 vuosi sitten by VMP
Topi

Pitää palkata jokaiseen luokkaan 10 eritysiopettajaa ja sosiaalityöntekijää, rahat tähän voi ottaa vihreiden ja SDP:n puoletuesta. Haluaako kokoomus ja kepukin osallistua?

karttakeppi

Katsoin TV:stä tuota haastattelua, joka oli tyypillistä Taikaseinäuskovaisen liturgiaa.

Kaikki yhteiskunnan ongelmat kyllä poistuisivat jos olisi rajattomat resurssit. Vaan kun ei ole.

Oikein tai väärin

Ei ne ongelmat poistu millään resursseilla kuten Ruotsista nähdään. Ihmisten houkutteleminen ilmaisen rahan ja elätyksen perään ja heidän kohtelemisensa kuin vastuuttomia lapsina on se juurisyy.
P.S. Mistä johtuu sivuston älytön oikeinkirjoitusohjelma? Elätyksen se korjasi elämykseksi muutamaan otteeseen ja lapsina halusi olevan lapsia. Eikö tuota tarpeetonta ominaisuutta saa pois? Maksaako se?

T

Pahin asia maailmassa on tekopyhyys

Anonyymi

Ja valitettavasti se maksaa ja paljon!

XxX

Ja ylpeys

seant

Koko ongelman ydin on kodinhoito tuki, josta kepu ei halua luopua. Maahanmuuttajaperhe josta kumpikaan ei puhu suomea, ei kannata laittaa lasta päivähoitoon kun kodinhoitotuki pienenee. Sillä koko ongelmaa ei olisi, jos maahanmuuttajan lapsi osaa suomea kouluun mennessä. Tämän tosiasian on tunnustanut myös eräs Espoon päättäjä. Tähän esim. Norja panostaa, jokaisen ulkomaalais perheen lapsen on osattava norjaa mennessä kouluun eli heti lapsi 1-vuotiaasta lähtien päiväkoteihin oppimaan norjaa.
Se on päivän selvä asia lapsi, joka on luokassa eikä ymmärrä mitään opetuksesta, niin tulee aiheuttamaan häiriöitä. Ja mikä kustannussäästö ei tarvita ties kuinka monen kielen opettajia kouluissa.
https://www.lansivayla.fi/paikalliset/4522042

Murmeli

No ei kai se niin saa mennä, että suomalaisiktakin viedään kotihoidon tuki, kun matut..
Meillä mies oli kotihoidon tuella vuoden ja oli koko perheelle hyvä vuosi. Olisin ollut kyllä vihainen, jos tätä mahdollisuutta sen vuoksi, kun matut…

KURI JA KIPU

Se on rasismia pienentää tukia. Se on rasismia vaatia että lapsi suomessa osaisi suomea. Se on rasismia kutsua häiriköivää muslimilasta häiriköiväksi lapseksi. Kaikki on rasismia. Kaiken takana on rasismi. Muualta tulleet ovat 100% syyttömiä 100% tapauksissa jotka liittyvät mihinkään missään, syy on 100% rasismin.

Suomi Finland

Tukea taitavat tarvita aivan muut oppilaat kuin ne ’tukea’ tarvitsevat, mutta he tarvitsevat sitä juuri näiden ’tukea’ tarvitsevien oppilaiden takia.

Tarkkailuluokat ja apukoulut takaisin!

KURI JA KIPU

Eli miten saadaan häirikkökakarat kuriin? Halaamallako? Ei. Hakkaamalla sekä julkisesti nöyryyttämällä. ALA-ASTEELLA jo huom. Kepillä sormille ja lopputunniksi nurkkaan seisomaan. Jos nurkkaseisominenkin tuottaa vaikeuksia niin kaksi tuntia jälki-istuntoa, bonuksena seuraavana päivänä pitää ulkoa osata neljä virttä viisukirjasta ja lausua ne koko luokalle. Tämä toimi minulle ja muille 70-luvulla. Minä osaan vieläkin ne virret… En ole saanut traumoja, jopa minä tajusin että ihan oma vika että sormiin sattuu. Nykyään on niin saatanan NÖSSÖÄ ja VITUN LEPSUA että lapsista tulee kusipäitä ja öykkäreitä koska heitä ei kukaan käskytä eikä heille tule mistään mitään seuraamuksia. Bonuksena lapsista tulee tyhmiä, itsestään liikoja luulevia sosiaalisesti köyhiä paskapäitä.

Lina-täti

Ruotsin opetusministerinä on ollut non 2 metriä pitkä naiseksi leikattu mies jolla on isot tissit.

Nihil fit

”Puutteellinen resurssointi” on poliitikkojen käyttämää kapulakieltä, jolla ongelma yritetään länsimaistaa ja saada se vaikuttamaan helpommin ratkaistavalta. Olemme rauhallisessa Suomessa tottuneet siihen, että kun kylillä notkuva nuorisoporukka saa varttuneemman väen nostelemaan kulmakarvoja, kunnanisät resurssoivat nuorisotiloihin ja asia on hoidettu jne. Toisaalta 90-luvun lamasta lähtien raha on toisellakin tavalla sanellut politiikkaa. Meidät on sopeutettu siihen, että jollei budjetissa ole rahaa jonkin asian korjaamiseen, siihen on vain sopeuduttava. Sanapari ”puutteellinen resurssointi” siis sopeuttaa meidät siihen uuteen normaaliin, että sirkukseksi käynyt koululaitos ja laskevat Pisa-tulokset saadaan kuntoon, jahka valtiolla on rahaa. Tuo jahka merkitsee kuitenkin vuosia ja vuosikymmeniä, joiden aikana maahan ehtii muuttaa satojatuhansia, ehkä miljoonia, ihmisiä maista, joiden keskimääräinen ÄO liikkuu 50 – 90 välillä, joissa naisopettajia ei arvosteta, joissa käsitys. /..

Nihil fit

.. /. luonnontieteistä pohjaa koraaniin ja joista Eurooppaan hakeudutaan helpon elämän, ei pänttäämisen ja ponnistelun, toivossa.

”Puutteellinen resurssointi” kalskahtaa samalta kuin ”kaavoitus” alla olevassa lehtijutussa pääsyynä siihen, että maahanmuuttajat korostuvat työttömyysturvan sekä muiden sosiaalietuuksien saajina pk-seudulla. Toisaaltahan tilanne olisi toinen, jos v 2015 tulijoille olisi kaavoitettu Torniojoen rannalta hehtaari maata palautuskeskusta varten.

https://www.helsinginuutiset.fi/paikalliset/5361295#kommentit

Anonyymi

Jos budjetissa ei ole ollut rahaa siihen, tähän ja tuohonkin, otetaan velkaa. Niin se menee. Pitkä punakynä olisi saanut olla hallituksella viimeisenkin budjetin hyväksynnässsä, mutta kun ei! Tehtiin vaalibudjetti ja valtio rahoittaa kaikenlaista hömppää. Tulee mieleen esim. parin vuoden takainen tuki Flow-festivaalille, 780000 euroa. Näin toimii valtio, jossa tätä maata rakentaneilla vanhoilla ihmisillä ei ole enää varaa lääkkeisiin.

jorma

Mainio kirjoitus Rajamäeltä. Kiitos.

Takavuosina hehkutettiin Tukholman Rinkebyn koulun innovatiivisuutta. Viime aikoina ollut täysin hiljaista. Koulu on varmaan ihan kaaoksessa. Koraanikoulu menestyy paljon paremmin siellä.

Kukavaan

Koraanikouluista tämän verran.

”…alkeiskoulu, jossa pääasiallinen ja yleensä ainoa oppiaine on arabiankielisen Koraanin jakeiden ulkoa opettelu….. Koraanin vanhaa arabiaa ymmärtävät vain sitä erikseen opiskelleet.”
https://fi.wikipedia.org/wiki/Koraanikoulu

Siis lapset opettelevat tunnistamaan kirjoituksesta lauseita, joiden kieltä eivät ymmärrä mutta silti heidän on osattava lausua ne ääneen.

joo

Koraani 9:29 Taistele niitä (kristittyjä ja juutalaisia) vastaan, jotka eivät usko Allahiin eivätkä viimeiseen päivään eivätkä pidä sitä kiellettyä, minkä Allah ja Hänen lähettiläänsä ovat kieltäneet, eivätkä tunnusta totuuden uskontoa (vaikka he olisivat) Kirjan ihmiset, kunnes he maksavat Jizyan (muslimeille maksettavan suojelumaksu) alistuessaan ja tuntevat olevansa alistettuja.
Muslimi on al lahin orja eikä uskonnon tarkoitus ole ymmärtää lukemaansa vaan osata arabialaisia lauseita ulkoa.
Taitais olla parempi, että vihakirjaa ei luettaisi vaan kiellettäisiin länsimaissa.

Sakari Rajamäki

Kiitoksia!

Kukavaan

Jos mitä tahansa asioita hoidetaan siten, että tieten tahtoen ei haluta ottaa huomioon tosiasioita ja niiden esille tuominenkin kielletään, niin huonostihan siinä käy.

Kuinka hulluna pidettäisiin laivan kapteenia, joka ensitöikseen kieltäisi merikarttat syvyystietoineen.

Sakari Rajamäki

Niin karit ovat ikäviä asioita, joten mitä jos pyyhitäisiin ne pois merikartosita ja leikittäisiin ettei niitä ole.

ORC

Nimeni on Kari, joten jyrkästi vastustan tuota ehdotusta 🙂

Sakari Rajamäki

Aihetta sivuten eräs entisen Neuvostoliiton maassa asunut työkaverini on tukee Putinin hyökkäystä sotaan ja syypäitä Venäjän hykkäykseen ovat kuulemma Ukraina itse. Zelenski oli kuulemma idiootti kun ei suostunut neuvottelemaan Putinin kanssa. Nyt kun Venäjälle tuli liikekannallepano kaveri ja pelkää itse joutuvansa sotaan, koska on Venäjän kansalainen, ääni kellossa muuttui. Nyt Putinia verrataankin jo Hitleriin..

Tän takia monikulttuurisuuden kannattajien pitäisi ihan ehdotomasti muuttaa mamughettoihin. Monella ei suomalaisella ei ole edes mahdollista muuttaa niistä, jotta saisi lapsensa parempaan kouluun, mutta jollain Li Anderssoneilla ei tätä ongelmaa ole. Muutenkin noi kaikki YLEN asiantuntijat pitäisi pystyä haastamaan kunnolla, jotta niiden ajattelu kehittyisi.

Särmääjä

Suvakkipoliitikkojen, virkamiesten ja asiantuntijoiden kanssa on ihan turha tavallisen ihmisen käydä mitään keskustelua. Ne kuuluu paskaa tuottavaan koneistoon, jota vastaan pitää taistella kasvattamalla omaa joukkoa tai tuottamalla omaa sisältöä, jossa niitä itseään ja niiden juttuja ammutaan alas ja lyödään pöytään omaa juttua.

Last edited 1 vuosi sitten by Särmääjä
Sakari Rajamäki

Näinkin, mutta kyllä niitä kannattaa haastaa, koska on todennäköistä, että ne blokkaa tai pakenee paikalta. Esim. saan twitterissä korkeintaan kymmeniä tykkäyksiä twiiteilleni, mutta ku toin esiin, että Opetusministeri blokkas mut ku kerroin hänelle, että hänen kaltaisten ihmisten takia Suomeen tulee jatkuvalla syötöllä porukkaa joilta ei opiskelu suju tällä twiitillä olikin yli 300 tykkäystä.

Kyse on siitä, että ihmesiä kiinnostaa nähdä kun jossain tapahtuu jonku konfliksti tai väittely. Näin sanonut yliopistoila homotusta/transutusta vastustava Tapio Puolimatka ja siks hän oikein tietoisesti pyrkii haastamaan suvakkeja ja on saanut sillä paljon näkyvyyttä. Tähän viittaa myös se, että Tykkynen sai yli 300 000 katselu kertaa ku hän haasto elokapinallisleirissä olleet mielenosoittajat.

Särmääjä

Voihan sitä tietysti pallon heittää päin muuria niin sen takas kimpoominen voi herättää kiinnostusta enemmän kuin vain seisomalla muurin edessä, mutta itse muuriin se ei kuitenkaan vaikuta pätkääkään. Vasta sitten kun alat hakkaamaan muurista pois tiiliä yksi kerrallaan tai murrat siihen reiän niin voi alkaa tapahtumaan muutosta.
Ja tällä tarkotan nyt koneistoa, sillä twitterin kommentoijat ja katumaleksijat on yleensä yhtä pieniä kun sinäkin, mutta he vaan ovat koneiston puolella. Ja tietysti myös suomalainen koneisto on osa eurooppalaista ja eurooppalainen osa maailmanlaajusta koneistoa aina.

Last edited 1 vuosi sitten by Särmääjä
VMP

Koska olet tunnustautunut venäjän asiamies on kaikki puheesi paskaa….

Särmääjä

En ole kenenkään asiamies. Kutsutko myös sinimustien tyyppejä Venäjän asiamiehiksi kun eivät kannata Natoa, Zelenskya ja EU:ta vai mikä sen määrittelee?

Riku Laine

Inkluusio oli kaunis ajatus mutta ei toimiva.
Nyt sitten maksetaan siitä ja sen vahingoista.

Riku Laine

Yrittäkää väittää vastaan eipä taida onnistua.

Anonyymi

Onhan kommunismikin kaunis ajatus, mutta mitä se ollut muuta toteutuessaan kuin väkivaltainen ja ihmisoikeuksia törkeästi polkeva kansojen suuri keskitysleiri.

Sakari Rajamäki

Kommunistit ovat yleesä myös pahimpia suvakkeja. Se ei ole sattumaa, sillä heidän ajatusmaailmansa on lähellä toisiaan molemmilla on sortajat ja sorretut. Muni muu suvakkie kotkotuksista on kaunis ajatus, mutta toimii heikosti, Esim monikultturismi jossa, eri kultttuurit elävät sopusoinnussa keskenään ja kunnioittavat toistensa erilaisuutta. Todellisuus on taas painajaista, minkä saamme Ruotsista lähes päivittäin huomata.

Mites tapahtuisi jos vaikka joku lääkäri näkisi asiat niin kuin potilas ne haluisi nähdä, eikä toiminta perustuisi lainkaan faktoihin? Kukaan ei varmaan hyväksyisi tällaista toiminta tapaa, mutta miksi muissa asioisa kaikauniit ajatukset ohittavat faktat?

Last edited 1 vuosi sitten by Sakari Rajamäki
Särmääjä

Eiköhän pitkälti lääkärinkin nykyään pidä olla jo samaa mieltä jos läskiaktivisti sanoo että mun on hyvä olla näin niin ei saa tuomita tai varsinkaan kehottaa laihduttaan vaikka olisi sairaalloisen ylipainonen.

Last edited 1 vuosi sitten by Särmääjä
Sakari Rajamäki

AI niin tää on kyllä totta. Jos lääkäri kehoittaa laihdutamaan, niin se voi varman saada syytteen jostain syrjinnästä tai läskivihasta:)

Särmääjä

Inkluusiot, inklusiivisyydet ja integraatiot on pelkkiä ideologisia hienostotermejä suvakkien fantasioille.
Samaan ryhmään ei voi niputtaa muiden kanssa eikä keskenään kouluopetuksessa kehitysvammasia, luki/oppimishäiriöisiä ja häiriköitä. Kehitysvammasille oma ryhmä, häiriköille oma ryhmä ja luki/oppimishäiriöisille tukiopetusta ja enemmän panostusta kun toisille.

Last edited 1 vuosi sitten by Särmääjä
ORC

Se ei ollut edes kaunis ajatus. Se oli ajatus jossa ongelmaiset lapset jätetään heitteille ilman mitään tukea, ja ongelmattomat lapset laitetaan kärsimään siitä.

Musta tuntuu

Ruotsissa taas sekoillaan oikein huolella kun valtakunnansyyttäjä haluaa kriminalisoida kaiken älykkyysosamäärää koskevan keskustelun.
https://samnytt.se/riksaklagaren-kriminalisera-all-diskussion-om-iq/

ORC

”oavsett den grundar sig på fakta eller inte”… Neekeriä ei siis saa sanoa tyhmäksi. Mutta kuinkas tää menee Australian Aboriginaalien suhteen, joilla on erityiskohtelu juuri alhaisen IQ:n perusteella. Saako siitä keskustella? (Neekerit on pikkuisen fiksumpia kuin aboriginaalit). Herregud, sainko ny syytteen tästä paljastuksesta!!! No, sitten paljastan samaan syssyyn että Riksåklagaren Dagerling omaa älykkyysosamäärän 65, eikä osaa sitoa kengännauhojaan.

Lallukka

Tuntuu, että nykyisin koulujen asioita korjaillaan transupervoilulla sun muilla pride-mielevikaisuuksilla. Näillä eväillä kasvaa kuulkaa sellainen ”new generation”, että oksat poijjes!

Name

Systeemin vika tiedetään joten se on helppo korjata ?
Halutaanko se korjata on eri asia.
Kansa on hidasta huomaamaan että kusetus on käynnissä mutta toivottavasti korjaavat liikkeet ovat nopeampia.
Yksityiskoulut kasvattavat suosiotaan..pitäisi vaan saada joku valtio & yksityinen taho sponsaamaan jotta kaikki potentiaaliset hyväoppivaiset saataisiin pelastettua älämölöä suoltavien alisuorittajien seasta.

Sakari Rajamäki

Ylläen opettajat vastustavat jyrkästi inkluusiota. Loppuen lopuksi on niin ilmeistä ettei se tule toimimaan, että maalikkokin sen pystyy helposti ymmärtämään. Näin todellisuudesta vieraantuneet hyvesinglnaloijat tarvitsevat tuekseen maalittamislakeja jottei heidän korttitalonsa romahtaisi.

Ongelma on siinä, että suvakien pitää jonkin etuja ajaessaan tehdä sen jokun muun kustannuksella. Ei tässäkään tapauksessa varmasti kellään ole sitä vastaan, että käytös ja oppimishäirioisiä autetaan.

Samoin ei varmaan kellään ole sitä mitään vastaan, että henkilöille annetaan apua, joilla on identiteetti ongelmia omasta sukupuolestaa, mutta uusi traslaki, jossa sukupuolesta tulee vain ilmoistus asia tulee varmuudella aiheuttamaan harmia naisille. Nyt kuka tahansa saa luvan mennä naisten pukuhuoneeseen vaihdettuaan sukupuolensa pelkällä hiiren klikkauksella.

Eikä humannitaarinen auttaminenkaan keräisi niin paljon vastustusta jos se tehtäisii paikan päällä 1/2

Sakari Rajamäki

2/2 Sillä nyt kun haittamamut tuodaan tänne ne vääjäämättä purevat auttajaansa käteen.

Kaiken lisäksi edes tällaiset järjestelyt eivät edes auta niitä joita sen pitäisi auttaa. AInakin inkluuusiossa kärsivät myös erityisoppilaat, koska eivät saa riittäästi tukea. Samoin auttaminen paikan päällä on vähintään kymmenen kertaa kustannustehokkaampaa.

Alpertti

Helpoin ratkaisu on tosiaankin tehdä kouluttautumisesta vapaaehtoista, peruskoulu mukaan lukien. Kun kaikki eivät kuitenkaan osaa mitään Suomen kotimaista kieltä, eikä opetusta pystytä järjestämään niillä kymmenillä kielillä, joita Suomessa puhutaan, niin selvähän se on, että jostain pitää luopua. Jos joku esimerkiksi on sitä mieltä, että hänelle riittää koraanikoulu, hän käyköön silloin vain koraanikoulun.