PS:n Junnila: Ei ukrainalaisia ja venäläisiä samoihin tiloihin vastaanottokeskuksissa

Ukrainalaisten naisten, lasten ja vanhusten ja liikekannallepanoa paenneiden venäläismiesten sijoittaminen samoihin vastaanottokeskuksiin huolestutti perussuomalaisten kansanedustaja Vilhelm Junnilaa eduskunnan ulko- ja turvallisuuspoliittisessa keskustelussa. Sisäministeri Krista Mikkonen vastasi, että nyt tilanteeseen puututaan.

 – Ukrainalaisnaiset, lapset ja vanhukset on sijoitettu samoihin tiloihin liikekannallepanoa pakenevien venäläismiesten kanssa. Osa on jopa menettänyt heille huoneensa. Tilanne on järjetön, sillä ei kettuakaan päästetä kanalaan, vaikka kuinka vakuuttelisi vastustavansa kanojen syömistä, toteaa Vilhelm Junnila.

Maahanmuuttoviraston mukaan ihmisiä ei kuitenkaan ole tarkoitus erotella vastaanottokeskuksissa. Rintamakarkureilla ei edes pitäisi olla oikeutta turvapaikkaan.

– Olemme tulleet helvetistä, ja nyt se sama helvetti on täällä. He kuuntelevat puhelimesta kovaan ääneen Venäjän propagandauutisia, mutta eivät halua mennä rintamalle ammuttavaksi, ukrainaisnainen kertoi tiistaina Salon Seudun Sanomille.

Junnilan penäsi ennaltaehkäisyä reagoinnin sijaan.

– Pitääkö taas odottaa, että jotain pahaa tapahtuu ennen kuin asiaan reagoidaan? Ministeri Haavisto, olette osoittaneet johtajuutta sodan aikana. Hoidattehan asian kuntoon yhdessä sisäministerin kanssa, ettei ukrainalaisten tarvitse kärsiä myös Suomessa, kuten Salossa on jo käynyt, Junnila vaati.

Sisäministeri Krista Mikkonen (vih.) vastasi, että Migriä on nyt ohjeistettu, ettei ukrainalaisia ja venäläisiä majoiteta samoihin tiloihin.

Subscribe
Notify of
guest
8 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Tehdäänkehitysmaayhdessä

Eikös nuokin muutu suomalaisen yhteiskunnan jäseniksi rajan ylitettyään, kuten kaikki muutkin tulijat. Mikä voisi mennä vikaan?

Geldof

Voidaan myöskin olettaa että venäläisten karkureiden seassa on montakin herraa jotka jo kävivät kertaalleen Ukrainassa varastamassa pesukoneita, nussimassa taaperoita sekä murhaamassa mummoja/vaareja ja raiskaamassa naisia, eivätkä usko enää onneensa menemällä uudestaan Ukrainaan. Paljon helpompi pakata laukku ja mennä muina miehinä Suomeen odottelemaan että tilanne rauhoittuu. Iisiä leikkiä sotavastustaja-Andreita ja antaa iltalehdelle haastatteluja, saada ilmaista ruokaa ja majoitusta. Kyllä kelpaa! Nauraa räkättävät selkiemme takana.. Pientä hermostuneisuutta VOI olla jos joku raiskaamans nainen sattuu olemaan samassa ilmaishotellissa ja tunnistaa, mutta riski kannattaa ottaa sillä Suomessa saa syödä niin paljon oltermannia kuinka jaksaa! Vasemmistolle SUURKIITOS tästäkin.

Moonman

“ei kettuakaan päästetä kanalaan, vaikka kuinka vakuuttelisi vastustavansa kanojen syömistä” Mitä tuo Junnila horisee, nehän päästettiin jo, eli rajan yli. Ruotsissa ukrainalaisia ahdistellaan ja raiskataan vokeissa, mutta täällä pääsee nauttimaan ryssien seurasta, valitse sitten niistä. Ukrainalaisten kannattaa mennä viroon tai puolaan

mari

Nooh, Junnila käytti kielikuvaa. Minä poikkeuksellisesti satuin tuon eduskuntakeskustelun katsomaan vaikka en normaalisti Ylen kanavia katsokaan, eikä ne sitä paitsi näy täällä muuta kuin VPN:n avulla. Kaikki muut kanavat näkyy kyllä DNA tv:n sovelluksen kautta mutta ei Ylen. Veroa niille kyllä pitää maksaa kolmen vuoden ajan ulkomaille muuton jälkeen.

En itsekkään tajua mitä hemmettiä nuo venäläiset tekevät vastaanottokeskuksessa. Vuokratkoon omalla rahalla vuokra-asunnon tai muuttaisivat sukulaistensa luokse, mutta juttuhan on niin ettei heitä alunperin tänne olisi pitänyt edes päästää. Ei armeijan kutsunnoiden välttäminen ole mikään oikeutus turvapaikkaan. Mutta Suomessahan menee kaikki läpi kun tiristää kyyneleen pari Migrin haastattelussa.

Moonman

Näköjään armeijan välttely on nykyään peruste lorvimispaikalle, ovathan sitä eritrealaiset tehneet jo vuosia. Venäjällä ei ole monikulttuuri-aivopesua joten vokkeihin tulleet ryssät eivät osaa suhtautua kehareihin pelokkaan alentuvasti. Parasta olisi jos venäläiset sijoitettaisiin samoihin vokkeihin somaliaanojen, irakiaanojen ja eritreaanojen kanssa niin tulisi kunnon kaaos.

Urkko

Odotamme innolla kun suomalaiset tietsikkapelaajat, räkäpizza-redbull löllömahamiestissinuoret anovat suomesta turvapaikkaa kun lappu kutsuntoihin tipahtaa postiluukusta.

Timppa

Hehehehe, laitetaan ukrainalaiset shiojen ja venäläiset sunnien kanssa samaan VOK:iin.

Ohmygod

Pitikö tuollaisestakin erikseen antaa ohjeet migrille?

Eikö kukaan siellä itse osaa ajatella?