Solnassa viritettiin kerrostaloon pommi, nyt koko talo uhkaa romahtaa

Tukholman naapurikunnassa Solnassa tehtiin torstai-iltana kunnon pommi kerrostalon eteisaulaan. Henkilövahinkoja ei tullut, mutta pommi vaurioitti talon purkukuntoon ja jonkinlainen romahdusvaara on olemassa.

Räjähdys tapahtui klo 22.45 Solnan Huvusdtan kaupunginosassa Bygatanilla. Räjähdys oli todella voimakas, sillä räjähdysääniä on raportoitu 10 km päästä. Noin parin kilometrin säteellä ikkunat ovat helisseet ja tuntui kuin pieni maanjäristys olisi tapahtunut.

Pt-median Solnan kirjeenvaihtaja kertoo:

– Räpläsin kännykkää ja tasan kello 22.45 kuului valtava pamahdus. Ilmiselvä rähähdys ja muutama sekunti sen jälkeen ikkunat helisivät monta sekuntia. Käsitin sen olevan paineaalto. Tuntui kuin koko kerrostalo olisi heilahdellut.

 

Kaikki lähialueen talojen ikkunat kilahtelivat rikki. Kerrostalon rappukäytävä näyttää kuin se olisi joutunut kranaattitulituksen kohteeksi. Eräs sotilasasiantuntija sanoo, että kyseessä on muu pommi kuin käsikranaatti.

Pommi oli luultavasti viritetty ensimmäiseen kerrokseen, mutta paineaallon voimasta koko rappukäytävä on tuhoutunut. Poliisi kertoi tiedotustilaisuudessa, että koko talo evakuoitiin illalla, koska pelastuslaitos arvioi talon rakenteiden vaurioitumisen aiheuttavan mahdollisen romahduksen.

 

Alamaailman mukaan toistaiseksi ei ole tullut esiin mitään sellaista tietoa, joka valaisisi hieman mistä on kyse. Myöskään poliisi ei ole osannut ottaa kantaa tapahtuman motiiveihin. Huvudsta ei varsinaisesti ole mitään kehitysmaaghettoa, vaan ihan tavallista kerrostaloaluetta.