Pt-median videoraportti Solnan torstai-iltaisesta räjähdyksestä

Kävin paikanpäällä Solnassa katsomassa eileiltaisen räjähdyksen jälkiä. Poliisi oli eristänyt ison alueen teknistä tutkintaa varten ja koko kerrostalo, eli ainakin kolmisenkymmentä huoneistoa oli evakuoitu.

Video paikanpäältä kuvattu hetki sitten:

 

Paikalla oli kymmeniä partiopoliiseja ja poliisin teknisen tutkinnan autoja. Kypäräpäisiä poliiseja meni sisään ja ulos rappuun, jossa räjähdys oli tapahtunut. Jututin muutamalla sanalla paikalla olleita ihmisiä, joista monet olivat epäuskoisia mitä on tapahtunut. Varsinkaan kun kyseinen alue ei varsinaisesti ole mitenkään profiloitunut miksikään ongelma-alueeksi.

Yksi suomenkielinen vanhus ihmetteli tapahtumaa, mutta ei selvästi käsittänyt mitä oli tapahtunut. Rouvan ruotsalainen mies epäili kaasuräjähdystä, joka ei kuitenkaan ole mahdollista. Tai tietenkin jos pommissa on käytetty jollain tavalla kaasua.

Nuori ruotsalainen nainen, jolla oli lastenrattaat, kyseli poliisilta milloin on mahdollista päästä käymään asunnossaan, mutta poliisi antoi naiselle puhelinnumeron ja pyysi soittamaan tutkinnanjohtajalle. Asuntoihin ei toistaiseksi päästetty ketään. Evakuoiduille asukkaille on osoitettu erilaisia hätämajoituksia.

Rappu, jonne pommi on viety, on tuhoutunut maatasosta useita kerroksia ylöspäin. Huoneistojen ovia on räjähtänyt paineaallon seurauksena sisään huoneistoihin. Ensimmäisen kerroksen yhden rappukäytävän parvekkeen etuseinä oli pullahtanut ulospäin. Vastapäisen talon maatason ikkunoita oli rikkoontunut, mutta aikaisemmista tiedoista poiketen ikkunoita ei ole kilahdellut ympäriinsä.

Paikalla ollut poliisihenkilö kertoi, että räjähdyksen voima on ollut suuri. Räjähdyksen ääni on kuulunut ympäri Tukholman länsi- ja pohjoispuolta. Poliisi ei ottanut kantaa räjähdyksen syyhyn vaan kertoi, että asiaa tutkitaan ja siitä tiedotetaan kun tutkinta on saanut tuloksia.

Räjähdyspaikka on Solnan kaupunkiin kuuluvassa Huvudstan kaupunginosassa. Solna on tullut tunnetuksi aiemmin ns. hautausmaakidutuksesta, jonka tekopaikka sijaitsee muutaman kilometrin päässä nyt räjähdyspaikasta.

Asiasta aiemmin:

Solnassa viritettiin kerrostaloon pommi, nyt koko talo uhkaa romahtaa

Subscribe
Notify of
guest
21 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Daavidin poika
Daavidin poika
23.9.2022 17:44

Mikä lienee sitten syy siihen, että tämän kerrostalon on pitänyt räjäyttää lunastuskuntoon.? Onhan se nyt järkyttävää, että syyttömät vuokralaiset joudutaan lähettämään pois kodeistaat.

Johan Steel
Johan Steel
23.9.2022 18:03

On tämä kyllä ihanaa, tämä uusi kulttuuri.

Ville
Ville
23.9.2022 18:32
Vastaa...  Johan Steel

Kelaa, tätä ne saman heimon globot ja perässä hiihtelijät meillekin tänne hamuaa. Mutta niitten NATO on hyvä juttu. Pakko olla, onhan niitten media sitä meille hehkutellut.

Make’s perfect sense
Make’s perfect sense
23.9.2022 21:20
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Liittyy. Venäjä ja Nato-maat sotivat nyt Ukrainassa. Molemmat osapuolet pyrkivät voittamaan heikentämällä vastustajaa sotilaallisesti ja taloudellisesti. Venäjä selvästi valmistelee nyt vastaiskua jossa se aiheuttaa laajan nälänhädän arabimaihin ja afrikkaan. Seurauksena on konflikteja ja Eurooppaan suuntautuva kansainvaellus… jota Soros ja Ryssos tottakai rahoittaa – Yksi 30 hengen moottorikumivene kun maksaa 1000 euroa mutta kyydissä matkustavat 30 matua maksavat Euroopan maille 10-30 miljoonaa. Totta kai se on ryssälle kannattavaa. Lähetä miljoona matua eurooppaan ja euroopa saa puolen biljoonan kustannukset rasitteekseen… ja Solnan pommin kaltaisia rappukäytäväpommeja & pommittajia, raiskaajia, ryöstäjiä ja huumekauppiasjengejä.

Niinpä Venäjän kannattaa nyt maksimoida matujen lähtömaiden nälänhätä ja varustaa salakuljetuskoplat 1000 euron moottorikumiveneillä, hajottaakseen Nato-maiden yhtenäisyyden Ukrainan aseistamiseksi.

No nyt, no nyt
No nyt, no nyt
23.9.2022 18:07

Tulee mieleen ne alkuajat kun kävit kuljeskelemassa sielä päiväkodin luona missä oli pika-parakkia maahantulijoille. Ja niitä juna-aseman videoita nousee muistojen syövereistä…

Make’s perfect sense
Make’s perfect sense
23.9.2022 19:06

Hieno reportaasi PT-median sisällissotakirjeenvaihtajalta.

Prozac
Prozac
23.9.2022 19:21

Matut vaan yrittäneet saada kookospähkinän rikki “on talo pilalla, ja kuoppa tilalla, mutta kookospähkinä on ehjä vaan” ennusti jo nummisen mauri antero aikoinaan.

Lähdeaineisto
Lähdeaineisto
23.9.2022 21:18

Eikö tuolla ole vielä “ruskaa”, vai onko stadis satanu liian vähän vettä, kun vertaa?

Kalle Kustaa
Kalle Kustaa
23.9.2022 22:50

Asuuko rapussa ketään potentiaalista kohdetta?

Waltsu
Waltsu
23.9.2022 23:24

Ai siellä oli paikalla joku suomenkielinen vanhus… Hmmm… ettei vaan olisi jonkun finnjäävelin pontikkapannu räjähtänyt ja taas rassistit syyttävät viattomia muunmaalaisia maahanmuuttajia…

Dickie
Dickie
24.9.2022 03:26

joo.. siinäpähän evakuoivat, mutta minne? kun koko maa on total shit ja pikipäistetty

Hipsteriassakin tussahti.
Hipsteriassakin tussahti.
24.9.2022 03:33

Södermalmillakin pamahti pommi, Barnängsgatanilla, noin klo 24 eli 00.00 eli 3,5 tuntia sitten. Ja taas jouduttiin ihmisiä evakuoimaan, noin 20 kpl. Lieneekö tämä kosto Solnan pommista?

Mr.Reese
Mr.Reese
24.9.2022 05:56

Viime yönä oli taas tussahtanut joku kerrostalon aula, tällä kertaa Södermalmilla.

Vitt...Stadilainen
Vitt...Stadilainen
24.9.2022 11:08

Hienoa duunia Pave!

Nyt täytyy kyllä ensi tilassa laittaa vähän lukupakettipätää tämän johdosta!

Laittakaahan muutkin! Muistakaa tukea uusmediaa! Pienilläkin summilla on merkitystä ja JOKAISELTA täytyy edes välillä löytyä edes 5€!!!

Särmääjä
Särmääjä
24.9.2022 11:38

Eiköhän siellä joku jengiählämöintien poliisi tai oikeuden todistaja asu.

Lallukka
Lallukka
24.9.2022 14:52

Wattu, tuohan voisi olla kenen vaan meiden Suomalaisenkin alakaupungista se tuo tapahtuma. Toivotaan parasta ja pelätään pahinta!