Malexander-Axelsson vapaaksi 23 vuoden vankeuden jälkeen

Arklöv, Axelsson (joka nyt siis vapautui) ja Olsson.
Viime kuussa vapautui vankilasta yksi Ruotsin rikoshistorian puhutuimman ryöstön tekijöistä. Kyse on vuonna 1999 tapahtuneista ns. Malexander-murhista, jossa kaksi poliisia ammuttiin ryöstön jälkipelissä.

Toukokuussa 1999 kolmikko Andreas Axelsson, Tony Olsson ja tunnetuin Jackie Arklöv ryöstivät pankin Kisa-nimisessä pikkukylässä. Ryöstössä kaikki meni pieleen. Sattumalta lähistöllä oli poliisipäällikkö, joka lähti takaa-ajoon.

Ryöstäjät pakenivat muutaman kilometrin ja pysähtyivät tien sivuun. Poliisia kohti ammuttiin useita laukauksia. Ammuskelun jälkeen matkaa jatkettiin poliisipartio perässä.

Vähän myöhemmin ryöstäjät tulevat uudelleen pysäytetyksi toisen partion toimesta ja alkaa ammuskelu. Tässä yhteydessä kaksi poliisia haavoittuu. Ryöstäjät käyvät viimeistelemässä tekoja, toista poliisia ammuttiin lähietäisyydeltä niskaan ja toista otsaan.

Myös yksi ryöstäjistä  Axelsson oli saanut osumaa. Hänet jätettiin niille sijoilleen. Mies hakeutui terveyskeskukseen, josta otettiin kiinni samana päivänä.

Arklöv otettiin kiinni Tukholman lähistöltä Tyresössä parin päivän päästä ja Olsson pakeni Costa Ricaan, josta otettiin kiinni kesäkuun 6. ja palautettiin Ruotsiin.

Kuvat poliisin esitutkinnasta.

Kaikki tuomittiin elinkautisiin vankeuksiin. Ruotsin lain mukaan elinkautinen voidaan muuttaa vuosituomioksi Örebron hovioikeuden päätöksellä. Olssonin tuomio muutettiin 2019 ja Axelssonin 2020 35 vuoden vankeudeksi. Ruotsissa vankeudesta istutaan 2/3.

Andreas Axelsson päästettiin nyt lopullisesti vapaaksi viime kuussa ja Tony Olsson pääsee vapaaksi vuoden päästä. Jackie Arklöv istuu edelleen elinkautista, sillä Örebron hovioikeus katsoi, että Arklövillä on suuri riski ajautua uudelleen rikollisuuteen.

Melko turhia murhia, melko turhan ryöstön jälkeen, jossa saalis oli silloista rahaa pari miljoonaa kruunua, eli kolmeen pekkaan jaettuna ei edes kolmen vuoden palkkaa.

 

Notify of
guest
16 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Täh

“Malexander-Olsson vapaaksi 23 vuoden vankeuden jälkeen”
Kuissää noin kirjoitit jos kerran Axelsson pääsi vapaaksi?

paljous alennus

Jaa-a. Oy funland ab maassa olisivat olleet vapaana jo aikoja sitten. Ensikertalais alennus tai entisistä tuomioista alennus. Lisäksi vapaapäivät linnasta.

Qroquius Kad

Elinkautiset olisivat saaneet mutta lusineet sitä vain jotain 15 vuotta, kunnes Hell-Sinkin hovioikeus olisi päästänyt ehdonalaiseen.

kannatan

Jep. Ja eikös suomessa ole näiden verorahoitteisten/veikkausrahojen/lahjoitusten varalla toimivia miljoonia tienaavia järjestöjä, jotka hyysäävät niitä rikollisia? Minusta ps:n esitys oli hyvä, että täysin kuriin nämä ” mafiat ” .

black_danger_company

Tummemman näköinen tyyppi olisi selvinnyt Suomessa 10 kuukauden ehdollisella. Nollatoleranssi rasismille!

rocky

Mahtoiko olla porukan aivot kun noin hyvin sujui keikka?

Vääristäkää, jos olen oik

Mielenkiintoinen detaljee on, että Wikipedian mukaan oikeudessa ei voitu osoittaa kuka näistä ampui poliisit. Niinpä heidät kaikki tuomittiin murhista.
Suomessa uutsoiduista oikeustapauksista on voinut päätellä, että ellei teon tekijää pystytä yksilöimään, niin ketään ei teosta tuomita.

Qroquius Kad

Kyllähän Hell-Sinkin Koskelan kidutusmurhassa, jossa kolme 16-vuotiasta suomalaisjonnea kidutti huvikseen ikätoverinsa kuoliaaksi kaikki kolme tuomittiin murhasta, koska olivat tehneet sen yhteistyössä.

Vastaavasti on liikaa tapauksia, joissa esim. kolme sälliä on potkinut neljännen kuoliaaksi eikä ketään tuomita, kun ei voitu osoittaa kuka sen tappavan potkun oikein kajautti.

harkitsen omaa tiktokia

Jep. Tai kuinka joukkoraiskauksesta tai yksittäsestä raiskauksesta oikeus päätteli, että kulttuuri. En muista mikä tapaus oli, mutta tasan varmaan oli tämä oikeutus demlalta. Muistaakseni tässä oli taustalla oulun grooming. Mikä saikin miljoonia kankkulan kaivoon. Tiktok videota yms. Täydellistä pelleilyä.

Daavidin poika

Muistan tämän tapauksen oikein hyvin. Nyt minä tiputan teille pommin. Asia on nimittäin niin, että tämä vasemman puoleinen (Arklöv) on saapunut Ruotsiin “otto poikana” Eli Ruotsalainen pariskunta jotka eivät saaneet omia lapsia ottivat tämän onnettoman poliisi murhaajan kontolleen. Tuolloin vielä Ruotsin valtamedia kirjoitti asiat rehellisesti niin kuin ne oli. En nyt mene allekirjoittamaan, että oliko Arklöv Brasilista.? Mutta joku muistikuva minulla on, että on Brasiliasta, oli miten oli mutta tämä Arklöv on “otto poika”

Qroquius Kad

Syntyi Liberiassa 6.6.1973 liberialaiselle äidille, jonka oli pamauttanut paksuksi 60-vuotias englantilaismies, kenties turisti?
Ei kuitenkaan ollut missään tekemisissä lapsensa kanssa, joka adoptoitiin kaksivuotiaana Ruotsiin.

Arklövin uralle mahtui kuuluminen ruotsalaiseen uusnatsijärjestöön.
Siitä sitten virnuiltiinkin, että ruotsalaiset ovat totisesti maailman suvaitsevaisin kansa, kun siellä jopa uusnatsit hyväksyvät jäseneksi mutiaisen!

Johan Steel

Dokumentti aiheesta jos jotakuta kiinnostaa.
https://www.youtube.com/watch?v=KKE2oPQtNx4

Nih

Kyllä näitä ei pitäisi päästää koskaan vapaaksi. Vielä kuullaan…