PS:n Tavio: Osakesäästötilin tappiot heti vähennyskelpoisiksi

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio ehdottaa, että osakesäästötilien tappiot tulisivat verovähennyskelpoisiksi ilman vaatimusta tilin lopettamisesta. Tavio on jättänyt aiheesta eduskunnassa toimenpidealoitteen.

Tavio pitää nykyisessä laissa ongelmallisena sitä, että kun osakesäästötili tuottaa tappiota, sijoittaja voi vähentää tappion pääomatuloistaan ainoastaan sinä vuonna, jolloin osakesäästötili lopetetaan.

– Lainsäädäntö sisältää täysin ei-toivotun kannustimen koko osakesäästötilin sulkemiseen. Asia pitää korjata pikaisesti, sillä osakesäästötili on yleisen heikon taloustilanteen myötä kääntynyt tappiolliseksi monille suomalaisille viime aikoina, Tavio sanoo.

Tavio huomauttaa, että laissa on eriarvoinen kohtelu osakesäästötilien ja sijoitusrahasto-osuuksien verotukselle. Rahastojen kohdalla tappiot voi heti vahvistaa verotushyötynä.

Tavio arvioi, että osakesäästötilien suosio nousee, mikäli toimenpidealoite hyväksytään eduskunnassa.

– Perussuomalaiset on suomalaisten piensijoittajien puolue. Tavoitteemme on edistää kansankapitalismia Suomessa, Tavio linjaa.

– Pörssien laskusuhdanteessa huomataan nyt, että myös osakesäästötilillä tapahtuvien tappiollisten kauppojen verovähennysoikeus olisi oikeudenmukainen piensijoittajia kohtaan, Tavio sanoo.

Tavio on aiemmin ehdottanut myös pienten osinkotuottojen verovapautta ja osakesäästötilin talletusrajan nostoa.

Subscribe
Notify of
guest
2 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Sherlokki suvakko
  • Osakekaupat ja osingot tilillä verovapaasti.
  • Tilille voi tallettaa maks. 50 000 €, kerralla tai erissä.
  • Maksat veroja voitoista vasta, kun nostat tililtä rahaa.
  • Yksityishenkilöllä voi olla käytössään vain yksi osakesäästötili.

Nii, että mitä sitten? Jos jollakulla on ylimääräistä, niin pistä kiertoon helvetissä!

gate io türkiye

I am sorting out relevant information about gate io recently, and I saw your article, and your creative ideas are of great help to me. However, I have doubts about some creative issues, can you answer them for me? I will continue to pay attention to your reply. Thanks.