Venäläiset miehet pakenevat sotaa, ukrainalaiset miehet puolustavat maataan

Kaaliläpsyttäjiä matkalla Venäjältä Georgiaan. Miehiä, miehiä ja miehiä.
Kun vuoden 2015 syksyllä juoksin pitkin Tukholmaa selvittämässä, että mitä reittejä kaupunkiin tulleet tuhannet ns. sotapakolaiset aikovat jatkaa Suomeen, niin T-centralissa konkreettisesti näin, että tulijat olivat miehiä, miehiä ja miehiä.

Niiden tuhansien partaukkojen ja ananastukkien joukossa oli yksittäisiä naisia ja vielä yksittäisempiä lapsia. Miehiä, miehiä ja miehiä.

Nyt tämä sama näky toistuu ainakin Venäjältä Georgiaan suuntautuvalla rajalla. Miehiä, miehiä ja lisää kaalilta haisevia miehiä, jotka ovat lähteneet pakoon eivätkä itse edes sotaa vaan sitä, että pelkäävät joutuvansa rintamalle.

Georgian rajalta:

 

Georgian rajalta:

 

Nämä kaaliläpsyttäjät ovat tukeneet Venäjän Ukrainan invaasiota vuodesta 2014 lähtien, sekä muita sortotoimia vähemmistökansoja kohtaan vuosisatojen ajan, ja huutaneet naamat yhtä punaisina, kuin Neuvostoliiton lippu, että kuinka sitä ollaan isänmaallisia patriootteja. Nyt, kun tuli lähtö patrioottihommiin, niin suunta on ulkomaille kuin uitetuilla koirilla.

Moniko ukrainalainen mies on paennut Ukrainasta?

Isistä paenneita voi ymmärtää, mutta kaaliläpsyjen toiminta on lähinnä: **** (en keksinyt mitään sopivaa sanaa tähän). Venäjän joidenkin arvioiden mukaan ainakin kolmisensataa tuhatta venäläistä miestä on jo paennut liikekannallepanoa.

Subscribe
Notify of
guest
27 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Suomi Finland

No en kyllä ihmettele, miksi venäläismiehet eivät ole innostuneita sotimisesta. He tietävät, että heidän armeijansa uhraa miehiä surutta ja henkiinjäämismahdollisuus on melko pieni.

Qroquius Kad

Onhan siinä sellainen pienehkö moraalinen aste-ero, puolustaako omaa maataan raakalaisten hyökkäykseltä vai joutuuko komennetuksi hyökkäämään rauhalliseen naapurimaahan suuruudenhullun diktaattorin pettymyksen takia,
vieläpä ilman kunnon aseita,varustusta ja koulutusta.

Alpertti

Ukrainalaiset varmaan yrittivät kyllä paeta helmi-maaliskuussa, mutta ainakin virallisin menetelmin poistuminen estettiin, minkä veikkauksen esitän siksi, että ainakin uutisissa näin väitettiin. Se voi olla toinen asia, paljonko porukkaa on läpsytellyt epävirallisia reittejä pois Ukrainasta.

Pakenemisessa sodan alettua on sellainen logistinen ongelma, että väylät tuppaavat tukkeutumaan pakenijoista. Sumien avautumisen odottelun sijaan voi sotiminen olla parempi vaihtoehto. Sodan alkaminen pitäisi osata ennakoida ja lähteä ennen sitä, jos meinaa. Huonoin vaihtoehto on olla sekä sotimatta että pakenematta, ainakin siinä tapauksessa, että hyökkääjät ovat Putinin rosvojoukkoja, joilla ei ole moraalista tietoakaan.

Ilmari

Siitä, että he eivät ole innostuneita sotimisesta, ei seuraa, että heidät pitäisi päästää Suomeen.

Suomi Finland

Ei tietenkään. Mutta heitä voi ylipäänsä jollain tavalla ymmärtää, vaikka Putinin Venäjän sotimiseen johtaneita turvallisuushuolia ei voi edes yrittää ymmärtää. Kyseessähän eivät olleet todelliset turvallisuushuolet, vaan imperialistinen pullistelu ja sen ylläpitäminen tulevaisuudessa, joka on Venäjän kansallistunteen kannalta välttämätöntä.

Turvallisuushuolet olivat vain naamio, jonka taakse tsaari ja hänen kuppikuntansa koittavat kätkeytyä. Raukat pelkäävät vain oman hallintomallinsa puolesta.

Holotna Olo

Nostradamuksen ennustama barbaariaalto senkun jatkuu: ensimmäinen haisi herraparfyymilta ja tämä kaalisopalta ja pierulta.

Muinoin Leningradissa hienossa hotellissa kaverini kanssa syötiin hienoa illallista. Alkupalaksi tarjoilija toi kummallekin lautasen jolla oli kananmunanpuolikas ja kaksi sardiinia suoraan säilykepurkista.

Suomi Finland

Nostra-anus ei osannut ennustaa muuta kuin Anus Putkosen toimisen suomalaisena petturina ryssänmaan lukuun.

Nih

Rajat kiinni niin ehkä noista pakenevista tulisi yksi asia jolla pulterin valtaa murennetaan. Muutenhan maahan jää vain pulterin myötäilijöitä.

ennakkoluuloinen

Sielä tyhjennetään vankiloita naapureille lahjaksi, kuten ählytkin teki, venäläisillä on se etu, ettei tarvitte taapertaa koko Euroopan läpi päästäkseen Hölmölään.

NOName

Noi 300 000 kun olisivat vaivautuneet kaatamaan hallinnon niin ei tarttis lähteä minnekään ja taas saisi aitoa coca colaa.
Eli samaa vellihoususakkia kuin ananastukat.

Ehkä venäjälle kuitenkin jää sen verran MIEHIÄ että jahka joku pistää Putlerille soodaa soosiin niin lopuille sotamarsalkoille kerrotaan että leikki loppuu ja henki lähtee.

Xxxcx

Niin, Venäjällä on perinne räjäytellä kerrostalojakin ihan sotamielialan nostamiseksi

Ilmari

Mikä on moskovalainen hissi? Tshetsheeni painaa nappulaa ja 9 kerrosta tulee alas.

Ask Jeeves

Putler-parka… ero Stalinin aikaan on se että nykyään kansalla on taskussaan internet, kansa tietää asioita vaikka sinä kuinka valehtelet. Poikkeuksena vanhemmat kansalaiset jotka ovat liian tyhmiä käyttämään internetiä ja etsimään infoa, he uskovat kaiken minkä sinä sanot. He lähtevät mielellään puolestasi sotaan, eli ei tämä ihan vituiks vielä ole mennyt. Nyt kaikki 60-100 vuotiaat rintamalle!

Särmääjä

Ukrainasta ei päästetty sotilasikäsiä miehiä pois ja siellä piti puolustaa omaa maata kun Venäjän joukot tuli naamalle, kun taas Venäjältä pääsee pois eikä kaikkia tavallisia tallaajia huvita lähtee mihinkään sotaretkelle kun kukaan ei ole tunkeutumassa tällä hetkellä rajan yli heidän maille.

Last edited 1 vuosi sitten by Särmääjä
Päivitys

Tällä hetkellä noin 80 prosenttia Venäjältä itärajan kautta tulevista venäläisistä matkustaa Suomen kautta muihin maihin, kertoi Rajavartiolaitoksen päällikkö, kenraaliluutnantti Pasi Kostamovaara Ylen A-studiossa maanantai-iltana.

Jeanne d'Arc

Mutta kerran tulee jopa 8.000 ihmistä rajan yli päivittäin eihän meiltä lähde semmoista määrää lentokoneita ja laivoja joilla pääsisivät pois joten eiköhän suurin osa majaile Suomessa.

Less på Ryss

TOIVOTTAVASTI EI, toivottavasti ei edes viisumilla.

Johan Pomppas

Joskus 70-luvulla lauleskeltiin että voiko neuvostokansa koskaan haluta sotaa. Nyt haluavat, mutta ei omaan maahan.

Ohmygod

Muistan tuon laulun: “Hotjat li russkije voini”.
Ei taida olla enää muodissa.

Qroquius Kad

Juuri ennen toista maailmansotaa Stalinin valtakunnassa oli hyvin suosittu iskelmä Jesli zavtra vojna (jos huomenna syttyisi sota).
Sanoituskin on sitä itseään:

“Jos sota huomenna tulee, jos vihollinen hyökkää valmistaudu lähtemään jo tänään!
Me seisomme yhdessä ja murskaamme hyökkääjän julmasti!”

Viisaat kiinalaiset varoittavatkin:
“Ole varovainen mitä toivot – se voi toteutua!”

Jallu

Tämähän oli Anus Putkosen MV:n varma tieto. MV tulee myös kertomaan, että 99% Dombasin ja Luhanskin ja mitä niitä nyt on, kannattaa liittymistä Venäjään. Mistä tiedän? Minulla on salaista tietoa!

Ipso facto...

Varmasti joukossa on sotilaskarkureita. Mietin kuitenkin sitä, miksi valtaosa pyrkii Suomeen, jota Venäjä on uhkaillut, sekä Georgiaan, jonka kanssa Venäjä on sotinut. Älkäämme unohtako Krimille putkahtaneita vihreitä miehiä.

https://www.verkkouutiset.fi/a/ex-tiedustelueversti-tasta-syysta-sotaa-vastustavia-ei-kannata-paastaa-suomeen/?fbclid=IwAR2ykRSowD4Tlc1GzgUwo7V26Fpy_QOSz1NHl235NizpCGdGQ-LkgLMowgw#ced7c64b

Qroquius Kad

Ehkäpä siksi, että Suomi on de facto NATO-maa, jossa on jatkuvasti läsnä muiden NATO-maiden liittolaisjoukkoja;
Ryssän uhkailut ovat siis pelkkää tyhjänöyhötystä vailla voimaa takana.

Georgiassa näin ei ole.

Urpo

Tienataaks me näilläkin?

Make’s perfect sense

Ovatko ne venäläiset jotka välttelevät rintamalle lähtöä huonompia vai parempia kuin ne jotka lähtevät Ukrainaan sotimaan?

Qroquius Kad

Parempia.