Opiskelu kiinnostaa maahanmuuttajia vielä vähemmän Malmössä

Melko toivottomia tuloksia tuotetaan Malmön kouluissa. Listalle otin vain alle 50 % tulokset, eli taulukon luku tarkoittaa 9. luokkalaisia, jotka ovat saaneet hyväksytyn päästötodistuksen keväällä 2022.

Rosengårdin ympäristön kouluissa enemmistö oppilaista jäi luokalle, ts. ei saanut sellaista todistusta, jolla voi hakea ja ylipäätään päästä mihinkään ammatilliseen koulutukseen. Värner Rydenskolan on ollut jo vuosia kauhukoulujen koulukirjaesimerkki.

Vaikka listalla on vain seitsemän huonointa koulua, niin tilastoissa oli kymmenkunta muuta maahanmuuttolähiöiden koulua, joissa suurin piirtein puolet sai todistuksen, puolet ei. Heti kun koulu muuttui sellaiseksi kouluksi, jossa on ruotsalaisia oppilaita, niin lukema nousi 90-100 % pintaan. Mitä enempi maahantulijoita koulussa, sitä huonommat oppimistulokset.

Malmön kohdalla kannattaa huomata sekin, että oppilaat ovat toisen polven siirtolaisia, eli kieli ei ole enää mikään ongelma kuten juuri maahan tulleilla lapsilla. Heidän kohdallaan huonon koulumenestyksen ymmärtää juuri kielitaidottomuuden takia, mutta kuten sanoin, niin Malmön maahanmuuttajalähiöissä tätä selitystä ei voi käyttää.

 

Maailma on paljon muuttunut siitä kun itse kävin peruskoulua. Metodit ja kouluelämä on erilaista nyt kuin yli 30 vuotta sitten. Silti välillä tulee mieleen se, että miten yksinkertaisesti on mahdollista, että tuollainen määrä nuoria ei saa koulua läpi, ja heidän luku- ja kirjoitustaito jää alkeelliselle tasolle.

Itse en peruskoulussa lukenut varmaan yhtään kertaa läksyjä, tuskin luin yksiinkään kokeisiin ja koko yläaste meni muutenkin tupakkia poltellessa, mopoa räplätessä ja tyttöjä vikitellessä. Silti sain ihan kohtuullisen 7,8 keskiarvon todistuksen.

Ja siitä huolimatta päähän on jäänyt omasta mielestä melko kattavasti erilaisia tietotaitoja.

Jos ei yksin syytellä maahanmuuttajia kaikesta, niin luultavasti vikaa on itse systeemissäkin. Kun kävin aikuiskoulun sähköasentajan linjaa, niin siellä pisti silmään se ”ryhmä-google-oppiminen”. Oppilaat jaettiin muutaman hengen ryhmiin ja sitten mentiin johonkin nurkkaan ”googlettamaan”. Opettaja antoi tehtävän ja oppilaiden piti itse ratkaista tehtävä hakemalla sitä tietoa netistä.

Tämä tapa jäi itselle vähän mysteeriksi. Eikö olisi nopeampaa, jos opettaja näyttäisi koko luokalle taululla miten asia X toimii. Mitä virkaa koululla loppujen lopuksi on, jos opettaja antaa vain tehtävän, joka sitten ratkaistaan googlettamalla? Moni tekninen tehtävä on melko helppo ratkaista googlettamalla. Miten kytketään kruunukytkentä? Miten vaihdetaan Audin jarrupalat? Minkä värinen on miinusjohto? Mitä virkaa koululla loppujen lopuksi on enää?

Toisaalta sitäkin voidaan kysyä, että onko nykyinen koululaitos jo tullut tiensä päähän. Tai onko siellä ainakin edessä tehtävänä jonkinlainen koulu-uudistus.

Subscribe
Notify of
guest
36 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
mari

Villi veikkaus: näistä toisen polven siirtolaisten surkeista oppilaista lähes kaikki ovat muslimeja tai afrikaanoja. Siinä on oikeastaan suurin osa koko ongelman ytimestä, on mukavampaa asua omassa pikku rinnakkaisyhteiskunnassa kuin sopeutua valtaväestön kanssa ja tehdä niitä ikäviä töitä joka aamu 7-16. Mitä turhia kun on tarjolla räppärin uraa tai katugansterin jännää elämää. Eikä se kolmas sukupolvi, eli näiden nyt jutussa käsiteltävien surkeiden oppilaiden tulevat kakarat tule onnistumaan sen paremmin. Ongelma on islam. Ne pitää siitä uskonnosta kiinni hamaan loppuun saakka eikä edes yritä elää kuten muut.

Vai meni Paavolla yläaste mopoilla kruisailessa ja tyttöjä jahtaillessa? Saiko tuohon aikaan tyttöjen huomion paremmin jos omisti mopon? Pyysivätkö tytöt koskaan päästä mopon kyytiin, ”hei ajeluta mua muutaman kerran korttelin ympäri, jooko”? Kävikö silloin flaksi vai oliko se sittenkin vain viatonta nuorten hengailua? Olen vain utelias koska en ole elänyt 80-luvun Suomessa.

defund viva-YLE

Muslimien kouluttamisen ja työvoimaksi länsimaiseen yhteiskuntaan harkitsemisen kohdalla tulee muistaa esimerkiksi:
– ’kunnia’ -käsite kaikkine variaatioineen
– vääräuskoinen ei voi olla oikeauskoisen esimies
– valkoinen nainen ei voi naiseudestaan ja alempiarvoisuudestaan johtuen olla esimies tai varteenotettava opettaja
– vääräuskoiselle valehteleminen on muslimin velvollisuus
– vääräuskoinen on rakkikoiran arvoinen
– älämölöllä ’merkataan reviiriä’ kuten koirat kusella
– jne

mari

Muutamassa arabimaassa käyneenä totesin seuraavaa: fyysinen työ on ulkoistettu alempiarvoisimmille muslimeille, esim Pakistan, Afghanistan, Bangladesh jne. Näiden asuinolot ovat tyyliin yhdessä parakissa 15 ukkoa. Arabeille fyysinen työ on häpeä. He ovat enemmänkin kauppiaskansaa. Eläinten, etenkin koirien kohtelu on järkyttävää. Arabit ovat rasistisin kansa jonka tiedän, kaikki muut ovat ’koiria’ paitsi tietty he itse kuten mainitsitkin. Koska öljyllä rikastuneet arabimaat ovat tottuneet teettämään kaiken toisilla, ovat he aivan kädettömiä mitä tulee käytännön hommiin. Se tulee kostautumaan siinä vaiheessa kun öljy ei enään mene kaupaksi niin kuin aiemmin. Eihän he osaa edes ylläpitää perusinfraa omissa maissaan tai vaikka rakentamaan korkeampia rakennuksia kuin 6 kerrosta. Euroopalla ei ole mitään käyttöä tälle porukalle jotka vielä tullessaan tuovat mukanaan vakavia turvallisuusriskejä.

Ylermi

Minä tykkään kävellä paikallisen arabipizzerian ohi, jossa ylempiarvoiset ja henkisesti ylivoimaiset muslimipizzanpaistat ovat terassillaan röökitauolla, ja katsoa heihin alentuvasti rasistinen virne naamallani. Ja matka jatkuu syömään lounasta mihin tahansa ravintolaan joka ei ole muslimien omistuksessa/käytössä. Ja he NÄKEVÄT että nyt tuli sanatonta DISRISPEKTIÄ ja HALVEKSUNTAA päin karvanaamaa. Menepäs siitä hampaita kiristelevä loinen sisään paistamaan lisää veropetospizzaa vaan, turpa kii. Työn iloa!

ORC

Vastaanpa 80-luvulla kruisailleiden puolesta… tai omasta puolestani. Mopo ei riittänyt, tartti olla auto, ja takapenkki. Mopo oli hyvä kahden kuukauden ajan kesällä. Muuten se oli vitun kylmä.

mari

Joo toi auto saattaa toimia vieläkin, ainakin pienemmissä kaupungeissa. Itse kiinnitän miehessä huomiota ihan muihin juttuihin joita en nyt tässä ala sen kummemmin erittelemään. Sen voin kuitenkin sanoa, että autolla ei ollut minuun mitään vaikutusta kun olin teini-iässä. No jaa, mun ehdoton suosikkiauto on valkoinen, ja nimenomaan valkoinen Ferrari Testarossa sellainen mitä käytettiin Miami Vicen kuvauksissa. Sen auton muotoilu on vaan niin iätön. Jos jollain kollilla olisi ollut sellainen niin ehkä olisi hypännyt kyytiin, tosin siinä on tosi ahdas takapenkki…

jorma

Eipä siinä ole juuri motia opiskeluun, kun kelagoldcard takaa kuitenkin pullean elämän vääräuskoisten rahoilla.

Kake

Hidasjärkiset ruotsalaisfeministit, sukupuoleen katsomatta, eivät vieläkään ymmärrä, ettei matut ole tulleet Ruotsiin töihin, eikä liioin opiskelemaan tai sopeutumaan ruotsalaiseen yhteiskuntaan.

Ylermi

Tulivat JOHTAJAHOMMIIN. Hyvin on mennyt, ruotsalaiset orjat tekevät töitä hiki hatussa ja johtajakansa elää leveästi perseillen ja räyhäten.

Qroquius Kad

Ja ruotsalaisfeministit ymmärtävät sen kyllä varsin hyvin:
eivät he ole suinkaan hidasjärkisiä, vaan ovat nimonomaan luoneet nykyilanteen saadakseen tyydyttää viettejään ja vaistojaan.

Vöörg Höörgan

Niistä vaistoista puuttunevat ainakin normaali äidinvaisto, sekä itsesuojeluvaisto…

Teutjärvi

Kun verrataan miten hyvin juutalaiset pärjäävät maailmassa, niin johtunee siitä että juutalaisisän velvollisuus on opettaa poikalasta puolituntia päivässä kun lapsi on täyttänyt 3 vuotta.
Ajatelkaa mikä matikkapää kehittyy jos laitetaan helmitaulu lapsen eteen silloin kun aivot on vastaanottavaisimmillaan.
Mutta muslimilapset alkavat opiskelemaan koraanin säkeitä kepillä uhattuna. Islam on syöpä.

mari

Hyvä kommentti. Juutalaisuuteen kuuluu opiskelu, jatkuva oppiminen joka kestää läpi eliniän.

Nämä muslimit sen sijaan, kuten mainitsit, aletaan heihin iskostaa vihaa jo pikkulapsesta lähtien. Muistan jonkun dokkarin joka oli kuvattu Gazassa. Siinä oli joku koulukohtaus jossa opettaja takoi kakaroiden kalloon kuinka kaikki juutalaiset tulee ajaa mereen, tappaa kaikki. Ja pojasta tulee mies kun hän saa isältään ensimmäisen Kalashnikovin 12-13 vuotiaana. Sitä juhlitaan samalla tavalla kuin nämä yleensä juhlivat mitä tahansa, eli räiskitään porukalla ilmaan ja kiljutaan kuin teuraat. Tiheään asutussa Gazassa käy joskus niin, että ilmaan ammuttu putoava luoti lävistää jonkun kallon. Henkihän siinä menee. Sitten saadaankin taas hautajaiset ja päästään jälleen räiskimään.

Moonman

Tuohonkin ongelmaan keksittiin jo ratkaisu, eli alennetaan kriteerejä jotta kaikki tai mahdollisimman moni pääsee läpi, eikä opettajan tarvitse katsella samoja nuorukaisia enää seuraavalla lukukaudella. Näin syntyvät turhat nolla-tason koulut joissa kukaan ei opi mitään ja kalliit eliittikoulut maksukykyisille.

Tapio

Maahanmuuttajien toisen sukupolven ongelmat ovat vahvasti kotoperäiä johtuen siitä, että vanhemmat varsinkin äidit ovat niin luku kuin kirjoitustaidottomia. Miehet pyörivät omissa porukoissaan ja naiset hoitavat lapset ja kodin askareet. Olen nähnyt kuinka pienet lapset toimivat tulkkeina vanhemmilleen esim terveykeskuksessa kaupoissa ja virastoissa. Fatta hoitaa asuntoasiat ja perustoimeentulon. Kotona ei ole siis mallia, että vanhemmt kävisivät töissä ja huoletisivat toimeentulosta.

Kartsalla ollaan sitten porukoissa joissa ihannoidaan gangtaräppäreitä tonnin stifloissaan ja sadantonnin kledjuissaan, ei siinä oikein kiinnosta Mäkkärin orjapalkat vaan pitää olla heti Bemu alla ja vosu kainalossa.

Suomi Finland

”Epäillyllä miehellä on tummat hiukset, hän on 180–185 cm pitkä ja vartaloltaan hoikkarakenteinen. Hänellä oli tekohetkellä yllään musta takki, siniset farkut, mustat lenkkarit ja musta olkalaukku.”

—->

Epäillyllä miehellä on tummat käkkärähiukset, hän on 180-185 cm pitkä ja vartaloltaan kuin tyypillinen soma li. Hänellä oli yllään agrifaanojengiläisten suosimat vaatteet.

Suomi Finland

Ihonväriä on turha mainita. Edelliset tuntomerkit kertovat jo kaiken siitäkin.

Piste

Epäilty on tikkujalka somali.

Big l

Mamujen takia koko koulujärjestelmä on jouduttu muuttaan sellaiseksi että ne pärjäisi edes jotenkin mutta eihän ne pärjää. Ei sellaista menetelmää ole olemassa eikä niin matalaa rimaa että ne pärjäisi edes alkeelliseti. Valkoiset kantislapset, opettajat, vanhemmat ja koko yhteiskunta kärsii näiden paskiaisten olemassaolosta

mari

Näin on. On oikeastaan jännä nähdä kuinka matalalle poliitikot ovat valmiit sen riman laskemaan. Jossain vaiheessa koko touhu alkaa näyttää kuitenkin liian naurettavalta ja läpinäkyvältä ettei ehkä kaikkien poliitikkojenkaan kantti kestä sellaista. Toisaalta mikään ei enää yllätä minua kun kyseessä on matujen hyysäys ja heidän inkompetenssin peittely.

Piste

Näitten riman mukaan suomalainen 4-vuotias olisi loistavilla arvosanoilla läpäissyt ylioppilas.

Huru-ukko

Jos ja kun rimaa lasketaan tarpeeksi niin kaivetaan sitten tunneli ali. Ja tunnelin kaivaminen on heillä imetty jo kamelin maidosta. Mallia esim. Gasasta jossa kaivellaan tunneleita Israelin puolelle.

mari

Mielestäni aletaan olemaan jo lähellä sitä tunnelivertausta. Gazasta menee muuten suurin osa tunneleista Egyptin puolelle, Siinain niemimaalle josta sinne salakuljetetaan aseita, raketteja ja mitä kaikkea tuo rähinäkansa nyt tarviikaan tuhoon tuomitussa sodassa Israelia vastaan.

Piste

Ei olemassaolosta, vaan täällä olosta. Saa ne kaikki mun mielestä omilla mantereillaan elellä ja viihtyä omiensa seassa.

Ainonyymi

Varmaan noissa kouluissa mamuille on järjestetty paapomalla parempia numeroita, ja siitä huolimatta tulokset ovat lohduttomat. Tyhmät ovat tyhmempiä kuin keskinkertaisuudet.

Alpertti

Kylläpä nyt lyödään kommenteissa uusia tulijoita. Tunnustan kyllä olevani sellainen googlelmoija, joka ratkaisee tekniset ongelmat googlettamalla. Tosin en käytä Googlea, koska se on umpisurkea, mutta kuitenkin. Väitän tosin, että pyörää ei kannata keksiä koskaan uudestaan. Minun ei esim. kannata alkaa toteuttaa binäärihakua itse, koska todennäköisesti se toteutukseni menee kuitenkin väärin kuten vähintään yhdeksällä satunnaisella ohjelmoitsijalla kymmenestä. En myöskään aio, sanon sen nyt heti ykskantaan enkä tule mieltäni muuttamaan, opetella minkäänlaisia kirjastoja ulkoa. Katson jatkossakin parametrit dokumentaatiosta, hakemalla ensin sivuhistoriasta ja jos siitä ei löydy, sitten hakukoneella.

Faktoja

Tähän voidaan myöskin lisätä että ”hyväksytty”-raja noilla on ihan julmetun matala. Sama jengi suomalaisen arvosteluasteikon mukaan: hyväksyttyjä, NIPPA NAPPA ALIMMAN RIMAN YLI: 2% Ja ne ovat hiki hatussa joka päivä ponnistelijoita jotka oikeasti haluavat opiskella, mutta kun geneettiset tekijät eivät parempaan pysty niin ei voi mitään. Ihmisissä on eroja, valtavia eroja, vaikka suvaitseva vasemmisto muuta väittääkin.

Vladimir

Ei tarvi opiskella. Mamu vie mikä irti on. Somali vie mikä irti on. Beduiini vie mikå irti on. Musta vie mikä irti on.

Rosvon väri

Tuokin on jo vanhentunut käsite. Noi kaikki varastaa tasan kaiken minkä näkevät, aivan sama onko ”irti” vai ei.

Taju kankaalla

Onko nyt päivä vai yö?

Taju kankaalla

Mikä maa, mikä valuutta?

mari

Täällä meillä päin on lämmin iltapäivä, +26 näyttää mittari parvekkeella varjossa. Siperiassahan on jo yö…

Erkkaope

Ruotsin ja Suomen koulut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Ruotsissa on toista tuhatta yksityistä yläastetta ja lukiota. Ne saavat yhteiskunnan tukea ja ovat lisäksi taloudellisesti tuottavia. Varakkaat ruotsalaiset lähettävät lapsensa näihin yksityisiin oppilaitoksiin, joissa on työrauha ja hyvä opetuksen taso.
Se lisää tietysti eriarvoisuutta, mutta eivät kaikki ruotsalaisetkaan ole niin suvakkeja kuin annetaan ymmärtää.

PEKKA RÄSÄNEN

Mitä serkumpi sitä herkumpi.. Sukurutsan tulokset näkyy.

Ohmygod

Paavo on raportoinut yhdeksäsluokkalaisten menestyksestä.
Epäilen että moni heimolainen on jättänyt leikin kesken jo ennen ysiä.
Jos nekin lasketaan niin…
Parempi ettei lasketa.

Mr X

Ei kai pyllistelevä muslim kouluja tarvitse,kun jo valmiiksi on MONIOSAAJA,suur pätevyys kaikessa,mitä kysyvä migriSuvakki saattaakaan kysyä.Ja kaikki 2 mappia todistuksia putosi jonkkaan,kun kurpitsavankkurin puinen rengas puhkesi kidutusta karkuun ohjastaessa,iphonen sai viimetingassa pelastettua suurhukkumisen uhalla,ja puh laturin myös.