Dagestanissa isoja mellakoita, liikekannallepanoa ei hyväksytä – maa natisee liitoksistaan

Venäjään kuuluvassa Dagestanissa on ollut laajoja mielenosoituksia ja mellakoita, kun ihmiset ovat osoittaneet mieltään Moskovan määräämää liikekannallepanoa vastaan. Dagestaniin odotetaan nyt lisääntyviä mellakoita.

Venäjä yrittää käyttää liikekannallepanossa ja sotapalvelukseen astumisen määräyksessä hyväkseen vähemmistökansoja. Jo aiemmin on tiedetty, että esim. burjaatteja on viety enemmän tai vähemmän väkisin Ukrainaan. Dagestanissa on tiedetty, että sieltä tullaan viemään tykinruuaksi iso osa aikuisikäisistä miehistä ja mellakka on valmis.

 

Pääkaupungissa Makhachkalassa on ollut suuria tuhansien ihmisten mielenosoituksia ja mellakoita, joissa ihmiset ovat rähinöineet palvelukseenastumismääräyksiä jakelevien poliisien kanssa. Yksin lauantain aikana ainakin 700 ihmistä otettiin kiinni. Poliisi on jopa ampunyt väkijoukkoon ja muutenkin kiinniotettuja on pahoinpidelty. Myös kyynelkaasua on ammuttu melko reippaasti.

Miesten lisäksi naiset ovat suurella joukolla vastustaneet Dagestanin liittymistä osaksi Ukrainan sotaa. Naiset ovat kritisoineet, että miksi heidän puolisot ja pojat viedään Ukrainaan tapettavaksi, vaikka heillä ei ole mitään tekemistä Venäjän sodan kanssa. “Me emme hyökkää Ukrainaa vastaan, se on venäläisten sota”.

 

Poliisi on kuitenkin saanut kiinni tuhansia miehiä, joita on alettu pakkosiirtämään kohti Ukrainaa sotilaskuljetuksilla. Jotkut ovat päättäneet paeta suoraan ja tietojen mukaan heitä on lähtenyt liikkumaan kohti Georgiaa ja myös Suomi mainitaan.

Dagestan on lähes täysin islamilainen maa, joka on tehnyt aikoinaan kovaa vastarintaa pakkoliitoksesta Venäjään.

Notify of
guest
63 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Kukavaan

Jos Dagestanista tulee liikekannallepanoon vedoten turvapaikan hakijoita Suomeen, syy on muu kuin liikekannallepano. Dagestanilla on maarajaa Azerbeidzanin kanssa ja meren toisella puolella on Turkmenistan.

Pieni määrä

Pitää oikein ihmetellä ihmisten reaktioita. Joukkoja on nyt noin 200 000. Kaikki palkollisia sotureita koska Venäjän laki ei salli varusmiesten viemistä maan rajojen ulkopuolelle sotimaan. Toista on mm. USA:ssa.

Mutta joo… Nyt siis haetaan 300 000:tta lisämiestä. Se että nyt rintamalla on noin 60 000 miestä ja huollossa 140 000 miestä on sinänsä jo merkityksellistä. Nyt 300 000:nen tehtävänä on täydentää rintamamiehitys 200 000:een ja toinen puoli huoltoon sekä rotaatioon.

Ja tämä ~500 000:tta on palkollisia sotilaita ja/tai sotilaita joilla on ammattikokemusta. Ei siis varusmiehiä eikä kokemattomia. Määrä on noin 1% reservin koko vahvuudesta.

Montako “sotaa pakoon” tullutta on jo Suomessa. Ja huom. Nyt haetaan ammattisotilaita ja/tai sotilaita joilla on taistelukokemusta!!!

Mitenkähän Suomessa käy kun liikekannallepano julkaistaan? Kuinkahan täynnä Vikin-linja on?

Qroquius Kad

Kak bumaga vot bumaga, kaka praktika vot praktika, sanoo örkki.

Eipä Ryssä ole vähääkään välittänyt lakiensa kirjaimesta eikä hengestä, vaan Ukrainaan on lähetetty alusta asti hyvänlaiset määrät asevelvollisia alokkaita kaatumaan Johtajan suuruudenhulluuden ylläpitämiseksi.

mari

Ei Venäjä pysty millään saamaan kasaan 300 000 sotilasta. Korkeintaan 100 000, jos edes sitäkään ja suurin osa, ellei lähes kaikki heistä on kokemattomia ja nekin pitäisi jotenkin kouluttaa mikä on pitkä prosessi. Ukrainalla taas on sotilaita joilla on runsaasti kokemusta. Sen myös nämä nyt rintamalle määrätyt tietävät hyvin koska tuppaavat jokaiseen lentokoneeseen jolla pääsee Venäjältä pois. Putin on hävinnyt tämän sodan. Nyt hän vain yrittää pitkittää väistämätöntä joka on edessä ennemmin tai myöhemmin.

Ruska Pasahtaa

Suomeen tullaan sotilasvelvollisuuksia pakoon kautta maailman, miksi ei myös entisen neukkulan nuoret miehet. Tervetuloa vain kaikki valkoiset. Muslimit ja nyejkerit vittuun tietty.

Moonman

Ei yhtään ketään Suomeen. Helsingin keskusta muistuttaa jo tuota dagestanin toria; puliveivaajia, katumuusikoita, huumekauppiaita, varkaita, jenginuorukaisia, tappelevia taxi-afrikaanoja ja kaapuakkoja

m.m

Suomeen ei yhtään enempää Venäjän pelinappuloita, joita Putin & co voivat sitten halutessaan tulla “vapauttamaan”…

mari

Venäjä on jo käytännössä hävinnyt aloittamansa sodan. Putinilla ei enään kunniallista ulospääsyä ole raukkamaista sodasta jonka HÄN aloitti. Useimmilla Venäjä-faneilla unohtuu se tosiseikka, että se oli nimenomaan Venäjä joka hyökkäsi viattoman naapurin kimppuun. Joskus kuulee järjettömiä perusteluita, onhan Ukrainassakin korruptiota, mutta mitä sillä on väliä? Ei mikään maa ole täydellinen. Lopputulos on kuitenkin se, että Venäjä tämän typerän sodan aloitti ja se siitä tulee vielä maksamaan.

Lopuksi:minä kuulemma postailen jatkuvasti tänne kasvokuvia. Tosiasiassa olen postannut vain 1 ainoan kasvokuvan miesvaltaisen foorumin iloksi, nähtävästi se ei miellytä kaikkia. Ehkei kaikki lukijat tykkää naisista.
Piruuttani 2.kuva, n.10v vanha enkä olisi muuten postannut, mutta kun olen ‘jauhonaama’ saamani palautteen mukaan.

Amorosamente para ti Huru-ukko 💜

Tiedä viitsinkö enää kommentoida, jatkuvaa riitelyä, Putin-faneja yms.mut Paavo on tämän kaiken yläpuolella. Besos PTmedia

_verlag edit [17381176] (4).jpg
mari

Grazie! Sääli, että näin tasokas uutissivusto kärsii tyhjäpäistä kommentoijista, ei tietenkään kaikki mutta tiedät ketä tarkoitan. Enkä toki viittaa saamaani kritiikkiin, pskat minä siitä, vaan lähinnä Ukrainan sotaan koskeviin uutisiin.
Tuntuu, että Putkosen lailla ajattelevat heräävät heti kun näkevät Paavon kirjoittavan uutisen Ukrainan sodasta, ja johan silloin alkaa punaista alapeukkua vilisemään. Käsittääkseni olet karsinut näitä kommentteja melkolailla, mutta siitä huolimatta niiden runsaudenpaljous pistää silmään. Mutta ei siinä, antaa hörhöjen mellastaa. Jatketaan me niin kuin ennenkin. Harkitsen edelleen jatkanko täällä vai en, olen tähän mennessä saanut kehotuksen painua Tinderiin, ja nyt olen jokin jauhonaama mikä ilmenee tuosta Jussi Halla-ahoa käsittelevästä uutisesta. Ihmetyttää vain, että yli kuukausi sitten lähetetty kuva kävi jonkun hermoon. 99% kommenteistani on käsitellyt maahanmuuttoa. Onko joillekin uhka, että alle 30-vuotias nainen sotkeutuu näihin juttuihin..?

mari

Kyllähän se vaan näin on. Viitataan kintaalla näille hörhöille.

T

Kannattaa jatkaa täällä.

mari

Lämmin kiitos positiivisesta palautteesta 💜

Suomi Finland

Ei kannata luovuttaa. Teksteistäsi olen saanut kuvan, että aivot löytyy kauneuden lisäksi. Ryssille pitää pistää kampoihin ja kun Putte-pikku-possu kaatuu, niin sitten niiden haavoihin pitää kaataa novostokkia ja poloniumia, jospa sitten loppuisi tuo naapurin idioottimainen fanitus.

Tietysti naiseutta voidaan käyttää aseena naista vastaan, mutta siihen halpaan ei pidä mennä. Veikkaan, että jos nuo haukkujat näkisi livenä, niin saisi kunnon naurut.

Qroquius Kad

Itsekin vähän mietin viitsinkö tulla tänne takaisin enää.
Veli P.T.Kangas on kuitenkin ilmeisesti karsinut kovalla kädellä PP-Median eli Putlerin Persehuorien sakeimmat mälinät pois, ja loputhan voi väistellä.

mari

Täysin ymmärrettävää. Töissähän tässä käy itse kukin. Tänään kävin pitkällä motoskootteri lenkillä ja mietin koko matkan ajan palaanko tänne vai en. Nyt tulin kotiin yhdeksän maissa illalla ja tein päätöksen; jään vaikka Putlerin fanien kiusaksi. Sitäpaitsi ei olisi reilua jättää sinua yksin tänne Putlerin pikku puudelien kanssa.

mari

No koitetaan jaksaa. Jos poistumme täältä, niin jätämme tämän foorumin putlerin per*eennuolijoille ja se taas ei tunnu etenkään Paavon kannalta reilulta.

Qroquius Kad

Oikea asenne!
No pasarán, sanoi latina.

mari

Sí! A juro!

mari

Kiitos kannustavista sanoista! Minua ei niin vain nujerreta! Sen verran olen läpikäynyt elämässäni nuoresta iästäni huolimatta mutta alkoi ottaa päähän eräs kommentti jossa minua haukuttiin aivan syyttä suotta. Käsittääkseni suurin osa täällä olevista on “samalla puolella” jos ilmaus sallitaan. Miksi käyttäisimme sen ajan riitelemiseen..? Enkä halua tippaakaan hyötyä sukupuolestani tai mikä vielä pahempaa, ulkonäöstäni. Vierastan sellaista ajatusta. Haluan olla teidän ukkojen kanssa tasa-arvoinen jos ymmärrätte mitä tarkoitan.

Qroquius Kad

Jos meinaat sitä jauhonaama-juttua se ei tainnut olla sinulle ollenkaan suunnattu.
Harmillinen väärinkäsitys vain, joita meidän vajavaisten ihmisparkojen elämässä riittää.

mari

Jauhonaama oli se yksi, (sehän oli minulle osoitettu?). Toinen oli se väite, että postailen tänne kasvokuvia alati, toki myönnän kesällä postanneeni yhden kuvan joka oli tarkoitettu Paavolle. Tietty olisin voinut sen laittaa Paavolle meilin kautta…mutta saamani palautteesta suivaantuneena postasin tuon 10 – vuotta vanhan kuvan itsestäni.

Mutta minun puolestani koko jutun voi jättää taaksepäin ja jatkakaamme eteenpäin.

mari

Kiitos myös sinulle kauniista ja mieltä lämmittävistä sanoista 💜 Kauneus on yksi asia, siitä voi olla haittaa sekä hyötyä. No pääsin sen avulla Lidlin kassalle kesätöihin. Tämä kauppaketjuhan on tunnettu siitä, että kasvovalokuva on lisättävä työhakemuksen (en tiedä onko protokolla edelleen sama tänä päivänä). Mutta kauneus voi olla myös eräänlainen kirous, Monet ihmiset näkevät vain pintakuoren eikä heitä edes kiinnosta mitä sen alla on. Tämän olen saanut monesti huomata. Mutta olen epäilijöille näyttänyt, että pärjään elämässäni ihan omin avuin. Joskus minua hirvittää jos olisin syntynyt johonkin arabimaahan ja olisin miesten oikkujen armoilla. Mutta, kiitos kaunis kannustuksesta.

Alpertti

Tuskinpa tyhjäpäiset kommentoijat ovat vain tämän paikan riesa.

Qroquius Kad

Puhumattakaan siitä kuka kenenkin mielestä on tyhjäpää.

Kukavaan

Söötti tyttö.

mari

❤️

Huru-ukko

Söpö:)

Prozac

Kauneutta on aina mukava katsella.

mari

Oisko parempi lääke kun Prozac hehe…

Prozac

Prozacia ei suomesta saa tuolla nimellä, mutta kavereitaan kyllä😉

mari

Joo, se on Zoloft. Jotain hyötyä oli farmakologian kursseista opiskeluaikoina.

Prozac

Ja Mari, kommentoi nyt vaan meidän iloksi. On hyvä saada naisnäkökulmaa asioihin, ja ymmärtääkseni asustelet ulkomailla, eli saamme sinulta sellaisia niinsanottuja kosmopoliitin mielipiteitä, jotka avaavat tälläisen perunapellon vieressä pysyttelevän ajatuksia. Eikä näitä kommentoijia kannata liian vakavasti ottaa. Ihmisiä siellä taustalla vaan on murheineen ja iloineen

.

mari

Paljon järkevää tekstiä sait mahdutettua yhteen kommenttiin. Olen todellakin – jos en kosmopoliitti – niin kuitenkin asunut useassa eri maassa: Venezuelasta New York Cityn kautta Suomeen ja nyt asustelen Las Palmasissa josta sain koulutustani vastaavan työpaikan todella ihmeellisellä tuurilla sillä tässä kaupungissa ei ole liikaa työpaikkoja turistimestojen ulkopuolella. Mutta en ole sen kummempi kuin kukaan muukaan täällä kommentoiva, olen vain yksi ihminen jolla on tarjottavana vain omat mielipiteet. Toki ilomielin tarjoan naisnäkökulmaa, mutta huomioikaa, että olen melko konservatiivi. Siis paljon enemmän kuin joku hemmetin Orpo, nojaa Atte Kaleva on sinne päin. Olet oikeassa ehkä reagoin turhan jyrkästi saamaani palautteeseen, mutta edelleen ihmetyttää miksi liki 6 viikkoa sitten postattu kuva hermostutti erään henkilön..? Kiitos kaunis myös sinulle erittäin kannustavista sanoista! Aivan ihanaa palautetta ❤️💜❤️

mari

Riippuu todella paljon sijainnista. Canterasin alueelta saat pulittaa pitkän pennin kun taas keskustassa hinnat hieman tippuvat, toki keskustassakin sijainti määrittää vuokratason. Ja laitakaupungilla tornikerrostaloissa hinta tippuu “tavallisen duunarin tasolle””. Minähän olin alunperin vuokralla, mutta sittemmin ostin ihan omilla rahoilla tämän liki 70 neliön kaksion. Minun on lähdettävä nyt asioille. Vastaan myöhemmin iltasella tarkemmin esimerkkejä vuokrista eri kaupungin osista.

mari

Tässä muutamia asuntojen vuokrahintoja eri puolilta kaupunkia. Tässä joitakin esimerkkejä: 40 neliötä Isletan alue 650€/kk ( tunnen Isletan alueen ja sijainti on hyvä), Playa del Inglés 70 neliötä 950€/kk, Almatriche, Las Palmas 60 neliötä 470€/kk, tässä todellinen helmi- 78 neliötä 500€/kk!! Kuvista päätellen asunto on tosi viihtyisä, moderni keittiö jne mutta _aina_on käytävä paikan päällä ennen kuin vuokraa.

Yleisesti ottaen 50-70 neliön kämppiä löytyy hintahaitarilla 500-700€, halvempiakin toki on, mutta silloin täytyy tyytyä korkeisiin tornitaloihin tai erämaahan rakennettuihin uudiskaupunginosiin (joissakin niissä tuulee aina ja ikuisesti). Jos haluat asunnon uima-altaalla, ei tarvitse välttämättä pulittaa itseään kipeäksi jos tyydyt pihalla olevaan altaaseen joka on kaikkien asukkaiden käytössä.
Oma asuntoni on n. 70 neliön kaksio jossa 2 parveketta, pikku parveke makkarin yhteydessä sekä iso terassimainen parveke olohuoneen edessä. Ostin tämän heti kun sain mahdollisuuden.

mari

Vielä lopuksi-jos haluat halvemmalla, on lukuisia kerrostaloja ympäri kaupunkia. Usein, tai lähes aina ne ovat rakennettu kaupungin laidalle sillä keskusta on ajat sitten täyteen rakennettu. Näistä kerrostaloista löytyy yksiöitä sekä kaksioita hintahaitarilla 250-400 euroa riippuen kerrostalon iästä, asunnon koosta, sisustuksesta sekä kuinka mones kerros, eli mitä korkeammalta haluat kämpän, sitä enemmän se maksaa, tosin näköalatkin ovat aivan huikeat. Monet näistä taloista on rakennettu kukkuloiden rinteeseen mikä vielä korostaa näköalaa. Useimmat näistä taloista ovat ns tornikerrostaloja, kerroksia 15-25 joten yhdessä talossa asuu valtavasti ihmisiä. Lisäksi on tarjolla ikivanhoja omakotitaloja, jopa keskellä keskustaa! Mutta ne ovat usein hyvin huonokuntoisia. Halvin vuokra jonka löysin oli 180 euroa kuussa, tämän bongasin kiinteistövälitystoimiston ikkunasta enkä ehtinyt katsoa onko kämpässä sähköä tai juoksevaa vettä, joku kaapeli näytti tolpasta sinne menevän.

Suomi Finland

Muuten erittäin hyvä kuva nuoresta naisesta, mutta missäs hymy on?

mari

Tämä kuva on otettu Maracaibon taidekoulun valokuvauskurssilla jossa olin yli neljä viikkoa opettelemassa valokuvausta. Kuvan on ottanut opettajani. Tarkoitus oli treenata potrettikuvausta studiossa.

Huru-ukko

Täti ikkunassa/jääkukkien takana/punaviinitahrat pöydän pinnassa/läikkiä lattialla/sängyn ryppyiset lakanat/hampaanjäljet pakarassa/lepattava kynttilän liekki saa kuvasi elämään/tyyny kuiskaa kiihkon äänet korvaani/nukahdan levottomaan uneen.

Huru-ukko

KÄÄK!! piti olla tähti ei täti:(

Qroquius Kad

Siihen tuli vaan lisää runollisia ulottuvuuksia.

mari

No mutta tehän olette lyyrisesti lahjakas!

jimi

ei se olekaan venajan sota, vaan naton sota joka sen aloitti ukrainassa.
naton stolteberg sanoikin etta sotaa venajaa vastaan on hierottu 8 vuotta ja aikomuksena tappaa 100 miljoonaa venalaista ja jakaa maa pieniksi valtioiksi.
mutta hyva jos vastustavat venajan puolustusvoimia, silloinhan ukrainan ihanat ja palvotut natsit voivat tappaa heidat ensimmaiseksi

Qroquius Kad

Aplodeja, hyvät naiset ja herrat Pietarin trollitehtaan tämänkertaiselle esiintyjälle!

Fakta

Menikö jauhot suuhun faktan kertomisesta?

Qroquius Kad

Missä se fakta oli?

Suomi Finland

Natoa ei voisi vähemmän kiinnostaa sotia Euroopassa. Vaikka kaikki Euroopan maat olisivat Nato-maita, niin sotaan Venäjää vastaan Nato ei lähde.

Se vaan idänihmeitä vituttaa, jos kukaan ei pelkää heitä ja matele heidän edessään.

Qroquius Kad

NATO ei lähde sotaan, vaan estää Ryssää lähtemästä sotaan NATO-maita vastaan.

Suomi Finland

Joo, mutta Venäjä väittää päinvastaista. Nato laajenee sen rajoille ja se on ryssien mielestä kestämätöntä siitäkin huolimatta, ettei Nato uhkaa Venäjää. Sitten ryssät ei oikein vain voi uhkailla ketään ja sehän ei käy. Naapurien pitää vavista, kun mongolikuningas istahtaa valtaistuimelleen.

Qroquius Kad

No se on Ryssän ongelma se.

Eihän sen muskeli riitä Ukrainaakaan vastaan, miten sitten edes NATOn eurooppalaisia jäseniä.
Mölyä siitä kyllä lähtee, mutta sekin on punnittu ja köykäiseksi havaittu:

Medvedänkätenev huusi dramaattisesti Ukrainalle tuhoa ja kuolemaa, jos se uskaltautuisi edes hipaisemaan Krimiä.
Heti saatuaan Krimille yltävää ja osuvaa kalustoa Ukraina iski sinne useita kertoja.

Medvedänkätenev ja herransa Putler olivat vain hiljaa ja nielivät häpeäänsä.

Runtiti-pou

Miksi sitten edes USA ei anna juurikaan esim. tankkeja Ukrainalle? Scholtz estää kaikenlaisen aseavun edelleen. Vaikka Venäjä on surkea, suurin vaara on siinä, että sen ystävät ja kätyrit ovat soluttaneet Länsimaat

mari

Mi corazón se conmueve con todos estos encantadores comentarios! Ya sé que no le gusto a todo el mundo, pero no me importa porque es difícil complacer a todos y ni siquiera tengo que hacerlo, lo más importante es ser honesto contigo mismo. Échale bolas!

Sori espanjan kieli mutta joskus minulle asiat on helpompi sanoa niin.
Vapaa suom. “sydäntäni lämmittää kaikki nämä ihanat kommentit, tiedän ettei kaikki pidä minusta mutta ei se minua liikuta, kaikkia on vaikea miellyttää eikä siihen ole edes tarvetta, tärkeintä on olla rehellinen itselleen. Ajattelepa sitä!

Lämmin kiitos kaikille positiivisten palautteiden kirjoittajille! 💜💜💜

Qroquius Kad

Ne jotka eivät sinusta pidä eivät ymmärrä hyvän päälle.

mari

Kauniisti sanottu 💜

Huru-ukko

Amorosomente con amor:)
PS. paavolta saat ositteen jos haluat kirjoittaa privaatisti.

mari

*amorosamente – “con amor” ei sovi tämän sanan kanssa yhteen. Kaikella kunnioituksella, en ole täällä myymässä enkä ostamassa mitään. Kyllähän sinun kaltaisesi hurmuri saa seuraa muualtakin kuin PT-mediasta jossa parjataan Putinia sekä haittamaahanmuuttoa. Todo lo mejor para ti, papi chulo!

Särmääjä

Tsetsenia jo aikanaan lievästi sanottuna pakotettiin jäämään Venäjään.