Solnassa viritettiin kerrostaloon pommi, nyt koko talo uhkaa romahtaa

Tukholman naapurikunnassa Solnassa tehtiin torstai-iltana kunnon pommi kerrostalon eteisaulaan. Henkilövahinkoja ei tullut, mutta pommi vaurioitti talon purkukuntoon ja jonkinlainen romahdusvaara on olemassa.

Räjähdys tapahtui klo 22.45 Solnan Huvusdtan kaupunginosassa Bygatanilla. Räjähdys oli todella voimakas, sillä räjähdysääniä on raportoitu 10 km päästä. Noin parin kilometrin säteellä ikkunat ovat helisseet ja tuntui kuin pieni maanjäristys olisi tapahtunut.

Pt-median Solnan kirjeenvaihtaja kertoo:

– Räpläsin kännykkää ja tasan kello 22.45 kuului valtava pamahdus. Ilmiselvä rähähdys ja muutama sekunti sen jälkeen ikkunat helisivät monta sekuntia. Käsitin sen olevan paineaalto. Tuntui kuin koko kerrostalo olisi heilahdellut.

 

Kaikki lähialueen talojen ikkunat kilahtelivat rikki. Kerrostalon rappukäytävä näyttää kuin se olisi joutunut kranaattitulituksen kohteeksi. Eräs sotilasasiantuntija sanoo, että kyseessä on muu pommi kuin käsikranaatti.

Pommi oli luultavasti viritetty ensimmäiseen kerrokseen, mutta paineaallon voimasta koko rappukäytävä on tuhoutunut. Poliisi kertoi tiedotustilaisuudessa, että koko talo evakuoitiin illalla, koska pelastuslaitos arvioi talon rakenteiden vaurioitumisen aiheuttavan mahdollisen romahduksen.

 

Alamaailman mukaan toistaiseksi ei ole tullut esiin mitään sellaista tietoa, joka valaisisi hieman mistä on kyse. Myöskään poliisi ei ole osannut ottaa kantaa tapahtuman motiiveihin. Huvudsta ei varsinaisesti ole mitään kehitysmaaghettoa, vaan ihan tavallista kerrostaloaluetta.

 

Subscribe
Notify of
guest
29 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Dickie

Pojat on poikia. onko Stuckholman pörssis mittään ikkunan valmistajia ostettavana? Entä Securitas? onko nekin pelkkiä pellejä?

Vuosikymmenien munaukset

Ennen vanhaan Ruotsissa oli me- henki, yhteishenki, yhteisöllisyys. Puhallettiin samaan hiileen. Matuvyöry on pilannut Ruotsin ja saanut paikalliset gangstatkin entistä pöljemmiksi. Tekijä lienee matukka ja/tai joku MC-jengiläinen.

Näin siinä sitten käy kun poliitikot antavat yhteiskunnan ja yhteishengen mennä piloille. Kiitos kuuluu varsinkin Reinfeldtille ja Löfvenille jotka puhuivat paljon ja saivat paljon aikaan. Pahaa nimittäin.

T

Syytä äänestäjiä, älä poliitikkoja. Demokratian juuriongelmana on se että väestön pääosa on tyhmää ja heikkoa lammasmassaa, jota kiinnostaa lähinnä leipä ja sirkushuvit.

Pelokasta vanhuutta vaan!

Hallituksen tärkein tehtävä on maan TURVALLISUUS, niin ulkoinen kuin sisäinenkin.

Reinis ja Lövis valittiin JOTTA he pitäisivät hyvää huolta omasta kansastaan mutta he päättivätkin tehdä aivan päinvastoin. Luulivat että tulisivat jäämään historiaan SUURINA VALTIOMIEHINÄ, Nobelin rauhanpalkintokin voisi kukaties tupsahtaa kuten Mahtisaarella.

mari

Aivan. Ei Ruotsin sisällinen turvallisuus ole äänestäjien käsissä (riippumatta äänestystuloksista), vaan poliitikoilla on tässä suurin vastuu.

Valtiovallan tehtävä on aina taata kansalaisten turvallisuus, äänestyskäyttäytymisestä huolimatta tai riippumatta.

T

Valtavirtapoliitikot ovat luoneet nykytilanteen, silti saavat toimilleen noin 80% mandaatin, joten kyllä minä itse syyttäisin tätä 80 prosenttia.

Ennen vaaleja ja jälkeen

Poliitikot keksivät kaikki tyhmimmät juttunsa vasta sen jälkeen kun ovat tulleet valituiksi.

Ei kukaan sano vaalikampanjoidessaan:
”minä aion päästää 200.000 matua maahan heti kun pääsen valtaan”
tai
”rajamme tulee vuotamaan kuin seula ja joka vuosi otamme myös tuhansia omaisia ilmaisen elätyksen piiriin”.

Ruotsissa sininen blokki voitti ja punainen hävisi. Kunnissa Miljööpuolue on lentänyt ulos kunnanhallituksista melkein joka kunnassa.

T

Äänestäjät ovat mielestäni velvoitettuja tutkimaan historiaa. Historiasta selviää että moderaatit ja demarit ovat vastuussa nykytilasta

T

Äänestäjillä on ollut jo hyvin monta vuotta aikaa arvioida toteuttaako hallitus asioita x, y ja z. Eli käytännössä moderaatit ja s. demokraatit ovat jo pitkään olleet ne, jotka ovat muodostaneet hallituksen. Nämä 2 puoluetta ovat epäonnistuneet turvallisuuden luomisessa, joten silloin äänestäjien tulisi muuttaa äänestyskäytöstään.

Alpertti

Muistathan kuitenkin, että oma kansa ensin -ajattelu on vahingollista.

Anonyymi

Sama tilanne Suomessa.

lohikiärme

Siinäpä kivoja naapureita.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Toi on ihan oikein meille (kollektiivisesti) lampaille. Jos on vuodesta toiseen tyhmä lammas, jatkaa samalla tavalla kuin aikaisemmin. Hei demarit Suomaliassa , pian saa taas vappusatasia. Vai suliko ne(kin) Uniperiin. Haistakaa v…tu tyhmät kanssaihmiseni, olette ansainneet kaiken paskan joka nyt rupeaa realisoitumaan. Toivottavasti ensi talvi on oikein helvetin kylmä. Sähkökatkojen pimentämässä kämpässä on kiva ihmetellä ennätyksellisen suuria sähkölaskuja. Toivottavasti kämppäkin kylmenee jääkaapin lämpötilaan, jolloin ylihinnoitellut elintarvikkeetkin säilyvät paremmin.Mukavaa talven odotusta kaikille idiooteille , jotka olette osallisina tähän p..kaan.

mari

Tarkoitatko että pt-mediaa lukevista kommentoijista suurin osa äänestää järjestelmäpuolueita? Jos katsot Paavon galluppia ”mitä puoluetta äänestäisit Suomen seuraavissa eduskuntavaaleissa” ovat perussuomalaiset ylivoimaisessa johdossa joten on mielestäni epäreilua syyttää ”lammasmaisia äänestäjiä”. Ja miten sinä et ole syyllinen tähän ”p.kaan?? Mitä puoluetta tai puolueita olet äänestänyt?

T

Ruotsin ongelmat ovat olleet näkyvillä jo monen monta vuotta. Silti noin 80% ihmisistä äänestää puolueita, jotka ovat olleet luomassa niitä.

Ennen vaaleja ja jälkeen

Et ole tainnut lukea vaalitulosta 11.9.2022?

T

Luin. SD sai noin 20% äänistä.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Oletko tutustunut IPUun ? Vuosia äänestin IPUa. Sitten oli pitkä tauko äänestämisessä. Turhauduin 90- luvun lamavuosina. Kaikkia valtapuolueita pidin täysipaskoina , kuten nytkin. Vasemmiston työväenpuoleet eivät enää ajaneet työväestön asioita. Persujen jytkyä olin tekemässä. Petyin siihenkin. IPUa äänestin sen jälkeen. Taitaa seuraavaksi olla Vapauden Liitto minun juttuni. En katso itse osallistuneeni paskan rakentamiseen.

Anonyymi

Älä yleistä kirjoittamalla ”me”! Hallitus ei tälläkään hetkellä edusta kuin korkeintaan puolta suomalaisista. Toinen puoli on täysin eri mieltä, mutta näin toimii demokratia ja syyttömät kärsivät. On lisäksi niin ihanan globaali tämä maailma, että Suomessakin sähkön hinta määräytyy maakaasun hinnan mukaan, koska on niin älytön asia keksitty kuin sähköpörssi. Maakaasua ei Saksa enää saa, Uniper on kansallistettu ja suomalaiset maksavat saksalaistenkin laskuja. Hieno asia tämä Saksan vihreitten energiewende ja mikä pahinta, Suomi komppaa täysillä. Maailman kunnianhimoisimmasta ilamstopolitiikasta ei luovuta, sen on Marin selvästi sanonut! Kuka tai mikä meitä auttaisi, kun omat päättäjät vain lisäävät kiviä rekeen?

No nyt, no nyt

No nyt alkaa olla yritystä. Nyt on jokukäynyt kertomassa monako kosanipulloa sinne rappusten alle kannattaa laittaa. Eiköhän se tieto tästä leviä hyvinkin nopeasti. Saavat uudempia asuinneliöitä vanhempien tilalle.

heee

SaaS nähdä koska sama suomaliassa? Mystisesti katosi joitain vuosia sitten paaalljon kaasupuolloja ympäri suomaliaa, eikä ole uutista silmiin osunut, että rikokset olisi ratkaistu.

mari

Nythän on myös Ruotsissa rikottu aiemmat ennätykset uhrien määrässä mitä tulee kuolonuhreihin, 48 kpl, ja elämme vasta syyskuuta. Aiempi ennätys oli 45 ”kaatunutta” kirjoittaa SVT.

Loppuvuoteen mennessä luku saattaa olla jopa 60 uhria tai ylikin.
Muistaakseni Paavo jossakin kirjoituksessa jo ennakoi, että ennätys menee rikki jo syksyn aikana. Niinkuin nyt sitten kävi.

Valtaosa ampumistapauksesta tapahtuu rikollisten kesken tietää joku tyyppi SVT:n haastattelussa. Missään muussa eu-maassa ei ole vastaavaa nousua henkirikosten tai pikemminkin ampumistapausten suhteen tapahtunut, paitsi Ruotsissa.

Loppuvuodesta lukema on huitelee siinä 60 uhrin tienoilla, ehkä jopa hieman enemmän.

Lisäksi pommit paukkuu ympäri Ruotsin maata kuten nyt äskettäin Tukholman lähiössä. Koska kovia otteita ei ole tiedossa, mikään ei tule muuttumaan.

T

Koska äänestyskäytös ei muutu, mikään ei tule muuttumaan. Jos vaikka 70% äänestäisi AfS -puoluetta, asioita alettaisiin ratkomaan. SD on nykytilanteessa ”too little, too late”.
Virosta ja Puolasta voi ottaa mallia, siellä ihmisiltä löytyy selkäranka.

Alpertti

Ruotsi on edelleen kuitenkin turvallinen maa. Murhaustaajuudella mitattuna paljon turvallisempi kuin Suomi.

mari

Ruotsi turvallinen maa? Raiskauksia neljä-viisi kertaa enemmän kuin Suomessa. Murhatilastoissa Ruotsi jää vielä nippa nappa Suomen jälkeen mutta tällä kehityksellä kyllä sekin rajapyykki saavutetaan. Etenkin tuo Ruotsin kammottava raiskaustilastot aiheuttaa sen ettei satunnaiset turistit sekä tietenkin ruotsalainen kantaväestö lähinnä naiset tietävät hyvin miltä alueelta pysyä erossa. Ruotsi turvallinen maa? Oletko Alexander Stubbin suuri ihailija? Minä ennen Helsingistä poismuuttoa uskalsin kävellä vielä keskustassa ja muutamilla muilla alueilla, mutta Tukholmassa en etenkään pimeän tullen kyllä suostu kävelemään kuin todella tarkkaan valituilla alueilla. Ruotsissa myös muslimitytöt lentelevät paljon useammin kerrostalojen katolta ja parvekkeillta kuin Suomessa. Sama se oikeastaan. Matut tekee mitä lystää molemmissa maissa vihervasemmiston erityisessä suojeluksessa.

Kaksoiskansalainen

Ei Ruotsissa ole kohta ruotsalaisia lainkaan, että tällaista politiikka sontaa täällä.

[…] Solnassa viritettiin kerrostaloon pommi, nyt koko talo uhkaa romahtaa […]

Anonyymi

Miksi Suomi ei alkaisi houkutella kantaruotsalaisia tänne? Monin paikoin rannikoilla kielikin olisi tuttua ja saisimme tänne valmiiksi koulutettua väkeä, jolla on sama kulttuuri ja uskonto. Tilanne voisi olla win-win, työvoimaa meille ja rauhallisempi yhteiskunta heille. Tai ainakin niin kauan, kun ei vielä olla samassa kaaoksessa… No, taitavat suunnata mieluummin vaikka Tanskaan, jossa jo osataan toimia ja meillä jatkuu väen haaliminen kehitysmaista.

Jupi

Kyllä mekin nuorena tehtiin monesta pienistä yksi isompi paukku mut ei sentään saatu tuollaista jälkeä aikaiseksi