Ukrainalla voitokas viikonloppu, etenee etelässä ja pohjoisessa

Khreshchenivkan kaupunki Hersonin alueella vapautettiin vihollisista.
Viikonloppu on ollut tahdikas Ukrainan joukoille. Luhanskissa on taas vaihteeksi syntymässä iso ns.motti2022. Etelässä Hersonissa paikallaan junnannut tilanne on lauennut Ukrainan etenemiseen.

Luhanskin alueella ukrainalaiset ovat jatkaneet venäläisten työntämistä taaksepäin. Lymanin kaupunki vapautettiin vihollisista voitokkaasti, mutta sitä ei jääty juhlimaan paikoilleen, vaan vyörytystä jatkettiin. Ukrainalaiset ovat nyt aivan Kreminnan ja Severodonetskin kaupunkien ovella.

Motti on syntymässä Kupianskin ja Lymanin välille, riippuen tietenkin siitä, että päättävätkö venäläiset taistella ja sitten antautua. Vai mikä on heidän tämänkertainen taktiikkansa.

Tilanne on venäjän kannalta kummallinen. Eikä Ukraina nyt mitenkään arvosta ja kunnioita vaalitulosta, jonka mukaan vajaa 100 % väestöstä haluaa liittyä Venäjään.

 

Etelässä Hersonin alueella rintamalinja on pysynyt muutaman viikon paikallaan, mutta nyt yhtäkkiä Ukrainan joukot ottivat ison harppausetenemisen Hersonista kaakkoon sijaitsevalla Novovorontsovs’kyi:n alueella, jossa venäläiset perääntyivät useita kymmeniä kilometrejä ja seuraavaksi vapautetaan Dudchanyn kaupunki.

Hersonin alueen tilanne on venäläisten näkökulmasta huonon puoleinen. Sitä voisi kutsua myös motti2022:ksi. Dnepr-joen länsipuolelle jää + – 50 km levyinen kaistale, jolla alueella on useita tuhansia venäläisiä sotilaita. Venäläiset eivät voi enää kauaa pitää tätä kaistaletta, sillä tosiasiassa he ovat jo olleet viikkokausia motissa.

Tilanne on se, että Ukraina on tuhonnut kaikki Dneprin sillat. Joki on 2-6 km leveä iso joki, eikä sitä ylitetä uimalla. Venäläisillä ei myöskään ole alueella veneitä, eli Dneprin länsikaistaleella olevat venäläiset eivät ole saaneet minkäänlaista huoltoa moneen viikkoon. Polttoaine ja ammukset alkavat pikkuhiljaa oleman lopussa.

Ukraina on toki luvannut, että venäläiset saavat pitää henkensä, jos antautuvat, mutta ainakaan vielä sitä ei ole tapahtunut.

Ikävää Hersoninkin alueella on se, että Ukraina ei näytä kunnioittavan Venäjän järjestämien vapaiden vaalien tulosta.

 

 

Subscribe
Notify of
guest
35 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
No 1.

Kohta putkosen maailman suurimman armeijan, maailman suurimmat tankkiarmeijat, valtavat T-55 lautat saapuvat ja tuovat tuoretta kaalia etulinjaan

Peppukipua putinisteille

Kukavaan

Nyt alkaa näyttää huonolta Venäjän nykyhallinnon kannalta. Luultavasti vielä käyttävät taktisia ydinaseita Ukrainassa.

Qroquius Kad

Luultavasti eivät käytä, koska Kiina ei voi sallia sitä eikä salli.

Reijo Ruotsalainen

Kiina odottaa kunnes ryssän joukkiot on kunnolla kuopattu Ukrainassa, ja ottaa sitten Siperian.

Reijo Ruotsalainen

Mitä eroa on kaappikellolla ja Putinilla/Hitlerillä? Kaappikello menee eteenpäin ja sanoo TikTak, TikTak. Hitler/Putin menee takaisinpäin, siis perääntyy, ja sanoo Taktik, Taktik.

Runtiti-pou

Putin ihailee voitokasta Stalinia, joka myös oli pitkäön tai jopa koko ajan Lännen lemmikki

Pasi Fisti

Saksa haastoi länsimaat 1940-luvulla, mutta jäi lopulta niiden sotateollisen kapasiteetin telaketjujen alle.

Venäjä haastoi länsimaat 2020-luvulla, mutta jää lopulta niiden sotateollisen kapasiteetin GPS-koordinaattien risteykseen.

Kummankin olisi sotaunelmien sijasta kannattanut vaan rakentaa sitä omaa maataan.

Suomi Finland

Tuolla jälkimmäisellä sitä lääniä riittää muutenkin jo ennestään. Mutta jos ei voi kiusata ketään, niin elämästä puuttuu jokin oleellinen elementti.

Qroquius Kad

Ukraina saattaa olla NATO-maa jo ennen Suomea:

Zelenskyi sekä Ukrainan pääministeri ja parlamentin puhemies allekirjoittivat perjantaina virallisen hakemuksen NATOlle Ukrainan nopeutetusta jäsenyydestä

Tänään Viro, Latvia, Liettua, Tšekki, Puola, Romania, Slovakia, Montenegro ja Pohjois-Makedonia ovat ilmoittaneet tukevansa Ukrainan jäsenyyttä.

Se on Putlerilla kohta paska leivässä todella pahasti.

Rusnjetski

Eiköhän se Turkkilainen pikkunäätä muslimipaskiainen tuonkin torppaa.

Qroquius Kad

Ei se torppaa yhtään mitään.

Kun Unkari on laittanut tässä lähiviikkoina nimen paperiiin, höpöfaaraolta ei enää kysytä mitä hän haluaa, vaan hänelle aletaan luetella Epäluotettavan Liittolasen rangaistussanktioita joita seuraa yksi toisensa jälkeen, ellei nimeä ala tulla papereihin.

Ne sanktiot kohdistuvat nimenomaan Turkin asevoimiin, jotka eivät taatusti katsele toimettomina sitä, että yksi höpöfaarao tuhoaa heidän puruvoimansa voimautumisleikeissään.

Turkilla on pitkä sotilasvallankaappauusten historia, jonka höpöfaarao varsin tuntee.

mari

Miten on, rakas Kad, tuleeko Unkari tukemaan Ukrainan Nato-jäsenyyttä? Niin paljon kuin arvostankin Viktor Orbánin asennetta haittamaahanmuuttoon sekä hänen rakennuttamaa ”matuaitaa”, ei voida kiistä sitä tosiasiaa, että Orbánin Unkari on riippuvainen Venäjän kaasusta ja se ei ole hyvä juttu lainkaan. Silloin on pikku pakko olla hieman mielin kielin Kremlin suuntaan. Välit Suomeen ja Ruotsiin ovat kylmät ja todennäköisesti Orbán katsoo ensin mitä Turkki tekee Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyden ratifioinnin kanssa. Ainakin näin on yleisesti arvioitu.

Ukraina toki saa tukea etenkin Baltiasta ja Puolasta, mutta Natossa on 30 jäsenmaata joista osa on melkoisia änkyröitä sekä muutama pa*skavaltiokin löytyy. Joten en jaksa uskoa Ukrainan Nato-jäsenyyden toteutuvan kovinkaan nopeasti.

Last edited 1 vuosi sitten by mari
Qroquius Kad

Kuten sanottu, Unkarin nimi tulee paperiin lähiviikkoina.
Viktor Orbán syntyi 31.5.1963. Hän sai lapsuudessaan kuulla tarinoita Unkarin kansannoususta Ryssää vastaan ja sen verisestä tukahduttamisesta.

Orbán kasvoi nuoreksi mieheksi Ryssän alusmaassa.
On äärimmäisen vaikea kuvitella, että hän haluaisi Unkarin uudestaan sellaiseksi pelkän kaasun takia, jota saa muualtakin.

Ennen kaikkea, Unkari on Suomen vanha ystävämaa, vaikka viherkommunistit ovatkin raivokkaasti yrittäneet tuhota suhteet.

mari

Vilpittömästi toivon sinun olevan oikeassa.

Rusnjetski

Ukraina – Tappaa talossa ja puutarhassa.

YLEn valehteleva tuo yle

Niin, maahan tunkeutuneet ryssät saavat mitä ansaitsevat.

Runtiti-pou

Jäätyykö eteläinen Dnepr talveksi?

Kukavaan

Dniepr jäätyy joulukuun lopulla ja peite kestää maaliskuun puoliväliin.

”The Dnipro freezes from Late Dec to mid to late March. Getting the west of Kherson would set up Ukraine to push across the frozen Dnipro in late Dec to January after a rest in November.
https://www.nextbigfuture.com/2022/07/ukraine-could-retake-kherson-city-up-to-dnipro-river.html

Runtiti-pou

Tosiaan. Jos motti laukeaa ennen jäätymistä, niin Ukraina voi hyökätä joen yli. Muussa tapauksessa huolto paranee saarretuilla

mari

Erässä dokkarissa joen keskellä oli sula väylä. Jokihan on tolkuttoman pitkä ja taatusti suurin osa siitä on talvella umpijäässä, mutta täytyy muistaa että Hersonin seudulla ollaan jo suurinpiirtein Rooman korkeudella, joten siellä on jonkin verran lauhempaa kuin vaikkapa Kiovassa jonka läpi joki virtaa.

mari

*eräässä dokkarissa

mari

Juurikin näin, Paavo rakas. Djnepr on valtavan iso ja pitkä joki. Sen leveimmät kohdat ovat muutamia kymmeniä kilometrejä siellä alajuoksulla, jos se nyt laskee Mustaanmereen kuten muistelisin. Ei perskales, laskeehan se Mustaan Mereen koska siellä on se iso suistoalue jossa joki haaroittuu lukuisiksi pienemmiksi joiksi. Suistoalueet on yleensä siitä hemmetin ärsyttäviä paikkoja koska siellä on aivan tolkuttomasti hyttysiä. Ja marskimaa on aivan perzeestä kävellä. Olen nimittäin Ranskassa ollessani käynyt Rhônen suistoalueella mistä se laskee Välimereen. Paljon peltoja ovat saaneet aikaan sinne marskimaan keskelle harvaan asutulle seudulle. Ei siellä oikein kukaan viihdy, auringon laskiessa hyttyset iski kimppuun niin, että sieltä oli kiireesti häivyttävä. Tulipahan nähtyä niinkin tympeä paikka kun sattui olemaan vuokra-auto alla.

Reijo Ruotsalainen

Joki on tekoallas (=järvi) tuolla eteläosassa, Kahovkasta ylävirtaan. Siinä on varmaa sula väylä silloin kun laivoja kulkee. Ei kulje nyt. Eikä ole asiaa panssareilla koko talvena. Ja kevyempikin hyökkäys on mahdollinen vain tammi-helmikuussa. Mutta pitää örkit varpaillaan (elleivät ole jo karkoitetut silloin).

Reijo Ruotsalainen

Joo, Nova Kahovskasta alavirtaan virtaus riippuu ihan siitä miten Kahovkan vesivoimalaa ajetaan (sähköntarpeen mukaan), ja virtauksen vaihtelut ovat suuret. Ei ole alapuolen allasta ennen Mustaamerta. Ei tule jäätä. Ylävirtaan Nova Kahovkasta on tuo iso tekojärvi joka voi varmaan jäätyäkin.

Runtiti-pou

Volgahan taisi jäätyä koko pätkältä mennrilmasto

mari

Riippuu siitä kuinka kova talvi alueelle sattuu. Joskus joki jäätyy pohjoisemmasta mutta etelään mentäessä se useimmiten pysyy keskeltä sulana. Niin iso joki se on ja kova virtaus pitää hieman lauhempana talvena jään loitolla, etenkin siellä etelässä joen lähestyessä Mustan Meren aluetta.

Peksi

Siinä sitä on Dneprin monneilla ruokaa,jos uimaan lähtevät

terhomatti.hämeenkor

Ikäväähän se on kun ei vaalitulosta kunnioiteta, hah hah!

mari

Eri asiantuntijat alkavat pitämään jo mahdollisena sitä, että Ukraina saattaa pystyä ottamaan Krimin takaisin haltuunsa. Sepä vasta olisikin hienoa nähdä. Kyllä mahtaisi Moskovan kääpiötä viduddaa. Ukrainalla on nyt aivan loistava momentum päällä. Yksi heidän lukemattomista eduista verrattuna Venäjän pazka – armeijaan on se, että heillä on valmius kierrättää miehiä kun taas Venäjän rupusakki ei edes saa kunnon varusteita. Eräskin kutsunnoista rintamalle päätynyt porukka ei saanut edes telttaa…

Runtiti-pou

Aika kaoea kannsa pitää olla kai täysi romahdus, jos saa sen

Runtiti-pou

Kapea kannas vaikea vallata