Maahanmuuttajalähiöissä opiskelu ei kiinnosta, mikäli uskomme tilastoja

Tukholman alueen maahanmuuttajalähiöiden kouluissa ei loisteta oppimistuloksilla. Mitä suurempi on jossakin koulussa maahanmuuttajien osuus, sitä huonommat ovat oppimistulokset.

Listalla on viime keväänä 9. luokalta päässeet oppilaat, jotka ovat saaneet hyväksytyn päästötodistuksen. Hässelbyn gårdin yläasteelta siis vain reilu 38 % oppilaista sai hyväksytyn päästötodistuksen. Rinkebyssä reilu 44 %, Skarpnäckissä reilu 46 % ja Hjulsta-Tenstassa vajaa puolet oppilaista voi iloita muulla kuin luokalle jäämisellä.

Nykyään kannattaa huomata näissä tilastoissa se, että esim. listalla oleva Älvsjö ei ole mikään ongelma-alue, mutta alueen yläasteelle kuskataan ongelmalähiöiden nuorukaisia, joten se laskee heti suoraan koulun keskivertotasoa. Hässelby gårdikaan ei ihan suoraan ole täysi ghetto, mutta sen yläasteella käy laajalta alueelta läntistä Tukholmaa nuorukaisia maahanmuuttajalähiöistä.

Tuloksista huomaa heti, että mitä ruotsalaisempi alue, sitä paremmat tulokset ovat. Kun maahanmuuttajista puhutaan, niin nostetaanpa esille erikseen ruotsinsuomalainen yläaste, jossa 92,3 % oppilaista sai hyväksytyn todistuksen. Oppilaita koulussa oli 26, eli kaksi ei saanut hyväksyttyä.

Subscribe
Notify of
guest
21 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Suomi Finland

Tässä unohdetaan nyt se, että tulijat ovat jo valmiita avaruusinsinöörejä, rakettiasiantuntijoita, aivokirurgeja jne…

Miksi sellaisen pitäisi opiskella? Silloin pelastetaan kansantalouksia ja paikataan Pohjoismaista työvoimapulaa niin että tyrät rytkyy.

black_danger_company

Muutama vuosi sitten heikoin lukema oli muistaakseni noin 25%. Vaikuttaa siltä, että kriteerejä on höllennetty sen jälkeen huomattavasti.

Last edited 1 vuosi sitten by black_danger_company
Sherlokki suvakko

Kun Goog tai Magog joutuu vaikeuksiin, niin karvaranteet lähtee vittuun täältä. Kun Suomalainen nälissään tai muuten ahtaalle ajettuna alkaa pystyynkuolla, niin lähtee jostain apua hakemaan. Vuoihipaimenet ovat ainaan ettimässä jostain vihreää laidunta. Opiskelu tai muu pitkäntähtäimen ajatus ei käy heillä edes mielessä.

jorma

Olipa ullatus. Tarvittiinko tähän oikein tutkimus?

Ipso facto...

Sama tilanne on Helsingissäkin:

https://yle.fi/uutiset/3-12638287

Mielenkiintoista on, että Itäkeskuksen keskimääräinen tulotaso on 35000 e vuodessa. Eli reilut 2900 e/kk. Ei kovin kaukana MV-lehdessä ja sosiaalisessa mediassa vuosia sitten levinneen Husseinin Kela-kuitin yli 3000 e/kk:sta.

Ja syykin on yhteiskunnassa, kun ei ota maahanmuuttajia mukaan. No luulenpa, että syynä pikemminkin on se, että yhteiskunta ottaa maahanmuuttajia.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Vittu ja mulla huomattavasti pienempi eläke. Paljon alle 2k. En vittu olis tehnyt töitä nuorena , jos olis ollut tietämys , että muiden maiden eläteille tääkin maa jätetään

MJane

Siinä oli toki tulot per talous (eikä per henkilö).

Qroquius Kad

Miksipä kemumatulähiöiden pikku pilttejä koulunkäynti kiinnostaisi, kun eihän siitä palkita mitenkään.
Kadulla ne tulevan ammatin salat opitaan.

Sossetant

Tässä Ylen jutussa kerrottiin kuinka Rinkebyn pahiskoulusta saatiin luotua palkittu eliittikoulu:

https://www.youtube.com/watch?v=1AA0ZFNtzTQ

mikä tatsi

Gavin Harrison. Jlauta.

No 1.

Peli on menetetty.

Kehitysmaalaiset eivät ole kehitysmaalaisia sattumalta.

Kukavaan

YLE julkaisi 3.10.2022 uutisen Helsingin koulujen hälytysmerkeistä.
”Nämä Helsingin koulut ovat tutkijan mielestä hälytysmerkkejä: Ylen selvitys paljastaa, että vaikeimmat ongelmat painottuvat samoille alueille”https://yle.fi/uutiset/3-12638287

Uutisessa mainitaan maahanmuuttajat. Jutun kirjoittajalla on siis jonkinlainen aavistus, että ei-suomalaisuus liittyy hälytysmerkkeihin.

Kaupunkimaantieteen apulaisprofessori Venla Bernelius Helsingin yliopistosta kertoo epäilystään.

”Bernelius epäilee, maahanmuuttajataustaisten tarve erityiseen tukeen voi kertoa myös siitä, että yhteiskunta on epäonnistunut heidän ottamisessaan mukaan yhteiskuntaan.”

Kysymys. Jos raviradalle laitetaan kilpailemaan hevosia, muuleja ja aaseja, niin todennäköisesti aasit ovat hitaimpia. Onko ravirata epäonnistunut ottamaan mukaan muulit ja aasit. Vai johtuisiko niiden myöhäisempi maaliin saapuminen geneettisistä ominaisuuksista.

defund viva-YLE

VAUUUU mikä vertaus.

Vertaukset ovat todella hieno homma konkretisoida asioita. Monesti pien ylilyöntitoimii herättäjänä.

Kiitos!

black_danger_company

Hieno vertaus, mutta ei tuossa mitään ylilyöntiä ole.

Ihmettelen

Mitä näistä osaamattomista tulee? Ei osaa lukea, ei laskea, ei varmaan työhalujakaan, muttei mikään oikea yritys ota töihin, jos ei edes lukea osaa. Kuinka potentiaalisesti Ruotsin rikollisuus kasvaa toisen polven tulijoista?

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Allah antaa kaiken . Miksi opiskella valkonaamojen typeryyksiä?

Peksi

Mitäpä luulis,että kiinnostaako noita opiskella..kun rahkeet ei riitä rehellisellä työllä hankkimaan sellaista elintasoa,minkä rötöstellen saa..ja roolimalleja löytyy mitä glorifioidaan..tuo peli on menetetty aikaa sitten..eikä siitä mitään hyvää voi seurata

Tehdäänkehitysmaayhdessä

1917

Jupi

Aika surkeita lukuja jos ottaa huomioon että koulut eivät vaadi lukutaitoa enää

nimabi

Thank you very much for sharing, I learned a lot from your article. Very cool. Thanks. nimabi