Ajossa ollutta bussia tulitettiin Tukholmassa

Yöllä tapahtui toinenkin melko erikoinen ammuskelu. Tukholmassa tulitettiin ajossa ollutta bussia, jossa oli matkustajia kyydissä. Hyvä onni oli kyllä mukana, että kukaan ei loukkaantunut.

Sundbybergin ongelma-alueella liikkeellä ollut yöbussi oli juuri lähtenyt pysäkiltä kun muutama lasi kilahti sisälle. Poliisin mukaan 6-7 laukausta osui bussiin. Kyydissä oli kuljettajan lisäksi 12 matkustajaa.

Kukaan ei saanut ampumaosumia, mutta muutama matkustaja pienempiä haavoja rikkoontuneista lasinsiruista.

Poliisi eristi ison alueen ja 80 metrin päästä bussista löydettiin hylsyjä, joita nyt tutkitaan, että liittyvätkö ammuskeluun.

Poliisin mukaan bussi ei ollut itse ampumiskohde, vaan pysäkin läheisyydessä ollut henkilö. Joku kuitenkin meni pahasti vikaan, ja luodit osuivat bussiin. Mahdollisesti ampuja oli niin tarkkaan keskittynyt ampumaan oikeaa kohdetta, että ei huomannut bussin tulevan tulilinjalle juuri kun painettiin liipaisinta.

Asiaa tutkitaan murhan yrityksenä ja ampuma-aserikoksena, ei kiinniottoja.

Notify of
guest
36 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Suomi Finland

Poliisilta tullee ilmoitus, että löydetyt hylsyt olivat peräisin edellisen päivän ampumisista ja bussiampumiseen liittyvät hylsyt ovat edelleen kateissa.

mari

Pohjolan Beirutissa taas tapahtuu, se pakollinen päivittäinen ampumistapaus. 80 metrin päästä löytyi hylsyjä No, Tukholman meiningin huomioon ottaen, nämä hylsyt eivät välttämättä liity tähän ampumiseen, vaan johonkin toiseen (pikku sarkasmia vaikkei välttämättä kovin kaukana totuudesta).

Mitäs tässä nyt pitäisi tehdä? Laitetaanko Tukholman liikennelaitoksen busseihin ja paikallisjuniin panssarilasit. Kuljettajille luotiliivit sekä matkustajille myös liivejä bussiin jaettavaksi.

Parempi idea olisi tietysti potkia nämä pyssysankarit hevon kuuseen Pohjolasta, mutta minkäs teet kun näille murjaaneille on annettu kansalaisuus integroitumisen hengessä joka sekin on mennyt päin hanuria ja tulee jatkossakin menemään.

Tukholma varmaan tulevaisuudessa muuttuu perinteisestä turistikaupungista extreme matkailijoiden suosimaksi kohteeksi, kuin jokin fricken Tegucigalpa tai Port-au-Prince.

Bussiälämölö loputon

Jouduin eilen menemään bussilla, kuski oli somppu ja meno oli sellaista nylkyttämistä eli kaasujarrukaasujarru. Pysäkillä seisoi arabiakka, somppu pysähtyi. Akka seisoi, somppu seisoi. Lopulta arabiakka vaivautui bussin ovelle ja sanoi: ”en ole tulossa”. Somppu lähti.

Matkani edestakaisin oli noin 40 min. Kuskeista 50% matuja, matkustajista 80%. Oli huiveja ja kälätystä kuului joka puolelta. Ketään ei kuitenkaan ammuttu.

mari

Muistan kun Helsingissä asuessani hyppäsin bussiin keskustassa ja kas vain, kuskina oli ehta sarvesta tullut, eli Somalian oma poika. En tiedä mistä ammattiajokortti oli hankittu, kenties migrin avustuksella, Meno oli samanlaista kuin kuvaamassasi kommentissa – kaasua pysäkiltä lähtiessä somppu runttasi siihen malliin että oli lentää turvalleni.

Ja ylläripylläri kuski oli tavattoman epäkohtelias johtuiko sitten sukupuolesta vai mistä mutta mitään alkeellisintakaan kohteliaisuuksia Ei vaihdettu tyyppi vai Morrissey kuin näytin lipun Tein tästä muuten Helsingin kaupungin liikennelaitokselle valituksen ja sain jopa siihen vastauksen. Kuskia oli kuulemma puhutettu. Lieneekö sitten tuo totta…

mari

*perhana, siis alkeellisimpiakaan (onks tää oikea sana…) kohteliaisuuksia ei vaihdettu, tyyppi vain murisi kun näytin lipun. P. S myöhemmin heppu katosi ajamasta bussia tuolta linjalta

Anonyymi

Huvittaa, kun sanotaan, että Helsingissä ei bussit kulkisi ollenkaan ilman maahanmuuttajia. Jos suomalainen vaikkapa Lieksasta tullut nuorimies heti pääkaupunkiin tullessaan saisi kaupungin asunnon, ilmaisen bussikuskuskin koulutuksen ja lisäksi harkinnanvaraista tukea saavuttaakseen samanlaisen elintason, maahanmuuttajia ei tarvittaisi näihin hommiin ollenkaan. Suomalaisella yhteiskunnalla on näköjään varaa maksaa lieksalaiselle nuorelle miehelle työttömyyskorvausta, asuttaa ja kouluttaa maahanmuuttajia ja maksaa sosiaalitukia, että pystyvät itsensä ja perheensä elättämään. Moninkertaiset kulut!

mari

Olet niin oikeassa ettei tähän ole paljon lisättävää. Etenkin somppuja paijataan koska halutaan kovasti heidän integroituvan (vttu että vihaan tuota sanaa). Kovasti ne jotka tästä haittamaahanmuutosta ovat vastuussa ja sitä tukemassa (esim media) odottaa kieli pitkällä niitä muutamia tyyppejä jotka ovat onnistuneet kaikenlaisten tukitoimien avulla saamaan tämän ammattiajokortin. Näitä sitten esitellään lehtien palstoilla kuin olisivat jotain kansakunnan kynttilöitä ja yhteiskunnan selkärankaa. Tässä on Hesari kunnostautunut Ylen ohella kiitettävästi – “katsokaa, Abdulrahman sanoi ei ennakko-asenteille ja kouluttautui bussinkuljettajaksi”. Tällaisiahan on nämä otsikot ovat. Totuus löytyy sitten rivien välistä. Abdulrahman ei olisi ikinä saanut ammattiajolupaa ilman sossutätejä ja migrin matuprojekteja. Hesari kertoo kierosti, että yli puolet Helsingin bussikuskeista on ulkomaalaisia. Tosiasiassa luku on noin 75 prosenttia suomalaisia, loput lähinnä Baltia, Venäjä ja muutama negrito.

Qroquius Kad

Integroituminen on viimeinen asia mitä Sarven puikulapää haluaa:
silloinhan se menettäisi palvotun, liki jumalaisen asemansa solidaarisuuspokaalina ja monikulttuuriuskonnon liturgian osana.

mari

Juuh, hyvä huomio. Varmaan niitä ensimmäisiä sarvesta tulleita on 90-luvulla ihmetyttänyt että mitäs helvettiä tässä maassa oikein tapahtuu, täällähän saa kaiken ilmaiseksi – asunnot & pankkitilille ilmestyy säännöllisesti mukava summa kerran kuussa. Lisäksi vielä lähiöiden akat paijaa.

jorma

“Linja-autossa ompi tunnelmaa, linja-autossa matka katkeaa,
, linjuriauto on maantien ässä, siinäpä melskeessä tärinässä…”Dösässä pitää olla varuillaan, poijaat saattaa keppostella muuallakin kuin sisällä.

Qroquius Kad

Niinhän se matka katkeaa, kun nysse ammutaan täyteen reikiä.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

En minä psykologi ole. Sama ammatti oli kuin Paavolla on . Nyttemmin olen jättänyt “johtotehtävät” nuoremmille.

Qroquius Kad

Aivan kuin tämä olisi tullut vastauksena johonkin kysymykseen, jota en ole esittänyt?

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Vastaan silti

IMG_20220930_215542.jpg
Qroquius Kad

En tarkoittanut tuolla sinua.
Onhan meilläkin erimielisyytemme, mutta et sinä minua tuolla tavalla raivostuta.

Jos nyt aivan tarkkoja ollaan, ei tuokaan ollut minä vaan se tyyppi jota olen joutunut kuskaamaan mukanani 15-vuotiaasta asti ja joka yrittää jatkuvasti päästä kuskin paikalle.
Sinne minä en häntä päästä, ja joskus hänen sitomisensa takaisin kyytiläisen paikalle ottaa todella koville.

Jos siihen pääsee sitten joku sörkkimään, se kyytiläinen on vähällä päästä kuskinpukille.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

😅

Ohmygod

Eduskunnasta levinnyt tapa. Vastataan mitä mieleen tulee.
substanssista ei niin väliä.

mari

Ei kovin tavatonta pt-median kommenttiosiossa.

Qroquius Kad

Eikä tuo linkattu kommenttini edes ollut julkaistu täällä, vaan Yrjöperskeles-blogissa.
Hieman outoa onkin vastata siihen täällä eikä siellä, varsinkaan kun kysymystäkään ei ollut esitetty, mutta ehkäpä minulla ajatellaan olevan telepaattisia kykyjä?

Vastaisuuden varalle:
en osaa lukea ajatuksia, koska minulla on tämä kauhea kehityshäiriö nimeltä Y-kromosomi.

mari

Huomasin heti, että se on Ykän blogista kopioitu. Tällaisiin pitäisi aina vastata siinä blogissa jossa kommentti on julkaistu. Aivan kuten itsekin ihmettelet. Mutta näiltä trollaajilta voi odottaa? Vidduilua ja jatkuvaa kiusantekoa. Siitä on pakko saada jonkinlaista tyydytystä mikä taas kertoo henkisistä ongelmista. Narsismi tulee ensimmäisenä mieleen ja se kun maustetaan persoonallisuushäiriöllä, tuloksena on hyvin rikkinäinen ihminen.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Olet oikeassa , olen ihan rikki. Olen kai liian vanha ja väsynyt tähän nykymenoon. Tulee kommentoitua liian kitkerästi. Sinä olet vielä nuori. Olisi kiva nähdä , miten itse kommentoit 50 vuoden päästä.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

No, edes 10v päästä. Tuskin nään. Silloin olisin ylittänyt roimasti sukuni miespuolisten kuolinvuoden keskiarvon.

Qroquius Kad

Älä suotta ota sitä noin raskaasti.
Emmehän me ole täällä ketään tappaneet emmekä edes lyöneet, vaan vain puhua mälkyttäneet nimettöminä ja kasvottomina, paitsi sisar mari.
Hänellä onkin kauniit kasvot näytettäväksi, toisin kuin meillä.

Minä armahdan sinut, sanoi SS-Hauptsturmführer Amon Göth.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Pojat on poikia ja keppostelee. Onhan noita ollut kautta vuosikymmenien. Onhan?

Mr X

Aikoinaan alku 80-luvulla S-berg oli oik hyvää aluetta,niinkuin monet muutkin sama etäisyys t-central. Nykyään taitaa olla kaikki pilattu,pungettu täyteen sandaalipaviaaneja,puissa kiipeileviä moniosaajia,afgaaniapinoita ja jos jonkinlaisia poppamiehiä. Unohtamatta lyllertäviä 150+ kg jätesäkkejä. Muistaako-tietääkö Paavo,milloin alkoi ko lähialueiden rikastus ? Itse muutin takaisin Pölhölään 80 lopulla,joten oma tieto ei ajantasalla 08 arkikuvioista

mari

Saanko olla utelias ja kysyä mistä tuo lyhenne S-Berg? Siis mikä lähiö? Rikastus alkoi 90-luvulla kun Balkanin sodan seurauksena alkoi sieltä väkeä valumaan Ruotsiin. Samalla kyydillä tuli paikalliset kovanluokan rikolliset jotka eivät kaihtaneet aseen käyttöä tai käsikranaatteja.

2000-luvun alussa alkoi mielestäni isolla vaihteella haittamaahanmuutto Lähi-idästä ja Afrikasta. Toki Ruotsissa näki jo 70- ja 80-luvuilla negritoja, mutta silloin se touhu oli vielä marginaalin puitteissa.

mari

No niinpä tietysti! Olenhan minä siellä ajellut, siis autolla, en tunnelbanalla.

Oli katsos eilen perjantai-ilta ja olin käynyt aiemmin kuubalaisessa ulkoilmabaarissa nauttimassa yhden mojiton. Joten ajatukseni ei ollut aivan selkeä kun raapustin kommenttini. Kyllä, olin liikkeellä jalkaisin, en motolla.

Qroquius Kad

Mitä ja paljonko siinä mojitossa oli, kun yksikin oli noin tehokas?

JaskaPe

Seiskytvuonna mut pakkomuutettiin Göteborgiin, sillon oli suomalaisten jälkeen suurin muuttajaryhmä Jugoslaavit, ainut kommarimaa josta pääsi muuttamaan pois.

Mr X

Linja-autossa ompi tunnelmaa,rinkeby linjalla kaula katkeaa…..

Mr X

Da,ei paljoa ollut savunahkoja 81-86,jugoja kyllä,polakkeja siellä täällä,ryssiä ei juurikaan eikä eesti rahvas,oi niitä aikoja,oli norrtull gulf,tegner källaren,glädjehuset,soppa nisse,hurriganes,autot ilman kattoa,dynamit sonny…..

mari

Ja raggaren. Nämähän luukuttivat Hurriganesia täysillä amerikkalaisilla avoautoilla ajaessaan.

Mr X

1 tärkeä unohtui,SICKLA IND OMR,jos jotain tarvitsit,sieltä se löytyi .

Mr X

Puhekielessä siihen aikaan Sickla,orig nimi Lungnets ind omr,löytyy paremmin kuvaa-infoa,hieno paikka,jollaista ei enää ole .