Pt-median videoraportti Solnan torstai-iltaisesta räjähdyksestä

Kävin paikanpäällä Solnassa katsomassa eileiltaisen räjähdyksen jälkiä. Poliisi oli eristänyt ison alueen teknistä tutkintaa varten ja koko kerrostalo, eli ainakin kolmisenkymmentä huoneistoa oli evakuoitu.

Video paikanpäältä kuvattu hetki sitten:

 

Paikalla oli kymmeniä partiopoliiseja ja poliisin teknisen tutkinnan autoja. Kypäräpäisiä poliiseja meni sisään ja ulos rappuun, jossa räjähdys oli tapahtunut. Jututin muutamalla sanalla paikalla olleita ihmisiä, joista monet olivat epäuskoisia mitä on tapahtunut. Varsinkaan kun kyseinen alue ei varsinaisesti ole mitenkään profiloitunut miksikään ongelma-alueeksi.

Yksi suomenkielinen vanhus ihmetteli tapahtumaa, mutta ei selvästi käsittänyt mitä oli tapahtunut. Rouvan ruotsalainen mies epäili kaasuräjähdystä, joka ei kuitenkaan ole mahdollista. Tai tietenkin jos pommissa on käytetty jollain tavalla kaasua.

Nuori ruotsalainen nainen, jolla oli lastenrattaat, kyseli poliisilta milloin on mahdollista päästä käymään asunnossaan, mutta poliisi antoi naiselle puhelinnumeron ja pyysi soittamaan tutkinnanjohtajalle. Asuntoihin ei toistaiseksi päästetty ketään. Evakuoiduille asukkaille on osoitettu erilaisia hätämajoituksia.

Rappu, jonne pommi on viety, on tuhoutunut maatasosta useita kerroksia ylöspäin. Huoneistojen ovia on räjähtänyt paineaallon seurauksena sisään huoneistoihin. Ensimmäisen kerroksen yhden rappukäytävän parvekkeen etuseinä oli pullahtanut ulospäin. Vastapäisen talon maatason ikkunoita oli rikkoontunut, mutta aikaisemmista tiedoista poiketen ikkunoita ei ole kilahdellut ympäriinsä.

Paikalla ollut poliisihenkilö kertoi, että räjähdyksen voima on ollut suuri. Räjähdyksen ääni on kuulunut ympäri Tukholman länsi- ja pohjoispuolta. Poliisi ei ottanut kantaa räjähdyksen syyhyn vaan kertoi, että asiaa tutkitaan ja siitä tiedotetaan kun tutkinta on saanut tuloksia.

Räjähdyspaikka on Solnan kaupunkiin kuuluvassa Huvudstan kaupunginosassa. Solna on tullut tunnetuksi aiemmin ns. hautausmaakidutuksesta, jonka tekopaikka sijaitsee muutaman kilometrin päässä nyt räjähdyspaikasta.

Asiasta aiemmin:

Solnassa viritettiin kerrostaloon pommi, nyt koko talo uhkaa romahtaa

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.