Rinkebyn somalit keksivät mukavan tukipetoksen, miljoonia virtasi tilille

Jos se on somalialainen yhdistys, ja jos se saa valtiontukiapurahaa, niin mihin rahat käytetään? Tietenkin viinaan, huoriin ja tupakkaan kuin siihen, mihin rahaa oli haettu käytettäväksi.

Ruotsissa on olemassa sellainen instituutio kuin läxhjäp, läksyapu. Se on suurin piirtein kuin Suomen tukiopetus, mutta tätä läksyapua pyörittävät usein mm. vanhemmat, erilaiset yhdistykset ja sen sellaiset, jotka eivät varsinaisesti ole koulun palkkalistoilla.

Rinkebyläiset somalit keksivät muutama vuosi sitten perustaa useamman läksyapuyhdistyksen, joista kolme on nyt rikostutkinnassa. Kulttuuriyhdistys RAJO:a, Rinkebyn vanhempainyhdistystä ja Ruotsin nuorten ja aikuisten akatemiaa epäillään tukipetoksista.

Yhdistykset ovat saaneet ainakin 2,4 miljoonaa kruunua valtionapurahaa, joka on ollut korvamerkittyä rahaa käytettäväksi lasten ja nuorten tukiopetukseen. Rahat kuitenkin käytettiin aivan muuhun kuin tukiopetukseen.

Asia tuli ilmi kun kouluvirasto ja verovirasto tekivät tarkempia tutkimuksia 30 yhdistyksestä, että miten rahaa oli käytetty. Näistä kolmestakymmenestä yhdistyksestä 23 osoittautui sellaisiksi, jotka olivat enemmän tai vähemmän fuskanneet raha-asioissa. Mainituista kolmesta yhdistyksestä tehtiin rikosilmoitukset, koska rahaa käytettiin avoimesti ja räikesti väärin.

Yhdistyksien johtoportaat olivat laittaneet käytännössä kaikki apurahat omiin taskuihinsa. Rahaa kulutettiin maksullisiin naisiin, viinaan, bileisiin, autoihin ja kalliiseen kulutuselektroniikkaan. Kaikilla kolmella yhdistyksellä oli vuokratilat, mutta tukiopetuksen sijasta niissä pyöriettiin aikuisten discoja ja ainakin yhdessä pimeää kapakkaa. Yhdessä pyöritettiin kioskia.

Näiltä kolmelta yhdistykseltä vaaditaan takaisin 2,4 miljoonaa kruunua ja lopuilta 20 yhdistykseltä edelleen 2,6 miljoonaa.

Subscribe
Notify of
guest
40 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
mari

Tämän homman Somalit osaa erinomaisen hyvin! Niin Ruotsissa kuin Suomessa ja varmaan kaikissa maissa joissa tukirahoja ja avustuksia jaetaan löyhäkätisesti. Suomessa somalit ovat tämän hoksanneet jo kauan sitten, on perustettu ”voittoa tuottamattomia” yhdistyksiä joiden toimipisteet ovatkin sitten typötyhjä liiketila jossain itä-Helsingissä. On näillä puikulapäillä huumoriakin, ainakin pari vuotta sitten olivat perustaneet järjestön nimeltä ”Suomen Somaleiden Koneinsinööriyhdistys”…heh, on niillä pokkaa. En muista tarkkaa määrää kuinka paljon nimenomaan somaleilla on näitä yhdistyksiä, mutta luku taisi olla hieman vajaa 200 kappaletta ja kun näille jaetaan avokätisesti rahaa, niin kuvitelkaa kuinka paljon ne saavat vuodessa yhteensä. Kuvitelkaa vielä mihin se raha menee. Ei ainakaan sen toiminnan pyörittämiseen johon se raha oli tarkoitettu. On ehdotettu, että kaikki yhdistykset pitäisi perata läpikotaisin mutta niin ei tulla tekemään. Ei kunniakansalaisia saa kiusata pikkujutuilla.

Omavikakuosika

Ei se tyhmä oo joka pyytää.

mari

Ei ole ei, ainakaan minun liksasta ei enää heru puikuloille pennin hyrrää. Se edes vähän helpottaa vidudusta. Ja elkää pelatko Veikkauksen pelejä. Juuri niistä varoista jaetaan suurin osa näille koneinsinööreille.

Last edited 1 vuosi sitten by mari
RAY

Mites se meni se Veikkauksen mantra.. ”Jos et veikkaa et voi voittaa!” ja se toinen, täsmä-mantra ”Somali voittaa aina!” Minua aina pelottaa kun joku on voittanut suurvoiton niin sitten iltalehti on päässyt sitä jututtamaan, että jumalauta jos se on joku somali tai ”turvapaikanhakija”.. Onneksi ei ole vielä moista tietääkseni tapahtunut.

mari

En itse pelaa mitään uhkapelejä mutta eikö veikkauksella ole tuo palautuskerroin todella surkea verrattuna ulkomaisiin palveluntarjoajiin?

Joo, vähän sama juttu sulla kuin mullakin. Olisihan se melkoista lukea ”Abdi Vantaalta voitti jättipotin 27 miljoonaa”. Tuon jos lukisi, olisi lähdettävä juoksemaan 15 kilsan lenkki.

Bling Bling

Ehkä ei, mutta moraaliton, rikollinen ja ihmiskunnan pohjasakkaa voi silti hyvinkin olla. Tyhmyys on tässä listassa aika merkityksetön attribuutti.

Tatu

Ei olekkaan tyhmä se joka pyytää, vaan KELA:n suvakkifeministiakat on umpityhmiä kun jakavat verorahoja näille.

Qroquius Kad

Eivät ole tyhmiä, vaan pahoja, jotka saavat pahanteosta nautintoa.

Vöörg Höörgan

Siteerasin taannoin erään professorin lausuntoa:

”En usko noituuteen Mutta uskon siihen, että noitia on olemassa”.

Saatanaa palvovat noidat puuhailevat kaikenlaisia tihutöitä luullen saavansa jonkinlaisen palkkion touhuistaan.

taju kankaalla

Vaan hullu on.

Ceterum censeo

Suomessa tällaisen asian paljastuminen olisi mahdotonta. Se olisi mahdotonta sen takia, että tällaisia juttuja ei tutkita ja niitä ei tutkita, koska sellainen leimattaisiin rasismiksi.

Turhautunut Kansalainen

Tämä kertoo täydellisesti millaisesta kulttuurista ja millaisista ihmisistä on kyse. Ja idiootit vielä haluaa näillä ”täyttää maan”…

Anonyymi

Idiootit mahdollistavat pääsyn tänne ja itse hoitavat sitten kyllä maan täyttämisen ja vaikka suurin osa on yksinhuoltajia, perheet kasvavat kaiken aikaa.

Qroquius Kad

Eivät ole idiootteja vaan pahoja, jotka saavat pahanteostaan nautintoa.

Anonyymi

Sillä lailla! Milloinkahan vastaavaa paljastuu Suomesta? Somaleilla on useita kymmeniä ellei jopa sata yhdistystä täällä ja kaikki kuppaavat valtiolta rahaa. Niiden tutkiminen olisi tietysti rasismia, joten jatketaan nyt vaan niin kuin ennenkin. Rahaa tuntuu piisaavan ja ellei piisaa, otetaan lisää velkaa. Eihän sitä tämän hallituksen aikana olekaan vielä kertynyt lisää kuin 40 miljardia eli 40 tuhatta miljoonaa!

mari

Kyllähän joku muistaakseni Ylen naistoimittaja kävi Itäkeskuksessa erään yhdistyksen ulkopuolella ja kurkki sälekaihtimien välistä ja näki pelkän tyhjän liikehuoneiston. Hetken päästä paikalle ilmestyi somaleita jotka kehottivat toimittaja häipymään. Kun hän kertoi olevansa toimittaja, somalit selitteli, että yhdistyksen tilat on nyt remontissa.

Suomi Finland

Vaihtoehdoksi jää muuttaa läksyapu läpsyavuksi. Silloin rahat pitää alunperinkin jo sijoittaa naisiin, viinaan, bileisiin, autoihin jne… näin ei mitään väärinkäytöstä ole ja tukirahat saavat pyöriä maailman tappiin.

Siis tietenkin niin kauan, kuin rahaa on. Kun se loppuu, alkaa sisällissota.

Qroquius Kad

Siellä on jo matalan intensiteetin sisällissota, jonka svennet ovat häviämässä.

Sherlokki suvakko

Saiskohan kalponaama tuota pyyteetöntä läpsyapua? Kyllä saa, vedellään avokämmenellä pitkin korvia jos erehtyy vastikkeetonta hakemaan! Etoo ihan vitusti, kun annetaan näiden rosvojen hääriä mielinmäärin kelan luukulla, ei mitään rajaa!

Sama meno suolessa

Eroaa Suoli Finljandin käytännöstä miten?

Irmeli

Eikös niitä Somaliyhdistyksiä ole täälläkin pilvin pimein. Kaikillekko virtaa ”apurahaa” tutkimatta mihin ne käytetään, luulo että matu olisi epärehellinen, on tietty hirveätä rasismia. Yhteiskuntamme hyväksikäyttö on rikollisuutta, meidän verorahoistamme varastettuja rahoja matutyhdistysten pohjattomaan taskuun…Mutta maamme onkin hölmölä, joka ei vaan herää ruususen unestaan. Ennenkun pyssyt paukkuu kaduilla ja pommit räjähtelee taloissa. Kuten Ruotsissa jos silloinkaan, naapuri on varottava esimerkki ja mitään ei tehdä sen eteen että ottettaisiin opiksi samaa polkua mennään, yhtä tyhminä, vieraat ensin ja vieraille ensin…

Sam Colt

90-luvulla luin työpaikalleni tilattuja Virallisia Lehtiä.
Niissä ilmoitettiin usein eri puolille Suomea perustetuista islamilaisista yhdistyksistä.
Kaiketi niillä pyrittiin kuppaamaan valtion ja veikkauksen avustuksia.

mari

Itse löysin ystäväni äidin ullakolta Alibin vuodelta -95 tai – 96. Siinä haastateltiin somalia joka naureskeli kuinka helppoa Suomessa on saada sossusta rahaa. Ei kuulemma tarvinnut kun saapastella soppaan ja valitella, että kun nyt tarvitsisi uutta sohvaa, vuodetta…tv pimahti ja kersatkin tarvii uudet fillarit kun kaikilla muillakin koulussa on jne.

Eli mikään ei ole muuttunut yli neljännesvuosisadassa. Tai onpa sittenkin; nimittäin pahempaan suuntaan. Nyt on kaikenlaista maahanmuuttoon liittyvää kaarnalaivaa, vokkkibisnestä, tuetaan kaikkea jonka kuvitellaan edistävän integroitumista (ai stana kun mä inhoan tuota sanaa!). Kaikki on yhteiskunnan vastuulla, matujen kotoutus esim. Kyllä se kotiutuminen on kaksisuuntainen kaista jossa maahantulijalla on suurempi vastuu kuin yhteiskunnalla. Eräänlaista käänteistä rasismia se hillitön paijaaminen.

Paluujuna lähtee!

Tämä hyödytön, vahingollinen matuaines
on pakko erottaa yhteiskunnasta
ja siirtää muualle, vaikkapa Tjottahaitiin.
Jos yhteiskunnan halutaan paranevan
ja menevän eteenpäin. Ei ole muuta keinoa.

Eivät he sovi meidän yhteiskuntaamme.
He haluavat vain imeä sen kuiviin ja rikkoa sen.

mari

Mikä on Tjottahaiti? Liittyykö se jotenkin Haitiin? Monet lukijat toki tietää tämän, mutta Haiti annettiin vapautetuille orjille omaksi valtioksi, kodiksi. Koko valtion olemassaoloajan suurinpiirtein kaikki on mennyt päin perzettä. Yksi maailman vaarallisin paikka valkonaaman liikkua, jengit ja poliitikot toimivat yhteistyössä, karmea korruptio – mikään ei onnistu ilman pikku voitelua. Jätteet kipataan minne sattuu ja metsät ovat hakattu. Kaiken kaikkiaan ’totally failed state’.

Musta tuntuu

tjotahejti
Okänt ställe långt bort, liknande långtbortistan. Kan även betyda toalett.
Uttrycket ”dra till tjotahejti” är en snäll, lite töntig variant av ”dra åt skogen”.
”Jag blev taskig i magen och satt på tjotahejti hela dagen.”

Tjottahejti on hyvin syrjäinen paikka, kaukana kaikesta kunniasta ja rehellisyydestä. Luultavasti hyvin vanhaa slangia, sillä se on alun perin saattanut tulla sanasta ”otaheiti”, joka on Tahitin vanha nimi Ranskan Polynesiassa. Paikka, josta Bounty-alus purjehti ennen miehistön kapinaa.
Vaihtoehtoiset kirjoitusasut: shottaheiti tai tjotahejti.
Emme vain voi muuttaa Tjottahejtiin toiseen ruotsalaiseen kaupunkiin, koska se on liian kaukana muista läheisistämme.
Odotan vain miestäni, joka unohti auton avaimet kotiin ja pysäköimme Tjottahejtiin, joten kun saavuimme sinne, hänen piti kääntyä ympäri ja kävellä koko matka takaisin.
http://www.slangopedia.se/ordlista/?ord=tjotahejti

Qroquius Kad

No nyt tiedämme, mikä on ruotsalainen vastine Hornankuuselle ja Huitsinnevadalle.

mari

Hevonkuusi myös!

mari

Kiitos kaunis selvennyksestä. Tämäpä olikin erittäin mielenkiintoista. Yritin miettiä onko espanjan kielessä vastaava ilmausta, mutta ei tullut mieleen mitään muuta kuin tyhjänpäiväisiä slangisanoja, jotka ovat liian nuoria tai tuoreita jotta ne kelpaisi esimerkkinä tähän.

Ja entäs kaikki muu paska

Expressen 6.10:
Skellefteån nkerin raiskaamalla, hakkaamalla ja kuristamalla pikkutytöllä on elinikäiset aivovammat. Hänestä ei koskaan enää tule normaalia.

https://www.expressen.se/nyheter/krim/15-aringen-om-brutala-attacken-slog-henne/

”Flickan har inte kunnat höras i utredningen på grund av sina svåra skador. I utredningen framgår det att den 9-åriga flickan utsattes för mycket grovt våld som bland annat orsakade hjärnskador av syrebristen. Det rör sig om livshotande skador som kommer att leda till bestående men.”

mari

Voihan p*ska…etten paremmin sanoisi. Tämä tapaus on pysynyt mielessä ja tässä on nyt sitten lopputulos. Jälleen yksi viaton uhri maahanmuuton pyhällä alttarilla. Ihan tulee niitä voimafantasioita mieleen kun tämän luki…

Suomi Finland

No niin tulee. Fantasioita maapallon väkiluvun laskemisesta kestävälle tasolle. Ja että väkiluvun kasvu stoppaisi täällä meilläkin, ellei me hoideta sitä kasvua ihan itse ilman ulkopuolisten apua.

Last edited 1 vuosi sitten by Suomi Finland
mari

Ehdottomasti samaa mieltä. Väestönkasvu, etenkin Afrikassa aiheuttaa jo nyt hirvittävää tuhoa luonnolle ja eläimille, saatikka se järjetön saastuminen. Afrikassa ei paljon katsota mihin ne paskat heitetään. Lagosissa kun olin isäni kanssa, jätteet kipattiin mereen, siis tuhansia tonneja muovipulloja ja kaikkea mahdollista. Ja niitä styroxrasioita joissa myyvät kaduilla ruoka-annoksia. Ne erotti helposti koska siellä päin ne ovat sellaisia ovelan pinkin ja magentan värisävyjen sekoituksia. Lisäksi Nigeriassa on lähes 90% metsistä hakattu maan tasalle. Ja sitten ylijäämää kyörätään tänne Pohjolaan aiheuttamaan hiilijalanjälkeä vaikka pitäisi olla joku vihreä siirtymä. Joissakin yhteyksissä on jo todettu väestönkasvun olevan ilmaston lämpenemisen juurisyy, mutta se ei sovi vihervasemmistolle koska sillä voisi vaikuttaa maahanmuuttoon heidän kannaltaan negatiivisesti. Ilmeisesti turvapaikanhakuoikeus menee jopa ilmaston lämpenemisen edelle. Tämä kannattaa kertoa vaikka Osmolle.

Suomi Finland

Tämä taisi olla iskuyritys? ’Rasistin’ mieltä lämmittää tällainen naisen ajattelutapa vähän jo liikaakin.

No vitsit vitsinä. Muistelen itselleni tällaista iskujuttua jonkun kommentoineen, kun hieman kysäisin Venezuelan nykykuulumisia.

mari

Venezuelan kuulumisia saa kysellä milloin vain. Siellä menee tällä hetkellä paljon paremmin kuin aiemmin koska mm. pakotteita on lievennetty takavuosista ja ruokapula on käytännössä ohi. Minulla nyt vain sattuu olemaan tietty ajattelutapa elämästä. Suurimmalti osin kiitos siitä kuuluu vanhemmilleni jotka opettivat minulle, että jos jotakin haluat, sinun on tehtävä töitä sen eteen. Ja jos itseään saa vähän kehua niin hyvin pyyhkii. Talous on balanssissa, on oma maksettu asunto, asun kivassa ilmastossa, on hyvä duuni ja olen aivan pirunmoinen rasisti.

Suomi Finland

Se on hyvä, että työnteko maittaa. Ja ilmasto siellä Kanarialla on kyllä hyvä. On lämmin, muttei kuuma. Ja viileämpään pääsee, jos huvittaa.

Joko siellä (taitaa olla naapurisaari) on se tulivuorenpurkaus ohi ja sen aiheuttamat vahingot saatu hallintaan?

K J

Mikä häiriö Partisaanissa?

Antti Tifa

Näiltä kolmelta yhdistykseltä vaaditaan takaisin 2,4 miljoonaa kruunua ja lopuilta 20 yhdistykseltä edelleen 2,6 miljoonaa.”
Vai oikein vaaditaan.
Nyt on varmaan yhdistysten puuhapetterit kauhuissaan kun joutuvat maksamaan rahat takaisin. Hahhahhaaa, rääh rääh reh reh.

Somppukullat

Varmaan valtio antaa sompuille nekin rahat joilla voivat maksaa takaisin, ettei tule paha mieli.

Jupi

Ahmed Ahkera päässyt vauhtiin