Ukraina menestyy kaikilla rintamilla, Venäjä pahoissa vaikeuksissa

Ukrainalla viime päivät ovat olleet sotilaallisesti hyviä. Usealla rintamalla joukot ovat saaneet vapautettua kaupunkeja ja kyliä vihollisesta. Vaikuttaa siltä, että Ukraina ei kunnioita Venäjän järjestämiä ”äänestyksiä”.

Hersonin rintama

Hersonin (tai joskus kirjoitetaan Kherson) rintamalla, joka oli pitkään odotustilassa, on nyt alkanut tapahtumaan. Venäjän hallussa ollut Dnepr-joen länsipuolella ollutta kaistaletta on alettu ottamaan takaisin ja Hersonin koillispuolella Ukraina on edennyt useita kymmeniä kilometrejä muutaman päivän sisällä Dneprin suunnassa. Lisäksi itse Hersonin kaupungin saartorengasta on kiristetty.

Alla kartassa pääpiirteittäin miten homma etenee.

 

Dneprin länsipuolella olevilla venäläisillä joukoilla köysi kiristyy koko ajan ja heidän näkökulmasta tilanne on ollut shakki ja matti jo pitkän aikaa. Alueella on useita tuhansia venäläisiä sotilaita, joidenkin arvion mukaan jopa 25 000.

Kyse on siitä, että venäläisillä ei ole minkäänlaista vesikuljetuskalustoa alueella, ei Dneprin itä- eikä länsipuolella. Tästä tulee ongelma. Dnepriä ei noin vain ylitellä uimalla. Novasta yläjuoksulle päin joki on valtava uoma, leveyttä kahdesta kuuteen kilometriin. Vesi on jo kylmää ja tuollaisia matkoja uivat lähinnä trialthonistit. Lisäksi joen rannat ovat monista paikoin jyrkkiä useiden kymmenien metrien nousuja tai jopa pystysuoria seinämiä, joten uimaan pääseminen ei mene ihan noin vain kuin jossain Kyrönjoessa.

Alla kuvassa Dneprin itärantaa Kakhovkan kaupungin kohdalta joen yläjuoksun suuntaan. Vastaranta joen toisella puolella näkyy jossain kaukaisuudessa. Houkuttelee uimaan.

 

Novasta alajuoksulle joki muuttuu suistoalueeksi, jota on mahdotonta ylittää jalan, vielä vähemmän ajoneuvoilla. Suistoalue on soista rämettä leveydeltään kilometristä muutamaan kilometriin. Välissä voi olla jokiuomia, metsälämpäreitä, mutta sitten taas satojen metrien levyisiä hyllyviä soita.

Kuva on Hersonin kohdalta joen itäpuolelta. Herson näkyy vastarannalla. Kuvaa pyörittelemällä saa käsityksen, että venäläisillä sotilailla ei ole paljon mahdollisuuksia paeta Hersonista.

 

Dnepriä ei siis käytännössä voi ylittää kuin etelässä siltaa pitkin ja pohjoisempana veneillä tai laivoilla. Ukraina taas on ampunut ohjuksilla kaikki etelässä olevat sillat ilmaan, joten venäläisillä ei ole paljon vaihtoehtoja. Kuolla tai antautua.

Lisäksi kun ottaa huomioon, että venäläiset joukot eivät ole saaneet enää minkäänlaista huoltoa useisiin viikkoihin, niin ammukset alkavat nekin loppumaan jossain vaiheessa. Monet ihmettelivät viikko pari sitten, että miksi Ukraina ei hyökkää, mutta juuri tässä näyttää olleenkin taktiikka. Antaa venäläisten kuluttaa ensin joukot loppuun ja tehdään oma siirto vasta sitten.

”Venäjään kuuluvasta” Hersonin alueesta on nyt Ukrainan hallinnassa jo puolet, koska Dnepr erottaa alueen kahtia.

 

Tämä Hersonin rintama romahtaa hetkenä minä hyvänsä. Kuten tuli esille, niin joukoilla ei ole enää vaihtoehtoja. Enpä usko, että ne lähtevät uimaan tai kahlaamaan Dneprin yli. Toisaalta ammukset alkavat olemaan jo niin loppu, että sotimisestakaan ei tule mitään.

Tässä samalla tulee esille myös se venäläisten sodanjohdon solidaarisuus omia kohtaan: täysi välinpitämättömyys. Dneprin länsipuolen joukot on jätetty oman onnensa nojaa, vähän kuin voi voi, mitäs läksit. Jokainen muu maa suunnittelisi joukkojensa evakuointia joen yli, mutta venäläisiä tällaiset jutut eivät kiinnosta.

 

Harkovan rintama

Harkovan alueella venäläisillä on ollut yhtä surkeaa. Ukrainalaiset ovat nyt päässeet jo Oskil-joen yli eli koko Harkovan maakunta on putsattu vihollisista. Seuraavaksi alkaa Luhanskin puhdistus. Tai tarkasti ottaenhan ukrainalaiset ovat jo Luhanskin maakunnan puolella vapauttaneet ainakin Kreminnan kaupungin.

 

Alla filminpätkiä Bohuslavkan kaupungista Oskil-joen itärannalta. Ukrainalaiset joukot ovat ajaneet kaikki venäläisjoukot tiehensä ja kaupungin asukkaat ottavat ukrainalaiset sotilaat vastaan kukkasin.

Pt-median kommentointi on melko vapaata.
Kannattaa kuitenkin huomata, että väkivaltafantasiaa sisältävät kommentit poistetaan. Ihmisten suora solvaaminen ei ole sallittua, eikä ihmisten yhteistietoja sallita julkaistavan.
Kommentoi mielellään artikkelin aihetta, toki kevyet off-topicit, eli asian vierestä kommentit ovat sallittuja, mutta älä spämmää kymmeniä viestejä aivan asian vierestä. Venäjämielinen propaganda joutuu poistoon, sillä Pt-mediaa ei voi käyttää ryssän propagandan levittämiseen.
Pt-media ei ole mikään sananvapauden sankari, eli jos joku kommentti saattaa täyttää Suomen tai Ruotsin rikoslaissa mainitun rikoksen tunnusmerkistön, niin viesti poistetaan.
Subscribe
Notify of
guest
57 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
No 1.

Ryssä siellä taas ”oikaisee rintamaa” ja perääntyy taktisesti, kertoo putkonen

Maailman suurimman armeijan tankkiarmeijat aivan nurkan takana 😀

Kiitos taas Paavo!

Alpertti

Reuna ei saa olla liian ”häijy”. Eihän siitä mitään tule, jos reuna ei ole hyvin määritelty. Puhtaalla matemaattisella faktalla voidaan selittää rintaman oikaisutarve.

Jotenkin historiatietojen valossa Hersonin venäläistaistelijoiden kohtalo vaikuttaa selvältä. Jos he yrittävät pyytää pakoapua, Moskova on hiljaa. Mitä vain sanovatkaan, niin Moskova on hiljaa. Näin se on ennenkin mennyt, joten miksei tälläkin kerralla. Jos palaavat Venäjälle jollain konstilla, saavat kuulla moitteet karkuruudesta. Olisi pitänyt kuolla taistellen mieluummin.

Minä

Eikös Putin jo kieltänyt perääntymisen tuolta?

Last edited 1 vuosi sitten by Minä
Qroquius Kad

Kielsihän myös hänen edeltäjänsä Adolf Wehrmachtiltaan perääntymisen, mutta sekin vain perääntyi kunnes oli Berliinissä.

ORC

Nyt on vaan pari-kolme leningradin alapeukuttajaa linjoilla???? Onko pakokauhu iskenyt jo trolliarmeijaan, vai onko trollukat viety tykinruuaksi Khersoniin?

Qroquius Kad

Itsekin vähän ihmettelin, mutta saas näkyä aktivoituvatko yön aikana.

mari

Ne on saaneet liksan, eli kassillisen vodkaa ja makaavat nyt krapulassa tai todennäköisesti vielä juovuksissa.
Kunhan liksa on juotu niin eiköhän nuo taas palaa linjoille.

Vaihtoehtoisesti osa on huomannut asioiden todellisen tilan ja jättäneet laivan kuin rotat.

sam

eli putinin taistelu natseja vastaan on natsismia…aika pihalla on ihmiset.
samaan aikaan me ollaan fasistikommari suomessa jonka presidentti sai huimasti enemman aania kuin putin, mutta sehan on sita parempaa diktatuuria eiks je

Minä

Ei Putin mitään natseja vastaan taistele, kunhan selittelee omalle kansalleen, kun ei uskalla kertoa totuutta.

Venäläiset sotilaat eivät ole muuta kuin ihmetelleet, kun ei löydy natseja, eivätkä paikalliset toivota tervetulleeksi.

Last edited 1 vuosi sitten by Minä
Mustamakkara

Putinin puhe Ukrainan natseista on paskan jauhantaa. Kunhan ryssät haluavat tekosyyn astua asevoimineen toisen maan kamaralle valloittamaan.

Saksassa on myös äärioikeistoa, jopa uusnatseja. Putinin olisi kannattanut hyökätä ennemmin Saksaan. Siellä natseja on varmasti enemmän kuin Ukrainassa. Käsittääkseni Putin on kuitenkin jopa rahoittanut EU:n alueella olevia äärioikeistolaisia ryhmittymiä.

Hieman ristiriitaista.

Olisi mokoma paskiainen pysynyt poissa Ukrainasta 2014, niin ei olisi tarvinnut nytkään hyökätä mihinkään. Kohta Putinin aika on luettu ja päivät päättyvät.

Venäjä sen sijaan jatkaa olemassaoloaan ja ehkäpä hieman viisastuneena, kun ovat nyt nähneet, että sotilaallisesti he ovat suoranainen kääpiövaltio. Kukaties pullistelevat vähemmän tulevaisuudessa.

ORC

Et sinä missään Suomessa ole. Teillä leningradissa ei ole edes näppäimistössä ä-ja-ö kirjaimia. Toivottavasti on edes kaalisoppaa.

Runtiti-pou

Wehrmacht nyt koostui lähes kokonaan pelkistä maanpettureista ja rappareista komentajien osalta

Tilannetietoisesti

Putkonen kertoi eilen YouTubesta löytyvässä klipissä siirtyvänsä pian lähelle Suomen rajaa seuraamaan tilanteen kehitystä Suomen ja Venäjän välillä. 😉
Kauanko menee aikaa kun hän hän on piilopirtissä Loviisan maisemissa?

mari

Kappas. Eikös tämä Pjutkonev ilmoittaneet hakevansa Donbassin kansalaisuutta?
On tainnut jätkä tulla toisiin ajatuksiin ja nyt tuli kiire turvaan Suomeen.

Tuollainen mätäpaise pitäisi jättää Venäjälle järsimään kaalia loppuelämäkseen.

mari

*..ttu, siis ilmoittanut

Qroquius Kad

Voin olla väärässäkin, mutta ymmärtääkseni hänellä on jo Luhanskin Mielikuvitustasavallan mielikuvituskansalaisuus ja on kovasti koittanut saada Imperialistisen Roistovaltio Ryssän passia, huonoin tuloksin.

Friedrich Schiller filosofoi aikoinaan:
”Vihollinen rakastaa petosta, mutta halveksii petturia.”

Anus Pötkönenkin on tainnut huomata tämän ja siirtynyt pakovalmiuteen.

X

Ovela veijari, tullut kytikseen valmiiksi jos vaikka pohjois Karjala äänestää Venäjään liittymisestä. Ryhtyisi johtamaan aluetta ja pääsisi kättelemään Putinia. Mutta ei kannata nuolaista ennenkuin tipahtaa.

Huru-ukko

Vaikuttaa, että se on eri armeija joka otettiin vastaan kukkasin kuin oli alkuperäinen suunnitelma.

Daboll Ou Seven

Mitä huonommin menee sitä epätoivoisemmaksi käy Rivakka Vasenta Kättään Heiluttava Kävelijä.
Eikä sairaaltaankaan näytä vaikka niin toivottiin, päinvastoin.
Toivottavasti jollakin on Suunnitelma?

Suomi Finland

Kun Mariupol on taas ukrainalaisten hallussa, niin alkaa näyttämään todella hyvältä.

Putin kaatuu vuoden loppuun mennessä. Kun ne liikekannalle pannut joukot alkavat kaatua oikein urakalla, niin venäläisten kantti katkeaa.

Varma Voitto Ikuinen

mummo ei sano edes ryssää..tms..

Minä

Mukava lukea hyviä uutisia.

Sam Colt

Kun saksalaiset puoli miljoonaa sotilasta jäi russan vangiksi Stalingradin jälkeen, antoi Fûhrer heidän kuulla kunniansa.
Tai puuttuvan kunnian.

Näyttää siltä että diktaattorille ei enää ole olemassa ne ihmiset jotka hänelle kuuliaisuutta vannoivat.

Runtiti-pou

No se marsalkka Paulus oli umpisurkea sotilas ja meni antautumaan ennen aikojaan. Oikein ansaittu ryöpytys

Runtiti-pou

Oli lisäksi vastarintaliikkeen jäsen. Oli virhe nostaa esikunnasta tuo surkimus räpeltämään. Kovin hitaasti meni matka Stalingradiin ja antoi petturikaveriensa rellestää ja laittaa varastot huonoon paikkaan ym. ym. petosta

Bertrand

Reddit sivustolla loputtomia, hauskoja, viihdyttäviä videoita venäläisistä jauhelihaksi muutettuina, päät halkiammuttuina jne jne. Kunnon teurastusta. On Sergeitä, on suolenpätkää, on rokkenrollia. Sinne vaan lisää ryssiä, ukraina päässyt veren makuun! Samat videot näkee ryssät jotka istuvat busseissa matkalla helvettiin =) Heti kun krapula hellittää niin valkoinen lippu salkoon. Tämä on loistavaa, Putler ottaa turpaan niin maan helvetisti eikä kenraalinsa uskalla sitä sille näädälle sanoa joten lisää lihaa myllyyn vaan. Luulenpa että maailma saa joululahjaksi videokuvaa Putinin teloituksesta punaisella torilla. Giljotiini ois kiva.

mari

Giljotiini on itseasiassa melko humaani tapa päästä eroon ikävistä ihmisistä. Tuleehan siitä kovin brutaali mielikuva mutta on se ehdottomasti kivuttomampi kuin vaikkapa sähkötuoli. Se taitaa yhä olla parissa usa:n osavaltiossa käytössä, tosin valinnanvaraisena, eli voit valita joko sähkötuolin tai myrkkyruiskeen. Oisko takapajuinen punaniskojen West Virginian osavaltio yksi näistä.

Ohmygod

Köysihoito on kuitenkin toiseksi halvin. Halvin on 9 mm panos.

Qroquius Kad

Se ysimillinen tarvitsee kuitenkin aseen, jolla se ammutaan.

Jos ajatellaan pelkän kustannustehokkuuden kannalta, halvimpia lienevät hukuttaminen, paljain käsin tukehduttaminen tai kuristaminen sekä kallon murtaminen kovalla iskulla.

Jippos123

Psykokääpiön voisi muurata elävänä kremlin muuriin ja jättää muurin pienen aukon johon asennettaisiin julkinen paskahuussi. Saisi hukkua paskaan ja kuseen.

Qroquius Kad

Örkkien tilanteeseen sopivaa musiikkia:

https://www.youtube.com/watch?v=GWULcAISLc0

Kappalehan on kuin nykyhetkeä varten tehty!

Huru-ukko

Juutuubi ei jostain kumman syystä suostu kyseistä kappaletta esittämään/toistamaan kenekään tekemänä. Ainakaan mun kompuutterilla? Sensuuriako?

Pirtsakka

Ainakin Tapio Rautavaara on tuon ukrainalaisen kansanlaulun ”Laulu Dnjeprille” esittänyt ja esittää tuollakin Qroquius Kadin lähettämällä linkillä.
Heikki Kinnusen esittämänä: https://www.youtube.com/watch?v=APS4hQ6i4uA
Matti Salmisen esittämänä; https://www.youtube.com/watch?v=oD4V5VaWul8
Josko näistä linkeistä joku toimisi? Muitakin esittäjiä ko laululle juutuupista löytyy.

Qroquius Kad

Taitaapa vika olla siinä kompuutterissasi, kyllä meikäläisen pöytäkone avasi tuon linkin.

Huru-ukko

Voipi olla. Pitää paremmalla ajalla tutkia…

Lallukka

Haistapaskan sota, niinkuin kaikki sodat aina.

Minä

Sota on aina typerää. Saisi Putin lopettaa aloittamansa typeryyden. Ukrainallahan ei ole muuta vaihtoehtoa kuin puolustautua ja tuntuu menevän aika hyvään suuntaan taistelut Putinin typeryyden lopettamiseksi.

Daavidin poika

Jos tämä Ukrainan eteneminen jatkuu tähän malliin, niin varmasti ensi maanantaina alkavat Ukrainalaiset sotilaat tyhjentämään Krimiä ryssistä.

Jää vain nähtäväksi, että kuinka moni ryssä sotilas pääsee ryssälään nuolemaan syylänaamaisia akkojaan.

Minä

Hätäisimmät ovatkin jo yrittäneet myydä talojaan ja pakanneet laukkunsa voidakseen matkustaa Venäjälle. Putin kielsi talojen myynnin Krimillä, jotta ei pako helpottuisi.

Name

No jo on vittu..Bäckman lupaili Kievistä Voitonparaatia maaliskuussa ja nyt näyttää että taas viivästyy..Vittu mikä ukko..lupaa muttei toimita..eiköhän tehdä yhteinen päätös että missä ErkkiJohanBäckman vilahtaa niin satikutia ja ukko alasti lähetetään itää kohti onnenpotku perseeseen samaan hintaan sille..ja Anus Buttkoselle Himarsia myös hanuriin.

ORC

Maaliskuuhun on vielä pitkä aika, ja seuraavaan maaliskuuhun vielä pidempi. Bäckman nyt on ollut kestovitsi jo yli kymmenen vuotta. Ei siihen usko kukaan muu kuin YLE.

elina

pian ei ukrainalla ole sotilaita enaa, valtavat tappiot maaiman moderneimman armeijan edessa.
Saaliksi kay aivopestyja nuorukaisia tykinruokana, mutta siihenhan suomikin tahtoo valmistelemalla hyokkausta venajalle.
suomi kestasi sotaa alle viikon, varmaan sama ukrainan kanssa kun venaja hyokkaa oikeasti eika vain tukien kansanarmeijoita.

ei faktoista voi lankyttaa ufopuheita niinkuin valtamedia tuppaa tekemaan, niin paljon valheita ettei niita voi vetaa edes takaisin ennenkuin ukrainassa ja suomessa ei ole enaa yhtaan valkoista miesta jaljella…mutta valkoisten miesten tappaminenhan on lannenkin suunnitelma, nayttaa lansi pelaavan samaa pelia venajan kanssa koska lopputulos lammittaa kumpaakin osapuolta tasapuolisesti.

Minä

Ja todellisessa maailmassa Venäjän armeija on kaukana modernista, eikä miesten lisääminen rintamalle merkitse mitään, kun ei ole niille kunnollista koultusta, eikä hyviä aseitakaan.

Ukraina sen sijaan häätää venäläisiä alueiltaan ja venäläiset juoksevat henkensä edestä monin paikoin. Lopputulos on, että venäläiset saavat kyytiä Ukrainasta, eivätkä nuo anneksoinnit tule jäämään historiaan kuin naurettavina yrityksinä valloittaa maita ilman kykyä.

Häpeä neukku!

Sääliksi käy neukkulan aivopestyjä nuorukaisia tykinruokana.

Jelena, älä länkytä, tutustu tosiasioihin.

mari

No nyt kommentoi ihan selvästi Suomessa asuva venäläinen. Mitäs tuumi nykyisestä kehityksestä? Kohta on motissa 15000 ryssää ja voi käydä niin, että Krim on pian Ukrainan hallussa jolle se luonnollisesti kuuluukin. Vai että maailman modernein armeija? Voi Saamari että repesin kun luin tuon! Teidän paska-armeija on ihan täyttä romurautaa ja ”miehet” pelkureita ja sotarikollisia jotka juoksee karkuun paraikaa Ukrainan joukkoja. Potuttaako kun tulee Ukrainalta pataan koko maailman nauraessa?

Jippos123

Elina kirjoittelee kaalipalkalla ryssälästä. Nagant painettuna niskaan kiinni.

Operaatio Barbaariryssä

Se mitä Venäjä tekee nyt on kuin kopio siitä mitä Hitler teki.

https://www.svtplay.se/video/36642627/varldens-historia-operation-barbarossa/varldens-historia-operation-barbarossa-sasong-1-avsnitt-1?id=e96wbaR
(näkyy vain Ruotsissa)

-samanlainen usko johonkin muinaiseen hölynpölyyn motiivina
-enorma kärsimykset uhreille ja omalle kansalle
-maine ja ”kunnia” tärvelty 100 vuotta eteenpäin
-kukaan ei koskaan tule unohtamaan kansanmurhaa vaan siitä tullaan kertomaan sukupolvesta toiseen

Runtiti-pou

Hitlerin oli pakko hyökätä, koska Stalin oli hyökkäämssä. Koko sota perustui Lännen ja N-liiton aggressioon. Hitler olisi halunut vain rauhaa ja Danzigin asukkaiden pelastamista puolalaisilta aggressoreilta. Hitler rakasti kansaansa, jonka tuhosta ovat vastuussa vain ja ainoastaan Saksan viholliset.

Nämä viholliset ovat sodan jälkeen salanneet kansanmurhan ja valehdelleet olemattomat kansanmurhat. Ne ovat aivopesseet kansakuntansa ja voitetut eniten ja kaikki jauhavat typeriä valheita ja ovat naurettavia zombeja kaikkialla

X

Toisenlainen sota Suomen kamaralla, huumekauppa. Osui kohdalle 4 elokuvan ja kahden kauden ohjelmat Rahalla saa (Netflix). Lapset myy huumeita, siihen liittyen.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009114513.html

mari

Varmaan moni onkin jo kuullut uutisen siitä ukrainalaisnaisesta joka kirjoitti ylelle kirjeen kuinka heidät on sijoitettu samaan vastaanottokeskukseen venäläisten sotilaskarkureiden kanssa.
Hän kirjoitti suurinpiirtein: ”pakenimme helvetistä ja olemme nyt saapuneet helvettiin”. Migrin mukaan kaikki on mennyt hyvin eikä mitään ongelmia ole ilmennyt, mutta tämän naisen ja monen muun ukrainalaisen mielestä asia on täysin päinvastoin. Se, että ukrainalaisnaiset laitetaan samaan laitokseen venäläisten sotilaskarkureiden kanssa, on minusta silkkaa vidduilua. Lieneekö taustalla ärtymys ja katkeruus siitä kuinka hyvin ja avosylin suomalaiset ovat ottaneet ukrainalaiset vastaan verrattuna afrikaanoihin ja hiekkaväkeen. Jos näin on, raukkamaista kostaa tuollainen viattomille oikeaa sotaa pakeneville ukrainalaisille. Saisivat hävetä onnettomat surkimukset.

Qroquius Kad

Aivan tahallista touhuahan tuo on ollut Migrin taholta.
Tavoitteena on yrittää hätistää maahan tulleet oikeat pakolaiset, eli ukrainalaisnaiset lapsineen muuttamaan pois;
ei tänne sellaisia haluta, vaan tummia ja tulisia Rajuja Rakastajia!

Keinona on asuttaa heidän viereensä örkkejä, jotka käyttäytyvät kuten the Varsinaisen Pakolaisen™ odotetaankin:
huudattavat täysillä Ryssän sotapropagandaa ja huutavat uraaata päälle!

Paras menettelytapa näiden örkkien kanssa olisi luovuttaa ne Ukrainaan sotavangeiksi, koska sehän niiden kohtalo olisi kaatumisen ohella ollut, jos sinne asti olisivat ehtineet.

mari

Juuh, samaa mieltä.. Migri oikein korosti ettei mitään ongelmia ole ollut tai raportoitu. Ei ole ensimmäinen (eikä viimeinen) kerta kun Migri valehtelee.

Azog Smutsaren

Sormusten Herran Azog, orccien pomo, on Puten sinisilmäisen kenraalin ilmetty kaksoisolento.

Psyko P

Expressenin chatti Bill Browderin kanssa. Bill on Putinin tappolistalla (Magnitsky-case etc):

https://www.expressen.se/kultur/stall-dina-fragor–till-bill-browder/

Nih

Ryssä otta nyt kovin pataansa ja ruumiita tulee, hyvä Ukraina.