Miksi Venäjä ei käytä tehoasetta ja tehoreserviä? Koska niitä ei ole

Miksi Venäjä ei ole jo käyttänyt putinistien kuvittelemaa tehoasetta? Viimeistään nyt, kun sota on kääntymässä Ukrainan puolelle, niin eikö tätä salaista asetta ja reserviä pitäisi käyttää täydellä tohinalla?

Kantti kertaa kantti. Venäjän armeija, ja se koko yhteiskunta perustuu korruption olemassaolon hyväksyntään. Pohjoismaissa korruptio tarkoittaa lähinnä jotakin lippuja Savonlinnan oopperajuhliin. Tai Oulaisten kaupungin tapaista, mutta todella harvinaista rikosvyyhteä, jossa kunnan kiinteistöpäällikkö kilpailutti kaverilleen kaikki kaupungin rakennusurakat. Yleisesti pohjoismaisesta korruptiosta ei kannata edes puhua samassa yhteydessä kun puhutaan venäläisestä korruptiosta.

Joidenkin arvioiden mukaan korruptio tarkoittaa sitä, että esimerkiksi armeijan tavaroista häviää sellaiset 10-20 %. Tämä ei tarkoita sitä, että jos armeija tilaa 10 tankkia, niin he saavat 8 tankkia. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että kun armeija tilaa 10 tankkia, niin se saa kyllä ne 10 tankkia, mutta jokaisesta tankista puuttuu joka puolelta 10-20 % niitä asioita mitä siinä pitäisi olla.

Andrej Sergejeff kuvaa asiaa hyvin: Kun tankit luovutetaan käyttöön, niin yksi ei käynnisty ollenkaan, koska ei ole polttoainetta. Toisessa radiolaite on pelkkä kuori, eikä sen sisällä ole mitään elektroniikkaa. Kolmannessa reaktiivipanssari on täytetty styroksilla. Kaikissa tankeissa sotilasstandardien mukainen optiikka on korvattu kiinalaisella kuluttajakäyttöön tarkoitetulla halparihkamalla. Komppania saa siis käyttöönsä 10 tankkia, mutta kaikki tankit ovat jotkut enemmän, jotkut vähemmän käyttökelpoisia. Eikä kukaan tiedä mitä mistäkin tankista puuttuu tai mitä siinä on.

 

Kun Jaroslavskin kaupungin kaupunginneuvosto päätti rakennuttaa kerrostalon, ja asiat olivat lopulta siinä pisteessä, että työmaalle alettiin tuomaan sementtiä, niin sementistä häipyi ensimmäisen päivän aikana neljännes ja tilalle laitettiin hiekkaa. Seuraavana päivänä hävisi taas se sama neljännes ja hiekkaa tilalle. Kolmantena päivänä sama. Tällä sementillä rakennettiin sitten talo. Kaikki tietävät, että talo on pelkkä hiekkakakku, mutta sellaista se nyt vaan on.

 

Korruptoitunut systeemi on kuin musta aukko, jonne tavara vain häviää kuin David Copperfieldin taikatempuissa. Korruptio ei myöskään hävinnyt mihinkään, vaikka Neuvostoliiton nimi muutettiin Venäjäksi. Vain nimi muuttui, mitään muuta ei tapahtunut. Kun Putin alkoi rakentaa ammattilaisarmeijaansa vuosituhannen alkupuoliskolla, niin se oli jo valmiiksi korruptoitunut. Kaikki komentoketjussa ottivat omansa.

Yläportaalla ministeriössä omistetaan miljoonajahteja, kenraaleilla on huviloita, majureilla kalliit autot, kapteenilla hyvät kalavehkeet ja uisteluvene ja ketjun alimpana sotamies Sergei, joka saa pöllittyä lenkkarit alokkaalta, joka on saanut ne juuri varusvarastosta.

Korruptio hävittää myös tavaran arvon kokonaan. Oleg varastaa armeijan yökiikarit ja vaihtaa ne vodkapulloon. Kiikarit ovat moninkertaisesti arvokkaammat kuin pullo vodkaa, mutta viinan myyjä tietää, että Oleg on pöllinyt kiikarit armeijalta, eikä niistä ole syytä maksaa enempää.

Kun tämä puoliviritetty venäläinen tankki joutuu Ukrainaan ja pilkkopimeässä yrittää suunnistaa, niin se on vähän kuin voi voi. Oleg on juonut yökiikarit, joten tankin tähystäjä ei näe mitään. Jossain siellä pensaikossa sitten on kontallaan ukrainalainen sotilas, jolla on länsimaiset tehokkaat yökiikarit silmillään. Hän tähtää panssarintorjuntasinkonsa, painaa liipaisinta ja venäläinen tankki hyppää 10 metriä ilmaan ja putoaa katolleen maahan.

 

Venäjän propaganda on oikeasti ollut todella tehokasta, siis se propaganda, joka on suunnattu länteen. En tiedä, että uskooko venäläinen itse siihen. Luultavasti ei välitä, sillä hän on kasvanut sisään siihen korruptioon ja suhtautuu siihen kuin normaalina. Venäjän armeijahan on joka tapauksessa rankattu kaikissa arvovaltaisissa julkaisuissa viimeisen 15 vuoden ajan maailman toiseksi iskukykyisimmäksi armeijaksi. Mihin tämä tällainen on perustunut? Ei mihinkään muuhun kuin siihen, että Venäjä on antanut sellaisen kuvan, että sen armeija on iskukykyinen ja tehokas.

Tästä tehokkuudesta ei ole edes mitään konkreettista näyttöä. Tsetseniassa Venäjä oli tehokas, se pommitti siviilejä ja Groznyin kaupungin maan tasalle kaukaa, mutta mitään “oikeata sotaa” ei juurikaan käyty, koska tsetseeneistä ei ollut oikeasti vastusta. Syyria on ainoa paikka, jossa Venäjän nykyarmeija, joka on nyt Ukrainassa, on tehnyt “tulosta”. Iranin avulla, ja vastassa puolivillainen muslimikapinallisten joukkio. Nyt, kun Venäjän eliittiarmeijan olisi pitänyt näyttää se osaaminen Ukrainassa, niin mitä on tapahtunut?

Ei yhtään mitään. Jos Venäjän armeija olisi sellainen tehokas ja iskukykyinen armeija, kuin on uskottu, niin sodan tulos olisi nyt aivan erilainen. Se olisi ollut jo sodan alkuvaiheessa, ennen kuin lännen apu olisi edes ehtinyt Ukrainaan paikalle. Jos Venäjän armeija olisi ollut iskukykyinen ja tehokas armeija, niin Ukraina olisi jo miehitetty kokonaan, mutta ei ole.

 

Jotkut tyhmimmät uskovat vieläkin, että Venäjällä on joku salainen ase, joka kaivetaan kohta, huomenna, ylihuomenna, ensi viikolla naftaliinista ja silloin alkaa punakone jylläämään. Miksi Venäjä ei sitten ole jo nyt käyttänyt tätä tehoasetta? Tai viimeistään nyt, kun sota on kääntymässä Ukrainan puolelle, niin eikö tätä salaista asetta pitäisi viimeistään nyt käyttää? Miksi sitä ei käytetä, vaan pantataan? Siksi, että ei ole mitään tehoasetta eikä reserviä. Koko Venäjän armeijan kuviteltu tehokkuus ja ylivoimaisuus perustuu, kuten jo sanoin, pelkkään bluffiin.

Venäjä on tippunut nykyajan kelkasta jo aikoja sitten.

 

 

 

Notify of
guest
61 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Nih

Onneksi ryssä tuhosi itse itensä. Näitä ei pidä ottaa ainakaan 100 vuoteen sivistyneen ihmiskunnan jäseniksi. Sitten heitä voi jo hallita. Surekaa kansaa.

Alava Ukrainan kuitenkin

Venäjää ei voi hallita. Väitän näin. Vaikka elämme globaalia yhteiskunta järjestystä. Tai voi. Mutta kuka siihen Muka pystyy? Itse en usko siihen. Putinin syrjään syökseminen? Höpö höpö. seuraaja olisi joku toinen hullu. Totta on, että Venäjä on tuhonnut itsensä, niin sanotusti esim yk pöydissä. Mutta kuten historian kirjoittajat toteavat, Venäjää ei voi tuhota pelkästään länsimaiden tahdolla yms. Se vain on yksinkertaisesti mahdotonta. Putin voidaan vaihtaa. Mutta mikään ei muutu senkään jälkeen.

Minä

Mutta nyt Venäjästä tulee heikko ja sillä kestää ehkä jopa vuosikymmeniä ennen kuin sen armeija on millään tavalla voimakas.

Last edited 1 kuukausi sitten by Minä
Qroquius Kad

Ryssä voidaan aivan hyvin pilkkoa osiin.
Kiina ottaa Siperian, Uralin länsipuoliset tasavallat itsenäistyvät riisuttuina ydin- ja muista joukkotuhoaseista.

Samuel

Mahdollisia tulevia pikkuvaltioita voi olla vaikea riisua ydinaseista. Vuonna 1994 Ukraina lupasi luopua omistaan, ja sai turvatakuut mm. Venäjältä. Kaikki tiedämme mitä tapahtui – ja myös nuo mahdolliset pikkuvaltiot tietävät. Arvatkaapa, suostuvatko he helposti luopumaan varastoissaan olevista ydinaseista?

TJL

Eipähän luovu Pohjois-Koreakaan.

Name

Venäjän Federaation Osavaltiot suorittavat ko pilkkomisen omatoimisesti.
Venäjällä asuu n 140 miljoonaa asukasta joista Ryssiä on n 40 miljoonaa..100 miljoonaa on muita kansoja joita Ryssät NLn perillisinä verottavat,kuppaavat,komentavat ja lähettävät puolestaan valloittamaan lisää maata kupattavaksi.
Nyt kun Ryssä hyytyy on pikkuvaltioiden aika tehdä irtirykäisy.
Suomen kannattaa olla henkisesti varautunut ottamaan lainassa olevat alueet jälleen huomioon..vaikkapa autonomisena naapurivaltiona.Paavon suitsuttama ? Nevanlinna-liike on asiassa proaktiivinen.
Ukrainassa on nyt käynnissä NLn hajoamissota joka saa uusia rintamia Venäjän sisällä..Niissäkin Ryssä on yhtä altavastaaja 40/100 miljoonaa kuin Ukrainassa 0,2/44 miljoonaa.Aseistus saattaa olla tasaväkisempi joten NLn hajoamissodat jatkuvat entistä verisempinä kunnes Venäjä kutistuu kohti alkupistettään Kremliä..Putin ei tule sitä näkemään..Hänen aikansa käy loppuun kuin kello bunkkerinsa seinällä..tik..tok..tik..tok..tik..tok.

Toivotaan Ukrainan nopeaa

Viimeisen 6 kk aikana olen lukenut hastingsin, venäjän marsalkan zukovin jne venäläisten kenraalien, rommelin jne saksalaisten kenraalien tulkintoja, sekä historijoitsien näkemyksiä, koskien eri näkökulmia. en ole mikään putinisti, Mutta historialla on taipumus toistaa itseään. Venäläisiä ei pidä aliarvioida. Koskaan missään muodossa, kun tulee kysymykseen sota. Maa on ihan järkyttävän suuri. Mitä ei edes tajuta. Kuten WW2 jälkeen kenraalit totesivat. Jos heidät saa mobilisoitua sotaan, se massa ja päättäväisyys on uskomaton. Toki Putin ei ole Stalin, mutta joka tapauksessa. Tajuatte pointin.

Paluu Moskovan ruhtinasku

Eihän kukaan ole hyökännyt Venäjälle. Kohtalonkysymys on hajoaako Venäjä. Valtaosaosa maastahan on pelkkää peräkylää, jonka raaka-ainelähteet riivitään. Ne pärjäisivät ja kehittyyisivät paljon paremmin itsenäisinä ilman Moskovan ja Pietarin satraappeja.

Uhka on todellinen

Ymmärrän pointisi. Niin kukaan ei ole hyökännyt Venäjälle. Mutta. Kuten Putin tekee, kuten Stalin, että hyökkäys Venäjälle on suuri sota. Näinhän hän yrittää. Oikeuttaa, että suuri isän maallinen sota. valheillaan. Putin on hullu. Mutta en ala aliarvioimaan venäläisiä. He ovat kuitenkin erittäin isänmaallisia. Huolimatta yhteiskunta luokasta.

Lucky Luke

Eikös Ukraina ole hyökännyt Venäjälle alueliitoksien myötä?

Taju kankaalla

Itseppä hän tiedät.

Minä

Venäjän väkiluku ei ole päätähuimaava, eikä sen talous ole kovinkaan suuri. Pieni talous ei kykene olemaan suurvalta, vaikka kuinka tahtoisi.

Jos Putin olisi unohtanut suurvaltaleikit ja elänyt naapureidensa kanssa ihmisiksi sekä keskittynyt maan talouden, osaamisen ja koulutuksen kehittämiseen, voisi Venäjällä olla jo aika kohtuullinen elintaso.

Mutta kun siellä ei ajatella kansan kehittämistä, vaan ytimessä on imperialistinen ajattelu ja suurvaltahimo. Nyt se kaatuu siihen.

Last edited 1 kuukausi sitten by Minä
Teho 96%

Jos kahden ja kolmen piikin älykön maailmankuva on rakentunut valtamedia luoman narratiivin pohjalle, mite voisi edes olettaa ymmärtävän suurempaa kokonaisuutta mitä siinä kuplassa eläminen.mahdollistaa. Siinä kuplassa tapahtumahorisontti on läpäisemätön.

Soomepois Eestist

Venäjän korruptiota kuvailee hyvin Tubettaja Perun:

How corruption destroys armies – theft, graft, and Russian failure in Ukraine:

https://www.youtube.com/watch?v=i9i47sgi-V4

Pitkähkö, mutta mielenkiintoinen…

Sakari Rajamäki

Kysyin venäläiseltä työkaveriltani, onko todella niin, että venäjän armeijassa alokkaille syötetään jarrua etteivät panisi toisiaan perseeseen. Työkaverini vastasi “Voi kuule Saku minun kaveri sai vahingossa niin ison annoksen sitä jarrua ettei sillä enää koskaan seiso”

Kerroin hänelle myös, että kun venäläiset rakensivat kerrostaloja Tallinnaan villoja ei laitettu lainkaan seiniin ja talvella on siellä on ihan saatanan kylmä ja saa patterit kuulemma hohkata täysillä. Johon työkaverini vastaisi: “Voi kuule Saku se on ihan normaalia Venäjällä ettei talojen seiniin laiteta villoja, koska siinä säästetään rakennuskustannuksissa.

Gorby

Ei ole niillä enää edes jarrua. Eilen näin redditissä dronekuvaa kun ryssä imi toisen ryssän kyrpää ja drone tiputti ryssähomojen niskaan pommin. Loppui se munanlutkutus siihen. Juoppoja homoja ja pesukonevarkaita jokainen.

Putinisti

Kiihotuitko? Ja aloit masturboimaan.

Verta pakkiin

Miten kävi Napoleonin tai Hitlerin valloituksessa. Kamoon Paavo, jäitä hattuun. Kyllä ne hypersonikit sinne sun bunkkeriin yltää joten ole huoleti.

Runtiti-pou

Napoleonin voittivat Venäjälläpilkkukuume ja talvi ja keisarin jääräpäinen pysyminen Moskovassa vajaan kuukauden liian pitkään.

NL sai valtavasti apua muualta maailmasta ja sitten oli vielä muita rintamia saksalaisia vastassa ja Saksan joukoissa mahdottomasti pettureita

Sam Colt

Siinä on jo valmiiksi naamiointivärikin.
Ilmoita, kun laitat sarjatuotantoon ja myyntiin.

Suomi Finland

Kaalimaahan sillä maastoutuu erityisen hyvin.

Toveri Bäckmanin nimikirjoituksella varustettu kaalikypärä voisi olla hyvä rahoituksen hankintakeino ryssäarmeijalle. Varustelekan kautta sadattuhannet kaalikypärät vaihtaisivat nopeasti omistajaa. Tosin Varusteleka ei varmaan myy ryssänkamaa ihan periaatteesta.

basso balalaikka

toivottavasti kaiversin keräkaalista, itse yritin suippokaalista, ja siitä tuli ihan Stalinin hiippalakin muotoinen, piti tehdä uusiksi, mutta kukkalkaalia en saanutkaan kaiverrettua, joten vasta kolmas onnistui, se oli hulvattoman isosta kyssäkaalista, ja haisee mukavasti Vasilin pieruille.

Heurekavitz

Ryssät kaivertaa kukkakaalista, naamioituen samalla aivot omaaviksi yksilöiksi.

Lisäksi lihasäilykkeet

Voi voi ryssä. Ette koskaan valloittaneet suomea. voititte wermachtin ainoastaan koska Saksan vakoojien salakielen paljastus, sekä länsimaiden massiivinen tuki. Tiesitte enigman paljastusten myötä kaiken. Lisäksi saitte länsimaista ratkaisevat kuorma autot. Jotka pystyivät kulkemaan Venäjän rapustitssa. Ne olivat ratkaisevia. Liikkuvuuden suhteen.

Mmm Sumi nainen mmm

Hastings kirjoittaa ” Neuvostoliiton pelasti suunnaton koko ja uskomaton sitkeys” näin oikaistuna. Lisäksi venäjän käsittämätön kyky teollisuuden suhteen ja sopeutuminen on ällistyttävää. Mobilisoituminen sekä miljoonien armeijan aseistaminen on ihme. On varmaa, että ryssät pystyvät siihen. Toki on selvää, että nykyaikana käydään sotaa erilailla. Mutta, jos Putin onnistuu luomaan sodan länttä vastaan, niin 10 miljoonaa astuu aseisiin. Me kuollaan kaikki. Tai ei sittenkään. Meilläkin reservinä sota pakolaiset Irakista jne. Eikös sitä monet ylpeänä elvistelleet, että minä puluta Sumi. Hjuva pizza. Tule kyytiin Suomi nainen. minä vie perile.

Samuel

Napoleonin aikainen Venäjä tai Hitlerin aikainen Neuvostoliitto ovat ihan eri asia kuin nykyinen Venäjä. Taloudeltaan Venäjä on Etelä-Korean tai Italian kokoluokkaa. Asukkaita yli puolet vähemmän kuin Neuvostoliitossa parhaimmillaan, ja koko ajan miehiä kuolee sodassa tai pakenee muualle. Vahvoja liittolaisia ei ole lainkaan, eikä tekninen osaaminen ole vastustajan ja sen liittolaisten tasolla. Nykyään kun tekniikalla on paljon suurempi merkitys kuin Napoleonin aikana. Lisäksi em. sodissa taisteltiin Venäjän omalla maaperällä, ja puolustettiin omaa maata. Nyt pitäisi sotia jossain Ukrainassa, mutta kun tietäisi edes miksi. Kyllä se isänmaallisuus ja sotamoraali katoaa äkkiä liejuisilla Ukrainan pelloilla tykistön niittäessä aseveljiä vierestä.

Ne hypersonikit eivät yllä mihinkään. Jos niihin joku räjähde kiinnitetään, ryssän tekniikka tuntien se pamahtaa jo lähtöalustalle.

vai oliko yli 3500

No totta kirjoitat. Niinhän se on. Yli 2500 tuhottua tankkia.

Badumm Tsss

Jenkeillä on tsydeemit kunnossa. Kun Putler pamauttaa yhden hikisen ydinkärjen ukrainassa niin tunti sen jälkeen Moskovaa ei enää ole.

Vuoroin vieraissa

Mitä Napoleonin sotaretki tai Hitlerin hyökkäys Venäjälle tähän kuuluu?
Venäjälle ei ole hyökätty vaan se on taas hyökännyt.

Reijo Ruotsalainen

Mutta toisaalta Laiska-Jaakko, Jacob de la Gardie, valtasi Moskovan. Eli ihan tehtävissähän se valloitus on kunhan ei sotapäällikkö ole suuruudenhullu. Hommassa varmaan lisäksi auttaa että venäjän ylipäällikkö on hullu.

Suomi Finland

‘Putin “korjasi” liikekannallepanon koskemaan lisää ihmisiä’

Ensimmäinen asiani koskee sanaa korjata. Siitä tulee väistämättä ihan muut asiat mieleen, vaikka Putin tekisi mitä. Tuo pano tuossa seuraavassa sanassa ei juuri helpota tilannetta. Näin tämä vihervasemmiston loputon rummutus pilaa hyvät sanatkin, kun kaikki tiet johtavat transylvaniaan.

Venäläisten mitta täyttyy, kun he huomaavat sodanjohdon täydellisen epäpätevyyden ja rakenteellisen ras… korruption vaikutuksen asevoimien suorituskykyyn.

Tajuaahan sen nyt hölmöinkin, että Putin tapattaa nyt venäläisiä itsensä takia. On kumma, kun niitä venäläisiä pitää niin kovasti suojella ulkomailla, mutta venäläisiä sotilaita voikin sitten tapattaa liukuhihnalta.

Turhautunut Kansalainen

Juuri näin. Erittäin hyvin tiivistetty.

Gorby

Venäjän epäonneksi on internet, informaatio, videokuvaa jne jne. Se ei ole vuonna 2022 sama puhua täyttä paskaa kuten ennenvanhaan sillä nykyään kaikki jo tietävät että ryssä puhuu paskaa ennenkuin ryssä edes on avannut suunsa. Turha ruveta tökötökö selittelemään jotain satuja kun koko maailma jo näki HD-laatuista kuvaa jossa ryssät ampuivat tankilla kaksi vanhusta autoonsa. “Ukrainan propagandaa” ja “Länsimaiden valheita” on ihan vitun noloa edes yrittää. Mutta Putin se jaksaa yrittää! Natseja! Natseja jokapuolella!!!!! NATSIT TULEE!!!!!!!!!! Ainoat joille tämä ikivanha ryssämetodi toimii on internetittömät ryssävanhukset. Kusessa olet Putler, oma kansasi herää ja tappaa sut ihan just.

Suomi Finland

“…Venäjällä on joku salainen ase, joka kaivetaan kohta, huomenna, ylihuomenna, ensi viikolla naftaliinista ja silloin alkaa punakone jylläämään. Miksi Venäjä ei sitten ole jo nyt käyttänyt tätä tehoasetta? Tai viimeistään nyt, kun sota on kääntymässä Ukrainan puolelle, niin eikö tätä salaista asetta pitäisi viimeistään nyt käyttää? Miksi sitä ei käytetä, vaan pantataan?”

Taas Paavo teki valeuutisen. Etkö tiedä, että Putin on antamassa Felix Steinerille käskyä kerätä muutama panssaridivisioona ja tehdä pihtiliike, saartaa ja tuhota Ukrainan joukot Moskovan porteilla?

herra putin

Niinpä niin. Mutta kun sitä steinerin divisioonaa ei ole. Teloitetaan parit lähimmät petoksesta. Tuli mieleen vitsi. Putin herätetään. Mitä vittua nyt? Vihollinen vaatii antautumaan herra putin. Mitä helvettiä? Sanokaa niille että painuvat vittuun! Herra putin, sanokaa itse! Ne ovat oven takana!

Minä

Kyllä Venäjällä oli moderneja aseita, kuten tankkeja, mutta niistä tuli rautaromua aika aikaisessa vaiheessa. Eivät kai sitten olleetkaan niin hyviä kuin olivat uskotelleet, eikä niitä ollut niin paljon kuin antoivat ymmärtää. Nyt sitten kuskataan paikalle joitain aiempien sotien ylijäämiä.

Ja kun aseet käyvät vähiin, haluaa Putin paikalle lisää miehiä, joille ei riitä aseita, eikä koulutusta. Järjetöntä omien joukkojen tapattamista.

Tiedossa on, että ukrainalaiset eivät taivu, vaan valtaavat takaisin alueensa. Tätä yrittävät venäläiset pysäyttää muuttamalla alueita venäläisiksi ja elävät toivossa, että Ukraina kunnioittaa Venäjän anneksointipäätöksiä. venäjän toimet ovat nyt toivomista ja kuvittelua.

Last edited 1 kuukausi sitten by Minä
Geldof

Joo ja ei se Kursk uponnut, se oli erikois-vesioperaatio. Suunnitelmien mukaan. Ja jos se olisikin uponnut niin se on USA:n vika. Mutta ei se uponnut. Itseasiassa Kursk on vieläkin merenpohjassa, VAANIMASSA, odottaen kärsivällisesti suurhyökkäystään! Ja sillä on MILJOONA superpommia mukanaan!

Putin

Lukematta paskaa

Jippos123

Ryssää kaatuu Ukrainassa kuin heinää ja putleristeja vituttaa niin ettei meinaa veri kiertää.
Slava Ukraini. Kaikki ryssät kylmäksi.

ATT

Venäjällä on ainakin joskus ollut ydinfissioon perustuvia superaseita, mutta minua ei YHTÄÄN kiinnostaisi nähdä toimivatko ne edelleen.

EricBlair

Lukematta sanaakaan jutustasi, miksi tiedetään, ettei Venäjä käytä ydinaseita? Ei niitä ole! Hiroshima ja muut kaupungit tuhottiin palopommeilla. Ei kenelläkään ole ydinpommeja, ja kyllä se tiedetään. Tai pitäisi tietää.

Minä

Johan on jutut. Ydinvoimaloissakin varmaan vaan keittävät koksilla vettä.

Last edited 1 kuukausi sitten by Minä
Moonman

Venäjällä on kyllä yksi etu mikä ei näytä kuitenkaan tuottaneen sille tässä kahakassa tulosta, mutta ww2:sessa kyllä; nimittäin korruption ja moraalittomuuden myötä piittaamattomuus elämästä noin yleisesti. Poliittinen murhaaminen ja että ukkoja voidaan heittää lihamyllyyn surutta, kuten esim. rzhevin taistelussa. Ryssät viihtyvät ydinsäteilyssä ja kylmyydessä

sossu

Ukrainan sota on DNC kuolinkappailua.
Antoihan ne kotimaassaankin tuhota kaupungit BLM nimissä, jotka sosialistien hallussa.

Make’s perfect sense

“Oleg varastaa armeijan yökiikarit ja vaihtaa ne vodkapulloon. Kiikarit ovat moninkertaisesti arvokkaammat kuin pullo vodkaa, mutta viinan myyjä tietää, että Oleg on pöllinyt kiikarit armeijalta, eikä niistä ole syytä maksaa enempää”

Haloo, vuonna -92 kävin venäjällä just hakemassa noita yökiikareita. Oisin ollu valmis maksamaan varmaan sata vodkapulloa kappaleelta, mutta Olegia ei näkyny missään. Minne lie sammunut.

Tais olla tänään kun Putini allekirjoitti lain Ukrainan maiden varastamisesta, ja eilen Duuma sano kanssa joo. Jos ette oo tajunnu niin sillä että Putini marssittaa 300 tuhatta tavallista ryssää rintamalle länsiaseiden tapettavaksi, niin sillä hankitaan pian oikeutus pelastaa heidät atomipommein – koska mikään muu ei pelasta. Eli sitten koittaa tuo hetki jolloin ryssäkenraalit aukoo atomipommi-pahvilaatikoitaan ja toivoo löytävänsä edes jostain laatikosta toimivan pommin eikä vain niitä Olegin laatikkoon paiskomia kiviä.

Last edited 1 kuukausi sitten by Make’s perfect sense
Tehdäänkehitysmaayhdessä

Neuvostoliiton optiikka on/oli huippuluokkaa. Itsellä vuonna 1972 hommatut liilalinssiset hämäräkiikarit, hämärässä ylivertaiset. Samoin 1990 luvun alussa hommaamani Mizar peilikaukoputki. Aivan huippuluokkaa.

Reijo Ruotsalainen

Kyllä derkut osasi aikanaan (katso sitä pikkutekstiä Karl-Zeiss-Jena kiikareissasi). Ryssät osaa ryssiä.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Eipä löydy muuta tekstiä

IMG_20221006_192718.jpg
Tehdäänkehitysmaayhdessä

Kavereilla oli 10×50 zenithit ja toisella 10×50 zeissit . Hämärässä ryssä pesi molemmat ja kilometrin matkalla ryssän vehkeillä erotti pyykkien värit . Siihen nuo toiset eivät pystyneet .

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Onneksi nuo omat ovat ilmeisen vaarattomat . Olen niitä käyttänyt jo 50 vuotta. Ei minulla ole mitään vikaa,vikaa…🤪

Saana

Spekulaatiota, mutta en ole yllättynyt.

Ei tässä ole tarkoitus tehdä pikavoittoja – ei minkään osapuolen, Kyseessä on muut asiat.

Sota kestää vuosia, saat nähdä. Joku keltainen lehti tästä jopa mainitsi hetki sitten ohimennen, pehmittäkseen yleisöä tulevalta ja lieventääkseen omia perättömiä artikkeleitaan. Näinhän he toimivat.

Mediassa jauhetaan venäjän huonosta kalustosta, vetäytymisestä, tappioista ja ties mistä jatkuvasti. Tällä on vaikutusta vain lukijaan, sodan lopputulemaan ei lainkaan.

Ethän vain ole langennut globalistin propagandaan ja muodosta mielipidettäsi tämän perusteella mitä he haluavat sinun ajattelevan? Sellainen kuva tulee aivan väkisellä.

Sota ei lopu siihen, että veli venäläisen panssarissa ei ole radiota jonka keijo on korruptoinut mosseensa. Näin vertauskuvana. Uskoisin, että olet Paavo tällaisen ajattelun yläpuolella.

Ja vielä uudelleen. Sota tulee kestämään vuosia.

Vinkki. Katsot Paavo asiaa aivan liian putkinäköisesti.

Puolueeton

Artikkeli kuvaa tapahtumia pahan vinosti. Venäjä ja NL myös sotii toisin kuin länsimaat. Toisessa maailmasodassa länsimaat pommittivat Saksan kaupungit kostoksi ja tappoivat varmaan miljoona siviiliä. Venäläiset sotivat Saksan sotavoimia vastaan ja tuhosivat ne tehokkaine aseineen.

Saman tapainen tekniikka toimii edelleen. Nato pommitti kuukausia Belgradin kaupunkia, kunnes Kosovon itsenäisyysvaatimuksiin suostuttiin Serbiassa. Venäjä ei ole pommittanut Kieviä kuukausia, vaan sota on kohdistettu sotilaallisiin tarkoituksiin pääasiassa itsenäisiksi julistautuneiden Ukrainan alueiden sotavoimin, joita Venäjä on tukenut raskain asein.

Ukrainan saatua aseapua, ukrainalaiset separatistit ovat jäämässä häviölle ja venäläiset ovat kehottaneet näitä perääntymään. Sodan jatkotapahtumista ei ole vielä varmoja ennusteita, joten odotellaan.

kitios

loistava kirjoitus! 🙂